Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

salata cea mai buna ever de caracatita (1,5 kg, proaspata, captura), dupa reteta de preparare termica furnizata de Adriana, desi nu am avut masline, am inlocuit cu capere

post-685-1311446807635_thumb.jpg

post-685-13114468200906_thumb.jpg

post-685-13114468363816_thumb.jpg

• 2 weeks later...

[indent]Astazi nu am avut prea mult timp de gatit,dar totusi am pregatit d'ale gurii,pentru ca trebuia sa-l servesc cu ceva pe domnul dragut care mesteruia la noua mea bicicleta.Si pentru ca domnul dragut este sotul meu,si iubeste pestele si tot ce înoata sub apa,si este comestibil bineînteles,a primit file de salau cu orez si legume.În 25 de minute ne-am asezat la masa :-*

[center]post-5-13123888233607_thumb.jpg[/center]

4 fileuri de salau
2 dovlecei,feliati grob
1 ardei gras rosu,tocat grob
2 morcoviori,taiat bastonase groabe
3 fire de ceapa verde,taiata rondele
frunze de busuioc,rupte cu degetele
sare de mare
herbes de provence
piper
ulei de masline
zeama de lamîie

Am pus orezul la fiert.Legumele le-am "tras" 3-4 minute în putin ulei de masline,atît cît sa sa ramîna înca crocante,si le-am condimentat.Le-am amestecat cu orezul fiert.Am acoperit vasul si m-am ocupat de salau.Pentru ca fileurile au fost prea lungi si nu încapeau în tigaia în care doream sa le prajesc,le-am taiat în jumatate.Le-am condimentat cu sare,herbes de provence,piper si le-am stropit cu putin suc de lamîie si le-am prajit cîte 2-3 minute pe fiecare parte în ulei de masline.Partile de la jumatate înspre coada se fac mai repede,fiind mai subtirele.Salaul este un peste fin,nu-l prajiti prea mult.Ar fi pacat sa-i "uscati" delicatetea :)[/indent]

O umila '' Ciorba de peste '' facuta in dupa-masa asta. :toothy6:

Am folosit: 1 pastrav, 2 morcovi taiati rondele, 2 radacini de patrunjel taiate rondele, 2 catei de usturoi trecuti prin presa, 1 ardei gras rosu taiat cubulete, 1 ceapa medie taiata cuburi, 1 cub de legume, aprox.150-200 ml bors , 2 lg de orez,3 lg ulei, 2 rosii decojite si taiate in bucati + 4 lg de rosii cuburi din conserva cu tot cu suc, telina verdeata, leustean, patrunjel verde tocat,sare, piper.

Rezultat:

http://img37.imageshack.us/img37/1944/p1070633v.jpg

http://img829.imageshack.us/img829/9462/p1070628.jpg

Acum citeva zile o chestie care imi place enorm, un macrou afumat cu seminte de mustar deasupra, excelent, deasupra caruia pun inele de ceapa rosie marinate in otet balsamic

post-4-13137868273315_thumb.jpg

Bun, bun, bun!!

Si aici avem noroc cu "vecinii" polonezi care fac un macrou afumat (la cald insa, ca cel afumat la rece e prea gras) de nu te saturi mancand!

Acum citeva zile o chestie care imi place enorm, un macrou afumat cu seminte de mustar deasupra, excelent, deasupra caruia pun inele de ceapa rosie marinate in otet balsamic

post-4-13137868273315_thumb.jpg

Adriana, macroul l-ai afumat tu sau asa l-ai cumparat? Intreb ca citisem undeva ca ati luat afumatoare si ma gandeam ca experimentezi iar ce se vede in poza arata foarte bine :(

Nataly ciorbita arata super!

Eataly sar si eu la saramura e preferata mea de peste in Romania! ce au zis italienii de ea?

Stella arata mixul ala de fructe de le-as manca, cu ochii... sunt convinsa ca ti.a iesit un rizoto ...de-mi imaginez mirosul si balesc ...

Eu am facut ieri pe post de early dinner (si late lunch :) ) 2 pastravi si 1 kg de calamari mici la gratarul din cuptor stropiti cu vin, lamaie, ulei EV si pudrati cu sare marina, piper, petale de peperoncino, capere si oregano. Poze nu am ca ne era o foame de nu mai puteam si din clipa in clipa urma sa se trezeasca mica terorista... Am acompaniat cu o mana de stevie cvasi-calita la abur cu ulei EV ceapa, usturoi, rosii de gradina. Si am trantit si o salata turceasca (rosii, castravete, gogosar, ceapa+usturoi romanesti de gradina taiate cubulete mici, ulei+otet + patrunjel+busuioc si menta ...) jaleee.

Am aruncat si o caracatita la vasul de lut pentru salata Adrianei cu masline (de data asta nu am mai uitat sa le cumpar. Diseara o fac ... Am gasit o reteta la magazin care zicea sa pun si morcov taiat felii si 2-3 tije de telina, ...sa vad ce chef am...

• Author

Caracatita cu sos de rosii si frunze de mangold

Am fiert caracatita in acelasi sistem in oala de lut cu putin sos de rosii, am taiat-o bucatele si amestecat-o cu putin de sos de rosii si frunze de mangold fierte.

post-4-13144805732336_thumb.jpg

Multumesc mult Daniella.

Ce ai facut tu suna tare bine.

Calamari caut si eu sa cumpar, dar deocamdata nu am gasit. Am mancat in concediu facuti pane si tot asa vreau sa-i fac si eu.Sunt deliciosi.

Calamari caut si eu sa cumpar, dar deocamdata nu am gasit. Am mancat in concediu facuti pane si tot asa vreau sa-i fac si eu.Sunt deliciosi.

Daca ai in drum Metro ii gasesti mereu proaspeti (scrie si data valabilitatii): mici, mari, de acvacultura sau captura, diverse origini. Uneori si la Real. La hipermarketurile astea mari.

Congelati am luat 1 data si cand i.am decongelat miroseau a stricat, asa ca nu mai risc a doua oara.

Daca ai in drum Metro ii gasesti mereu proaspeti (scrie si data valabilitatii): mici, mari, de acvacultura sau captura, diverse origini. Uneori si la Real. La hipermarketurile astea mari.

Congelati am luat 1 data si cand i.am decongelat miroseau a stricat, asa ca nu mai risc a doua oara.

Uuu,deci neaparat proaspeti sa iau.

O data asa am patit eu cu pieptul de pui de la Carrefour,era proaspat ambalat in caserola,nu era congelat, l-am luat si cand am deschis caserola acasa mi-a venit sa lesin de miros , era atat de tare incat se simtea in toata bucataria,nu era nevoie sa bagi nasul in caserola.

In Metro nu stiu daca voi ajunge, e mult prea departe si nici card nu am din pacate.Deci ma bazez pe Real. =))

Multumesc de indicatiile date.

Eataly sar si eu la saramura e preferata mea de peste in Romania! ce au zis italienii de ea?

Italienii ar fi zis:Mamma mia che bontà!

Dar era facuta in vacanta din Ro si n-am impartit-o cu nimeni. :-*

Pentru a mia oara: peste sabie in stil palermitan:

post-9-13152063067769_thumb.jpg

salata de baby caracatite:

post-9-13152063343162_thumb.jpg

Cat sunt de mici au cioc.Am scos ciocul si le-am taiat capul.Le-am pus intr-o cratita cu doua linguri de ulei-Le-am lasat 3 minute fara sa le intorc.

post-9-13152064290125_thumb.jpg

Am scurs lichidul.Si le-am fript pe toate partile.

post-9-13152064825672_thumb.jpg

Le-am servit cu ulei, suc lamaie si patrunjel.

post-9-131520652726_thumb.jpg

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.

Eu am facut azi paella cu fructe de mare.

post-1290-13190533214871_thumb.jpg

Arata minunat :scratch: !

Daca vrei si ai timp, pui te rog reteta?

In seara asta trebuie sa plec, dar maine scriu cum o fac eu.

In seara asta trebuie sa plec, dar maine scriu cum o fac eu.

Ok, multumesc!