March 19, 201115 yr comment_82506 Azi am facut:-snitele din piept de pui cu crusta de parmezan-mîncarica de spanac-chiftele de conopida-spirale cu nutella Report
March 19, 201115 yr Author comment_82512 Azi am facut:-snitele din piept de pui cu crusta de parmezan-mîncarica de spanac-chiftele de conopida-spirale cu nutellaHarnicaaaaa... Vineri am stat (ba, n-am stat, am muncit) in bucatarie 4 ore.Parintii mei stau linistiti cateva zile, iar noi pana luni. Aseara, totusi am facut o pasta de branza cu leurda. Report
March 21, 201115 yr Author comment_82746 O, tempUra, o, mores ! "Conexiunea" sta azi mai mult la lucru si cand m-am uitat pin frigider acum o jumatate de ora, am vazut nu avea felul doi.Dar am vazut o vanata.Langa o bere. Am facut o papalashca tip tempura cu faina, amidon, bere, un var de cutit de praf de copt si mirosenii(piper, chilli, schinduf, usturoi granulat si amestecul preparat de mine din chimen, coriandru, boabe de mustar, si cardamon)Si am facut prea multa. Asa ca am "tempurizat" si doua felii de paine. Astfel am descoperit friganele de post. Prima s-a fript cu ele Buni si m-a intrebat de reteta. Report
March 21, 201115 yr comment_82748 Eu cred că n-ai avut nevoie la maglavaiz decât de jumatate din bere, nespa??? Report
March 21, 201115 yr Author comment_82753 Eu cred că n-ai avut nevoie la maglavaiz decât de jumatate din bere, nespa??? Baspa! Report
March 21, 201115 yr comment_82775 bors de peste - somn si stiuca, icre de stiuca si chiftele din dorada. e prima data cand fac chiftele de peste si-au iesit f bune. am dat-o pe peste! Report
March 23, 201115 yr comment_83010 bors de peste - somn si stiuca, icre de stiuca si chiftele din dorada. e prima data cand fac chiftele de peste si-au iesit f bune. am dat-o pe peste! Report
March 23, 201115 yr comment_83011 bors de peste - somn si stiuca, icre de stiuca si chiftele din dorada. e prima data cand fac chiftele de peste si-au iesit f bune. am dat-o pe peste!Cum le faci Moatzo, ca as minca si eu vreo doua! Report
March 23, 201115 yr comment_83126 Cum le faci Moatzo, ca as minca si eu vreo doua! de chiftele intrebi? am reciclat niste dorada facuta la gratar, dar bineinteles ca se poate si cu peste crud/fiert, totul e sa-l dezosezi cu atentie. am pus carnea in robot plus niste praz verde, 2 linguri de mujdei (asa am avut eu, tu poti sa pui un catel - doi de usturoi, marar uscat,2 oua si cca 100gr de paine de secara cam uscata, sare, piper. le-am invartit, s-au amestecat, am portionat chiftele pe care le-am dat prin fulgi de ovaz macinati (poti folosi faina, pesmet) si le-am prajit. au iesit chiar f bune! Report
March 24, 201115 yr comment_83239 Moatza pls spune-mi cum ai facut stiuca si daca ai ceva retete cu stiuca. Report
March 25, 201115 yr Author comment_83390 Am inceput cu spread din linte rosie gen "icrele de fasole"Si ma-m oprit caci sunt rupt de oboseala. Reiau la noapte (dimineata ?) pe la 2-3 AM cand le pregatesc parintilor mancare pe mai multe zile. Salata de cartofi (cartofii i-am fiert deja)Zama de salata cu leurdaUn risotto cu ciuperci Report
March 26, 201115 yr comment_83546 supa de curcan, cu galustetocana cu piept de porcpilaf cu ciupercipulpe la pungapiftie de curcansomn prajitpesto cu leurda, am facut ptr prima data si-s f incantata de rezultatchoux-uri cu crema de vanilie si spuma de ciocolata Report
March 29, 201115 yr Author comment_83805 Printre praf si moloz am apucat sa-mi fac un bors de urzici, dragavei si leurda. Mesterii au mancat friptura de porc cu cartofi prajiti si zama de crumpeni Report
