Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada

Featured Replies

ciorba de cartof, dovlecel si cativa ficatei de pui stingheri

ciocanele bbq si ca garnitura paste cu sos alb

azi, ciorba ramasa de ieri si fetele snitele de piu

Ieri am facut un quiche cu pui si ciuperci la care am folosit iaurtul meu de casa si f putina smantana. A iesit tare bun si a ramas si pentru azi la pranz pentru toata familia.

Tot aseara am facut si o supa de ciuperci care se voia crema, dar n-am mai avut timp de ea, o cremuiesc deseara :hello:

Eu ieri am facut la pranz paste cu ragu (preparat sambata si decongelat pt ocaziune) si pt cina o tacanita de ceapa (foooarte multa ceapa) cu un pui la rotisor (pe domnul doar l-am incalzit o idee la microunde ca era de cumparat)...

Iar azi la pranz am repetat smecheria de ieri si am in plan sa fac o tava de cartofi glazurati cu mustar (by Narnia). Inca nu m-am decis la altceva, ramane de vazut... Si parca ma bate gandul si la ceva dulce... ma mai gandesc eu...

Azi am facut un bors de vacule, cu legume.

Pentru felul doi am azvarlit in tigaia-lespede :angry: niste aripi de piu-piu, le-am prajit la foc mic alaturi de cativa porcoviori si peste care am presarat ceva vin alb. Totul facut la foc mic. A iesit o minunatie! :tongue3: Morcovii au fost moi si parfumati, iar carnea frageda si.... putina! =))

Aseara

- am terminat supa crema de ciuperci adaugand sare, smantana, maghiran, usturoi si cuscus si am blenduit cand a fost timpul - fuarte bun

- am facut mult-asteptata mea tocanitza de proc cu multe rosii in bulion, la care am asortat un piure de cartofi si o salata (care nu s-a asortat :notworthy: )

• Author

Cand m-am intors acasa, pus pe fapte mari am gasit varza calita facuta de Dumneaei cu coaste fripte din borcan.

Nu am avut de facut decat mamaliguta.

Apoi am spalat de condimente pastrama de vita - cu vin - am pus-o la uscat si m-am apucat de o traznaie noua, daca tot am avut timp.

Am pus la dospit o paine cu ceapa, aluat cu bors si untdelemn de masline.

Acum ma duc s-o pun in "ţest".

O coc pe aragaz, la foc mic intr-o tigaie cu capac dry cooker ca acesta:

[center]http://content.avenija.com/productimages/9661_dry_cooker.jpg[/center]

Am incercat si saptamana trecuta si am fost multumit de rezultat.

curry japonez cu carne de vita

cornulete: cu nutella si cu branza philly si pudrate cu parmezan

• Author

Foarte interesanta tigaia Sefule. ce mai stie sa faca? Si la ce fel de 'foc' merge? minim, mediu?

Ca orice obiect pe care l-am achizitionat de la teleshop nu e chiar pe masura reclamei (si a pretului :notworthy: )

Am cumparat-o acum mai multi ani si o folosesc doar de cateva ori pe an, mai ales vara cand din cauza caniculei sigilez ^_^ cuptorul.

O folosec la foc mediu spre mic.

Pai, face cam ce se vede in imagine (legume, peste, carne, de ce nu? fructe), cu ulei putin sau de loc.

post-168-127314552899_thumb.jpg

Aoleo maestre, pai chiar dumneata sa cumperi de la hotii aia de la teleshoping?!

Daca o folosesti atat de rar mie imi pare ca de fapt nu e cine stie ce de capul dansei.

Daca n-o recomanzi nici ca-mi mai bat capul cu ea.

Am luat cateva cozi de rubarba si deseara o fac prajitura. Numai sa aflu cum se curata rubarba ca pana acum nu am vazut-o/ folosit-o :notworthy:

Pusei de paine de dimineata si am scos carnea de pui pentru o ciorba. Mai trebuie sa imi storc creierii sa vad ce fac felul doi...

