July 24, 20206 yr comment_263536 parca se referea la cantitate nu la caracatita um de n-ai mincat caracatita pina acu? M-am prins eu care-i treaba, da' mno, din lipsa de ocupatie ...Cat despre intrebare, habar n-am, dar sunt gata sa incerc (de fapt fiu'meu era curios asa ca ma sacrific si eu ) - astea-s gata de mancat, nu? Report
July 24, 20206 yr Author comment_263537 da, dupa culoare par deja fierteasa le-ai cumparat?trebuia sa zic octopus ca sa te prinzi? Report
July 24, 20206 yr comment_263539 da, dupa culoare par deja fierteasa le-ai cumparat?trebuia sa zic octopus ca sa te prinzi? Nuuu , ziceam ca habar n-am de ce n-am incercat, cred ca nu ma tentau tentaculele ... Acum am luat prima data, asa in cutie, unde erau si heringii marinati si salata de shrimpi, ma gandeam io ca si astea-s gata de hapait, sa nu mai bibilesc nimic la ele. Report
July 24, 20206 yr Author comment_263540 deci vazind ca-s deja fierte ai putea sa le amesteci cu cartofi fierti taiate cuburi sau cum vrei si ulei si patrunjel, daca vrei si vreo 2 maslinuteapoi ai putea sa le pui nitel intr-o tigaie doar cit sa se incalzeasca cu niste rosii micute si alte maslinute asta ca se le gusti asa cit mai natur sper sa-ti placa Report
July 28, 20206 yr comment_263656 Calamar la grătar cu salată de roșii cu busuioc și maioneză cu iaurt și usturoi Report
August 8, 20206 yr comment_263823 Nu le-am gătit eu, dar am găsit rapane marinate cu usturoi, foarte bune, făcute de Deltaica. Eu le-am luat din Selgros, dar cred că se găsesc în toate magazinele unde au desfacere Deltaica. Au produse foarte bune, scrumbia de Dunăre afumată e minunată, dar e și foarte scumpă, după părerea mea.Rapanele sînt niște melci care trăiesc în Marea Neagră în cochilia aia mare ca un ghioc. Se găsesc în pescării și se pot găti și acasă, dar sînt foarte greu de nimerit, se fac cauciuc imediat dacă nu te pricepi, așa că eu prefer să le mănînc în deplasare, la restaurant sau la cei care se pricep. Asta e rapana în cochilie. Report
September 12, 20206 yr comment_264142 Cum spuneam si dincolo, macrou pe pat de legume(ceapa, ardei, ardei iute pentru doritori, rosii si cativa căței de usturoi)! Edited September 12, 20206 yr by mino Report
October 5, 20205 yr comment_264344 Inele de calamari gratinati:Inele de calamari, suc lamaie, vin alb, patrunjel, le lasam la aromatizat 30 min. Ii scurgem si ii "tragem" intr-o tigaie incinsa cu un fir de ulei.Ii lasam 2-3 minute la foc mare, agitand ? tigaia mereu. Ii turnam intr-o tava unsa cu ulei, presaram deasupra pesmet, patrunjel si paine maruntita aromatizata cu ulei si patrunjel. Coacem in cuptor 5-10 minute. Report
October 5, 20205 yr Author comment_264347 faina ideede obicei le fac in tigaie si gatao sa-i incerc si eu Report
October 5, 20205 yr comment_264349 Super de tot, Lili!!! In loc de paine poti pune pesmet Si cred ca, mai repede ca tine il voi pune eu Report
October 6, 20205 yr comment_264353 faina ideede obicei le fac in tigaie si gatao sa-i incerc si eu Daca ai tigaia fara manere de plastic, e mai usor.Gratinarea le da asa un iz de "fritto misto".? Super de tot, Lili!!! In loc de paine poti pune pesmet Si cred ca, mai repede ca tine il voi pune eu Pai eu le-am pus pe amandoua, cum am scris.Dar painea aia aromatizata tostata deasupra e top.?? Report
October 6, 20205 yr Author comment_264354 Gratinarea le da asa un iz de "fritto misto".?j'adore Pai eu le-am pus pe amandoua, cum am scris.Dar painea aia aromatizata tostata deasupra e top.??cre' ca aici apare Dexter Report
October 9, 20205 yr comment_264369 O salată făcută la repezeală cu paste tip cochilie, măsline verzi, anșoa, porumb și castraveți murați Un fel de lasagna rapidă cu pește (trebuie să mai repet în cantitate mai mare, îmi rămăsese doar puțin pește dezosat cu sos de roșii de la tocăniță și am făcut aluat doar dintr-un ou și 100 g făină), servită cu salată: Report
November 11, 20205 yr comment_264534 Ca sa mai scăpăm de gânduri urâte am facut somon cu cartofi la cuptor, pe somon am pus pasta de ardei iute. Report
November 14, 20205 yr comment_264562 Dorada la cuptor cu garnitură de brocoli si mujdei de usturoi! Edited November 14, 20205 yr by mino Report
November 27, 20205 yr comment_264697 Dupa dorada lui Mino, apar si eu cu ale mele, cherry, cartofi, masline, pinoli. Report
January 20, 20215 yr comment_265074 Somon cu sos alb! P.s nu va uitați la dovlecel am uitat de el Report
February 15, 20215 yr comment_265452 Ma dusai sa dau la copca si mi se aciua un crap argintiu in plasa mea...am luat partile de mijloc si restul l-am returnat in galanta pardon, asta, copca, adica. Eram hotarata sa fac o parte plachie, o parte prajt cu mamaliguta si usturoi...pana la urma m-am luat cu alte treburi si il mutam prin frigider de colo colo in ziua aia. A doua zi nici atat nu am avut timp sa fac din el ce-mi propusesem. Sa stau sa ii curat solzii, sa dau prin faina etc. Neah. Ce-mi veni mie, il facui rasol, taca-paca in oala, pus dafin si piper din belsug, sare, intre timp facut altele. Lasat la racit, scos oasele. Fac o salata, mai ramasesera cam 800 g de carne alba, ce sa fac, ce sa fac? Mai aveam si mei fiert. Iau o mana de patrunjel verde, meiul il storc bine de zeama lui, iau o esalota, zdrobesc 3 catei de usturoi, dau la stab mixer. Amestec cu carnea de peste , cu mana!- , rad doi morcovi dulcei, tai marar, pun doua oua si cateva linguri de pesmet si imi iesira niste chiftelute. Moama! Astea merg si la topicul de finger food. Deci prea misto au iesit la gust. Nu am facut in viata vietilor meli chiftele de peste, dar mereu le-am dus dorul celor din copilarie, mancate la mama la serviciu , unde se aduceau la vanzare de la restaurantul Moldova. Am facut si patties la cuptor si le-am prajit pe astea cu gandul sa le fac cu un sos alb de hrean , eventual. Mmmhm. Nici umbra lor nu a mai ramas. Le-am dat in semola di grano duro pe astea fried. Clar tre sa le repetir! Report
February 15, 20215 yr comment_265458 Wooooow, asa ceva sigur ar disparea si la mine cat ai zice (chiftele de) peste, precum pop-cornu'... Report
February 15, 20215 yr comment_265460 Wooooow, asa ceva sigur ar disparea si la mine cat ai zice (chiftele de) peste, precum pop-cornu'... Fix asa le mananci, soro! Sunt atat de misto si la consistenta si la gust! Grav de misto! Le trec la catastiful cu retetele casei Enigel. Report
February 16, 20215 yr Author comment_265462 des mi se intimpla si mie astaiau cite un peste si n-am timp sa-l bibilesc si-l gatesc rapid in microunde ca sa nu se stricedupa care cind am timp il fac chiftele ca tare-s bune Report