March 31, 201115 yr comment_84129 Am cumparat un peste spatola si mi l-am sfiletat singura. Ce am obtinut: 4 "filete" lungi si bucatele pentru un ragu de peste. O punga de scampi vii, de omorat. M-am jucat cu zahar ars pentru un decor la un flan de caramel(urmeaza reteta). Report
April 2, 201115 yr Author comment_84317 Am avut bucataria in pioneze. Slava Domnului ca s-a terminat si nu s-a ratacit decat un cutit. Oare ce am mai facut?Am incercat acum doua zile pentru prima data taiteii prajiti in stil asiatic. Voi recidiva.Ieri spanac cu crochete de calamari si supa din agturi de curcan. Avand mult lapte excedentar am facut in dimineata asta niste branzica zburata.Dumneaei a facut sarmale de post cu varza acra.Intentionez sa pun pe grill si apoi in "saramură-n-gură" doi dovlecei si cateva păpuşi de dragavei, dar intai trebuie sa vizitez piata. Report
April 3, 201115 yr comment_84425 ciorba radauteanapulpa de porc cu sos de ciuperci si caisepulpe de pui in punga, la cuptortelina, conopida, broccoli si fasole verde sotate in uevpiept de pui la gratarsomn prajit (tot n-am tragere sa ma iau de stiucile alea din congelator)diplomat cu ananas si capsuneplacinta cu mere Report
April 3, 201115 yr comment_84427 La mine ieri, destul de slabut: o ciorba de vitel, fasole cu carnati de curcan, sarmale cu hribi(de post), snitele de pui si chiftele de hribi. Nimic dulce ca am plantat puieti de zmeura. Report
April 3, 201115 yr comment_84429 La mine ieri, destul de slabut: deci n-a fost zi cu escrocherii Report
April 3, 201115 yr comment_84439 ciorba radauteanapulpa de porc cu sos de ciuperci si caisepulpe de pui in punga, la cuptortelina, conopida, broccoli si fasole verde sotate in uevpiept de pui la gratarsomn prajit (tot n-am tragere sa ma iau de stiucile alea din congelator)diplomat cu ananas si capsuneplacinta cu mere Moatza toate astea le-ai facut azi? moaaama asa viteza are cineva? cat ti.a luat? Eu doar:Vineri:- Un salau maricel la tava doar uns cu ulei de masline+zeama de lamaie+capere+sare&piper+rasnitura de verdeturi italiene (am vrut sa-l fac in crusta de sare, dar in ult mom mi-am dat seama ca nu am sare decat pe-o masea de salau). Garnitura de orez cu legume, legat cu parmezan.Sambata:- un piure din frunze de ridichi-leurda-ceapa&usturoi verde- 2 pulpe superioare de curcan la cuptorAzi:- briose cu stafide si ornamente ciocolatoase (a doua tava am ars-o din cauza de neatentie: am stins timmerul, dar nu am stins focul ) - supa de gaina de tara cu galuste- mancarica de mazare cu pieptul gainii Report
April 4, 201115 yr comment_84560 Moatza toate astea le-ai facut azi? moaaama asa viteza are cineva? cat ti.a luat? nu azi, ci sambata. cand va implini odoru' 21 de ani , tot asa de rapida vei fi si tu. eu cand eram ca voi n-aveam timp de nimic, stateam doar cu el in brate. Report
April 4, 201115 yr comment_84578 La mine ieri, destul de slabut: deci n-a fost zi cu escrocherii Nu in bucatarie. Am plantat puietii de zmeura si am avut timp si de plimbare la cumparaturi. Report
April 4, 201115 yr comment_84582 Moatza toate astea le-ai facut azi? moaaama asa viteza are cineva? cat ti.a luat? nu azi, ci sambata. cand va implini odoru' 21 de ani , tot asa de rapida vei fi si tu. eu cand eram ca voi n-aveam timp de nimic, stateam doar cu el in brate. sper! oare?si eu am decis sa nu mai gatesc decat poate cand si cand ceva absolut rapid si sa ma dedic bebelusei macar in we, ca in timpul saptamanii extrem de putin timp reusesc sa ii daruiesc si sa fiu si linistita sa petrecem in tihna si timp de calitate.merita macar in we copilul meu ... sa ii dedic tot timpul meu Report