August 11, 201115 yr comment_99814 PS ricotta era proaspătă şi a lăsat foarte mult zer cu care nu ştiu ce să fac, are cineva vreo recomandare? poti sa il adaugi in loc de apa la paine, daca faci paine in casapoti sa il bei ca atare - mie imi place Report
August 15, 201115 yr Author comment_100193 O supa fusion cu ingrediente asiatice din mai multe culturi: Wakame, shiitake uscate, kimchi, ginger, piper sichuan, tofu. Pentru cei cu gusturi mai europene, am la odihnit compozitia pentru o Yorkshire pudding. Report
August 15, 201115 yr comment_100197 spanac, mamaliga si oua ochiuriplacinta cu dovleac si taralli care aproape sant pe duca...succes total. trebuie sa opresc si pt pachetel maine Report
August 15, 201115 yr comment_100201 o ciorbita de pui carne de pui (de la supa) in sos de cedar Report
August 19, 201115 yr Author comment_100481 Doamna mea a fiert o oala de sarmale si m-a scos in somaj tehnic.Sau aproape.Daca am inceput ieri borcanul de pasta de masline, ma bate gandul sa incerc sa prepar si o tapenade.Am citit pe net si mi s-ar parea intersant sa pun si un strop de brandy, pe langa untdelmn, capere, ustu' , suc de lamie si anchois. Nu poate sa fie rau, nespa? Report
August 22, 201115 yr Author comment_100687 Azi am folosit otetul capsunar de doua ori in aceeasi mancare. Am facut un "sushi" netraditional, si in orezul lipicios am folosit otetul de capsuni. Una la mana. Sosul l-am facut cu shoyu, miere, Tabasco si otetul de capsuni. Doua la mana. Gustul fiind fructat am pus inauntru baghete de ananas, mar, ardei kapia si fasiute foaaaaarte subtiri de ardei iute. Probabil ca un japonez - si desigur voi - s-ar infiora pentru erezia comisa, insa noua ne-a placut foarte mult combinatiunea si voi recidiva fara rusine si altadata Report
August 22, 201115 yr Author comment_100729 Si cum am stat azi destul de putin in bucatarie si afara e (ka)canicula , m-am hotarat sa incerc sa fac o replica a uni mix de condimente - sare aromata - dupa ingredientele continute de un borcanel primit cadou din Bulgaria, pe care copiii pe care am avut placerea sa-i facem l-au adorat. Am sarit peste glutamatii pe care oricum nu-i aveam si alti (im)potentializori de gust cancer Am macinat cu rabdare in creuzetul de portelan, sare grunjoasa, piper alb-verde-negru, o lingurita de seminte de schinduf - asta era the alfa spice in mix - cayenne, pulbere de usturoi.Giunior-otti astepta nerabdator sa apese pe butonul toasterului in care am bagat prin introducere doua felii de paine, dar nu l-am lasat pana nu am macinat si o jumatate de lingurita de zahar. Dupa ce l-am servit cu painea prajita unsa cu unt si infulecata pe nerasuflate, pe cand imi puneam mestesugurile la loc prin dulapuri, l-am vazut cu coada ochiului cum umezea degetul si stergea resturile de condiment de foaia de hartie de care m-am folosit sa pun praful magic in dozator. Report
September 4, 201115 yr comment_101939 Eu ieri am facut- zucchine in tigaie cu un strop de ulei- vinete umplute- omleta cu umplutura de la vinete- tianul lui Eataly cu dovlecei, rosii si vinete- o pasta cu ce mi-a ramas taiat de la tian si nu mi-a intrat in tavaAzi doar niste vinete in tigaie cu usturoi si busuioc, pe diseara ma uit pe la niste resturi de legume si fac tot asa o pasta. Report
September 4, 201115 yr comment_101940 -bors de pui-friptura de porc in sos picant de prune cu garnituri diferite, ca sa para altceva: de ciuperci, dovlecei trasi in ev si leurda-ardei umpluti-pilaf cu carne de rata-racituri de porc-salata de vinete cu maioneza-tort cu crema Rafaello Report
September 4, 201115 yr comment_101941 dovlecei trasi in ev si leurda mă confuzaşi cu două chestii: traşi în ce? leurdă în septembrie? congelată sau cum? Report
September 4, 201115 yr comment_101944 dovlecei trasi in ev si leurda mă confuzaşi cu două chestii: traşi în ce? leurdă în septembrie? congelată sau cum? ei, na! ev= ulei de masline extravirgin. leurda congelata, da! am si loboda si urzici. Report
September 4, 201115 yr comment_101954 ei, na! ev= ulei de masline extravirgin na, că mă lămurii! eu azi frig ardei capia în np Report
September 5, 201115 yr Author comment_102013 ei, na! ev= ulei de masline extravirgin na, că mă lămurii! eu azi frig ardei capia în np wtf ? Eu am facut supa crema de dovleac Butternut squash, dupa modelul Mayei (supa crema hokkaido) Report
September 5, 201115 yr comment_102025 am facut o gaina la cuptor, cu garnitura de cartofi tot la cuptor si o supa de sfecla. Report
September 10, 201115 yr Author comment_102536 In bucatarie la gramada : Ciuperci shiitake, alge wakame, ghimbir, frunze de curry, kimchi, legume taiate fine julienne si ... un varf de police (dreptul - nu am folosit capacul de protectie ) interpretat la mandolina Report
September 10, 201115 yr Author comment_102556 Ce am mai facut cu casul meu de capra, marinat in untdelemn aromatizat de masline?(Apropos, branza s-a maturizat foarte frumos si si-a sporit aroma)L-am scos intr-un bol si am lasat sa se fluidizeze uleiul (o pastrez in frigider) am mai rupt peste el cateva frunze de busuioc, am taiat in doua un pumn de rosii cherry , locale, de gradina, am scos "osul" din cateva masline ka la mă-ta si am turnat un strop de otet balsamic.Ciabatta cu care am intins in sos a fost de cumparat, la fel ca si maslinele, dar nu le poti avea pe toate... Report
September 18, 201115 yr Author comment_103199 Eu am vazut in trecere ieri la "Cireasa de pe tort" pe un domn - nu i-am retinut numele, dar parea ca nu e strain de bucatarie - ca a copt pe gratar niste cepe in coaja. Am luat opt salote, le-am bagat in cuptor cu coaja cu tot la foc dulce si dupa ce se vor raci putin le tai in sferturi si pun pe ele otet balsamic si untdelemn de masline.De restul - zama, pulpeturi, placinte - s-a ocupat aziConexiunea. Ah, da!Si mi-am pus in borcanas etans, feliutele de ghimbir deshidratate. Cu cele 30 de grade de afara, puse pe pervaz la soare, s-au subtiat ca lupta de clasa in doar patru ore si in doua zile au devenit uscate ca si hartia. Si iuti si aromate. Report
September 18, 201115 yr comment_103206 sant bune cepele facute asa, si eu le fac. inclusiv usturar in coaja eu am supa de rosii cu fideacarnati si ceapa barbequesi atat Report
September 18, 201115 yr comment_103229 ciorbita de dovlecei si varzarulada de porc cu spanac si parmezan. Report
September 26, 201114 yr Author comment_104286 Enunţul problemei: Conexiunea si cu mine lucram in schimburi inverse.Ea - foarte priceputa dar mai conservatoare decat un britanic in bucatarie, eu - aventuros si exuberant.Eu sunt acasa in cursul diminetii.==> Ea nu are nici o sansa Dilema:Azi fac piure de cartofi asa cum m-a invatat Alexandru si ulterior marii chef-i vazuti la tv.https://forum.artaculinara.ro/topic/1390-piureul-de-cartofi-reguli-elementare/page__p__35748__fromsearch__1entry35748Daca iar pun nucsoara, se lasa cu vorbe grele Daca nu pun si iese bun, tot crede ca am pus ceva, ca de prea multe ori ...Si parca am si promis, dar nu mai tin bine minte ... Dar sunt absolut sigur ca nu am promis nimic despre mace (coaja de nucsoara) ca nu aveam.Dar de cinci zile am primit un pachet mare.Am gustat-o si imi place.Si mă calcă ... :) Rezolvare:Pentru ea fac "romaneste", iar pentru noi pun si mace (va trebui sa o macin).Puţiiiiiin.Asa cat de o viziune Report
September 26, 201114 yr comment_104294 eu am un curry indian pe foc, s-a intors frigul si ploaia cand zicem ca ne gratarim si noi mai des am gustat si e cam iute, trebuie sa-l trimit sa-mi ia un iaurt acrisor sa pun in portiile fetelor ca altfel scot flacari stiti voi pe unde. nu-mi fac griji ca nu mananca, dupa aia e pericol ca s-a mai intamplat Report
September 26, 201114 yr comment_104327 Eu am vazut in trecere ieri la "Cireasa de pe tort" pe un domn - nu i-am retinut numele, dar parea ca nu e strain de bucatarie - ca a copt pe gratar niste cepe in coaja. Am luat opt salote, le-am bagat in cuptor cu coaja cu tot la foc dulce si dupa ce se vor raci putin le tai in sferturi si pun pe ele otet balsamic si untdelemn de masline.De restul - zama, pulpeturi, placinte - s-a ocupat aziConexiunea. Ah, da!Si mi-am pus in borcanas etans, feliutele de ghimbir deshidratate. Cu cele 30 de grade de afara, puse pe pervaz la soare, s-au subtiat ca lupta de clasa in doar patru ore si in doua zile au devenit uscate ca si hartia. Si iuti si aromate. iata de ce seful era gata cu 'j'de bucatareli la ora pranzului in timpul saptamanii! habar nu aveam ca poti deshidrata la soare legumele ... imi fu frica sa nu se "cocleasca" de fapt ..., desi stiu ca la tara uscau ciupercile asa ... . Eu mereu cand iau cate un ghimbir, rad oleak de pun la cate ceva, dupa care nu mai stiu ce sa fac cu restul si se usuca/mucegaieste prin frigider. Poate ar trebui sa faceti voi un topic despre preparate cu ghimbir. Deci sefa mama, sau mama sefa nu este daor conservatoare la bucatarit, ci si la degustat. E asa greu cand ai un degustator conservator la masa ...eu il am zilnic ... Report