January 4, 201214 yr comment_119646 nu'ş dacă se poate numi gătit, am asamblat somon afumat (norvegian ), cu capere, ceapă verde, parmigiano, ulei de măsline şi o picătură de balsamic din ăla bun, gros ca motorina nu-i somon afumat gatit, ci imbalsamat cu moftorine ! Report
January 4, 201214 yr comment_119652 Dexter, cind am facut brandade am folosit un pachet de 400 g stockfish (fara oase si fara piele). (nush cum e pe la voi, da' la noi in supermarket pachetele cu stockfish sint pastrate in rafturi frigorifice, la o temp. cuprinsa intre +2-5°C ) [center]iti traduc ce scrie pe verso, fiindca asa am si procedat: pestele se rehidrateaza in 3 l de apa rece, timp de 15 h si se schimba apa doar o singura data http://img24.imageshack.us/img24/8344/0klippfisk.jpg pt. cantitati mai mari/mai groase de peste, timpul de rehidratare este pina in 48 h, iar apa rece se schimba de cel putin 2X/zi; daca pestele urmeaza sa fie folosit la mincaruri prajite, apa se schimba de 3X/zi, pt. baccalo e suficient de 2X/zi [/center] Report
January 5, 201214 yr comment_119662 aşa am făcut şi eu , tare mi-e că nu am luat calitatea care trebuie, cu toate că nu a fost ieftin Report
January 5, 201214 yr comment_119737 Eu salata de scrumbie pescuita de sotzul meu in Dunare si conservata de catre moi(o parte sarata, o alta parte marinata)un fel de shuba in straturi fiindca din aia de la sarbatori n -am apucat sa gust si am ramas cu gandul...este salata mea preferata de peste.Am mancat prima data ceva de genul asta la Tiraspol,la sora mamei mele (nu am luat reteta pe atunci ca eram tanara si nelinistita:) )si am reintalnit-o apoi la un lipovean, in delta noastra, am luat reteta si nu ma mai despart de ea.Arata cam asa...are in compozitie:scrumbie sarata si afumata, scrumbie marinata in otet cu morcov si ceapa, cartofi fierti, oua fierte, sfecla rosie, morcovi si ceapa rosie si maioneza in mai multe straturi subtiri.Am facut-o mai dietetic si cu sos de iaurt amestecat cu maioneza facuta din ou intreg si iese la fel de buna...Offf, ce mult am vorbit, iertati-ma va rog, zici ca am intrat in zodia explicativa:)) Report
January 8, 201214 yr comment_120454 Sepie cu salata si cartofi prajiti. ela, dai detalii despre sepie? ms Report
January 8, 201214 yr comment_120461 Sepie cu salata si cartofi prajiti. ela, dai detalii despre sepie? ms E prima data cand fac dar a iesit foarte buna si e foarte simplu de facut. Am spalat sepia si am uscat-o foarte bine, am crestat-o pe diagonala formand romburi, dupa care am prajit-o la grill cate 2 minute pe fiecare parte. Pe deasupra i-am pus un mujdei de usturoi cu patrunjel. Report
January 8, 201214 yr comment_120464 ah, Ela!!! natur, foarte fain! imi place! si calamarul, cat si alte fructe de mare, sau peste merg asa! good! Report
January 8, 201214 yr comment_120467 ah, Ela!!! natur, foarte fain! imi place! si calamarul, cat si alte fructe de mare, sau peste merg asa! good! Eu asa am mancat la un restaurant, mi-a placut, si-am zis sa incerc si acasa. Am citit si pe net si-am vazut ca e foarte simplu de facut. Unele fructe de mare nu le cumpar ca nu stiu sa le gatesc. Report
January 8, 201214 yr comment_120472 Eu cand fac calamar la gratar fac un amestec din ulei ev, sare, piper, lamaie stoarsa si usturoi taiat marunt.Cand pestele e gata il pun in tava cu emulsie. Ela, arata bine ! Report
January 8, 201214 yr comment_120473 Eu cand fac calamar la gratar fac un amestec din ulei ev, sare, piper, lamaie stoarsa si usturoi taiat marunt.Cand pestele e gata il pun in tava cu emulsie. Ela, arata bine !cum adica: Cand pestele e gata ? care peste? adica numa 3 min si calamarul? Report
January 8, 201214 yr comment_120474 Eu cand fac calamar la gratar fac un amestec din ulei ev, sare, piper, lamaie stoarsa si usturoi taiat marunt.Cand pestele e gata il pun in tava cu emulsie. Ela, arata bine !cum adica: Cand pestele e gata ? care peste? adica numa 3 min si calamarul? In timp ce pestele e pe gratar (eu fac emulsia asta pentru pestii la gratar - dorade, spada, etc cat si pentru calamari la gratar) fac emulsia direct in platoul in care voi pune pestele la masa. Amestec cu o lingura totul si cand pestele e gata il pun pe platou in emulsie si cu o lingura pun si pe el din amestec. Report
January 8, 201214 yr comment_120497 Foarte bine arata ela!! Imi place si ideea lui any Brava Ela, super idee Anutza. Am uitat sa scriu, merge si putin patrunjel tocat. Report
January 8, 201214 yr comment_120520 Scoici St-Jacques cu spaghetti. Sosul are vin alb, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, ceapa verde si patrujel. Report
January 8, 201214 yr comment_120523 Scoici St-Jacques cu spaghetti. Sosul are vin alb, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, ceapa verde si patrujel. Arata cum trebuie s-arate. Perfect! Report
January 8, 201214 yr comment_120626 Ria arata splendid. Any cred ca asa servesc si la restaurant grigliata in general. Doar ca nu pun emulsia in farfurie, unii direct pe peste, altii in sosiera alaturi. E super ideea cu emulsia o sa o incerc si eu. Eu merg la un restaurant care face separat:- o sosiera cu ardei iute taiat felii si ulei EV. - o sosiera cu usturoi taiat felii, rosie cherry bucatita mic si ulei EV.Astea 2 sosiere le aduce pe masa de la inceput, indiferent ce servesti. Cu o foccacia la inceput, sau aruncate ici colo pe preparate sunt marfa ... Report
January 8, 201214 yr comment_120631 Scoici St-Jacques cu spaghetti. Sosul are vin alb, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, ceapa verde si patrujel.deci e clar eu nu mai intru la peste ca ma ia cu lesin!! :hug: Report
January 9, 201214 yr comment_120737 Ria, Sanjacii tai sunt mirobolanti Spui, te rog, cum ai procedat? Iti multumesc in prealabil! Report
January 10, 201214 yr comment_120856 Ria, Sanjacii tai sunt mirobolanti Spui, te rog, cum ai procedat? Iti multumesc in prealabil!Merci Lori! Sanjacii mei ... se fac rapid, important e ca toate ingredientele sa fie pregatite si la indemana.Pana pastele au fiert eu am uscat intr-un servet scoicile si le-am prajit la foc iute in putin ulei de masline si unt. Se prajesc maximum 2 minute pe fiecare parte, fara a se misca in tigaie, suprafata trebuie sa fie un pic caramelizata. Le-am scos apoi pe o farfurie si am aruncat in tigaie un fir de ceapa verde tocat fin, un catel de usturoi tocat si coaja rasa de lamaie (dupa gust). Le-am calit un pic, am stins cu aproximativ 50 ml vin alb si o lingurita de suc de lamaie. Am scurs pastele si le-am adaugat in tigaie, le-am invartit un pic pe-acolo cu frunzele de patrunjel si inca un pic de ulei de masline, am repus scoicile deasupra, sare si piper ... et voilà ... pâtes aux pétoncles. Daca le faci, sa-mi spui daca v-au placut. Report
January 10, 201214 yr comment_120857 Any, Zerda, Daniela merci pentru aprecieri. V-as invita cu placere la urmatoarea tura Report
January 10, 201214 yr comment_121095 Mi se facuse o pofta de peste fript...asa ca dupa amiaza am mers la mare si-am luat peste: triglie mici cat o bricheta, calamari micuti de tot si sepii minuscule pe care i-am prajit si i-am mancat cu mamaliga si usturoi.Sper sa supravietuiasca al meu langa mine pana maine dimineata cruzi la atac!!!! Aici o parte din triglie, ca restul era la fript Asa-i de bun pestiucul asta ca-l mananci ca pe caramele peste sabie cu seminte de pin, migdale, stafide, pesmet, parmigiano Si-un pahar de vin ca nu se poate fara, noi bem cu mult drag si rosu cu peste, nu neaparat alb !Asta e facut de prietenul nostru, are culoarea ursului turbat ! Report