Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DIY

Featured Replies

Elin, eu am avut doar trandafiri disponibil, dar aranjamentul asta se preteaza mai mult la gerbera, pentru ca tulpina ei nu e asa de rezistenta, iar sirma ar ajuta-o. O poti inlocui cu o lita mai groasa, sau rata-i sotului tau ca it spune el mai sigur cu ce o poti inlocui :D

Daca vrei, eu iti pot trimite ce am acum acasa, ca ajung in timp util pentru a iti face mina.

:tongue3: Nu te deranja atat de tare pentru mine, apreciez foarte mult sfaturile tale si o sa improvizez cu ce n-am. Daca o sa am cu ce face foto, maine seara o sa-ti prezint creatia mea.

P.S. deci da, :-* sarma nu mai trebuie, ca are sotul. Mineralele mele nu stiu sa mai fie bune dar ma descurc pentru gerbera cu picaturile de lamaie iar trandafirii daca o sa-i cumpar proaspeti n-ar trebui sa am probleme. M-au ajutat si sfaturile tale de pastrare :D .

Te pup =))

Uite mai am doua poze cu alte tablouri in aceeasi tehnica, sunt decorative, mie imi trebuia musai pe un perete acea pata de culoare albastru ceruleum. Am luat si o poza de pe net cu acel cutit cu care se picteaza.

post-85-127843871577_thumb.jpg

post-85-127843874064_thumb.jpg

post-85-127843876159_thumb.jpg

Elin ai talent nu gluma :tongue3:

Trandafirii putin obositi, se pun peste noapte in cada, culcati pe apa rece...dimineata cand ii luati sunt ca proaspeti taiati!

Ce ma bucur ca ti-am starnit interesul! :tongue3:

Eu tanjesc sa fac un pomisor din sarma, si m-am gandit ca atunci cand voi face comanda pentru cercei voi pune pe lista si niscai sarma si chipsuri de coral. Cand voi avea ce-mi trebuie o sa cer sfaturile fetelor care au realizat deja asa ceva.

• Author

Trandafirii putin obositi, se pun peste noapte in cada, culcati pe apa rece...dimineata cand ii luati sunt ca proaspeti taiati!

Si functioneaza, sa stii, eu am incercat.

Si functioneaza, sa stii, eu am incercat.

Si au am facut asa si am tinut trandafirii foarte mult! Aflat de la fosta colega ucrainianca...

Elin ai talent nu gluma =))

:tongue3: Iti multumesc Uma! Pictatul relaxeaza, poate facem un club, vii si tu?

Super tipsul cu trandafirii in cada. De-as fi stiut toate astea cu ani in urma cand ma chinuam sa intretin florile proaspete din coronitza de scoala a fetei mele.

Uite mai am doua poze cu alte tablouri in aceeasi tehnica, sunt decorative, mie imi trebuia musai pe un perete acea pata de culoare albastru ceruleum. Am luat si o poza de pe net cu acel cutit cu care se picteaza.

Vaaai ce frumoase sunt tablourile tale! Am vazut ustensila asta la magazinul hoby art in Tg mures si chiar ma gandeam la ce o folosi? La pictura nu ma bag, sunt antitalent, si te felicit sincer pentru ce faci. Si fata ta e super talentata, mai rar asa copil in ziua de azi. Sa ii transmiti un mare :beer2: din partea mea.

Ce ma bucur ca ti-am starnit interesul! :headbang:

Eu tanjesc sa fac un pomisor din sarma, si m-am gandit ca atunci cand voi face comanda pentru cercei voi pune pe lista si niscai sarma si chipsuri de coral. Cand voi avea ce-mi trebuie o sa cer sfaturile fetelor care au realizat deja asa ceva.

Sa ai grija cu sarma care o comanzi. De curand mi-au trebuit margele aurii ca asa a vrut sora mea pomisorii si pentru ca la mine in oras nu am gasit mi-am comandat pe net. Am eu sarma aramie, insa zic hai sa comand si aurie ca poate e mai faina. 10 m de sarma au costat 5 lei. Vina e a mea ca nu am fost foarte atenta cata e, oricum cu 10 m abia daca faci cateva crengi. Mai bine iei sarma la kg sau pune-l pe sotul tau sa intrebe pe la cei ce bobineaza motoare, poate primesti vreo bobina arsa si te-ai scos. Sa stii ca e foarte scumpa sarma asta. Poti folosi si bucati de lemn in trunchi insa eu i-am trimis surorii mele si la ea in state e foarte mare umezeala, mi-a fost frica sa pun lemn sa nu putrezeasca sau sa se umfle. Asa ca am invartit o gramada de sarma. Sute de metri, nu 10 cum mi-au vandut ei. :P

