Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac

Featured Replies

oai cerra! oare unde-i zâmbiliciul care fluieră? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/cool.gif

îţi scriu aici că ai pomenit de afecţiunea ta la ficat. multă sănătate îţi doresc.

am un of eu acum şi m-ar interesa daca ai reţete pentru regim? ceva reţete în format electronic, să pot să le dau mai departe. mulţumesc :notworthy:

oai cerra! oare unde-i zâmbiliciul care fluieră? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/cool.gif

îţi scriu aici că ai pomenit de afecţiunea ta la ficat. multă sănătate îţi doresc.

am un of eu acum şi m-ar interesa daca ai reţete pentru regim? ceva reţete în format electronic, să pot să le dau mai departe. mulţumesc :floare:

boni,

M`ai facut curioasa cu zambiliciul :notworthy: ptr care dintre poze? ptr ultima unde sunt butoias?

Multumesc ! Sunt sanatoasa acum , dar a fost foarte grea recuperarea si teama de a nu recidiva. Eu fac analize anuale si pina in prezent este totul k.Din acest motiv nu vreau nici monti la sange si incetuc ca este mai bine asa.

Am retetele dupa care am tinut eu doar ca am mai incercat cand ma rugat Lapona sa le pun aici sa deschid un topic dar nu au mers si ar fi trebuit sa le pun cate una si imi lua mult timp si ocupam multe pagini, ptr ca am pozat 80 si ceva de retete. Daca imi lasi pe Privat o adresa de mail cu multa placere iti trimit.

M`ai facut curioasa cu zambiliciul :notworthy: ptr care dintre poze? ptr ultima unde sunt butoias?

zâmbiliciul era pentru pozele în blugi :floare:

îţi mulţumesc frumos, ti-am trimis mesaj cu adresa mea de email.

zâmbiliciul era pentru pozele în blugi :floare:

îţi mulţumesc frumos, ti-am trimis mesaj cu adresa mea de email.

Mi`a venit inima la loc!

Am trimis mail si sper sa te descurci la citit sa nu cauti alt zambilici cu batz pe aici. :notworthy:

In primul rand, felicitari pentru cele 6 kg date jos in doar 2 luni si iti doresc din tot sufletul sa ajungi inainte de toate sanatoasa la targetul propus, asa cum si cand iti doresti tu!

Ce inaltime ai?

In al doilea rand multumesc :notworthy: mult pentru poveste si ca ai spus cu precizie evolutia si rezultatele, pentru ca asta poate incuraja multe persoane si, de asemenea, este un exemplu pentru multe fete despre ritmul si relaxarea cu care poate tine monti si se poate slabi in acelasi timp.

woaw cerra, chiar ca trebuie fluierici :floare:! arati in pozele alea in blugi fato, de zici ca ai 18 ani, nu ca ai avea o fetita de 23 (cam atat trebuie sa aiba Denisa?) Woaaaaw ce bine iti venea la 53 kg la pom, acolo si pana la alea in blugi in toate esti faina rau de tot! mie asa imi place, dar fiecare cu silueta in care se simte bine!

acolo in blugi aveai 53, sau deja 59 kg? In toate pozele esti o Doamna foarte bine si pe deasupra frumoasa, ai par superb in pozele alea in blugi, numai asa sa iti faci freza (Sa nu te mai prind cu cretulini prin cap si nici asa lung ca la revelion :lol: ....glumesc, faci cum vrei... dar eu am spus-o pe a mea! =))) si in plus esti o inimoasa, gospodina nu mai zic!

Te inteleg perfect cu stresurile, cu mancatul aiurea de stres si cu hormonii luati raznelul! Acolo in ultima foto, nu-mi vine sa cred ca ai 80 kg!???????!!!! E o greseala? sau doar acum in ianuarie 2013 aveai 79.5kg, cand nu mai faceai poze ca te speriai sa te uiti la ele (Si eu patesc la fel). Te retineam din pozele de anul trecut de la Revelion, dar nu cred ca ai pus-o pe asta din fata unde se vedeau picioarele asa butucei (si eu tot pe acolo ma ingras cand plec puternic in sus), pt ca retineam ca ai o corpolenta relativ normala, doar cu usoara tendinta de implinire ... in poza asta de fapt doar la picioare se vede ca .... ai pus serios pe tine. Tu deci ai pus aproape 30 (26,5 kg) kg in ultimii 4 ani, din cauza de lipsa copilei de la sufletul tau ... ???? pfoaaaa nici nu vreau sa ma gandesc cum este sa ai copilul departe :hug::105: ! Nici nu stii cat te inteleg! Nici eu nu am plecat din tara, de "gura/grija" purtata mamei, care m-a tot rugat sa nu fac asta, ca tot singura ma voi simti si ca mare e dorul de casa si cei dragi ... . Si consider ca bine am facut, in final, chiar daca traim intr-o lume tare necivilizata din multe puncte de vedere (si ma refer in mod special la sistemul sanitar, sistemul scolar, aparatul de stat in general, contributiile pe care cu care suntem excrocati sa le platim degeaba, birocratia si mafia care iti mananca urechile, dar si la mizeria de pe strazi, la incrancenarea si duritatea/rautatea/smecheria oamenilor, care se inraiesc pe zi ce trece, din cauza ca ala si celalalt e nenorocit si ii trage teapa, sau e fara caracter, lipsit de omenie etc). Ma rog, mie imi place enorm ca am multi prieteni aici, iar in comunitatea noastra aici pe forum am gasit multe persoane pe care le simt aproape, care-mi sunt dragi, care imi aduc o stare de mult bine. :hug:

Nu o sa inchei inainte sa iti spun inca o data multumesc de reportaj, felicitari pentru rezultatul din primele 2 luni si pentru tot ce faci si Doamne Doamne sa iti stea alaturi sa ajungi sanatoasa unde ti-ai propus, prin orice fel decizi tu sa faci aceasta! BRAVO, Doamna pentru ambitie, vointa, determinare si imaginatie creativa! :love7:

pardon, in doi ani, din decembrie 2010, pana in ianuarie 2013 ai luat 26,5 kg? moaaama! noroc ca a venit Denisa acasa! :notworthy:

in poza cu masina, in care stai cu o mana sprijinita pe sold arati cu 25 ani mai tanara! arati de 18-20 ani! asa sa te vad tunsa degraba :love7: si sa pui poza asta pe frigider si deasupra la aragaz :floare: , drept target ! acolo radiai de fericire, cred ca sunt pozele cand zici ca ti-a venit copila acasa de Paste 2011?

Multumesc frumos ptr urari!

Nu vad dc ne`am ascunde dupa deget. Eu, am fost sincera intodeauna si nu mi`a fost jena nici grasa si nici slaba. Tot Cerra eram, doar ca eu eram in sufletul meu nemultumita.

Deci sa recapitulam: In poza de Craciun cu pomul de iarna, aveam 59kg si eram la 1 luna dupa ce am incheiat regimul.M`am mentinutvreo 4 ani cum scriam mai sus mancand de toate (aici ma refer ca nu ce maninc acum la Monti, dar tot disociat pe mese, iar dulcele era o masa ptr mine nu dupa ce am servit masa sa fie in burtica si dulcele ci dupa 3 -4 ore)trebuia un sacrificiu ptr ca nu poti sa le ai pe toate deodata.Dar, imi era bine si sunt sigura ca va fi bine si de data asta.

Nu m`am ingrasat in 4 ani, ci in 2 ani. Denisa mea a plecat pe 1 Dec 2010 pe cand mamicuta ei era tot asa slabuta si de Pasti 2011, cand a venit in concediu a gasit`o pe mami cu 6 kg in plus in cateva luni de la plecarea ei. Pozele de linga masina, sunt facute cum am scris de Pasti in 2011 si aveam deja 65 kg.

Inainte de operatie aveam 60kg. Prima dieta in 2006,la 1 an dupa operatie m`am ingrasat 17 kg si am slabit in 11 luni 18 kg. Acum din 2011 pina in prezent, m`am ingrasat 20,8kg, deci cu 3,8 kg in plus ca dupa operatie.

Nu gasesc poza cealalta pe acre am pus`o mai de mult de la acelasi revelion, am pus asta care am avut`o /gasit`o acum in calculator si aveam cam 75 kg in poza aia.Cealalta poza, parca era cu una dintre prietenele mele dar nu o gasesc acum.

Da, eu am talie subtire si daca pun pun la picioare si la solduri si burtica bineinteles.

Nu sunt inalta am doar 1,62, dar eu la 65kg ma simt bine in pielea mea, adica cum vezi pozele de linga masina (avea dreptate sotul meu cand zicea ca asa este bine decat sa patesc ceva).

pozele de la nunta, le`am pus sa vezi evolutia era dupa 9 luni de la regim si eram tot slaba.

Denisa mea , anul asta va implinii 25 de ani, iar eu voi implinii 44 ani, iar taticul Denisei va implinii 48 de ani.

am inteles acum, dupa ce ai recapitulat si editat! cand ai zis la setul doi de poze ca aveai 59 am crezut ca deja te ingrasasei 6 kg, de aia am concluzionat ca atunci la pom, slabuta ai fi avut numai 53 kg. Apoi, ce slaba pareai! eu la 55 si 1.60 nu arat asa de supta ca tine la pom la 59 kg, ce talie ai! super!

multi ani inainte fiecarui mebru al familiei cerra! sa fiti sanatosi, frumosi si sa va iubiti in continuare! :hug: sa nu-ti mai plece fata departe de tine, daca asta ti aduce sa prejudicii la sanatate + silueta. ori sa pleci si tu dupa ea, ca in meseria ta te descurci oriunde ;)

Esti o frumoasa! sa te duci la coafor si sa faci freza cum am spus, ca te intinereste cu 25 ani, fata de aia de la nunta, care te imbatraneste cu 20 ani. Daca nu esti deja tunsa asa, sa faci programare pana in we!

cred ca ideea ta cu prajiturica ca masa separata la 3 ore distanta de celelalte mese este foarte buna. Am mai spus: cred ca asta ajuta enorm!

keep going, cerra!:hug:

Aratai bine cerra si vei arata si mai bine! Cum te inteleg cu momentul cand te ingrasai si doctorii ziceau mai mult, mai mult!!! Eu aveam alte probleme, dar cand ma vedeau la 50 de kg faceau cu nervii, de la dentist la cardiolog! Bine era daca trageam si eu linie pe la jumate, intre ce vroiau ei si ce vroiam eu!

cred ca ideea ta cu prajiturica ca masa separata la 3 ore distanta de celelalte mese este foarte buna. Am mai spus: cred ca asta ajuta enorm!

keep going, cerra!:hug:

Dani,

Depinde si se osatura fiecaruia. As fi vrut eu sa am acolo la pom 53 de kile(aveam 54-55 cand m`am maritat). La nunta aia, nu aveam alta solutie ptr ca , rochia aia mi`a ales`o sotul meu (adika a comandat`o, ptr ca sa saturat ca nu imi gaseam nika de imbracat ca imi erau mari la sani sau largi in talie). Dupa 2 saptamani de cautari, a mers la For you si din catalog a ales rochita aia care a dat pe ea o groaza de bani si asta a fost. Nu arata bine rochita sa fi avut eu parul pe spate asa ca ... coc frate ce mai la deal sau la vale. In 2010 a avut nunta nepotul meu dar sa vad daca pot sa fac poza dupa pozaaaaaa ca nu am in calculator este pe hartie. Acolo aveam parul pe spate asa cum iti palce tie, doar ca aveam alta rochie.

Pup vorbim deseara ptr ca plec la lucru acum (ma asteapta 3 paciente dintre care una operata)

Apropo de par, sa sti ca acum numai am nici macar breton. M`am lasat in grija Denisei si a sotului meu. Vedem cat ma tine asa(eu la serviciul meu, trebuie sa am parul prins ptr ca altfel ma deranjeaza si nu vreau sa fiu cu mina in el acusi acusi).

nu rochia te arata mai batrana ci coafura. Nici mie nu imi sta bine cu coc, am facut si eu pt un botez si dl. Dani a zis sa nu ma mai prinda ca arat ca mamaie :hug:

da, depinde de osatura, e clar ca tu ai oase mai grele. Eu la 63.8 kg, anul trecut inainte sa incep detoxul (Cam asa am ramas dupa sarcina, cu vreo 8-10 kg pe plus) aratam ca un tanc., sau asa ma simteam eu... na ca in haine nu se vede, stii ca am pus si eu foto de la Revelionul de anul trecut in rochia aia alb cu negru. Eu si la 58 kg tot babana bine ma simt. Dar eu am oase usoare si carne pufoasa, astfel ca nici la 47 kg nu sunt schiloada. ce n-a da si eu sa mai cobor acolo!

spor la lucru si mai bine ne mutam cu discutia la han, ca sa nu stricam topicul de monti

nu rochia te arata mai batrana ci coafura. Nici mie nu imi sta bine cu coc, am facut si eu pt un botez si dl. Dani a zis sa nu ma mai prinda ca arat ca mamaie :hug:

Pai toate coacele imbatranesc.. Pe adolescente le face sa para doamne bine, iar pe doamne le imbatraneste cu o decada.... Uneori, nu intotdeauna. Dar, parerea mea, asta e - cocul e o coafura ce imbatraneste.

da, depinde de osatura..... Dar eu am oase usoare si carne pufoasa

[i]Hai ca pe asta inca n-am auzit-o. ;) Cre'ca vroiai sa scrii invers..... Carnea e oricum, in nici un caz pufoasa.... Oasele pot fi mai dense (grele) sau mai usoare, dar carnea nu poate fi pufoasa in nici un caz. Fibra e fibra si atat.

Legat de grasime si carne / muschi. Grasimea e pufoasa / usoara, in timp ce muschii / carnea / fibra trag mai greu la cantar. Adicatelea: 1 metru cub de muschi cantareste mai mult decat 1 metru cub de grasime.[/i]

Legat de grasime si carne / muschi. Grasimea e pufoasa / usoara, in timp ce muschii / carnea / fibra trag mai greu la cantar. Adicatelea: 1 metru cub de muschi cantareste mai mult decat 1 metru cub de grasime.[/i]

Exact!

Carnea grea si mai putina /normala si grasimea pufoasa, voluminoasa si usoara.

nu rochia te arata mai batrana ci coafura. Nici mie nu imi sta bine cu

Iti explicam dc era musai cocul ala. Nu sunt nici eu adepta cocurilor.

Cerra, ești o frumoasa!

Eu eram o beldie uscata pe la 15 ani... de atunci am început să înfloresc ușor ușor.

Doar în vise am să arăt ca tine... Așa că te invidiez.

Cerra, ești o frumoasa!

Eu eram o beldie uscata pe la 15 ani... de atunci am început să înfloresc ușor ușor.

Doar în vise am să arăt ca tine... Așa că te invidiez.

Multumesc ptr ca ma vezi frumoasa!

Nu spune asa, ptr ca poti slabii si sa fi iarasi nu chiar ca si la 15 ani dar pe aproape.Eu, vreau sa fac iarasi poze de Pastele asta sa vedem cum ma prezint pina atunci.Ma referam sa fiu mai slabutza decat acum. Vom vedea rezultatul.Eu din neglijenta /prostia mea, mai mult decat din cauza tiroidei m`am ingrasat la loc.Nu vreau sa ma gandesc prea mult la aspectul asta, ptr ca doar stiti ca sunt incapatanata si nu ma las usor. Vreau totusi incetuc ca este mai bine. Dar nu intodeauna iese cum vrem noi.

Eu la poza aia ultima, in care tu vrei sa ne arati ca erai grasa, as fi schimbat ciorapul cu unul negru :D In celelalte esti perfecta, asa sa te faci si acum :thumleft:

Da, ai dreptate : aveam strampii negrii daca nu imi bagam destele in ei cand i`am imbracat. Asa ca, am ramas la cei gri care ii vezi pe mine colo in poza in care sunt grasa nu vreau sa va arat ca eram:)La mine nu prea tin ciorapii, nu stiu cum se face dar daca scapa cand ii imbrac sigur bag un deget in ei daca tre sa umblu la ei(nu ma forta sa zic ici unde ar trebuii sa umblu la ciorap). Aveam si altii negrii dar geaba nu incapeau pe dric asa ca... am ramas cu ciorapeii gri.

Nu spune asa, ptr ca poti slabii si sa fi iarasi nu chiar ca si la 15 ani dar pe aproape.

Slabe sperante la mine! Eu am conformatia/osatura corpului de asa natura. Mereu am avut picioarele groase.

Oricat as slabi bulanasele nu vor pleca niciodata.

