Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Logice

Featured Replies

Bestiali copilasii vostri, mi-ati facut ziua!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Fiu-meu, pe la 4 ani jumate, cand nu mai prididea cu tirul intrebarilor:

- Mami, apa de ce nu ia foc? Pentru ca e lichida? Dar focul cum este, solid sau lichid?

Raspunsul l-a dat tot el:

- Nu e nici lichid, nici solid, e... fierbinte!

Raspunsul meu:

- Taci din gura si mananca, altfel te intrece sora-ta!

de ce ma cheama Ada, cine a hotarat sa ma cheme asa?

mami si tati, zic

ok, da cand sant mare ca tine pot sa-mi aleg alt nume?

.....daca vrei....zic. ce nume ti-ar place?

nu stiu, inventez eu unul atunci :)

cred ca e vremea sa-mi mai aduceti o surioara zice Ada

dar daca e baiat?

nu, ca nu sant cuminti!

dar de ce vrei alta surioara?

ca Sara e mare acum si ma enerveaza, nu o mai plac. bebelusii stau unde-i pui si nu-mi ia jucariile si fustele :D

adora bananele Ada. am facut muffins cu iaurt si banane.

ma intreaba : au banane in astea, ca miroase?

zic: dar tie iti plac bananele! zice da, dar nu in muffins

zic : nu au, doar iaurt

good ! :)

a mancat 3 muffins pe nerasuflate ca nu au banane in ele, daca ziceam da nu mai manca :D

logice :D

• Author

Fiu-meu, pe la 4 ani jumate, cand nu mai prididea cu tirul intrebarilor:

- Mami, apa de ce nu ia foc? Pentru ca e lichida? Dar focul cum este, solid sau lichid?

Raspunsul l-a dat tot el:

- Nu e nici lichid, nici solid, e... fierbinte!

Raspunsul meu:

- Taci din gura si mananca, altfel te intrece sora-ta!

Adica i-ai dat un raspuns evaziv https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/Soif10.gif

• Author

Chifteaua e carnatareasa mare, ii plac cartofii prajiti, mananca snitel, peste cand are chef... mananca si altele cand are chef... Da' nu pune gura pe ficat, desi, cand era micamica, mai manca uneori piure frecat cu putin ficatel de pui. In fine.

Unepri o mai pacalim cand e de mancat ceva mai stiu io cum si-i zicem ca-i carnat. Daca vrea sa se lase pacalita si-i place, mananca. MAi demult oleaca facuse marlena niste ficatei, cartofi prajiti... Io zic "Pasa, vrei carnat?"... "Daaaa"... Vine la mine, ii bag o bucatica de ficat in gura si sici n-a inchis gura ca o data se stramba, beleste ochii, da din maini, se stramba de zici ca are chinina in gura, scuipa din gura si zice "asta nu-i carnat!". Logic, nu?

Alta data manca niste bucatele de peste prajit in stil snitel (altfel exista probabilitatea sa nu manance). O intreb "ce mananci, Pasa?"... "Carnat! Mmmmmmmm...". Logic, nu?

Apropos de carnati...

Frati-miu mic. Fo trei ani cred. Nu stioui ce botoboata a facut de a inceput tata sa alerge dupa el prin casa ca sa-i arda un papuc la cur. Si la noi se putea alerga in cerc trecand dintr-o camera in alta. In fine. La un momentdat frati-miu se arunca in patul lui si se face ghem (cu spatele pe pat) - asta era "miscarea" atunci cand vroia sa scape de cineva. Tata prinde momentul si-i arde un papuc la cur. Frai-miu sare ca un resort si-i arunca in fata, lui tata "Carnatule!!!" (asta era injuratura preferata a lu' fraimiu). Tata beleste ochii si zice "CE-AI ZIS???"... la care frai-miu, dupa o foarte scurta = pauza de gandire "Mititelule!!!"

dragos, mi-ai adus aminte de una a Adei de duminica

erau jucarii peste tot in lounge sus, unde nu au voie cu porcarii ;D

ii zice soru'sii: who put this crap on the floor?

el: i beg your pardon?

ea: who put this stuff on the floor !!!! :)

la mine inca mai merge cu pacaleala cateodata, adica sa nu-i spun ce e in mancare si sa o manance. nu cred ca o sa mai dureze f mult insa :)

Dragos, si eu am una bucata carnatareasa, pentru ea nu-i leguma ca carnatu'. De aia nici nu am prea trecut in ultimul timp pe la magazinul romanesc, ca-i pericol.

