Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

Iar si iar ca ne place mult, macco di fave (crema de bobi, numai cu ceapa si bobi, aia cu care m-am muncit anul trecut, curatati apoi opariti si scos coaja la fiecare in parte apoi congelati). Merita tot efortul. Cu peste facut la aburi la microunde. Simplu si rapid de tot dar si foarte gustos.

post-13-0-47596000-1583403654_thumb.jpg

Ce bine arata Any! Sa aveti pofta!

Cum faci pestele la aburi la microunde?

Multumesc Mino.

Il pun in recipientul pt gatit la aburi care era in dotare si il pun in jur de 8 minute la functia Steam.

E foarte rapid si e foarte bun, eu fac foarte des peste la aburi, isi mentine toata aroma, e sanatos.

Edited by any_annette

Multumesc Mino.

Il pun in recipientul pt gatit la aburi care era in dotare si il pun in jur de 8 minute la functia Steam.

E foarte rapid si e foarte bun, eu fac foarte des peste la aburi, isi mentine toata aroma, e sanatos.

Deci trebuie sa schimb cuptorul, ca nu am asa ceva la cel de acum.

• Author

mino, sint recipiente pentru gatit la abur in microunde daca vrei

daca nu vrei sa le cumperi iti construiesti singura

ideea e sa ai un recipient in care pui un desht de apa pe fund, o grila (sint si pe amazon din silicon) pe care sa pui in cazul asta pestele sau cartofii sau ce vrei tu si capac, apoi coci in microundele tale normale si gata

cel pe care il folosesc masiv acum e facut din bol, un fel de strecuratoare si capac, eu acu strecuratoarea am eliminat-o, pun legumele taiate cu un stropisor de apa si capacul care se inchide bine si bag la microunde

am si functie steam si program la cuptor da' inca nu le-am folosit :blink:

mai sint si asa zise oale minune pentru mo da' de alea mi-a un pic frica desi am experimentat si coptul in borcane inchise etanse da' deocamdata sint doar la faza de experimentare, tre sa studiez bine da' n-am timp

Merci Adriana, o sa caut recipientul sau o sa improvizez. Imi surâde ideea.

In curand ma trec pe meniuri cu peste.. cred.

Prea bine arata treburile aici pe topic! Astept sa gasesc crap sa imi fac cu mamaliga si mujdei. Cel mai mare il cumpar si il portonez si congelez!

Wowy, sper ca ai ajuns sa iti iei crap. Cand am vazut ce vrei, iar mi-au facut ochii in cap ca la pacanele si nu m-am putut abtine...

post-12-0-32258900-1582297082_thumb.jpg

Acum vazui! Nu-i frumos ce faci matale! Nrz, ntz, ntz!

• Author

Multumesc?

Pasta de ton eu o fac dupa gust, nu am cantitati:

O cutie de branza cremoasa tartinabila

2 conserve ton

Masline maruntite

Ceapa tocata

O sa caut unde a scris Laura reteta, daca imi amintesc bine poti inlocui branza tartinabila cu smantana.

am facut-o iar azi :love3:

Multumesc?

Pasta de ton eu o fac dupa gust, nu am cantitati:

O cutie de branza cremoasa tartinabila

2 conserve ton

Masline maruntite

Ceapa tocata

O sa caut unde a scris Laura reteta, daca imi amintesc bine poti inlocui branza tartinabila cu smantana.

am facut-o iar azi :love3:

Ce bine că ai scris că am o cutie de cremă de brânză cu care nu știam ce să fac. Mâine asta mâncăm la micul dejun.

Și dovada (am pus o cremă de brânză tartinabilă în loc de smântână, am văzut pe aici prin răspunsuri, iar maioneză nu am mai pus deloc). Excelentă!

post-2240-0-69366300-1584911877_thumb.jpg

Edited by Oana Adriana

Baby hering prăjit cu mujdei

post-2240-0-55392000-1585202401_thumb.jpg

Supă de fructe de mare - am avut la congelator supă rămasă de la midii marinara, am strecurat-o și îngroșat cu puțin amidon. Fetele au mâncat cu crutoane.

post-2240-0-35986300-1585202407_thumb.jpg

Am facut si eu crema de ton. Am mancat-o cu salata de rosii si paine proaspata facuta in casa.

O s-o mai fac, singurul ingredient pe care o sa-l inlocuiesc vor fi maslinele. Data viitoare nu voi pune deci masline, insa voi pune castraveti in otet si cappere.

Edited by any_annette

Din când în când mai gătesc și eu ?

IMG_20200401_151040467.jpg

Ton (la tigaie) cu usturoi, pătrunjel și lămâie

Brisule, asta-i ton? asa alb si sticlos? Ziceam ca e un biban ceva. La noi se gaseste file sau steak de ton doar din ala mare si cu carnea rosu inchis.

Arata super apetisant...mai ca-mi vine sa ma duc sa rusi sa iau crap iar si sa il fac cu patrunjel, usturoi si lamaie.

Lori, in italiana ii zice verdesca, o parte mai apreciata de la ton, nu stiu cum sa traduc

Am pus la marinat cam o ora in sucul de la o lamaie, in tigaie am pus patrunjel si usturoi taiate marunt, le.am lasat la inabusit putin, am adaugat pestele, dupa vreo trei minute l.am intors si am adaugat jumatate din sucul de lamaie de la marinat, sare, piper, lasat la imprietenit alte cateva minute si gata de ingurgitat

Pentru gustul meu era cam acrisor, cantitatile depind de gustul fiecaruia

Nu e ton, draguta mea smile.gif. Cica e o specie de rechin. Chiar ma miram , ca stiam ca tonul nu are carne alba. Ia sa il iei de urechi pe nenea mafioso care iti vinde carne de rechin ca fiind de ton , care e mai scumpa happy.gif.

Oricum ar fi, imi face maxim cu ochiul. Eu iti recomand din inima caras facut asa, mie mi se pare mortala carnea aia dulce cu acrul de la lamaie , uainlei...cred ca ma duc azi "la pescuit".

Si ca vorbeam de ton, eu ma uit din cand in cand la clipul asta...fascinant! Noi taiem porcu, aia taie tonul.

wow, misto!

totusi porcul nostru se transeaza mai greu.

imi alesesem si partea mea preferata, aia de pe burta, cu un pic de grasime.

cand am vazut ca-i da jos soriciul, mai ca m-a luat plansul!

tonul ala n-a murit degeaba.

btw, ce zici, iese un bors din capul ala?

Scuze , fete, am pus linkul gresit, pe asta vroiam sa il pun. Ma fascineaza maxim ce talent poa' sa aiba aia!

Fascinanta tehnica de taiere a aluia. Super curata si fina ramane carnea, la ala de mai sus o faramiteaza. Stiti ca se zice ca un maestru de sushi nu are voie sa faramiteze carnea de la peste.

wow, misto!

totusi porcul nostru se transeaza mai greu.

imi alesesem si partea mea preferata, aia de pe burta, cu un pic de grasime.

cand am vazut ca-i da jos soriciul, mai ca m-a luat plansul!

tonul ala n-a murit degeaba.

btw, ce zici, iese un bors din capul ala?

Da' coada aia data prin malai si prajita cu mujdei si mamaliga? Nic nu stiu japonezii aia happy.gif