February 21, 201115 yr Author comment_78251 Ficatei au mai ramas asa ca am pus de-un piure de cartofi Pentru mandea Mammadeus un ghiveci de legume cu cuburi de soia (sa ma modific si eu genetic ) Report
March 1, 201115 yr comment_79624 ciorbita de inimi de curcan cu multe legume si acrita cu sos de rosiifriptura fragedissima din piept de curcan fezandat 24h cu cartofi la cuptor Report
March 2, 201115 yr Author comment_79706 Un orezotto cu ciuperci al mio modo (inspirat din vinetele picante asiatice) - unt+undelemn, ardei iute, usturoi, sos de soya si vin. Report
March 2, 201115 yr comment_79708 Un orezotto cu ciuperci al mio modo (inspirat din vinetele picante asiatice) - unt+undelemn, ardei iute, usturoi, sos de soya si vin. si ciompercile?dovezi-dovezi ca-mi plac si pozele si preparatele prestate de tine? Report
March 2, 201115 yr Author comment_79721 Un orezotto cu ciuperci al mio modo (inspirat din vinetele picante asiatice) - unt+undelemn, ardei iute, usturoi, sos de soya si vin. si ciompercile?dovezi-dovezi ca-mi plac si pozele si preparatele prestate de tine?De data aceasta am si fotografii, incerc sa le pun la "Ce am gatit azi" Report
March 6, 201115 yr Author comment_80226 Una mai cosher, alta de loc O supa de alge wakame, cu scoici, ghimir si multe, multe fasiute de legume - timp de fierbere - 5 minute O tocanita vanatoreasca (?) de caprioara pentru cei si mai pacatosi de atat. Dumneaei si Dumneaei-soacra - crap la garatar, ca-i slobod. Report
March 6, 201115 yr comment_80277 un crap la gratar ptr saramura si unul la cuptor, cu legumepulpa de porc la gratar cu garnitura de naut si morcovisalata de vinete cu maionezaficatei cu sos de rosii si caisesalata de cruditatipaine jumi-juma din faina de secara si de grau Report
March 6, 201115 yr comment_80290 Imi plac crapii domniilor voastreee!!! in special saramura, gratarul si cel la cuptor eu azi: wrap umplut cu bucatele de curcan, guacamole si salati verzi si rosii asortateturkey nuggets cu garnitura de ciuperci maro gratiante la cuptor cu mozzarellao salata mare din salati mixta, cu mozzarella, cu surimi, cu ton, porumb, si fasii de parmezan. Dresing clasic: ulei EV si balsamicotiramissucupe de mascarponemuffins cu ciocolata Report
March 7, 201115 yr Author comment_80442 Văzui azi pe "Faţa Cărţii" o trimitere spre reteta lui Costachel de κουνουπίδι γιαχνί - Iahnie de conopida.Taman ce-am stins focul. E gata.Si e gustoasa. Micile mele liceente:Dupa ce am inabusit ceapa in untdelemn, am ras pe razatorea fina si un morcov, iar mararul l-a substituit cu cimbru mai agreat de partea femeiasca a familiei: Mamaroatta si Soacra-roata care maine sarabatoresteIn rest, un pahar de apa (in lipsa de supa de legume) buchetele de conopida si o conserva de cubulete de rosii in suc propriu. Sare si piper. Doar douazeci de minuturi Report
March 7, 201115 yr comment_80472 nu'sh ce zice costachel acolo, dar prezum ca reteta asta de iahnie nu e cu ciolan afumat! Report
March 9, 201115 yr Author comment_80847 Mama soacara a dat in bobi.De fasole.Fa-sooooo-leee mi-ooooooo! I-am dat o mana de ajutor-sovietic sa prepare - pe gustul dumneaei - ciorba de fasole, iahnie si fasole frecata.Ultimele doua, cu adevarat intergalactice , dar .... Dar ea si cu fiica-sa sa manance o sapatamana la ele Eu am gasit in drum spre casa o codiţă de viţică si am facut pentru partea barbateasca - cei doi mucenici - pe celalat ochii de aragaz pe care mi l-a lasat liber, supica de coada de bou a Mayei, care i dau mulţămită. Report
March 9, 201115 yr comment_80857 Mama soacara a dat in bobi.De fasole.Fa-sooooo-leee mi-ooooooo! I-am dat o mana de ajutor-sovietic sa prepare - pe gustul dumneaei - ciorba de fasole, iahnie si fasole frecata.Ultimele doua, cu adevarat intergalactice , dar .... Dar ea si cu fiica-sa sa manance o sapatamana la ele Eu am gasit in drum spre casa o codiţă de viţică si am facut pentru partea barbateasca - cei doi mucenici - pe celalat ochii de aragaz pe care mi l-a lasat liber, supica de coada de bou a Mayei, care i dau mulţămită. Un festival de fasole, bag seama Din prudenta, evitati sa va plimbati cu tigarea aprinsa prin casa Report