Iti multumim Gloxinia, eu si fata mea, primeste si tu de la noi o imbratisare si un pupic :D . Rolul acelei ustensile este sa amesteci mai bine vopselele pe paleta dar este si acea tehnica- pictura in cutit- in care nu trebuie mult amestecate,in asa fel incat sa se creeze straturi straturi de vopsea. La ce torturi decorezi tu, ma indoiesc sa nu iese ceva frumos daca te-ai hotara sa pui mana pe o pensula sau un cutit de pictura. :) Am cautat si am gasit acum si lectii video de pictura in cutit, pe youtube - de Alis Vernon. Acum este asa de simplu, se gasesc de cumparat cartoane acoperite cu panza deja tratate pentru acrilic si ulei, sunt rame de lemn acoperite cu panza sau chiar panza tratata, la metru. Imi amintesc cat ma chinuiam cu o colega pana ne tratam singure panzele, topeam clei de oase (pute ingrozitor) il amestecam cu alb de zinc praf si trebuia pensulat repede sa nu se intareasca cleiul, apoi cat inca era umeda panza trebuia scoasa din cuiele ce o tineau pe rama si intinsa din nou, urmau 2 -3 straturi de maclavais, trebuia sa sune ca o toba atunci cand era gata. Tratam in acelasi fel bucati de pfl pe care le gaseam cu greu la fabrica de prelucrare a lemnului din oras. Ce vremuri... :D

M-am uitat acum si de sarma, ai dreptate e foarte scumpa, eu am gasit acum si cu 1,40 lei metrul :D , daca zici ca-i buna aceea din bobine atunci trebuie sa-l rog pe tata ca el nu arunca nimic :D , spera ca se mai repara... Am gasit acum siraguri de chipsuri fel de fel, lungimea 45 cm - 3,5 lei, cam cate am nevoie pentru un pomisor- e suficient cate un sirag? As comanda mai multe culori, sa fie...

Un sirag de 80-90 de cm de margele imi ajunge la 2 pomi. Daca zici ca ai gasit de 45 cm sigur iti ajunge la un pom. Daca e mai micut si la 2.

Complicata treaba asta cu pictura. Dar cine stie? Poate cand oi iesi la penzie.... :D Glumesc. Cand eram in facultate in anul 3, am stat in camera cu 3 fete studente la pictura. Moama ce faceau alea! Nici in vise nu sper vreodata la asa ceva. Insa ele au abservat ca reproduc foarte bine un desen, o schita la alta scara. Au spus ca am talent dar e nelucrat :( Deci, cand voi avea eu timp sa mi-l lucrez? Poate daca eram incurajata de mica, dar asa... Nu prea cred. Pana una alta admir ce faceti voi astea talentoase :(

Nici eu nu mai pictez de ceva timp, dar stiu ca asta ma relaxeaza cel mai tare, de multe ori imi propun, numai ca nu am timpul necesar si nici un locusor in casa sa fie numai al meu si sa nu fiu nevoita sa mi le adun de fiecare data cand ma apuc de pictat. Plus ca mirosul de diluant al vopselelor persista multe zile pana ce se usuca tabloul. Dar acum ca am adus vorba despre pictat mi s-a facut asa o pofta...Trebuie sa intru in posesia aparatului foto sa va arat si restul lucrarilor mele.

Ralucutaaa, esec total, am dat kix cu toate planurile mele, dar nu ma las, mai incerc o data.

Sa-ti povestesc: dupa ce mi-am rupt picioarele prin oras sa caut una alta, n-am gasit mai nimic decat sarma la kg dar nu de cupru, apoi am cumparat florile necesare, am gasit tufanele (crizanteme mici mici galbene) si lisianthus mov, si cateva floricute albe. Am venit acasa, am desfacut pachetul de bureti, am luat unul si l-am pus in apa, vad ca nu absoarbe apa dar cum nu am mai lucrat cu asa ceva m-am gandit ca asa o fi. Dupa jumatate de ora merg sa vad daca-i umflat de apa, nu era, tot plutea la suprafata, pun un pahar plin cu apa pe el sa-l tina cufundat. Mai vin incoace pe net, mai dau un ochi peste instructiunile tale sa cumva sa gresesc ceva. Merg inapoi si ma apuc de taiat florile, infasor coditele la lisianthus cu sarma, tai si crizantemele, concluzionez ca au codite tari si nu trebuie sarma, imi aranjez totul la indemana si bag mana in vas sa scot buretelul, inca plutea deasupra :( . Imi zic ca e ceva in neregula dar ii mai dau o sansa, in final ma uit si pe ambalajul lui pe care scria in suedeza, nu inteleg mare lucru dar pricep in final pe o poza mica, ca era pentru aranjamente uscate. :( Am luat 8 discuri si un calup din Suedia asta iarna, am ocupat loc pretios in bagaje stiind ca pe aici n-o sa gasesc...Mai am calupul care e bun(am taiat un colt), din care o sa fac 2 aranjamente la nunta.

In final, am pus florile sa pluteasca intr-un vas larg de sticla, cateva lumanarele plutitoare si le tin in fata ochilor sa-mi calmez retina. :D Ar fi dat bine contrstul galben mov in buchetel.

Iti multumesc mult de tot pentru sustinere :D .

• Author

Offf Elin, cind ai zis ca nu lua apa mi-am dat seama ca e de ala pentru aranjamente uscate. De obicei e maro, sau bej auriu. Cel pentru plante verzi e verde. IN general, nu obligatoriu.

