February 29, 20206 yr Author comment_260035 hai c-o fac ca am brinza tartinabila fara lactoza, tre sa tai ceapa si pentru salata de vinete, am piinea pugliese proaspata revin cu impresii Report
February 29, 20206 yr comment_260039 Am gasit reteta:??? https://forum.artaculinara.ro/topic/938-aperitiv-cu-ton-si-masline/ Report
February 29, 20206 yr Author comment_260041 vaidiminisidiminisi o si facusem atuncidar azi am facut-o altfel deci nu se pune a fost foarte buna, Stefano a zis de 2 ori ca e buna, a mai ramas putin de tot Report
February 29, 20206 yr comment_260044 Bun, imi aminteam ca a avut succes atunci, dar nu-mi aduceam aminte de maioneza. Eu am tot facut-o din amintori si fara maioneza. Report
March 1, 20206 yr comment_260071 Neapărat cumpăr conserve de ton și încerc și eu. Îmi plac tare mult pastele de pește. Azi la prânz chefal fript cu mujdei: Report
March 5, 20206 yr comment_260125 Iar si iar ca ne place mult, macco di fave (crema de bobi, numai cu ceapa si bobi, aia cu care m-am muncit anul trecut, curatati apoi opariti si scos coaja la fiecare in parte apoi congelati). Merita tot efortul. Cu peste facut la aburi la microunde. Simplu si rapid de tot dar si foarte gustos. Report
March 5, 20206 yr comment_260129 Ce bine arata Any! Sa aveti pofta! Cum faci pestele la aburi la microunde? Report
March 5, 20206 yr comment_260131 Ce bine arata Any! Sa aveti pofta! Cum faci pestele la aburi la microunde?Multumesc Mino.Il pun in recipientul pt gatit la aburi care era in dotare si il pun in jur de 8 minute la functia Steam. E foarte rapid si e foarte bun, eu fac foarte des peste la aburi, isi mentine toata aroma, e sanatos. Edited March 5, 20206 yr by any_annette Report
March 5, 20206 yr comment_260133 Ce bine arata Any! Sa aveti pofta! Cum faci pestele la aburi la microunde?Multumesc Mino.Il pun in recipientul pt gatit la aburi care era in dotare si il pun in jur de 8 minute la functia Steam. E foarte rapid si e foarte bun, eu fac foarte des peste la aburi, isi mentine toata aroma, e sanatos. Deci trebuie sa schimb cuptorul, ca nu am asa ceva la cel de acum. Report
March 5, 20206 yr Author comment_260134 mino, sint recipiente pentru gatit la abur in microunde daca vreidaca nu vrei sa le cumperi iti construiesti singuraideea e sa ai un recipient in care pui un desht de apa pe fund, o grila (sint si pe amazon din silicon) pe care sa pui in cazul asta pestele sau cartofii sau ce vrei tu si capac, apoi coci in microundele tale normale si gatacel pe care il folosesc masiv acum e facut din bol, un fel de strecuratoare si capac, eu acu strecuratoarea am eliminat-o, pun legumele taiate cu un stropisor de apa si capacul care se inchide bine si bag la microundeam si functie steam si program la cuptor da' inca nu le-am folosit mai sint si asa zise oale minune pentru mo da' de alea mi-a un pic frica desi am experimentat si coptul in borcane inchise etanse da' deocamdata sint doar la faza de experimentare, tre sa studiez bine da' n-am timp Report
March 5, 20206 yr comment_260135 Merci Adriana, o sa caut recipientul sau o sa improvizez. Imi surâde ideea. Report
March 5, 20206 yr comment_260142 In curand ma trec pe meniuri cu peste.. cred.Prea bine arata treburile aici pe topic! Astept sa gasesc crap sa imi fac cu mamaliga si mujdei. Cel mai mare il cumpar si il portonez si congelez! Wowy, sper ca ai ajuns sa iti iei crap. Cand am vazut ce vrei, iar mi-au facut ochii in cap ca la pacanele si nu m-am putut abtine... Acum vazui! Nu-i frumos ce faci matale! Nrz, ntz, ntz! Report
March 15, 20206 yr Author comment_260373 Multumesc? Pasta de ton eu o fac dupa gust, nu am cantitati: O cutie de branza cremoasa tartinabila2 conserve tonMasline maruntiteCeapa tocata O sa caut unde a scris Laura reteta, daca imi amintesc bine poti inlocui branza tartinabila cu smantana.am facut-o iar azi Report