Cat despre raspunsurile mele, eu zic ca-s... logice, de fapt ii un fel de reactie de aparare. Il certam pe taica-su ca nu-i atent la ce zice copilu' (si-o dat drumu' la vorbit tarziu, pe la 3 ani), mie imi placea de numa' sa "discut" cu el, ca doara abia am asteptat. Dupa aia am inceput sa fac si eu ca tata-su, "ihi" si "mda", ca aveam impresia ca vrea sa recupereze ce-o pierdut si nu mai faceam fata.

... si daca veni vorba de "amintiri din copilarie", legenda spune ca taica-meu era acasa numai cu cele doua printese, dintre care una era inca bebelus (sora-mea) iar ailalta avea vreo doi ani si ceva. Cum sora-mea o inceput sa-si arate din fasa personalitatea, l-o adus pe taica-meu intr-un asa hal de disperare incat ar fi zis: "daca nu taci te arunc pe geam", iar eu, gata sa-i ajut oricand pe cei in nevoie, am ripostat: "sa nu o arunci ca... i se murdareste costumasu'!"

• 3 weeks later...

Sa va spui si eu doua. Fata nasilor e protagonista.

Fata de oras, crescuta la bloc. Cand avea 3 ani ii cumpara maica-sa o carte cu winie. Cand ajung la pagina unde winie culege mere dintr-un mar, catarat pe o scara o intreaba: Ce face Winie acum? La care fata: Winie... pune merele in pom! :-* PAi daca fata a vazut ca merele stau la supermarket in ladita, nu era logic? Asta le-a dat de gandit parintilor :D

Si alta recenta. Acceasi fetita 4 ani. Acum o saptamana era la bunici la Pitesti. Noi in vizita pe la ei toti 4. Plodu mic suge inca si ziua si noaptea, pe langa mancare, mai mult de sete. Fetita stie ca bea lapte si mananca lapte cu cereale, lapte dat de vaci, doar a invatat la gradi, nu? E mare deja. In prima zi nu a spus nimic, a stat si a urmarit ce si cum. A doua zi nu s-a putut abtine si m-a intrebat: Oti, tu esti vaca? :-* :P :P

Sigur, zic, imi lipsesc doar coarnele si coada :P :-* :-* :P

Era o intrebare cat se poate de logica. M-a pus pe ganduri. Urmeaza operatiunea intarcarea :D

:P :P :P

doamne, rad aici de una singura :P

apai a mea ori e prea serioasa ori nu am prins eu faze din asta. am si eu un mai subtirica: avem un "nene" la bloc care parcheaza aiurea de tot, de fiecare data. eu il alint "dobitoc". intr-o zi, cand ajungem acasa si ne dam jos din masina plini de cumparaturi Maia ma trage de maneca, imi arat cu mana catre cineva si zice tare, sa se auda "Mami, el e dobitocul?" :P el era...

Asta cu laptele e clasica...intrebare de la tatso " cine ne da noua lapte'" si ea de colo "mama".

am o prietena si invitase la masa niste prietene de-ale fiisei, si le facuse ceva cu maioneza home made...si una din fete o intreaba.." si acuma cum ai s-o bagi in tub??"

Dragilor nu ma pot opri din ras la cat de "logice" fraze spun copii vostri :violent1: :lol: :lol: -_- .

Oti aia cu vaca e shoc :) ;) ;) :-h .

Crestere mare puisorilor vostri!

prislea in casa. mami aratind spre mingea de plaja in virsta de 8 luni: ce are mama aici? prislea raspunde ca la carte: beibi! repetir mami: ce are mami aici? prislea mai precis: matei! (stie deja cum ii zice lu' fraxu).

aceiasi doi, mami si prislea la piscina ... mami intreaba pe prislea aratind spre mingea de plaja de 8 luni: ce are mami aici? prislea raspunde vesel: BANENA!!

no comment.

Dimineata, praslea isi lua micul dejun la tzitzi. La un moment dat cand se termina zice: altu! altu! Si ne intoarcem amandoi eu zambind si el razand pe partea cealalta. Aducandu-mi aminte de Stella, il intreb: ce bei tu acolo? El foarte corect (fratesu nu l-a zis pe L pana tarziu) : LAPTE! Hmmm, in sinea mea zic ia hai sa vada puiul ce importanta sunt si zic: cine iti da tie lapte? La care el: MUUUUUUUUUUUUUU! :wub: Si asta mi se trage din fapul ca incerc sa ii spun ca laptele vacii e mai bun si ca trebuie sa incerce sa il bea. Asa ca acu sunt si eu MU! :occasion14:
Doamne ce haoiosi sunt... imi pare rau dar pe moment nu-mi da nimic prin cap. Fac si zic o caruta de prostii dar in momentul asta creierasul meu nu vrea sa percuteze...
  • 2 weeks later...

sara-2 ani jumate, ada-ani jumate, conversatie in dormitor:

ada: pune bluza roz cu fusta mov, se asorteaza

sara: that's ridiculous!

ada: i know better

sara: don't think so, i want the white one

ada: outrageous!

am lesinat de ras si eu si el cand le-am auzit

nu va mai spun ca sara vb cu 'darling', ca o perfecta domnisoara englezoaica =))

ex: where are you going darling!?

ada striga la bunici: guys, dinner's ready! :rolleyes:

acu vreo 3-4 zile ada statea la bench la bucatarie cu sor'sa si canta de zor: f...ing baloons, f....ing baloons

zic: ce spui ma acolo? a repetat

zic: unde ai auzit asta? ea: e cantec

nu mai au voie sa se uite la videoclipuri la tv, la noi nu a auzit asa ceva

sara: vreau wc, vreau wc

zic nervoasa: unde este the bloody potty?

ea senina: the bloody potty is outside!

n-am mai zis nimic

la mine nu trece ziua fara ceva de cazi in popou, mai scriu cand mai am in tolba! :pupic:

• Author

Retrograzilor!

De la Anda ,3 ani,citire :

Satul strabunicilor se numea ........Bagodigo

Raul se numea.......................... Kalagala.

Credeti-ma ca denumirile reale erau mult mai usor de pronuntat.

O fi trait in alta viata prin BangloKala.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

De la mine ,4 ani,citire :

-Pe cine iubesti tu mai mult si mai mult ?Pe mama sau pe tata ?

-Pe amondoi la fel

-Hai spune sincer

-Pe amandoi

- Ei haide spune

-Nu pot sa spun,ca se supara mama.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Retrograzilor!

am zis ca nu ne-au auzit ele, daca stii ce e la gura mea cand ma nervozez, pe 2 limbi odata injur :thumleft:

apropo de injurat, am injurat in romaneste ca m-am lovit si mi-am bagat si eu ceva in masa, ca de, copii erau la tv

pe drak, peste juma de ora n-o aud pe fii'mea aia mare, p..a mea. mi-a picat fatza nu alta. nu stie ce inseamana si nici nu cred ca-si mai aminteste cuvantul, cel putin sper

• 6 months later...

Mama, eu ce mancam cand eram la tine in burta?

Ce mancam eu, mancai si tu!

Aha!

Si eu de ce nu vedeam nimic, cand eram in burta?Aveai bluza neagra?

:)

cam pe la ce virsta apar intrebarile astea filosofice?

Mama, eu ce mancam cand eram la tine in burta?

Ce mancam eu, mancai si tu!

Aha!

Si eu de ce nu vedeam nimic, cand eram in burta?Aveai bluza neagra?

:)

cam pe la ce virsta apar intrebarile astea filosofice?

A mea face cinci ani in august.

Foxyy, da' jupanu' unde e? De ce nu vine sa ma vada? (nepot-miu de 2 ani si 8 luni catre mine)

Io: Pai el e in Germania acum.

El: Si ce face acolo?

Io: S-a dus sa vada un bebe mic (unor prieteni li s-a nascut fetita acum 3 saptamani).

El: Eu chie'ca el s-a dus sa faca un bebe! :) Asa cum mami m-a facut pe mine!

sor'mea se parea ca o sa aiba un baietel(acum nu se stie, e indecisa dr). sara foarte ofensata ca vrea fetita, sa schimbe baietelul. i-am explicat ca nu se poate si, ieri cand a zis ca s-ar putea sa fie fetita mi-a zis triumfatoare: vezi, ti-am zis ca poate sa schimbe daca vrea :toothy9;

dar n-ar zice NU nici una daca ar avea ele un fratior, numai sa nu planga si sa faca la wc direct =))

Al meu strumf.. de 3 ani si jumatate, e mare fan al bilelor... bilutelor, de toate culorile si toate marimile. Se juca intr-o zi cu una pe langa mine, in timp ce eu, asezata pe gresie, faceam curatenie intr-un dulap. O arunca.. biluta imi trece pe sub picioare si-si urmeaza cursul firesc.

El o vede pe unde a intrat si vine sa imi zica, sa o cautam si sa i-o dau.

Ridic picioarele si ma uit... arunc ochii pe langa mine.. dar nu m-am ridicat de jos... si ii zic.. nu e mami.. nu e aici. Dal aici a intlat...

Ii raspund ca s-o fi dus mai departe..

El .. deloc convins, eu insist sa o caute in alta parte... la care vine replica wow... Da'... in culut mami? .. n-o fi intlat in culut?( ca doar ma-sa era asezata si era singurul loc unde-ar fi putut intra... daca tot bila nu era de gasit.. logic nu?)