March 9, 201115 yr Author comment_80866 Mama soacara a dat in bobi.De fasole.Fa-sooooo-leee mi-ooooooo! I-am dat o mana de ajutor-sovietic sa prepare - pe gustul dumneaei - ciorba de fasole, iahnie si fasole frecata.Ultimele doua, cu adevarat intergalactice , dar .... Dar ea si cu fiica-sa sa manance o sapatamana la ele Eu am gasit in drum spre casa o codiţă de viţică si am facut pentru partea barbateasca - cei doi mucenici - pe celalat ochii de aragaz pe care mi l-a lasat liber, supica de coada de bou a Mayei, care i dau mulţămită. Un festival de fasole, bag seama Din prudenta, evitati sa va plimbati cu tigarea aprinsa prin casa Hahahaha Pai eu ce-i tot spuneam?O supa de chimen, care este un excelent digestiv, era mai potrivita, dar ai cu cine sa te intelegi? Cum Buni e cazata la noi pe termen lung si zece saptamani pana a recuperat fractura a fost la mâna mea ... well, polonicul meu, am lasat-o sa-si faca gusturile si trebuie sa recunosc ca la cei 77 de ani cand e vorba de banala tocana de cartofi, sau de-ale fasolii imi da clasa in continuare. Nu am lasat-o sa stea prea mult in picioare, dar am lasat-o sa faca dansa dozajul si alegerea ingredientelor si rezulatatul final i-a dat dreptate, desi a respins doua-trei propuneri pe care i le-am facut. Report
March 10, 201115 yr Author comment_81023 Am pus la fiert graul pentru coliva A iesit un pic de spuma pe plita si acum in bucatarie miroase a paine. Edit: Am pus Spargatorul de nuci la DVD si am facut si eu tot asa.Nu am dansat - pacatele mele! Am spart nuci pentru coliva, in armonii ceaikowskyene. Report
March 11, 201115 yr Author comment_81156 Supa de chimen. Se face la fel rapaid ca orice dracie din plic dar e adevarăciune. Si e si digestiva si mege bine inainte de fosolele cucoanleor mele care parca nu se mai termina. Report
March 13, 201115 yr comment_81492 - supă de păstăi fără smântână şi cu smântână( fără poze)- de fapt, am făcut poze, dar nu ştiu unde le-am descărcat în calculator - pilaf de orez cu morcovi şi ciuperci şi salată de roşii, castraveţi si ceapă verde- de post. - pentru cei care nu postesc, acompaniament de ficăţei de pui cu sos de ceapă roşie şi morcovi.- uitai de aperitiv: salată de vinete cu maioneză versus zacuscă de vinete.- brioşe cu ciocolată versus salată de fructe.Poze, doar la ce am avut timp să fac. Report
March 13, 201115 yr comment_81500 Le-am dus, dar nu mai am boton de ştergere aici, mă scuzemoaţi... Mulţumesc. Report
March 13, 201115 yr comment_81510 Printre altele,am facut saptamîna asta mîncaruri rapide si simple care nu le-am mai facut taaare demult. -supa crema de cartofi+oleaca costita rumenita si crutoane cu ierburi(facute în cuptor)-paparada de oua,iar pe lînga rosii feliate cu dressing de iaurt,ustroi,busuioc,sare,piper si un strop ulei masline ev-mamaliga moale cu brînza de oaie -supa de fasole uscata-Köttbullar Lihapyörykät/Lihapullat (Sweden) (chiftelute putin prajite,apoi putin fierte in sos alb,servite cu cartofi piure si jeleu de coacaze)-paste cu vinete,rosii depielitate+un strop de smîntîna si mult busuioc Report
March 14, 201115 yr Author comment_81632 Băietul a avut supa de legume si pulpe de pui in bere si sos de soya In cateva minute scot din cuptor si o focaccia cu masline (verzi - ca tebuiau consumate)cu aluat cu bors si untdelemn de masline iar ca ierburi: rozamrin, oregano si busuioc uscate si macinate pulbere in creuzet.Ma duc ca ma cheama mirosul. Report
March 14, 201115 yr comment_81635 Printre altele,am facut saptamîna asta mîncaruri rapide si simple care nu le-am mai facut taaare demult.-Köttbullar Lihapyörykät/Lihapullat (Sweden) (chiftelute putin prajite,apoi putin fierte in sos alb,servite cu cartofi piure si jeleu de coacaze) Maya cum ai facut sosul alb pt chiftele? am facut si eu unul, dar nu m-a satisfacut destul (avea 1 lingura de faina si mi s-a parut gustul cam fainos, desi l-am fiert destul) Report