Am luat cateva cozi de rubarba si deseara o fac prajitura. Numai sa aflu cum se curata rubarba ca pana acum nu am vazut-o/ folosit-o :notworthy:

Pusei de paine de dimineata si am scos carnea de pui pentru o ciorba. Mai trebuie sa imi storc creierii sa vad ce fac felul doi...

Snej, uite aici.. rubarba

Sper sa-ti fie de folos ^_^

Merci tare mult :notworthy: chiar ca imi e de folos ca stiam doar ca trebuie curatat dar nu stiam exact ce si cum.
Ciorba de vaca mai aveam de ieri, asa ca am facut numai o salata orizontala: barabule fierte-n coaja, la foc mic. Le-am curatat, le-am taiat felii si le-am amestecat cu o ceapa tocata marunt, putica maioneza (galbenusuri, usturoi pisat, mustar si ulei de masline). Am pus si cateva masline taiate-n 2, sare, piper si putin otet. Bun, bun! :tongue3:

Eu azi, niste mazare cu carne de porcule... si cam atat. La pranza am mancat mai usor.. salata de rosii cu ceapa verde si branza ca ador rosiile si daca tot erau in casa... :blush:

Aaaa.. sa nu uit de milkshake-ul cu capsuni. Luase sotul niste capsuni, dar n-aveau pic de gust asa ca le-am aranjat intr-un milkshake cu putina miere..

Si desigur, mancarea feciorului ca doar e si el parte din familie: piure de cartofi cu ficatel si supa de legume, iar pe seara gris cu lapte.

Am mai umplut o tura de bors si azi l-am pus in sticle. Si usor-usor la somn ca mai am putin si-mi prind pleoapele cu scobitori ca sa va pot vedea/citi :blush:

@Olgutza, de ce nu mananca si piticul aceeasi mancare cu voi?

Eu azi am scos branzica de la atarnat si am impartit-o in doua: o parte am pus-o cu sare la frigider si o parte am pus-o in saramura facuta din zerul ramas. Sunt curioasa rau cum o sa se transforme cea din saramura, o sa o incerc peste vreo doua zile. Din 4 l de lapte mi-a iesit 670gr de branza. Nu inteleg de ce in conditiile in care din 2l de lapte imi iese 380gr :blush: .

@Olgutza, de ce nu mananca si piticul aceeasi mancare cu voi?

Eu azi am scos branzica de la atarnat si am impartit-o in doua: o parte am pus-o cu sare la frigider si o parte am pus-o in saramura facuta din zerul ramas. Sunt curioasa rau cum o sa se transforme cea din saramura, o sa o incerc peste vreo doua zile. Din 4 l de lapte mi-a iesit 670gr de branza. Nu inteleg de ce in conditiile in care din 2l de lapte imi iese 380gr :blush: .

Pisoi, mai mananca si din mancarea noastra, dar de ex mazare nu i-am dat pana acum.. El nu e tocmai cel mai mancacios copil si atunci prefer sa-i fac mancarurile care ii plac. Plus ca are doar 2 dinti (si aia abia iesiti) si nu stie sa mestece.. doar molfaie putin bucatile mai mari si le inghite asa :blush:

Oricum, ii dau sa guste din tot ce gatesc, poate poate i-o placea si lui, si desi se uita cu pofta, dupa ce gusta imi intoarce spatele si pleaca in treaba lui :blush: :D.. deci zero interes :D

Am facut azi un somon bun rau!

L-am condimentat bine în interior,i-am umplut burta cu patrunjel cret proaspat din gradina.L-am condimentat bine si pe exterior,si l-am copt într-o tava cu ceva ulei si o canita mica-mica de vin!A iesit super!Pe lînga am facut cartofi taranesti cu ceapa si salata verde cu dressing usor de 2 stropi ulei,aceto balsamico din plin si ceva sare.

