March 26, 201016 yr comment_29954 M-am gindit sa deschid subiectul acesta frate cu cel de la Mincaruri si Dulciuri, pentru a pune idei de a gati pestele simple, care nu au nevoie de un subiect intreg.Acum citeva zile am lasat sa se decongeleze fileurile de peste (scorfano), le-am pus in tigaie cu putin ulei la foc mare, in scurt timp au lasat o gramada de apa pentru ca nu erau complet decongelate, am aruncat-o si le-am intors pe partea cealalta, am adaugat sare, patrunjel si masline. Am servit cu piure de cartofi. Imi place carnea acestui peste pentru ca ramine compacta, nu se flescaieste Report
March 27, 201016 yr comment_29965 acum cateva zile sprot pajit in faina amestecata cu boia de ardei iute.fara mamaliguta.mancat pe post de seminte. Report
March 31, 201016 yr comment_30570 Marca Pescanova.Acelea, de le poti face si in cuptor!N-am nici un merit! Report
April 9, 201016 yr comment_31855 Eu am tras azi niste pastravi in unt, dupa ce i-am scos am prajit niste migdale in aceasi tigaie (mi-ar fi palcut s agasesc gata feliate si cojite, insa...), si am servit cu basmati simplu, si lamiie. Alex m-a sfatuit, reteta este simpla si minunata, n-a mai ramas nimic si am fost 3 insi la masa Report
April 11, 201016 yr comment_32085 Azi a fost ziua nautului...imi era tare pofta...si am facut piure de naut cu caracatita (din revist Light). Naut pus in apa rece de cu seara, fiert cu rozmarin, morcov, telina si ceapa. Caracatita fiarta si ea cu morvov, telina si ceapa. Nautul fiert facut piure cu mixerul bat.Caracatita racita in apa in care a fiert si perpelita intr-un pic de ulei la foc mare. Am pus-o peste piure, am condimentat cu putin ulei la sfarsit si am decorat cu rozmarin. Report
April 16, 201016 yr comment_32743 Acu vreo trei zile.Spaghetti cu creveti si rosioare proaspete. Dorada la cuptor. Si somon afumat parfumat cu marar si lamaie.Made in France! Report
April 16, 201016 yr comment_32748 Am uitat pestele lui Manu.Aici se chiama platessa, am cautat in romaneste, am gasit cambula. Cambula cu cartofi natur.E mult mai buna decat suna, va asigur! Report
April 17, 201016 yr comment_32924 Aseara am facut friganele de calamari (dupa reteta detaliata pusa aici de Eataly ) cu varza noua calita doar in ulei de floare cu putzina sare si piper. S-au potrivit de minune. Report
April 17, 201016 yr Author comment_32942 Eu tot aseara am facut:- creveti cu vermuthttp://i17.photobucket.com/albums/b89/Adisor1/gamberetti.jpg- caracatita cu cartofi si maslinehttp://i17.photobucket.com/albums/b89/Adisor1/polpo-1.jpg- calcan mi se pare ca ii zice pe romaneste cu cartofi fiertihttp://i17.photobucket.com/albums/b89/Adisor1/rombo.jpg Report
April 20, 201016 yr comment_33327 Sambata am facut crap la gratar. Portia mea: Si a jupanului: Bun, rau! Ma bate gandu' sa repet experenta sambata asta, sambata aviatoare si, de ce nu si sambata aialalta.... Report
April 23, 201016 yr comment_33832 Hello!Eu am refacut azi Orata (Dorada) mediterranea. Tari bun! Report
April 23, 201016 yr Author comment_33839 Hello!Eu am refacut azi Orata (Dorada) mediterranea. Tari bun! Bravo,te cred ca e foarte buna, se si vede Report
April 23, 201016 yr comment_33845 Bravo,te cred ca e foarte buna, se si vede Multumesc! Incet incet incep sa ma adaptez noilor exigente. Si sa vezi ca mi-a ramas o bucatica de file de dorada mediterranea, pe care am maruntit-o si am adaugat-o sosului de paste alla puttanesca. A iesit o nebunie. Report
April 23, 201016 yr Author comment_33857 Si sa vezi ca mi-a ramas o bucatica de file de dorada mediterranea, pe care am maruntit-o si am adaugat-o sosului de paste alla puttanesca. A iesit o nebunie. Perfect, arta de a recicla Report
April 23, 201016 yr comment_33863 Eu in ultimul timp ; Tilapia la cuptor in hartie pergament cu marar,lamaie,rosii,usturoi,servit cu orez. Pastrav dupa aceeasi metoda.Cimbru in loc de marar si pleurotus. Report
April 24, 201016 yr comment_33979 Eu macrou, la tava cu legume:straturi de cartofi felii subtiri, rosii si ardei! Anchoa proaspete, ca la greci! Intr-o tigaie am pus doua degete de apa si unul de ulei.Am fiert , am adaugat doua linguri de mustar.Am aruncat in ea pestisorii curatati de cap si resturi.Am fiert 5 minute, fara sa-i intorc cu lingura, duar miscand tigaia.La sfarsit am stors o lamaie deasupra. Si aici gata: Report
April 25, 201016 yr Author comment_34260 Splendida reteta cu ansoa, le-ai curatat inainte? Noi in seara asta file de pollack mi se pare, decongelat, am pus in tigaie un strop de ulei, apoi am pus fileurile, citeva felii de rosioare, masline si cind a fost gata patrunjel taiat, alaturi de fenel Report
April 26, 201016 yr comment_34285 Curatati de cap si de interioare.Sunt buni, la sfarsit se formeaza sosul asta care cu sucul de lamaie si mustarul pare maioneza.Asta ca-i prajeam mereu, sa mai scap de prajeli. Report
April 26, 201016 yr Author comment_34288 Curatati de cap si de interioare.Sunt buni, la sfarsit se formeaza sosul asta care cu sucul de lamaie si mustarul pare maioneza.Asta ca-i prajeam mereu, sa mai scap de prajeli.Da, pai altfel decit prajiti sau marinati sau in sos de paste nici eu n-as fi stiut a-i face. Report
May 7, 201016 yr comment_36354 Am facut zuppa di pesce.(nu stiu cum se numesc in romaneste:nasello,pesce prete,triglie,galinella,sepie,sugarello,cavalla) Report
May 14, 201016 yr comment_37137 Aseara spigole de mare la cuptor (2 kg)supa de midii (am avut 4 kg, in poza sunt doar 2 kg)cocktail de crevetipaste cu sardechiftelute de sardechiftelute de calamari (le-am refacut aseara Eataly )salam de caracatita (Eataly)creveti imperiali (din aia rosii la cuptor) Poze putine cu produsul crud . Da' tre' sa ma credeti pe cuvant.Nu pot si pace sa fac poze cand am musafiri, nu stiu incotro s-alerg , n-am grija pozelor. Ii admir pe cei care pot face si poze! Report