Eu am ceva acasa, spune daca vrei s aiti trimit, ca e timp sa ajunga. Cobor acum in pivnita sa vad ce am exact.

• Author

Uite ce am:

sfere pentru aranjamente de mina

post-10-127852569283_thumb.jpg

Suporti pentru aranjamente de masina,

post-10-127852576672_thumb.jpg

suporti pentru aranajamente de luminare, insa buretii trebuiesc schimbati

post-10-127852573034_thumb.jpg

Si as avea sa iti schimb unul din bureti, daca ce mai ai tu ajunge sa te descurci pentru al doilea atunci esti ok.

post-10-127852581441_thumb.jpg

Ah, si as mai avea o sfera cam botita daca e sa iti faci mina, ar fi buna, daca e ti-o trimit si pe aia.

Offf Elin, cind ai zis ca nu lua apa mi-am dat seama ca e de ala pentru aranjamente uscate. De obicei e maro, sau bej auriu. Cel pentru plante verzi e verde. IN general, nu obligatoriu.

Eu am ceva acasa, spune daca vrei s aiti trimit, ca e timp sa ajunga. Cobor acum in pivnita sa vad ce am exact.

Ai dreptate in privinta culorii, e bej, nu am fost atenta cand am cumparat eram in criza de timp si bucuroasa ca am gasit si taiat gata, am luat 8, apoi am luat si un calup din acela verde. Erau pusi in locuri diferite in magazin dar nu mi-am dat seama de ce, acum realizez ca erau fiecare cu treaba lui. Acu sa fim sanatosi, ii folosim noi si pe aceia. :P .

:violent1: Raluca esti o dulce, imi e jena, cum sa te pun pe drumuri...

• Author

hai ca vb in mp despre asta. Pina atunci uite ce idei iti dau pentru buretele uscat.

Intr-un fier de calcat vechi, pui buretele si incarci de sezon: vara cu griu, ceva salcie japoneza de cojita, imortele, toamna tartacute, crengute uscate, frunze, chiar trandafiri uscati cu capul in jos...

Uite ca sa iti faci o ideea, aici sint flori naturale, dar da tare bine aranjamentul asa:

post-10-12785284923_thumb.jpg

post-10-127852851216_thumb.jpg

post-10-12785285264_thumb.jpg

:violent1: Cat de frumos este aranjamentul, cat de bine da, in fundal,naframa aceea de borangic.

Parca-i o carte postala trimisa din Romania.

Ralucutaaa, chiar acum 5 minute am intrat in posesia buretilor. :icon_fessee: Te pup apasat si pe un obraz si pe celalalt :headbang: :D . Nici nu stii cat de bucuroasa pot sa fiu, maine dimineata merg la parinti si o sa-mi aleg flori din gradina mamei pentru primul meu pomander. Vad numai sfere de flori inaintea ochilor de cand am inceput sa vorbim aici despre ei :D .

:D :D

• Author

Ma bucur, abia astept sa vad ce ti-a iesit :headbang:

Am pus si niste guta elastica, just in case :D daca nu o folosesti acum o sa faca Andra bratari din fimo :icon_fessee:

Fetele , sunteti minunate . Aveti talent si imaginatie , felicitari pentru tot ce ati creat .

Elin , abia astept sa vad ce faci . Avem si noi o nunta importanta in septembrie , poate ma incumet sa fac si eu cate ceva ...

Raluca , multumim ca ne-ai aratat ce ai facut tu .

Deci va prezint primul meu pomander - ca asa se numeste bila de fori - Mersi Raluca pentru tot, indrumari si materiale :tongue3: .

Am taiat calupul ce-l aveam eu, in 3 parti. O parte am taiat-o ca un bub cu fete egale apoi am insemnat cu un pahar cu diametrul de 7 cm pe toate fetele cubului. L-am sculptat cum am putut eu mai bine - dimensiunea finala - a iesit cam cat o minge de tenis. Nu am folosit sarma, coditele fiind destul de tari si taiate scurt de cca 2 cm. Am folosit crizantema si trandafiri mici albi. Acum am facut doar o bila, pe care am daruit-o unei bune prietene care maine implineste o varsta.

post-85-127867778582_thumb.jpg

post-85-12786778175_thumb.jpg

post-85-127867784684_thumb.jpg

Dedesupt nu am pus flori, nici nu mi-ar fi ajuns ce aveam, dar am crezut ca o sa fie si practic de tinut, pus intr-o farfurioara mica.

post-85-12786782287_thumb.jpg

post-85-127867826439_thumb.jpg

Si gata, eram asa nerabdatoare sa incerc, nu este atat de greu si rezultatul este special.

Elin ai talent nu gluma :toothy9;

:rolleyes: Iti multumesc Uma! Pictatul relaxeaza, poate facem un club, vii si tu?

Super tipsul cu trandafirii in cada. De-as fi stiut toate astea cu ani in urma cand ma chinuam sa intretin florile proaspete din coronitza de scoala a fetei mele.

Oh, da, la "picturat" (vorba nepoata-mii) vin imediat :scratch: