April 6, 201115 yr comment_84789 saramura de scrumbie de Dunare Eu n-am mancat niciodata scrumbie de Dunare. O trec pe lista mea culinara: must eat before I die! Cauta la piata "Alosa" sau "Cheppia" Report
April 22, 201115 yr comment_86248 Am luat acu vreo 2 zile un somon de vreo 4kg,l-am filetat,capul ,coada si sira spinarii le-am fiert in lapte aromat cu dafin ,sare ,piper,si-am facut o salatica buna. Cat am copt cozo,m-am delectat asa un pic [center] [/center] Spor la treburi si la bunatati! Report
May 19, 201115 yr comment_89525 Am golit frigiderul si am facut o salata cu ton (conserva) scrumbie marinata - homemade-facuta-in-casa - ceapa marinata, porumb, orez fiert bob cu bob, ananas si o jumatate de borcanel de icre de somon. Fara maioneza: untdelemn, sos de soya, miere, ghimbir ras si lamai uscate rase. Report
June 7, 201115 yr comment_91794 ahh, tic-tac mi-a adus aminte de vremurile cand mergea tata la peste si aveam scrumbie de dunare tot timpul. si uscata e buna, cu orez, miam miam. merge filet de snapper facut la cuptor cu suc de rosii si ierburi oare? nu mai vreau doar inabusit sau prajit Report
June 7, 201115 yr Author comment_91804 merge filet de snapper facut la cuptor cu suc de rosii si ierburi oare? nu mai vreau doar inabusit sau prajit ori asahttps://forum.artaculinara.ro/topic/919-file-de-peste-cu-legume/ori daca nu in subiectul asta pe primele 2 pagini gasesti citeva idei puse de mine, eu prefer sa-l fac in tigaiedar daca tu vrei sa-l faci la cuptor il pui in tava, ii pui citeva rosioare sau ce mai preferi deasupra si gata Report
June 16, 201115 yr Author comment_92948 Cumpar un amestec de ardei si caracatita taiate bucatele si congelate, le arunc in tigaie cu un strop de ulei si le las sa fiarba la foc mare descoperite, lasa un pic de apa care se evaporeaza, atit, azi aveam un amestec de masline condimentate si inainte de a stinge focul le-am adaugat, foarte bune Report
July 8, 201115 yr comment_95178 Macrou la cuptor cu legume: cartofi, ceapa si morcovi cu sos de usturoi si cimbru.Poza e urata-urata... Report
July 10, 201115 yr Author comment_95410 La mine "branzini", o felie de lamiie inauntru si una doua deasupra in tava stropita cu ulei, iar ei stropiti cu putin vin alb, cuptor 200°C pina cind erau asa:curatat Report
July 18, 201115 yr comment_96690 O salatica de fasole cu macrou afumat,am fost mai zgarcita cu uleiul in legume ,dar pestele a completat gustul. [center][/center] Report
July 18, 201115 yr Author comment_96692 Seamana cu cel pe care l-am cumparat eu, excelent a fost, cindva il serveam si eu cu ceapa inmuiata in otet balsamic si fasole, o nebunie, trebuie sa-l recumpar neaparat. Report
July 18, 201115 yr comment_96695 Aleg si eu ce se face mai repede, in ultimul timp,si-n acelasi timp sa fie cat de cat sanatos,desi azi am halit o punga de cips-uri.Is de coma ,nu alta,nu rezist si gata! Deci ai facut si tu salata ,ai mai incercat si altfel? Cu paste?,cartofi?Am o reteta si tare mult as vrea sa v-o impartasesc,poate zilele asteam,bu-nu-ta tare!E atat de bun ,ca as manca zilnic! Report
July 19, 201115 yr Author comment_96898 Nu, cu paste nu, doar asa cum ti-am zis, de regula il servesc ca aperitiv.Calamari mici cu piure de linteAm prajit calamarii congelati intr-o tigaie in care am prajit un catel de usturoi intr-un strop de ulei, am adaugat o cutie de linte, un borcan de rosii puse de mine si 4 rosii uscate in ulei, am lasat la fiert si cind a fost gata am scos calamarii si mixat lintea Report
