Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

parca se referea la cantitate nu la caracatita :mad:

um de n-ai mincat caracatita pina acu?

M-am prins eu care-i treaba, da' mno, din lipsa de ocupatie :) ...

Cat despre intrebare, habar n-am, dar sunt gata sa incerc =)) (de fapt fiu'meu era curios asa ca ma sacrific si eu :) ) - astea-s gata de mancat, nu? post-192-0-31003500-1595591639_thumb.jpg

da, dupa culoare par deja fierte

asa le-ai cumparat?

trebuia sa zic octopus ca sa te prinzi? :mad: :)

Nuuu :) , ziceam ca habar n-am de ce n-am incercat, cred ca nu ma tentau tentaculele =)) ... Acum am luat prima data, asa in cutie, unde erau si heringii marinati si salata de shrimpi, ma gandeam io ca si astea-s gata de hapait, sa nu mai bibilesc nimic la ele.

• Author

deci vazind ca-s deja fierte ai putea sa le amesteci cu cartofi fierti taiate cuburi sau cum vrei si ulei si patrunjel, daca vrei si vreo 2 maslinute

apoi ai putea sa le pui nitel intr-o tigaie doar cit sa se incalzeasca cu niste rosii micute si alte maslinute

asta ca se le gusti asa cit mai natur

sper sa-ti placa

Nu le-am gătit eu, dar am găsit rapane marinate cu usturoi, foarte bune, făcute de Deltaica. Eu le-am luat din Selgros, dar cred că se găsesc în toate magazinele unde au desfacere Deltaica. Au produse foarte bune, scrumbia de Dunăre afumată e minunată, dar e și foarte scumpă, după părerea mea.

Rapanele sînt niște melci care trăiesc în Marea Neagră în cochilia aia mare ca un ghioc. Se găsesc în pescării și se pot găti și acasă, dar sînt foarte greu de nimerit, se fac cauciuc imediat dacă nu te pricepi, așa că eu prefer să le mănînc în deplasare, la restaurant sau la cei care se pricep.

20200806_201740_copy_1209x907.jpg

Asta e rapana în cochilie.

220px-Rapana_Black_Sea_2008_G1.jpg

• 1 month later...

Cum spuneam si dincolo, macrou pe pat de legume(ceapa, ardei, ardei iute pentru doritori, rosii si cativa căței de usturoi)!

post-343-0-92818800-1599902931_thumb.jpg

Edited by mino

• 4 weeks later...

Inele de calamari gratinati:

Inele de calamari, suc lamaie, vin alb, patrunjel, le lasam la aromatizat 30 min.

Ii scurgem si ii "tragem" intr-o tigaie incinsa cu un fir de ulei.Ii lasam 2-3 minute la foc mare, agitand ? tigaia mereu.

Ii turnam intr-o tava unsa cu ulei, presaram deasupra pesmet, patrunjel si paine maruntita aromatizata cu ulei si patrunjel.

Coacem in cuptor 5-10 minute.

post-9-0-16551900-1601898748_thumb.jpg

faina idee

de obicei le fac in tigaie si gata

o sa-i incerc si eu :love7:

Daca ai tigaia fara manere de plastic, e mai usor.Gratinarea le da asa un iz de "fritto misto".?

Super de tot, Lili!!! In loc de paine poti pune pesmet :105: Si cred ca, mai repede ca tine il voi pune eu icon_biggrin.gif

Pai eu le-am pus pe amandoua, cum am scris.Dar painea aia aromatizata tostata deasupra e top.??

O salată făcută la repezeală cu paste tip cochilie, măsline verzi, anșoa, porumb și castraveți murați

post-2240-0-96261300-1602276392_thumb.jpg

Un fel de lasagna rapidă cu pește (trebuie să mai repet în cantitate mai mare, îmi rămăsese doar puțin pește dezosat cu sos de roșii de la tocăniță și am făcut aluat doar dintr-un ou și 100 g făină), servită cu salată:

post-2240-0-27918300-1602276444_thumb.jpg

• 1 month later...
Ca sa mai scăpăm de gânduri urâte am facut somon cu cartofi =)) la cuptor, pe somon am pus pasta de ardei iute.

post-343-0-48004000-1605091733_thumb.jpg

Dorada la cuptor cu garnitură de brocoli si mujdei de usturoi!

post-343-0-27074900-1605348905_thumb.jpg

Edited by mino

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Ma dusai sa dau la copca si mi se aciua un crap argintiu in plasa mea...am luat partile de mijloc si restul l-am returnat in galanta pardon, asta, copca, adica.

thumbnail_20210214_173837.jpg

Eram hotarata sa fac o parte plachie, o parte prajt cu mamaliguta si usturoi...pana la urma m-am luat cu alte treburi si il mutam prin frigider de colo colo in ziua aia. A doua zi nici atat nu am avut timp sa fac din el ce-mi propusesem. Sa stau sa ii curat solzii, sa dau prin faina etc. Neah. Ce-mi veni mie, il facui rasol, taca-paca in oala, pus dafin si piper din belsug, sare, intre timp facut altele. Lasat la racit, scos oasele. Fac o salata, mai ramasesera cam 800 g de carne alba, ce sa fac, ce sa fac? Mai aveam si mei fiert. Iau o mana de patrunjel verde, meiul il storc bine de zeama lui, iau o esalota, zdrobesc 3 catei de usturoi, dau la stab mixer. Amestec cu carnea de peste , cu mana!- , rad doi morcovi dulcei, tai marar, pun doua oua si cateva linguri de pesmet si imi iesira niste chiftelute. Moama! Astea merg si la topicul de finger food. Deci prea misto au iesit la gust. Nu am facut in viata vietilor meli chiftele de peste, dar mereu le-am dus dorul celor din copilarie, mancate la mama la serviciu , unde se aduceau la vanzare de la restaurantul Moldova. Am facut si patties la cuptor si le-am prajit pe astea cu gandul sa le fac cu un sos alb de hrean , eventual. Mmmhm. Nici umbra lor nu a mai ramas. Le-am dat in semola di grano duro pe astea fried. Clar tre sa le repetir!

thumbnail_20210215_202743.jpg

Wooooow, asa ceva sigur ar disparea si la mine cat ai zice (chiftele de) peste, precum pop-cornu'...

Wooooow, asa ceva sigur ar disparea si la mine cat ai zice (chiftele de) peste, precum pop-cornu'...

Fix asa le mananci, soro! Sunt atat de misto si la consistenta si la gust! Grav de misto! Le trec la catastiful cu retetele casei Enigel.