January 28, 201214 yr comment_125720 Scampii sunt langustinele.Greierii sunt alta mancare de peste !dupa ce ca noi nu avem, profitati sa puneti 100 de nume si sa aveti 10000 de specii ... ca sa ne bulversati ... greierii au sau nu carne mai putina decat langustinele? confirmi? atunci de ce sunt mai scumpi? Confirm, au mai putina carne.Nu ma stiu cat costa ca n-am luat de mult, probabil sunt mai rari si de aia costa mai mult. Report
January 29, 201214 yr comment_125748 Experiment reusit:Somon inabusit in sos tomat(pasta de macese si alte dracii )https://forum.artaculinara.ro/topic/918-conserva-de-macrou-in-sos-tomat/page__view__findpost__p__125746 [center]..[/center] Report
January 29, 201214 yr comment_125752 greierii au sau nu carne mai putina decat langustinele? confirmi? atunci de ce sunt mai scumpi? Au mai putina e adevarat, culoarea e data si de modul cum au fost pregatiti.De cost stii cum e, sunt mai rari, nu-i gasesti mereu.Trebuiesc pregatiti numai cand sunt vi. Greierii mei.Daca faci suc pentru paste dau un gust excelent, pentru mine sunt mai gustosi decat crevetii.Chestie de gust! Report
January 30, 201214 yr comment_126138 Eu execut salata de somon cu gulii, masline, ceapa, ardei gras rosu/verde, dresing de ulei ev. de masline si zeama de lamaie cu o ritmicitate aproape saptamanala, ne place mult! Report
January 30, 201214 yr comment_126174 Scampii sunt langustinele.Greierii sunt alta mancare de peste !Greierii de mare nu sunt cicale?? nu dati in mesager dar seamana la poza! Report
January 30, 201214 yr comment_126185 Scampii sunt langustinele.Greierii sunt alta mancare de peste !Greierii de mare nu sunt cicale?? nu dati in mesager dar seamana la poza! Da, Zerda, sunt "cicale", asa le zice aici. Sau "canocchie". Cred ca depinde de zona. Report
January 30, 201214 yr comment_126187 Yeeee!! ca le-am nimerit! Eu n-am mancat dar mananc in tabara de vara!! Report
January 31, 201214 yr comment_126383 Yeeee!! :) ca le-am nimerit! Eu n-am mancat dar mananc in tabara de vara!! Ok, le-am trecut in meniu! Report
January 31, 201214 yr comment_126388 Asta seara salata de scrumbie(pescuita de sotz pe Dunare, marinata de mine asta vara)cu ceapa, capere murate, putin ardei, marar, cu dresing de otet balsamic si ulei de masline.Este un deliciu preparat in cinci minute.Iat-o! Report
February 1, 201214 yr comment_126456 (pescuita de sotz pe Dunare, marinata de mine asta vara) Astea-s lucruri sfinte, Gela! Unde le tii?Ca sa stiu! Report
February 1, 201214 yr comment_126464 Macrou in suc propriu dupa tehnica sous vide https://forum.artaculinara.ro/topic/3569-sous-vide-acasa-fara-echipament-special/[center]...[/center] Report
February 2, 201214 yr comment_126799 Peste fript, cerveti fripti, salata de fenicul si portocale Report
February 2, 201214 yr Author comment_126805 daca-mi dai citiva creveti prajiti te iert ca ai pus aici salata Report
February 2, 201214 yr comment_126808 daca-mi dai citiva creveti prajiti te iert ca ai pus aici salata Vinul e de vina !Te servesc cu drag, a trebuit sa-i si curat inainte de prajeala ca al meu a zis ca n-are rabdare sa-i curete in farfurie ! Salata putem s-o mutam, n-am nimic impotriva . Report
February 2, 201214 yr comment_126812 filé de somon cu ciuperci la cuptor servit cu boabe gigant de fasole Sa fie vorba cumva de bob (fava) ? Da maestre, e vb de Vicia faba, adicalea Dicke Bohne sau Ackerbohne filé de somon cu ciuperci la cuptor servit cu boabe gigant de fasole Ioana, esti sigura ca era somon, si nu cod sau un alt soi de peste ? mi se pare cam alba carnea. hmm,mie asa imi vine sa traduc,desi nu e somonul de il stim.e vb de somonul de mare in traducerea adliteram, sau Pollachius virens(merluciu?) Report
February 3, 201214 yr Author comment_126866 Si mie imi place sa curat crevetii inainte ca-s mai simplu de mincat dupa Report
February 3, 201214 yr comment_126869 Si mie imi place sa curat crevetii inainte ca-s mai simplu de mincat dupa Eu i-am curatat in 6 minute cat dureaza o repriza de prajit la friteoza . Si mie imi plac curatati, numai ca asa poti manca cu tona, nici nu-ti dai seama.Cand mai trebuie sa-i si curatam, ne ia mai mult timp, ne plictisim si mancam mai putini . Report
February 3, 201214 yr comment_127016 (pescuita de sotz pe Dunare, marinata de mine asta vara) Astea-s lucruri sfinte, Gela! Unde le tii?Ca sa stiu!La vedere si daca le-oi termina, e Dunarea aproape, dar trebuie sa vina luna mai ca scrumbia e peste sezonier Acum ar merge o ciorba de somn gras! Report
February 3, 201214 yr comment_127050 Vă previn că am de gând să mă fac de râs printre atâtea reţete grozave de peşti şi lighioane marine, da" dacă asta am făcut la cină pentru soţu" şi nu prea e recomandat să pun la "ce am mâncat azi"- vă rog să suportaţi cu stoicism postarea mea. File de cod pane, soţul a dorit doar lămâie la el, fără garnitură, fără nimic. ( eu aş fi mâncat cu mămăligă şi mujdei , dar era trecut de ora 7 , aşa că am amânat pe mâine planul) Report
February 3, 201214 yr comment_127059 Corina, tare frumoase sunt, mi-ai dat o idee pe saptamana viitoare ! Report
February 3, 201214 yr comment_127175 filé de somon cu ciuperci la cuptor servit cu boabe gigant de fasole Ioana, esti sigura ca era somon, si nu cod sau un alt soi de peste ? mi se pare cam alba carnea. hmm,mie asa imi vine sa traduc,desi nu e somonul de il stim.e vb de somonul de mare in traducerea adliteram, sau Pollachius virens(merluciu?) Ioana, faci o confuzie. pollock este un peste din aceeasi familie (gadidae) cu cea a codului, la fel ca si merluccius. Report