Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

Fusäi pi baltî.

20210220_173820.jpg

Tot acolo dau peste chestia asta pentru prima oara...

thumbnail_20210219_141153.jpgthumbnail_20210219_141151.jpg

Acestea sunt resturi care raman pe cutitele masinilor de tocat/prelucrat pestele...ma gandea ca se poate face o pasta faina de umplut gogosi sarate de aluat oparit...Voi ati lua?

si eu de prin oceane, stil ciobănesc că imi era prea foame sa le bibilesc mai mult de atât. a se observa farfuria care NU e corelle ph34r.gif

post-1215-0-19867100-1613869120_thumb.jpg

Da' ce-mi placeeeeee farfuria!!! Cu baleneeee love7.gif

Saptamana trecuta ma oprisem in supermarket sa fac cumparaturi...eram hamesita si am insfacat doua cutii de sushi - aici sunt scumpe ca naiba, nush cum sa va spun...le-am inghitit mai ceva ca lupul sarmalele din poveste. sleepy3.gif

• Author

noi de cind cu lockdown-urile astea si ca sa ajutam economia am luat de vreo 3 ori sushi ca ii place lui Marco, mai putin lui Stefano

asa ca incerc de fiecare data sa iau cite vreo 2 tavite de-astea (sahimi gunkan uramaki), vreo 2 coltunasi apoi ceva prajit in pastela si/sau frigarui sa fie mai multe pe placul tuturor dar si asa take away e destul de scump, comparativ cu alte chestii comandate pentru acasa

astea sunt facute/asamblate de mine, am cumparat pestele crud calitate "pentru sashimi" (in jur de 18 - 20 euro pe kg) si orezul de sushi la "conserva" (trebuie numai incalzit la microwave) ponzu sauce, ginger si wasabi am intotdeauna in frigider.
De vreo doua luni visez si eu ca mananc sushi/sashimi, dar e printre putinele mancaruri care imi sunt interzise deocamdata :P. Am facut o singura data si am zis ca never-ever again, nu ma pricep la facut, doar la mancat :( .

De cand cu pandemia nu am mai mers nici noi la locul nostru preferat sa mancam sushi. Eu nici nu incerc sa fac acasa!

As putea face comanda si sa o ridic.. poate o sa ma invrednicesc. Nu stiu de ce imi este asa de peste mana sa sun..

Si on topic - in seara asta am avut perch ( care ar fi un biban dar de apa sarata ). L-am dat prin malai si prajit uscat in tigaie, am facut un mujdei si am mancat "de ne-am dat de-a dura".

Chiar imi era dor de asa bunatate!

De vreo doua luni visez si eu ca mananc sushi/sashimi, dar e printre putinele mancaruri care imi sunt interzise deocamdata :P. Am facut o singura data si am zis ca never-ever again, nu ma pricep la facut, doar la mancat :( .

Stiu ca si in primele trimestre din sarcina se interzice, dar nu cunosc explicatia medicala, in afara de faptul ca pot provoca alergii foarte puternice.

De cand cu pandemia nu am mai mers nici noi la locul nostru preferat sa mancam sushi. Eu nici nu incerc sa fac acasa!

>>>>>>>>>>> Ar fi si culmea, la ce varietate de sushi si sashimi ai tu acolo! Eu cand merg la Londra ma rasfat cu sushi ca aici...e o gluma proasta ce gasesti prin magazine si restaurante. Ca sa nu mai spun cat de scump. De exemplu, o colectie de 6 sushi , 2 somon, 2 creveti (cica...au murit de minim cinci ori crevetii aia) si eventual un calamar ceva ( ca tonul e rarissim) , plus doua din alea mici vegetale, niste sos wasabi si un deget de ghimbir acolo - 10 euro. Asta e cam cea mai ieftina.

E adevarat ca jumate de ora mai hacana de orasul meu, in Düsseldorf, unde traieste cea mai mare comunitate japoneza din Europa , se schimba treaba. Si preturile sunt absolut pe masura. Ne tot cacaim, o mana de prieteni, sa ajungem pe la un resstaurant de-al lor renumit din Düsseldorf...nu am reusit. Na ca acum a venit lockdownul. Sa ma invat minte sa profit de moment atunci cand vine nu sa "lasa, ca o veni si timpul ala". Right!

As putea face comanda si sa o ridic.. poate o sa ma invrednicesc. Nu stiu de ce imi este asa de peste mana sa sun..

