April 8, 20206 yr comment_261231 La noi primăvara se știa, cel puțin o dată la 3 săptămâni eram la Dunăre, pe clisură, să mâncăm ciorbă de pește... Dacă nu se mai poate, vine muntele la Mahomed. Report
April 8, 20206 yr Author comment_261233 La noi primăvara se știa, cel puțin o dată la 3 săptămâni eram la Dunăre, pe clisură, să mâncăm ciorbă de pește... Dacă nu se mai poate, vine muntele la Mahomed.hai povesteste cum o faci Report
April 9, 20206 yr comment_261236 Am citit câteva rețete de pe net, m-am gândit ce ne-am dori de la ciorba asta (ieșea din discuție să las peștele cu oase dacă vreau să mănânce și fetele) și m-am apucat de treabă. Nu mai făcusem de o grămadă de vreme, o tot mâncam prin oraș. Mama și bunica au făcut-o tot timpul doar din capete și cozi oprite de la alți pești și cam acră, nu era una dintre ciorbele mele preferate. Cum am făcut eu: Am fiert întâi într-o oală mare (în jur de 5 kg) 2 bucăți babane de crap, o mână de stavrizi și câteva capete oprite de la niște păstrăvi, timp de vreo jumătate de oră. Apoi am strecurat zeama, stavrizii și capetele de păstrăv le-am dat la pisici, iar crapul l-am dezosat. În zeama strecurată am pus la fiert 2 morcovi, o jumătate de țelină, un păstârnac și 2 cepe toate tocate cubulețe. Când au fost fierte am adăugat bucățelele de crap dezosat, 2 gogoșari în oțet tocați mărunt, niște oțet din borcanul cu gogoșari (am tot gustat) și cam 250 ml de bulion. La final am adăugat leuștean. Mergea pus și orez, cred, dar eu am avut o grămadă de pește (am dezosat mai bine de o oră la el), deci era oricum destul de deasă. Report
April 9, 20206 yr Author comment_261243 multumescaici se face cu multe feluri de peste si cu foarte mult suc de rosii si deloc acru Report
April 11, 20206 yr comment_261281 multumescaici se face cu multe feluri de peste si cu foarte mult suc de rosii si deloc acru Tu zici de bouillabaisse? Report
April 11, 20206 yr comment_261299 Salată de macrou afumat cu cartofi, ceapă verde, capere, mărar, pătrunjel verde, dar și oregano uscat și piper. Dressingul l-am făcut cu ulei de măsline, lămîie, oțet balsamic și alb și negru, un strop de sos Worchestershire, o lingură de muștar. Report
April 12, 20206 yr comment_261334 halibut - meritul este al aragazului nou, toate prajelile ies super Report
April 13, 20206 yr comment_261342 halibut - meritul este al aragazului nou, toate prajelile ies super La cat mai multe mancaruri gustoase, atunci! Eu tot visez la unul cu flacara... Report
April 13, 20206 yr comment_261353 halibut - meritul este al aragazului nou, toate prajelile ies super Halibut, am vazut doar in emisiuni la tv! Sa-ti fie de bine masa! Report
April 14, 20206 yr comment_261378 E peste oceanic, rar...nici nu stiu daca s-o pescui in Marea Neagra. Mai degraba as spune ca vine din import. E plätica oceanica, Mino. Inrudita, oarecum cu calcanul si limba de mare. Sta mereu pe-o parte, cum ar veni, traieste in bancuri de nisip si sta pe fundul marii/oceanului - ma intreb daca are doar un ochi. Report
April 24, 20206 yr comment_261608 Tagliatelle (făcute de mine) cu fructe de mare Și caracatiță și creveți la tigaie Report
April 29, 20206 yr Author comment_261686 La începutul "carierei" mele de bucătăreasă, acum vreo 30 de ani, inventasem pentru macrou o rețetă cu sos de roșii și muștar, era o nebunie! Se găsea numai congelat, dar era bun. În pungă pergament, așa îl făceam, vă mai amintiți? Dacă găseam și lămîie era deja un lux. Mă dădeam mare și filetam macroul, nu prea se practica chestia asta. Îmi place mult carnea lui, e fermă, fibroasă și gustoasă. Acum e vremea scrumbiei, dar n-am de unde să iau Carmela adica il fierbeai in sos de rosii si mustar si feliute de lamiie? Report
