Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

Scampii sunt langustinele.

Greierii sunt alta mancare de peste :rolleyes: !

dupa ce ca noi nu avem, profitati sa puneti 100 de nume si sa aveti 10000 de specii ;) ... ca sa ne bulversati ... :thumleft:

greierii au sau nu carne mai putina decat langustinele? confirmi? atunci de ce sunt mai scumpi? :P

:hungry:

Confirm, au mai putina carne.

Nu ma stiu cat costa ca n-am luat de mult, probabil sunt mai rari si de aia costa mai mult.

greierii au sau nu carne mai putina decat langustinele? confirmi? atunci de ce sunt mai scumpi? :((

Au mai putina e adevarat, culoarea e data si de modul cum au fost pregatiti.

De cost stii cum e, sunt mai rari, nu-i gasesti mereu.Trebuiesc pregatiti numai cand sunt vi.

Greierii mei.Daca faci suc pentru paste dau un gust excelent, pentru mine sunt mai gustosi decat crevetii.

Chestie de gust!

Eu execut salata de somon cu gulii, masline, ceapa, ardei gras rosu/verde, dresing de ulei ev. de masline si zeama de lamaie cu o ritmicitate aproape saptamanala, ne place mult!

post-1400-1327946030803_thumb.jpg

Gelutza ce fel de somon? Afumat?

Somon marinat in ulei.

Greierii sunt alta mancare de peste =)) !

Greierii de mare nu sunt cicale?? nu dati in mesager dar seamana la poza!

Greierii sunt alta mancare de peste :) !

Greierii de mare nu sunt cicale?? nu dati in mesager dar seamana la poza!

Da, Zerda, sunt "cicale", asa le zice aici. Sau "canocchie". Cred ca depinde de zona.

Yeeee!! :D :) :D ca le-am nimerit! Eu n-am mancat dar mananc in tabara de vara!! :D

Asta seara salata de scrumbie(pescuita de sotz pe Dunare, marinata de mine asta vara)cu ceapa, capere murate, putin ardei, marar, cu dresing de otet balsamic si ulei de masline.Este un deliciu preparat in cinci minute.

Iat-o!

post-1400-13280370468167_thumb.jpg

post-1400-13280370738685_thumb.jpg

daca-mi dai citiva creveti prajiti te iert ca ai pus aici salata :)

Vinul e de vina :) !

Te servesc cu drag, a trebuit sa-i si curat inainte de prajeala ca al meu a zis ca n-are rabdare sa-i curete in farfurie :) !

Salata putem s-o mutam, n-am nimic impotriva :sleepy1: .

filé de somon cu ciuperci la cuptor servit cu boabe gigant de fasole

post-479-13269149124236_thumb.jpg

Sa fie vorba cumva de bob (fava) ?

Da maestre, e vb de Vicia faba, adicalea Dicke Bohne sau Ackerbohne

Ioana, esti sigura ca era somon, si nu cod sau un alt soi de peste ? mi se pare cam alba carnea. :sleepy1:

hmm,mie asa imi vine sa traduc,desi nu e somonul de il stim.e vb de somonul de mare in traducerea adliteram, sau Pollachius virens(merluciu?)

Si mie imi place sa curat crevetii inainte ca-s mai simplu de mincat dupa :toothy9;

Eu i-am curatat in 6 minute cat dureaza o repriza de prajit la friteoza :hungry: .

Si mie imi plac curatati, numai ca asa poti manca cu tona, nici nu-ti dai seama.

Cand mai trebuie sa-i si curatam, ne ia mai mult timp, ne plictisim si mancam mai putini :toothy6: .

(pescuita de sotz pe Dunare, marinata de mine asta vara)

Astea-s lucruri sfinte, Gela! :)

Unde le tii?Ca sa stiu!

La vedere si daca le-oi termina, e Dunarea aproape, dar trebuie sa vina luna mai ca scrumbia e peste sezonier :)

Acum ar merge o ciorba de somn gras!

Vă previn că am de gând să mă fac de râs printre atâtea reţete grozave de peşti şi lighioane marine, da" dacă asta am făcut la cină pentru soţu" şi nu prea e recomandat să pun la "ce am mâncat azi"- vă rog să suportaţi cu stoicism postarea mea. :rolleyes:

File de cod pane, soţul a dorit doar lămâie la el, fără garnitură, fără nimic. ( eu aş fi mâncat cu mămăligă şi mujdei , dar era trecut de ora 7 , aşa că am amânat pe mâine planul)

post-508-13282965375693_thumb.jpg

Ioana, esti sigura ca era somon, si nu cod sau un alt soi de peste ? mi se pare cam alba carnea. :boohoo:

hmm,mie asa imi vine sa traduc,desi nu e somonul de il stim.e vb de somonul de mare in traducerea adliteram, sau Pollachius virens(merluciu?)

Ioana, faci o confuzie. pollock este un peste din aceeasi familie (gadidae) cu cea a codului, la fel ca si merluccius. :boohoo: