July 5, 201016 yr comment_45410 Incep eu cu un Diaper Cake, ca tot ma batea Carmencita la cap Avem nevoie de: scutece de unica folosinta, eu am cumparat pampers ca acum e o promotie - un procent din vinzari merge la vaccinarea bebelusilor - funda, lipici si pistol de lipit, carton, elastice de diferite dimensiuni, mici obiecte de decor - eu am folosit scoici pentru ca parintii bebelusului au avut scoici ca highlight la nunta. Cartonul pe care il folosesc ca baza, ma va ajuta la trabsport, plus ca ofera un adevarat suport pentru tortul in sine. L-am infoliat cu folie autoadeziva alba, iar marginea i-am acoperit-o cu funda: Apoi am inceput rularea scutecelor: Pentru ca am taiat cartonul mai mare decit tortul, ca acesta sa nu joace pe suport am facut un ghidaj din scoici, care au si rol decorativ: De jur imprejurul etajelor de tort am pus straifuri de hirtie alba, ca sa maschez elasticele, peste care am pus funda. Detalii: Separat, intr-o cutie am pus citeva lucrusoare pentru noul meu finut, Alexandru Pe capacul cutiei am pus o pusculita in forma de purcelus, pentru ca am auzit ca aduce noroc: Si aranjamentul final: Report
July 5, 201016 yr Author comment_45414 Un alt model de cutie, cumparata de la Bamboo si cosmetizata de mine ca sa imi satisfaca nevoile Am gaurit cu o preducea mica si am batut capse in laterala - de fapt juma de capsa, capacul de la interior nu l-am mai putut prinde, dar nu e bai, ca doar nu trebuie sa sustina cine stie ce greutate... Apoi prin gaurile formate am trecut funda, ca sa obtin minere, funda pe care am fixat-o de cutie cu lipici, la interior: Pe capac am lipit niste mutunachi Si aici aranjamentul final: Report
July 5, 201016 yr Author comment_45417 Torturi mai vechi: In cel pe un singur nivel am intercalat si ceva cadouri, pe acesta de fapt l-am facut ca mi-am calculat gresit numarul de scutece necesar si am ramas cu o gramada, asa ca in loc sa le dau in punga am mai facut un tortulet Report
July 5, 201016 yr comment_45429 Oooo ce faine torturi ai facut. Am facut si eu unul pentru finutul nostru anul acesta. Parintii au fost foarte incantati, mai ales ca fiind de la tzara nu au mai vazut si nici nu au auzit de asa ceva Desi le-am facut pentru un nou nascut, am folosit scutece marimea 4, pentru ca sa se bucure de ele si parintii sa nu fie nevoiti sa le desfaca atunci. Fina a zis ca e in stare sa il tina nedesfacut pana la majoratul finutului Pistol de lipit, n-am dar m-am ajutat de un lipici universal la tub si de ace mici de siguranta Celofan simplu n-am gasit ca nu era sezonul compoturilor si atunci comerciantii de ce sa aduca? La florarie doar de asta cu model aveau. Acu, ce sa zic? Bun si ala. Si fundoaia din varf e de pe o cutie de bomboane Uitai sa spun ca a trebuit sa bag iepuroiul in spatele tortului ca nu putui lega celofanul altfel Report
July 5, 201016 yr comment_45431 Sa-ti traiasca finul Raluca sa creasca mare si cuminte. Ma bucur ca ai deschis topicul, mai pe seara incarc si eu pozele cutortul pe care l-am facut eu pentru fina mea Report
July 5, 201016 yr Author comment_45433 Din pasta Fimo, ajutata de un clip de pe youtube http://www.youtube.com/watch?v=S6172lxLvqc am facut millefiori, pe care le-am copt la cuptor, conform instructiunilor de pe ambalaj Le voi folosi la urmatorul tort de scutece pentru fetite , sau le voi folosi la ornarea cadourilor sau ambalajelor de Craciun, sau la.... Report
July 5, 201016 yr Author comment_45435 Gloxi, fain tort! Eu nu le mai invelesc demult in celofan, pentru ca unele sint uriase, si nu gasesc foi asa de mari. Daca totusi vrei sa le pui in folie, incearca in piata de flori din orasul tau, la importatori de flori, acolo se gasesc si coli mai mari.Eu am inceput sa fac torturile simple, si cadourile separat in cutii, ca sa nu mai trebuiasca sa ma dau de 3 ori peste cap sa gasesc folie, ca doar nu sint Harap Alb Report
July 5, 201016 yr Author comment_45436 Sarna, Carmencita, si tie finuta si la toti, ce sa mai!Cu mare placere fac torturile astea, anticipez bucuria parintilor cind le vad, a celorlalti vizitatori in general si imi ride sufletul cind le "comit"! Report
July 5, 201016 yr comment_45437 Si daca tot sunt pe topic, hai sa imi fac numarul pana in capat Stau intr-un orasel mic de provincie si va invidiez pe voi care aveti supermarketul sub fund mereu. We asta am fost la nasi in Tg Mures si cand cei mici au dormit de amiaz am dat o raita prin cateva magazine. Din Real imi mi-am luat o cana de apa cu vreo 8 lei simpla de sticla. Poaza cu ea asa cum am luat-o nu am. Am luat-o ca e cu capac, am acasa altele insa fara si Andrei mereu imi stropeste masa cand isi pune apa. Dupa ce am luat-o mi s-a parut tare trista si la iesire din Real i-am zis nasei ca ar fi bine sa mi-o inveseleasca asa cum a facut cu a ei Ea e maestra in domeniul asta toata casa ii zambeste. Asa ca acasa dupa ce am culcat seara copii mi-a facut asta: Cu un pistol de lipit, niste ata si cateva margele dintr-un sirag de ala ce se pune in usa Sunt foarte incantata de noua mea cana zambitoare Report
July 5, 201016 yr comment_45438 Raluca, superbe torturile!!! Stiu cat iti doresti un copilas, poate ca-n curand vei primi si tu asa ceva! Maica-mea, pana n-a botezat, n-a ramas insarcinata - desi facuse tratamente si operatii ani si ani in sir. La aproximativ 9 luni dupa ce s-a nascut finul, s-a nascut si sora-mea... Coincidenta ori ba, n-am idee. Da' gura lumii cam asa zice: intai tre' sa nasesti, ca sa devii mamica... Gloxinia, tu ai avut un tort Kinder cu surprize acolo!!! Foarte frumoasa si creatia ta! Report
July 5, 201016 yr comment_45439 Vad Raluca ca ai mai postat intre timp pana mi-am pozat io cana Super ideea cu fimo. Am o verisoara studenta la medicina si mai nou in fiecare vacanta merge la lucru prin programul studentesc in State. Anul acesta sora mea mi-a spus sa ii trimit 3 pomi din margele. Doi sa fie rosu cu auriu si unul pe combinatii de maro. Cu tot cu piatra ca sa nu mai trebuiasaca sa le faca ea nimic acolo, ca era gratis transportul oricum Astia sunt: Si la radacina: Din fimo i-am facut fluturi asa cum a cerut. Mi-am comandat 2 pungulite si mai aveam 2 de alta culoare luate mai demult. Acum as vrea sa fac ceva martisoare asa ma gandesc din ele. O sa vad ce iese si va arat. Report
July 5, 201016 yr Author comment_45440 Super, Gloxi, imi plac mult copaceii tai, ma batea gindul sa incerc si eu... Foxule, daca dupa numarul de botezuri se impart sarcinile, apai sa stii ca trebuia s aam o armata de purdei Pe primul meu fin l-am botezat cind aveam doar 9 ani, l-am cununat 24 de ani mai tirziu, iar tortul ala cu fundite rosii este pentru fetita lui Report
July 5, 201016 yr comment_45441 Super, Gloxi, imi plac mult copaceii tai, ma batea gindul sa incerc si eu... Foxule, daca dupa numarul de botezuri se impart sarcinile, apai sa stii ca trebuia s aam o armata de purdei Pe primul meu fin l-am botezat cind aveam doar 9 ani, l-am cununat 24 de ani mai tirziu, iar tortul ala cu fundite rosii este pentru fetita lui Pai toti finii iti sunt ca niste copilasi, sa-nteleg... Esti o nanasa pe cinste, bravo tie! Eu nu prea cred in superstitii, am zis doar ce s-a nimerit sa se-mplineasca la mine-n casa... Report
July 5, 201016 yr Author comment_45443 Nici eu nu sint deloc superstitioasa, cred ca e o trasatura a zodiei, am scapat de nebuniile astea, ca ne-a inzestrat cu altele Report
July 5, 201016 yr comment_45444 Raluca, e foarte interesant topicul !.Sa-ti traiasca finutul!Un set identic de fimo am cumparat fiica-mii din care a facut o multime de cercei, nu am aici pozele dar le voi pune cat de curand. Foarte frumos ti-a iesit millefiori, am vazut ca se pot folosi ca nasturi, sau legate discurile intre ele cu zale - pentru decoratiuni de geam sau lipite pe ghiveci, sau chiar magneti.Imi plac si torturile, foarte ingenioase, utile si decorative in acelasi timp. Nu as vrea sa fac vreo greseala, dar parca tu ei decorat un buchet mai deosebit din gerbera infipte pe burete rotund? Peste doua saptamani avem o nunta, as vrea sa fac acel buchetel dar am numai vagi aduceri aminte. Mai ai cumva pozele acelea cu modul de decorare? Mi-ar fi de mare folos sfatul tau, nu mai retin exact daca gerbera era prinsa cu sarma subtire si apoi infipta in acel burete umed... Gloxinia, frumoasa cana ta imbracata in straie de vara. Report
July 5, 201016 yr Author comment_45445 Hai sa va arat acum o casuta de pasari, facuta la traforaj, din placi de lemn cumparate de la librarie. Nu am poze la toti pasii, dar e zic, eu suficient sa va dati seama si fara explicatii: Si gata: Intre timp am si lacuit-o cu lac pentru exterior, insa nu mi-a trecut prin biloi cum sa ii prind fundul, ca mi se pare tricky si vreau sa tina, nu sa cada ousoarele de vrabii prin gradina ... Report
July 5, 201016 yr Author comment_45448 Da Elin, bila de flori am facut si eu, din margarete si gerbera. Uite: Din burete de aranjamente, cumparat de la piata de flori, am decupat cu o strecuratoare forme ca sa creez sfere, ca sa imi fac mina si sa nu stric sferele de cumparat, ca sint mult mai scumpe! Pe acre am hidratat-o 1 h inainte sa ma apuc de impodobit apoi am legat-o si am lasat-o la scurs, sa lepede surplusul de apa Intre timp ne ocupam de flori - le taiem la aceeasi lungime, curatam toate frunzele de pe tija Si cam asa arata: Report
July 5, 201016 yr Author comment_45452 Si citeva aranjamente florale, daca tot sintem aici, facute pe burete: Cu citiva pasi cu explicatiile de rigoare: In vasul in care ma hotarasc sa fac aranjamentul, asez buretele hidratat deja, si la baza incep sa pun feriga, apoi citeva fire de umplutura: Eu consider ca intr-un aranjament sint la fel de importante toate componentele: frunzele decorative, florile de baza si florile de accent. Aranjamentul trebuie facut cit mai simetric, ca simetria e placuta ochiuluim, asa ca rotesc aranjamentul pe toate partile, sa ma asigur ca din orice unghi l-as privi, arata la fel de elegant. Report
July 5, 201016 yr Author comment_45453 Aici citeva exemple de aranjamente cu plante vii in pamint: si citeva zile mai tirziu, inflorita deja: Iar aici unul facut cadou: Report
July 5, 201016 yr Author comment_45454 Si aranjament facut in kenzan, dar ca tehnica un fusion, nu chiar ikebana Si finalul Report
July 5, 201016 yr comment_45458 Iti multumesc muuuult de tot Raluca, burete am, o sa fac pana atunci niste incercari si le voi posta aici. Tot pentru nunta aceea m-am aprovizionat cu ceva pene de cocosh, pieptanasi de par, clame,ace de brosa, sa vad ce mi-o iesi, fie clame de prins in par fie brose. O sa vin aici cu produsele finite. Felicitari inca o data pentru topic! Report
July 5, 201016 yr comment_45459 Mama ce artiste sunteti.Ce torturi ,ce copacei si ce aranjamente frumose !Bravo telentatelor ! Raluca sa-ti traiasca finutul. Intrebare : Yo n-am vazut,sau poate n-am fost atenta,cum se leaga etajele de scutece intre ele ? Report
July 5, 201016 yr Author comment_45460 Pisco, le leaga o Lege tare - gravitatia Inainte sa folosesc suport de carton, le punem bete de frigarui, insa nu mi-au inspirat incredere, asa ca am lasat sa actioneze gravitatia si am iesit mai cistigata Oricum, straturile de scutece rulate nu joaca, ca nu sint chiar materiale veline, se tin unele pe altele pe loc, fiind usor neregulate. Report