Sunt mica, chiar foarte mica in partea superioara a corpului, soldurile si copanele ma omoara pe mine.

Sunt constienta ca de acum incolo ar trebui sa-mi modelez corpul prin sport, dar nu am nici-o speranta.

Sunt intr-o continua miscare, dar se vede treaba ca nu e cea corecta (ca sa zicem asa).

Si apoi la 1,70m nici nu ma intereseaza prea mult sa scad sub 75kg. Sunt mereu sub, rareori peste (ffff rar), asa ca am tras concluzia ca aici corpul meu s-a decis ca-i este bine.

Ma preocup daca trec peste, in rest sunt linistita. Daca organismul va decide din nou sa slabeasca bine, daca nu, nu. Nu-i bai!

Poate ca s-ar declansa din nou programul de slabire daca as tine din nou la sange F1, cine stie... Doar ca viata mea in momentul acesta e mult prea incarcata ca sa-mi mai iau din nou un astfel de angajement. Asa ca, pt moment, stagnez si sunt fericita asa.

Nu mi-am propus niciodata sa ajung ca la 15 ani, nici nu am cum. Acum arat ca la 23 ani.

Nu mi-am propus niciodata sa ajung ca la 15 ani, nici nu am cum. Acum arat ca la 23 ani.

Corect!

Fiecare avem conformatia noastra si nu putem schimba nimik. Eu am treaba cu soldurile si fundul mai mult si de aici nebunia: ce merge pe talie nu incape pe fund si invers.Eu asa incetuc daca ajung la 65 o sa fiu fericita (hainele mici nu le`am dat)iar astea de acum, mai mult sport ca oricum asa merg eu la serviciul meu nu pot in fusta scurta sau in rochie.

Nici eu nu fug dupa moda ca doar nu ma fac acu manechin dar, vreau sa imi pot imbraca hainele si ce iau pe mine sa stea cumva. Sti cum este asta? exact ca si cu moda: degeaba este ceva la moda daca pe mine nu ma prinde nu? Sa fim sanatoase este important si sa ne mentinem la o greutate cat de cat normala ptr ca altfel nu doar estetic ci si din punct de vedere medical ar fi cam rau.

Exact!

Carnea grea si mai putina /normala si grasimea pufoasa, voluminoasa si usoara.

nici acum nu stiu sa exprim, dar ce am vrut sa spun e ca si daca sunt slaba pe cantar, tot nu arat osoasa SI FARA FORME. Ma rog ...pe la 45 kg is mai scandurica, dar tot nu-mi ies oasele la bazin in afara sau coastele, ori ciolanele la picioare. Dar chiar pana acolo nici chiar eu nu mai trag speranta sa ajung :71:, ca nu am mai fost la 45 kg de 12 ani. Sau cel putin dupa standardele mele in ceea ce ma priveste: niciodata nu-s indeajuns de slaba :D Spor la dat jos si multa sanatate cerra si toate fetele :hello:!

Sorina :lol: :hug:

Nu te necajii. Fiecare suntem asa cum ne`a lasat al de sus si sa fim sanatoase, sa slabim cat sa aratam cum trebuie pe drum daca ne imbracam in ceva , ptr ca nu putem fi toti oamenii la fel si sa ne iubim asa cum suntem. Sa nu fim indiferente sa luam proportii din prostie ca bagam ca`n marfar.

pup si eu

nici acum nu stiu sa exprim, dar ce am vrut sa spun e ca si daca sunt slaba pe cantar, tot nu arat osoasa SI FARA FORME. Ma rog ...pe la 45 kg is mai scandurica, dar tot nu-mi ies oasele la bazin in afara sau coastele, ori ciolanele la picioare. Dar chiar pana acolo nici chiar eu nu mai trag speranta sa ajung :D, ca nu am mai fost la 45 kg de 12 ani. Sau cel putin dupa standardele mele in ceea ce ma priveste: niciodata nu-s indeajuns de slaba :D Spor la dat jos si multa sanatate cerra si toate fetele :D!

Sorina :D =))

S-ar zice ca ai o constitutie robusta. Asa cum sunt si eu, de exemplu. Chiar si cand sunt slabe, persoanele robuste par masive. Asta-i situatia. Scheletul e mai mare / masiv fata de alte persoane - cele fragile au cu totul alta conformatie osoasa.