March 15, 20206 yr comment_260376 Multumesc? Pasta de ton eu o fac dupa gust, nu am cantitati: O cutie de branza cremoasa tartinabila2 conserve tonMasline maruntiteCeapa tocata O sa caut unde a scris Laura reteta, daca imi amintesc bine poti inlocui branza tartinabila cu smantana.am facut-o iar azi Ce bine că ai scris că am o cutie de cremă de brânză cu care nu știam ce să fac. Mâine asta mâncăm la micul dejun. Report
March 22, 20206 yr comment_260669 Și dovada (am pus o cremă de brânză tartinabilă în loc de smântână, am văzut pe aici prin răspunsuri, iar maioneză nu am mai pus deloc). Excelentă! Edited March 22, 20206 yr by Oana Adriana Report
March 26, 20206 yr comment_260829 Baby hering prăjit cu mujdei Supă de fructe de mare - am avut la congelator supă rămasă de la midii marinara, am strecurat-o și îngroșat cu puțin amidon. Fetele au mâncat cu crutoane. Report
April 1, 20206 yr comment_260976 Din când în când mai gătesc și eu ? Ton (la tigaie) cu usturoi, pătrunjel și lămâie Report
April 1, 20206 yr comment_260985 Am facut si eu crema de ton. Am mancat-o cu salata de rosii si paine proaspata facuta in casa.O s-o mai fac, singurul ingredient pe care o sa-l inlocuiesc vor fi maslinele. Data viitoare nu voi pune deci masline, insa voi pune castraveti in otet si cappere. Edited April 1, 20206 yr by any_annette Report
April 2, 20206 yr comment_260990 Din când în când mai gătesc și eu ? Ton (la tigaie) cu usturoi, pătrunjel și lămâie Brisule, asta-i ton? asa alb si sticlos? Ziceam ca e un biban ceva. La noi se gaseste file sau steak de ton doar din ala mare si cu carnea rosu inchis. Arata super apetisant...mai ca-mi vine sa ma duc sa rusi sa iau crap iar si sa il fac cu patrunjel, usturoi si lamaie. Report
April 2, 20206 yr comment_260995 Lori, in italiana ii zice verdesca, o parte mai apreciata de la ton, nu stiu cum sa traduc Am pus la marinat cam o ora in sucul de la o lamaie, in tigaie am pus patrunjel si usturoi taiate marunt, le.am lasat la inabusit putin, am adaugat pestele, dupa vreo trei minute l.am intors si am adaugat jumatate din sucul de lamaie de la marinat, sare, piper, lasat la imprietenit alte cateva minute si gata de ingurgitat Pentru gustul meu era cam acrisor, cantitatile depind de gustul fiecaruia Report
April 3, 20206 yr comment_261029 Nu e ton, draguta mea . Cica e o specie de rechin. Chiar ma miram , ca stiam ca tonul nu are carne alba. Ia sa il iei de urechi pe nenea mafioso care iti vinde carne de rechin ca fiind de ton , care e mai scumpa . Oricum ar fi, imi face maxim cu ochiul. Eu iti recomand din inima caras facut asa, mie mi se pare mortala carnea aia dulce cu acrul de la lamaie , uainlei...cred ca ma duc azi "la pescuit". Si ca vorbeam de ton, eu ma uit din cand in cand la clipul asta...fascinant! Noi taiem porcu, aia taie tonul. Report
April 3, 20206 yr comment_261032 wow, misto!totusi porcul nostru se transeaza mai greu. imi alesesem si partea mea preferata, aia de pe burta, cu un pic de grasime.cand am vazut ca-i da jos soriciul, mai ca m-a luat plansul!tonul ala n-a murit degeaba. btw, ce zici, iese un bors din capul ala? Report
April 3, 20206 yr comment_261049 Scuze , fete, am pus linkul gresit, pe asta vroiam sa il pun. Ma fascineaza maxim ce talent poa' sa aiba aia! Fascinanta tehnica de taiere a aluia. Super curata si fina ramane carnea, la ala de mai sus o faramiteaza. Stiti ca se zice ca un maestru de sushi nu are voie sa faramiteze carnea de la peste. wow, misto!totusi porcul nostru se transeaza mai greu. imi alesesem si partea mea preferata, aia de pe burta, cu un pic de grasime.cand am vazut ca-i da jos soriciul, mai ca m-a luat plansul!tonul ala n-a murit degeaba. btw, ce zici, iese un bors din capul ala? Da' coada aia data prin malai si prajita cu mujdei si mamaliga? Nic nu stiu japonezii aia Report