A fost o combinatie perfecta,picanta si gustoasa.Toata lumea multumita! :floare:

• Author

Am decongelat o galetusa de supa de coada de vita. Felului #1 i-am facut felul!

Sefa umple cu forta niste ardei cu carne din carnaciori cruzi de vita si porc - nu mi-a placut carnea tocata pe care am vazut-o azi dimineata in magazine.

Am niste perle de taipoca la inmuiat si fac o budinca cu ceai aromat pe care o torn peste boabe de strugure si felii de nuci verzi din dulceata de anul trecut.

M-am scos si cu desertul.

Am timp deci de experimente.

Pe undeva impuse de petul de 2 l cu bulion facut din rosii de gradina, pe care l-am desfacut alaltaieri.

1. Sos de rosii - zic eu - clasic. Buillon redus prin fierbere pana se mai ingroasa, un pahar de vin rosu sec, oregano, magheran busuioc si cimbru. Ultimele doua verzi. Sarea e cea cu care am frecat pasta in mojar trei catei de usturoi, un strop de zahar brun si ardei iute rosu uscat si trecut prin flacara.

2. Sos cu ricotta (de fapt urda neaosa) sos de rosii , wodka si mirodeniile de mai sus. Ambele borcane le-am sigiliat cu o pelicula de untdelemn de masline extrafeciorelnic si apoi le-am infiletat capacele.

3. Cas fermentat taiat cubulete ... rombice :occasion15: frecat cu (din nou) mirodeniile pe care le-am mojarit / tocat azi + sare fina pus la borcan cu bulion fiert, aromatizat si racit .

io azi nu fac nimic,ca am facut ieri :ciorbita de pui cu smatana si o mancare thai,de pui cu ardei si unt de arahide acompaniata (la pian) de orez prajit si ca s-o neaosizez,am facut si o salata verde.

dar,alaltaieri am facut o prajiturica grozava cu blatul de la prajitura tosca,ce am vazut-o la diamond si o crema de portocale economica ,facuta din budinci.totul acoperit cu jeleu din suc de portocale.

Iar am muncit azi ca o "escroaca":

- am tocanit niste carne de vitel ;era o bucata tare buna de muschi, dar cum am intampinat opozitia pensionarilor familiei cand am propus snitele, am ametit-o cu loboda, ceapa verde, patrunjel si niste rosii de la congelator. Verdictul purtatorului de palarie a fost: Buuuuuun.

- am facut ciorba de perisoare

- salata de icre (eu fac cu gris)

- prajiturele nuci

Si cam atat ca e de ajuns.

Ca niste trantorasi ce suntem, am facut ochisori la 12 si ceva.... :bounce: Dormiram ca valizele-n gara! Am facut cumparaturi rapid si apoi am halit ciorba de vita (o facusem acum cateva zile), iar pentru felul 2 am fiert iute niste Weißwursti (carnati bavarezi), pe care i-am mancat cu mustar si paine (jupanu'), iar eu am pus alaturi niste ridichi si mustarel. Bun-bun! :bounce:

Ca desert, am mancat clatite, facute din faina integrala (pe punga scria ca se foloseste si la dulciuri - eu o cumparasem pentru paine, dar, vorba aia: nu-i pentru ce se pregateste, e pentru ce se nimereste). Jupanu' a pohtit la clatite, io m-am executat rapid. Le-am umplut cu dulceata de trandafiri, facuta de mamicu' meu.

• Author

1. Rulouri ceu vinete a la Maya (vinete, piept de pui, cascaval afumat, bacon, salvie)

2. Morcovi caramelizati, cu suc de portocale, ghimbir si coriandru.

3.

L'experiment d'aujourd'hui:

Flori de papadie :thumleft: trase in zahar brun caramelizat, flambati cu cognac, si apoi un dram de unt.

(Am citit azi dimineata despre edible flowers)