December 31, 201015 yr comment_69571 Sefule, faine marsmeloaie. Am avut si eu aceasta nobila initiativa dupa vizionarea unor filme americane cu cercetasi-copilasi, dar odata achizitionat pungoiul l-am topit in starea initiala. Azi, am ornat 2 torturi Sacher, unul e de dat, si am prestat 2 coroane mexicane made Daneza12, si niste cabanos in pijamalute. Report
December 31, 201015 yr comment_69630 Maestre, ai niste idei jos-palaria! Il ultima vreme am bucatarit asa: supa de guaina-adevarata, de la mine de la tara, batrana de cine stie cand.... a fiert numa' vreo 6 ceasuri! Apoi, friptura de porc, la tigaie, da' fara ulei, doar cu apa si mirodenii. Buna, comestibila! Am mai facut si rulada de pui (saru'mana Maya, Chef-A si Izuk ), piept de porc fiert in moare de varza, cu condimente (piper, foi de dafin).Alexandru, saru'mana pentru masa! Kara-Age si supa Tom Kha Gai au fost belea! Supa mai avem inca o tura, probabil maine o terminam! N-am avut chiar toate-toate ingredientele, dar cu ceva ajutor, am facut rost de multe dintre ele! Am gasit (si-am cumparat) icre de stiuca - asa ca am pus si de-o salata de icre. Belea, mai ales daca e pusa pe painea facuta la masinuta... Ca desert, am pregatit tort de portocale, dar in loc de faguri (forma e inca in nemtia), am pus piscoturi. A urmat tiramisu, pregatit dupa reteta postata de Maya. Apoi, niste fursecuri si nuci. Plus cozonaci (cu nuca si mac, normal! basca niste bucatele de rahat prin umplutura).Poze, nema, ca aparelu' e praf si pulbere! Report
January 1, 201115 yr comment_69636 Eu acum la 00.35 (uk)dupa ce am vazut la tv focul de artificii,deci right now,produc o chisca.Am lucrat pana pe la 8.30,cum am ajuns acasa ,a plecat consortu la datorie,facusem mai devreme o sauper -mega salatica de beof,maioneza de casa +iaurt dr otker firm and silky,deci mananci pana dai in balbaiala.Chisca o fac asa cum am invatat de la mama-soacra (fie iertata),adica ca un fel de lebar.Cea olteneasca ,asa cu o face mama care foloseste de fapt aceleasi ingrediente,se taie la cutit ,cuburele si nu am matz gros s-o umplu,am doar mate de carnati,caci am produs anu` asta si carnati,nu vreau sa pierd traditia nicicum.Aaaa! si beau un pahar de vin bun ,caci sampania o desfac maiine sa beau cu sotu`,mancal-ar mama!Pai maiine fac un bulanas de miel la cuptor si yorkshire pudding ,si sosurile aferente ofcors!Si cam atat,...si pisicuta mea care ma miauna sa-i mai scap o bucatica de ficat,pai tot i-am dat ,da` tre` sa fac si chisca Sa va fie de bine la bunatati! Report
January 1, 201115 yr comment_69638 .Wikipedia spune ca daca peste un bicuite graham pui un strat de ciocolata, un marshmallow prajit si faci sandwich cu alt biscuite, obtii S'more - vine de la Some more. Iti recomand biscuitii digestivi cu ciocolata. Mmmmm good Report
January 1, 201115 yr comment_69700 merci de idee chefule! ca le am in dulap si intr-adevar nu fac prea multe parale ca atare ...stau pe acolo de nush'cand ... Eu le-am primit la un set de lux de capucino (prafuri) cald ... puteti incerca si varianta asta: se pun cateva bucati la cana de capucino sau ciocolata calda. Report
January 1, 201115 yr comment_69703 facusem mai devreme o sauper -mega salatica de beof,maioneza de casa +iaurt dr otker firm and silky,deci mananci pana dai in balbaiala. LA MULTI ANI tuturor, un an nou cu sanatoate, noroc, bucurii, belsug si fericire. Nico, deci merge si la salata boeuf sa transformi maioneza in ceva mai light adica iaurt/smantana? Si se poate monta normal si pastra mai multe zile? Merci si pofta buna la bunatatile pe care le-ai facut! Report