July 20, 201115 yr comment_97047 ton albacore cu [b]maître à la dexter [/b]ca orice chef care se respectă am un signature maître pe care îl folosesc la peşte: unt frecat cu oregano proaspăt şi uscat, sare din himalaia, un căţel de usturoi făcut pastă şi un pic de suc de lămîie pe ton l-am prăjit fără ulei, într-o tigaie antiaderentă de aluminiu turnat pe care am încins-o bine, am lăsat cam 2 minute pe fiecare parte, cît să rămână roz la mijloc i-am pus metru în cap, i-am găsit şi un semiton care să-l acompanieze şi asta a fost tot Report
July 20, 201115 yr comment_97049 ton albacore cu [b]maître à la dexter [/b]ca orice chef care se respectă am un signature maître pe care îl folosesc la peşte: unt frecat cu oregano proaspăt şi uscat, sare din himalaia, un căţel de usturoi făcut pastă şi un pic de suc de lămîie pe ton l-am prăjit fără ulei, într-o tigaie antiaderentă de aluminiu turnat pe care am încins-o bine, am lăsat cam 2 minute pe fiecare parte, cît să rămână roz la mijloc i-am pus metru în cap, i-am găsit şi un semiton care să-l acompanieze şi asta a fost tot am retinut semnatura! acum 2 intrebari fulger: ai incercat si alte ierburi? oregano il folosesti la toate soiurile de peste? Report
July 20, 201115 yr comment_97052 acum 2 intrebari fulger:ai incercat si alte ierburi? oregano il folosesti la toate soiurile de peste?2 răspunsuri trăznetam încercat şi alte ierburi, dar pe locul întâi e oregano; pătrunjelul şi mărarul dau bine, rucola e bună, rozmarinul e câââhoregano îl folosesc numai la maitre sau la lighioane marine precum caracatiţa, dacă fac un peşte mai gras care nu are nevoie de maitre, nu pun decât sare şi piper sau un amestec de condimente de tip cajun. blackened fish anyone? Report
July 20, 201115 yr comment_97053 acum 2 intrebari fulger:ai incercat si alte ierburi? oregano il folosesti la toate soiurile de peste?2 răspunsuri trăznetam încercat şi alte ierburi, dar pe locul întâi e oregano; pătrunjelul şi mărarul dau bine, rucola e bună, rozmarinul e câââhoregano îl folosesc numai la maitre sau la lighioane marine precum caracatiţa, dacă fac un peşte mai gras care nu are nevoie de maitre, nu pun decât sare şi piper sau un amestec de condimente de tip cajun. blackened fish anyone?ok, mersi. Report
July 20, 201115 yr comment_97056 ton albacore cu [b]maître à la dexteri-am pus metru în cap, i-am găsit şi un semiton care să-l acompanieze şi asta a fost tot arata senzationescu, am inghitit in sec de vreo 5 ori!! nu reusesc deloc sa ma prind ce e metru în cap ? Mie imi plac si caperele, salvia si tarhonul la peste. Report
July 20, 201115 yr comment_97074 te-am confuzat din cauza ortografiei, nu-i aşa? metrî sau în ortografia originală "unt maître d'hotel" e untul aromatic pe care bucătarii marilor restaurante îl prepară pentru bucătăriile lor şi pe care îl servesc la ce mâncăruri li se pare lor potrivit, dar mai ales la peşte şi friptura slabă de vită sau chiar şi pe pâinemaitre, e de obicei semnătura chefului, fiecare având cîte o variantă personală PS aşa şi eu cu metru meu, aromatizai untu cu ierburi şi-l trântii în capu peştelui alt PS - să vedeţi ce maitre trăznet fac pentru carnea de vită ... da pe ăsta vi'l spun în alt episod Report
July 23, 201115 yr comment_97397 Dexter, dar chiar nu ma gandeam Abia astept sa ne dezvalui si metrul pentru carnea de vita! Am facut un mixt grill la cina mai alalteieri, din chefal mediteranean, creveti si calamar mare toate de capturaFarfuria finala a domnului Daniella e fara creveti ca nu serveste. Report
July 23, 201115 yr comment_97398 o oala de 1,5 kg peppata de midii proaspete (captura) pentru cina de aseara (la 2 guri, fel unic) Report