April 29, 20206 yr comment_261688 La începutul "carierei" mele de bucătăreasă, acum vreo 30 de ani, inventasem pentru macrou o rețetă cu sos de roșii și muștar, era o nebunie! Se găsea numai congelat, dar era bun. În pungă pergament, așa îl făceam, vă mai amintiți? Dacă găseam și lămîie era deja un lux. Mă dădeam mare și filetam macroul, nu prea se practica chestia asta. Îmi place mult carnea lui, e fermă, fibroasă și gustoasă. Acum e vremea scrumbiei, dar n-am de unde să iau Carmela adica il fierbeai in sos de rosii si mustar si feliute de lamiie? Îi făceam un sos cu bulion puțin diluat, o lingură de muștar, sare, piper, îl băgam în tavă cu sosul ăsta cu felii de lămîie în interior, el se coace în sosul ăla care ia și din zeama peștelui, de fapt fac schimburi de lichide, că și peștele trage din sos. Ia că mai fac și eu zilele viitoare dacă găsesc macrou Report
April 29, 20206 yr Author comment_261694 Mersi, o sa incerc sa mi-o amintesc cind o sa pot sa ma duc dupa macrou Report
May 2, 20206 yr comment_261750 Any, pestele l-am facut de dieta fara ulei, doar in grasimea lasata de el, am spalat pestele, i-am pus sare, piper, fulgi de ardei iute daca va place condimentat, si condimente de peste. Am taiat doua cepe si le-am pus in tava cu o ceasca de vin alb de obicei pun putin ulei, dar acum fara cum am zis, apoi sare si coriandru macinat atunci la rasnita pentru ca mie mi de pare ca da o aroma placuta sosului si pestelui si pentru ca nu am avut rosii proaspete am pus 3/4 conserva de rosii cuburi pe peste si pe sub el, Am pus pestele la cuptor la 200 grade, acoperit cu folie de aluminiu cam 20 minute apoi am dat folia jos si am mai lasat vreo 30 minute, nu stiu exact, pana s-a rumenit frumos pestele iar ceapa era moale. Eu am scazut sosul mai tare ca am un mofturos la masa si nu mananca sosuri, dar tu poti jongla cu cantitatile de vin, ceapa si rosii functie de preferintele familiei tale. La fel si cu condimentele, am pus ce ne place si in cantitatile dorite! Edited May 2, 20206 yr by mino Report
May 2, 20206 yr comment_261752 Vai cat e de fain, cu prima ocazie il execut. Multumesc mult de tot. Report
May 2, 20206 yr comment_261754 Somon in crusta de ierburi pe pat de legume dovlecei, rosii si vinete). Vai cat e de fain, cu prima ocazie il execut. Multumesc mult de tot. Sper sa va placa! Data viitoare vreau sa-l fac in sos de rosii si usturoi! Edited May 2, 20206 yr by mino Report
May 6, 20206 yr comment_261816 După ce am bălit la aripioare Carmellei, azi si maine voi mânca la prânz merluciu la grătar! De fapt l-am facut la grătarul de la cuptor! Asta e porția pentru doua persoane, două rânduri. Azi cu salata! Report
May 6, 20206 yr comment_261817 Cina de peste dupa 54 zile de carantina(de la pescarie, nu supermarket ca nu cumpar.) Spaghettata con langustine Pestele spatula in stil palermitan(grazie Any) Si anchoas prajite Report
May 6, 20206 yr Author comment_261818 si eu sint in astinenta am cumparat midii congelate ieri de la Bofrost si le-am facut cu sos de rosiiabia astept sa ma duc in supermarketul de unde il iau de obicei si sa cumpar Report
May 6, 20206 yr comment_261827 Hamsii de la marea Neagră, date prin făină cu sare, am uitat să vi le prezint Report