June 1, 201016 yr comment_39903 Completez acum , că mă luă şi pe mine emoţia Şefului( cică se numeşte empatie )şi uitai să menţionez muncile din bucătăria-mi:- ieri după-masă am făcut 100 de brioşe, azi dimineaţă la 5 m-am trezit şi le-am decorat(preadolescentul are acum serată şi asta a fost comanda)- impresii şi note nu am încă, acum este în plină desfăşurare evenimentul.- azi am pus la prins din nou 2l de lapte(că cel de zilele trecute l-am folosit pe tot la brioşe ) - am luat şi o bucată de telemea de oaie şi acum mă apuc de brânză marinată.- pe diseară fac o maioneză pe care o torn peste nişte vinete .În rest, cum am mai spus, relache Report
June 2, 201016 yr Author comment_40103 Azi e la Buna-sa. I facem si ei parte saraca. E tot de-a noastra. Acolo se hraneste cu cartofi prajiti cu ochiuri pe spanac. Eu am facut rechin la cuptor in lapte aromat, cu cartofori noi-nouti, untdelemn de masline, lamaie murata, piper verde si cimbrisor salbatic de tot . La sfarsit am ridicat folia de aluminu, am scos pestele si cartofii, peste sosul din tigaie am pus vreo 10 capere o jumatate de canita de smantana dulce si am bagat mixerul stick in sosuleanu'. Am pus deoparte o portie pentru diseara cum mi s-a anume indicat de catre fiica ratacitoare pe care am avut placerea sa o facem Apoi m-am ocupat de branzeturile mele mucegaite.S-au multiplicat si s-au diversificat si soiurileAm tras otetul de orez la sticle si am pus altul la fermentat. Bun si pentru sushi insa vreau sa-l folosesc de acum inainte si la murarea algelor rehidratate. De poze nu am inca timp. Poate peste o saptamana dupa ce pleaca Report
June 2, 201016 yr comment_40151 Poate peste o saptamana dupa ce pleaca Doamne ce urasc plecarile ! Report
June 3, 201016 yr comment_40401 Deci, acum am scapat... Doamne, ce bine ma simt... Am facut totul cu mare placere si dragoste, dar sunt rupta de oboseala...Asa ca sa incep, in doua zile am facut:- aluatul Palermo al Adrianei, din care a rezultat cornulete cu wurstel si cu nutella- spirale cu mozzarella by Eataly- salata de vinete- pipote cu maioneza- tramezzini cu prosciutto cotto&philadephia- oua umplute- editez, ca uitai, chec sarat cu branza feta... nu mai tin minte de la cine am reteta... cer scuze, revin cu numele mai tarziu...- saratele- prajitura valurile dunarii by Eataly- tort mousse cu 3 feluri de ciocolata (pt cea mare)- tort pralinat, mai mult o combinatie... blatul de la tort Krantz (Laura_lala) si crema de praliné de la dulcele Paris Brest (nane)... (pt cea mica) Si gata ca nu mai puteam... toate astea pt 30 de persoane.A, mai fost si gratar la greu, dar asta a fost pregatit si facut de soata din dotare... inclusiv cu micii facuti de el... micii merita intodeauna o mentiune speciala, ca buni mai sunt (au fost)... Lasand la o parte nebunia din ultimele zile, luni dimineata am facut niste ardei umpluti. Report
June 5, 201016 yr Author comment_40822 Poate peste o saptamana dupa ce pleaca Doamne ce urasc plecarile ! Tell me about it!Pleaca peste 3 ore. Pentru azi i pregatesc (la cerere)cartofi noi. I-am ales bob cu bob mari cat cireasa si i-am curatat deja. I aburesc si apoi i perpelesc prin unt.Rondele de somon la gratar cu lamaie, marar si untdelemn de masline.O crema de branza cu verdeturi.Julia Child's Perfect Sautéed Mushrooms Dorayaki cu Irish Cream (un fel de nutella superscumpa)si un lichior crema de ciocolata cu menta. Report
June 6, 201016 yr comment_41001 dac-am umblat harhageaua, am pacatuit azi dupa-amiaz' si-am facut supa cu galuste, racitura si salata boeuf , toate din gaina adevarata. omu' s-a canonit c-un lighean de porc + pui, la gratar. Report
June 7, 201016 yr Author comment_41085 Mai avem zupa de g-ina , cu g-luste facuta de fomeie ieri, asa ca eu m-am concentrat asupra unei cuptoreli din felii de vinete grillate aromatizate cu apa de flori de ... usturoi (doi catei zdrobiti cu sare si botezati cu apa si vin alb fifty-sixty)felite de ceafa afumata de porc, branza de capra, fasole verde tip spaghetti din borcan, iar vinete, iar branza, trei oua batute cu smantana. Am uitat sa intercalez printre straturi frunze de rucola asa ca m sa o asez in farfurie. Pana s-a copt, am infestat cu culturi de mucegai albastru penicillium glaucum de data asta din productia proprie o noua daraba de branza de capra care se va transforma in urmatoarele sapatamani in noua generatie de Gorgonzola - Blue Moon Cheese. Am dat de trei ori cu lingura prin borcanul in care-mi fermenteaza transa #2 de otet de orez si am spalat castroanele si ustensilele folosite.Fertig! Report
June 7, 201016 yr comment_41159 Slabut azi:- la pranz un pireut rapid, ca eram in intarziere- la cina: omleta cu ton, reteta julix (luata in partea alalalta) cu o salata uriasa. Report