January 8, 201115 yr Author comment_70885 Zic doar pe cale bucala: Dimineata pe racoare am preparatus o mancare scazuta de mazare, morcovei, ceapa, tija de telina si cubulete de sunca. Plus marar. Cand se va lumina o duc parintilor. Daca s-a facut loc pe aragaz am pus la fiert pentru racituri picorusele de porc. Patru. Doua crude si trei afumate. Astea au si carnita pe ele. Pana se face vremea sa iau prima spuma, ma apuc sa ma documentez. Report
January 12, 201115 yr Author comment_71644 Trei bucati de trunchi de cod "black shaolin" Undelemn, usturoi, ghimbir, chili, shoyu (sos de soi(a) ) vin. Negru si aspru. O supa cu alge wakame si legume (morcov, telina, praz, ciuperci, ridiche alba, castravete murat) toate taiate fideluta. Timp de fierbere doar cinci minute. Sarat cu napalm - Nam Pla sos de peste - iutit cu chili si piper roz. Report
January 12, 201115 yr comment_71647 La cererea loverului meu,care împlineste azi 21 de ani pe o parte, un baton de ciocolata si o rata moale cu legume + garnitura de orez(asta înca nu e gata,e pe foc )Si daca tot ma împrastii de harnica ce sînt,am facut si o portie de vegeta(de casa),si un desert de lamîie la cocottzele dupa o reteta de-a lu' Jamie ...mamamia si nici nu e prînzul înca Report
January 12, 201115 yr comment_71649 La cererea loverului meu,care împlineste azi 21 de ani pe o parte, un baton de ciocolata si o rata moale cu legume + garnitura de orez(asta înca nu e gata,e pe foc )Si daca tot ma împrastii de harnica ce sînt,am facut si o portie de vegeta(de casa),si un desert de lamîie la cocottzele dupa o reteta de-a lu' Jamie ...mamamia si nici nu e prînzul înca Maya sa fie sanatos si sa traiti multi ani fericiti si de acum inainte https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion15.gif. Abea astept pozele de prezentare Report
January 12, 201115 yr comment_71653 Boni,merci.Prezentari n-o sa fac,ca nu sarbatorim azi,iar la we,vom sarbatori cu prieteni,poatesi înca o tura doar noi doi! Dar o sa fac niste poze si la ce am facut azi. Report
January 12, 201115 yr comment_71654 La cererea loverului meu,care împlineste azi 21 de ani pe o parteLa multi ani si sa-ti traiasca! Report
January 12, 201115 yr comment_71656 La cererea loverului meu,care împlineste azi 21 de ani pe o parteLa multi ani si sa-ti traiasca!Multumesc,sorella Report
January 13, 201115 yr comment_72077 Sa-ti traiasca si sa fie sanatos ca sa poata sa te indemne sa faci bunataturi sa ni le postezi si sa ne incanti retina cu ele! Report
January 14, 201115 yr comment_72114 sa-ti traiasca 100 de ani (pe-o parte) eu am ceafa de porc marinata in smokey bbq si bagata la cuptor cu legume roast (dovleac kent, ardei, rosii, morcovi, ceapa) Report
January 14, 201115 yr comment_72133 Sa-ti traiasca si sa fie sanatos ca sa poata sa te indemne sa faci bunataturi sa ni le postezi si sa ne incanti retina cu ele! Maya, La multi ani sotului tau. :angryfire: sa-ti traiasca 100 de ani (pe-o parte) eu am ceafa de porc marinata in smokey bbq si bagata la cuptor cu legume roast (dovleac kent, ardei, rosii, morcovi, ceapa) Daniella,Stella,Angelina,multumesc de uraturi! Report
January 15, 201115 yr Author comment_72272 Ciorba de caralabe - guliiPentru doua fa`milii Risotto cu ciuperci Supa mai mult sau mai putin asiatica cu ghimir, surimi si doua tipuri de alge. Adineauri am terminat de spart nuca pentru grâu.Colivareasa sefa o macina exacat in momentul de faţă. Report
January 24, 201115 yr comment_73735 (pui cu caise)apricot chicken cu orez basmati langa + pt cine-l tine stomacul conopida si broccoli la abur ( daca mai ramane broccoli de sara ca o mananca asa cum e ) Report
January 24, 201115 yr Author comment_73742 Ciorba de fasole boane - Shefa Tort de mamaliga cu branza si carnat afumat fript Report
January 26, 201115 yr comment_74010 eu la maraton (Geany https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif) ieri:- pentru pranz: spaghetti cu somon si smantana (astea le-a facut sotul)- o tocanita de ciuperci - un blat de tort - o tava de "pizza alba": blat de pizza, ciuperci (tocanita de mai sus) + bucatele de branza, desupra ou batut cu smantana si cascaval ras- o portie de "minipizze" rosii, cu pasta de peste (ton din coserva + pasta de rosii + busuioc + cimbru)- un ganache de ciocolata de lapte (devine mouse)- un soi de "banana curd" (inlocuit untul cu lapte + amidon) si asta devine mouse pentru tort azi urmeaza asa:- pentru pranz: tocanita de ciuperci (de ieri) cu mamaliga- terminat mouse-urile (batut frisca, topit gelatina, amestecat cu cremele de ieri)- asamblat tortul- inca o tura de "minipizze" rosii- pus glazura Adrianei (oglinda) pe tort Report
January 30, 201115 yr Author comment_74756 Ieri a fost C-Day - Catering. Am gatit pentru 3 familii (noi si cele doua seturi de parinti) Am facut o caldare de bors de spanac cu creste de slanina jumerite si patratele de paparada 126 (dar cine sata le numere ) de polpette al sugo https://forum.artaculinara.ro/topic/2130-polpette-al-sugo-giallo-zafferano/Chifteleute fierte in sos.De data acesta cu carne tocata de curcan. Evitand prajirea in ulei si carnea grasa au iesit double-light, dar au ramas double-yumy.Pe cele pentru "export" le-am modeleat cam de-o dimensiune cu maslina altoita. Cand am ajuns la ale noastre m-am grabit si le-am lasat mai marisoare. Report
February 4, 201115 yr Author comment_75572 Shefa a facut aseara varza murata, cu spinare afumata, fierte in moare la cuptor Eu am facut o supa din gaturi de curcan in care am pus pe langa leguma si verdeata traditionala si un pic de curry - scriu asta mai mic sa nu citeasca stiu eu cine Taieteii au fost de casa, de la tara. Report
February 4, 201115 yr comment_75602 Eu aseara am facut pulpe dezosate la cuptor, cu sare, piper si praf tandoori deasupra, apoi rulade din carne de porc taiata foarte fin umplute cu ceapa, pesmet si bulion si fierte inabusit in tigaie, o alta sarja de gnocchi alla romana si piure de cartofi. Azi am de gind sa fac o lasagna cu cirnat, praz si scamorza afumata pentru duminica, apoi puiul indian al lui izuk, apoi conopida in 3 culori a Mayei, un lemon curd in Thermomix si tre sa fac ceva dulce pentru micul dejun. Report
February 4, 201115 yr Author comment_75682 Eu aseara am facut pulpe dezosate la cuptor, cu sare, piper si praf tandoori deasupra, apoi rulade din carne de porc taiata foarte fin umplute cu ceapa, pesmet si bulion si fierte inabusit in tigaie, o alta sarja de gnocchi alla romana si piure de cartofi. Azi am de gind sa fac o lasagna cu cirnat, praz si scamorza afumata pentru duminica, apoi puiul indian al lui izuk, apoi conopida in 3 culori a Mayei, un lemon curd in Thermomix si tre sa fac ceva dulce pentru micul dejun. Da' ai ceva de lucru ... Eu am terminat de finisat si o poţiune din boane de fasole.La cerere.Iar si din nou. Miroase demential de la afumatura, ierburi (tarhon murat) si mirosenii © (enibahar, chimen, piper, frunza de dafin - trase uscat in tigaia fara ulei si chisate apoi in mojar)Maine in zori o leg cu "fundă-roşie-i-puneam" si duc pachetul parintilor. Report