Si on topic - in seara asta am avut perch ( care ar fi un biban dar de apa sarata ). L-am dat prin malai si prajit uscat in tigaie, am facut un mujdei si am mancat "de ne-am dat de-a dura".

Chiar imi era dor de asa bunatate!

Adica fara ulei?

Nu mai! M-am exprimat eu aiurea cred. Peștele prăjit in ulei dar lăsat mai mult, sa facă crusta crocanta.

Stiu ca si in primele trimestre din sarcina se interzice, dar nu cunosc explicatia medicala, in afara de faptul ca pot provoca alergii foarte puternice.

Se interzice cam tot ce e carne/oua sa se manance negatit din cauza ca pot transmite tot felul de chestii mai putin placute. Nici carnea de vaca facuta medium nu e ok....

nici o masă fără pește ?

post-1215-0-09775500-1614441076_thumb.jpg

Si cartofii aia arata bine, dar pestii :unsure: ... I-as rontai cat ai zice "peste" =)) !

PS. si tu esti din generatia care a apucat sa vada reclamele alea misto :D ?

chirashi sushi sau sushi imprastiat - orezul e dedesubt, pestele deasupra, e cremos pentru ca l-am marinat cu ponzu soy sauce, mirin, wasabi si un pic de maioneza japoneza

icrele sunt rusești, c-așa e-n viață ?

post-1215-0-99503300-1615083924_thumb.jpg

post-1215-0-22897800-1615083936_thumb.jpg

chirashi sushi sau sushi imprastiat - orezul e dedesubt, pestele deasupra, e cremos pentru ca l-am marinat cu ponzu soy sauce, mirin, wasabi si un pic de maioneza japoneza

icrele sunt rusești, c-așa e-n viață ?

IMG_6399.JPG

IMG_6400.JPG

Deci aici imi miroase a conspiratie geo-politica de la o posta! Agent! Secret! sleepy3.gif

• Author

Eu am refacut crevetii astia cica "argentinieni" pe care ii cumpar de la Esselunga congelati, au doar ultima parte a cozii in rest sint curatati inclusiv de intestin, scumpi dar comozi si buni

sora mea adusese kaiser (sunca afumata) taiat feliute si i-am infasurat pe creveti in ele si bagati in microunde crisp 10 minute

am decis sa-i fac tirziu asa ca folosindu-i de congelati au lasat un pic de apa

dar sint extrem de buni

gamberetti pancetta.jpg

• 3 weeks later...

Calamari taiati rondele, lasati la marinat 10 minute in ulei extravirgin amestecat cu suc de lamaie, usturoi taiat bucati, sare si piper, apoi scosi si dati prin pesmet amestecat cu patrunjel tocat si paprika dolce.

Se pun pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptor la 200 de grade cam 15 minute chiar si 20 depinde de cuptor.

Creeaza dependenta.

post-13-0-98811300-1616582257_thumb.jpeg

post-13-0-75796800-1616582294_thumb.jpeg

post-13-0-19127200-1616582324_thumb.jpeg

Gratar de creveti si calamari

Peste la cuptor cu cartofi si cappere

Caracatita fiarta

Creveti la cuptor

Chemati ambulanta, am lesinat!

any welcome back hello.gif ce-s peștii mici, trigle? cred ca am gasit un Rambo local, de doua ori pe saptamina aduce peste proaspat de prin oceanele lumii

azi stridii, sunt 3 feluri diferite (mer blue, sassy malpeque, eye on the bay - sper a le fi nimerit numele, ca le maninc in premiera) - toate de pe coasta de est a Canadei

PS nu am reusit sa le desfac cu mașinaria dedicata asa ca le-am pus intr-o tigaie (fara nimic) si le-am incalzit pina s-au desfacut singure. Caldura nu a ajuns la animaluri, au fost super. daca pațiți ca mine, știti solutia

post-1215-0-43889600-1616893875_thumb.jpg

Multumesc D’ex, bine te-am regasit!

Da, aia mici sunt triglie. Aici le zice “mezze triglie” pt ca nu sunt nici mari nici mici.

Pestele in schimb e Prajo (dentice).

Vai cat de faine sunt stridiile. Despre ce masinarie e birba? Cutit din ala special pt stridii? Iti trebuie si manusa.

da, cutitul special, am si manusa dar nu am reusit decit sa ciobesc carapacea, nu s-au deschis neam. trebuie sa mai exersez