June 14, 201016 yr Author comment_42278 Azi ne-a iertat canicula asa ca am pus o plita peste ochiul mare al aragazului si am trecut la copt:ArdeiZuchiniScrijele (felii subtiri de crumpeni)La cuptor am pus niste coaste de porc afumate. Report
June 14, 201016 yr comment_42281 La ce le zici scrijele, tata le zicea la feliile subtiri de cartofi prajite pe plita. Azi dimineata am facut pastai cu cozile verzi de la ceapa, morcovi sotati si piept de pui la gratar, iar pentru prinzul meu salata, pentru Marco si Stefano fac paste cu pesto-ul facut zilele trecute. Report
June 14, 201016 yr comment_42286 risotto cu dovleac coptlovely legs se numesc la mine, sant copane de pui fara osul lung, le-am facut cu honey si bbq in punga la cuptor muffins cu iaurt si piersici ca desert pt cine o vrea desert Report
June 14, 201016 yr Author comment_42365 La ce le zici scrijele, tata le zicea la feliile subtiri de cartofi prajite pe plita.Taman, la alea! Le-am prajit pe tabla (ceva mai groscioara - 2.5 mm) pe care am copt ardeii si zuchinii. Si da, le-am invatat pe aici pe forumuri. Mai sti? Poate de chiar de la tine. Report
June 15, 201016 yr comment_42603 Si da, le-am invatat pe aici pe forumuri. Mai sti? Poate de chiar de la tine. Atunci nu pot decit sa ma bucur Report
June 16, 201016 yr Author comment_42651 Un chelteu de ardei copti. Iar si din nou Zama de carttofi cu costite de porc afumate. Ardei copti umpluti cu pasta de ricotta si ton. Am sa consemnez si reteta Report
June 16, 201016 yr comment_42695 ieri, ca azi - cand?varza noua cu piept de porc proaspat, un somn de 2kg cu legume, la cuptor, pastai-fideluta, fierte cu sare, crocante, pe post de sticks-uri ptr mine. Report
June 16, 201016 yr comment_42730 Azi de dimineata cit a fost copilul la examen:- mufinsii lui any transformati de mine in chec- lasagna ai 2 formaggi- quiche Report
June 17, 201016 yr comment_42853 eu am pie cu stake si mushrooms, garnitura salad - salata iceberg, castravete libanez, rosie si morcov ras cu dressing de balsamic si olive oilfetele; chicken strips si piure de cartof(numai asta ar manca daca le dau, mai schimba garnitura din cand in cand cu conopida si broccolii la abur) Report
June 17, 201016 yr Author comment_42897 - saramura-n-gura de zuchini feliati, copti pe tabla. - o pizza cu salam si mozarella mea de capra. Report
June 18, 201016 yr Author comment_43075 sa vedem: - Baba ganoush - Salata de legume proaspete cu branza marinata in untdelemn cu rosii uscate - Crochete de calamar (de alea de cumparat) - Trei sfert de kil de agliata ... verzui - Am insamantat cu mucegai a treia transa de gorgonzola Report
June 19, 201016 yr comment_43239 a fost o furtuna de vreo 2 ore cu grindina vreo juma de oraasa ca m-am inchis cu Puffy in bucatarie si am facut:- morcovi garnitura in Thermomix- buzunar umplut din carne de vita- pulpe de pui cu bere- poulet au vin, my way poate pin' diseara fac si o agliata ca am cumparat ricotta si-mi facurati pohta Report
June 19, 201016 yr Author comment_43243 .... my way poate pin' diseara fac si o agliata ca am cumparat ricotta si-mi facurati pohta Way, girl! Report
June 20, 201016 yr comment_43331 Am muncit ieri, dar de-abia azi am timp să scriu aici:- supă de pui de dinozaur( ), preferata copiilor. ( cu morcovi,gulie,ţelină,pătrunjel- imaginea la ce am gătit azi)-chifteluţe de pui , de pus în congelator, săptămâna viitoare vor acompania nişte paste cu sos de roşii.( câteva totuşi au fost şparlite-scuzaţi vocabularul elevat de către doi încurcători de bucătari care-şi tot făceau drumuri prin bucătărie, până am observat ce se întâmplă şi am luat măsuri)- dovlecei în aluat de bere- 3 pălării de ciuperci(din cutia celor cumpărate pentru pizza) că-mi rămăsese maglavais de bere şi nu era să-l arunc... - am prăjit nişte felii de cârnat atât de picant, că nu-ş cine o să-l mănânce(probabil io)- am prăjit nişte ceapă uscată şi verde.- fasole frecată pentru ceapa şi cârnaţii de mai sus. Deseară, probabil, pizza. Report
June 20, 201016 yr Author comment_43353 - Salata cotidiana- Beeftec tartar- Hering la tigaie- Supa rabdarii infinite Report
June 23, 201016 yr Author comment_43748 Cu trupele de ocupatie in bucatarie (Dumneaei fiind acasa e la pupitrul dirijoral) nu mi-au mai ramas prea multe de facut. Mai intorc gorgonzola de pe o parte pe alta, schimb apa la nucile verzi (sambata fac dulceata) incerc sa fac un otet de orez, de data aceasta roz folosind si orez ... mov Report
June 23, 201016 yr comment_43801 Azi...Pentru familion la pranz am facut paste cu ragu, iar pt mine o mancarica stil 'ghiveci' (ceapa rosie, ardei gras rosu si galben, mazare, pastai, spanac, sare, usturoi si ulei de masline)iar in farfurie am mai trantit niste morcov dat pe razatoare si un iaurt grecesc.Cina: omleta cu carne si branza pt familion si omleta cu ton pt mine. Report