July 10, 201016 yr comment_46684 Mi-ai amintit de fata mea care tot asa spunea...Pe la 2 ani ne pictura pisici, numai asta stia, le desena cu capul in jos ca sa fie privite de cel de partea cealalta a caietului, ca fiind in picioare. Pastrez si acum un set de pisici de pe atunci. Report
July 10, 201016 yr comment_46699 Si cam asa arata buchetelul in mana prietenei mele. Am intrebat-o azi cum rezista florile, cativa din trandafirasii care au fost deja deschisi, s-au ofilit putin, dar se mentine destul de bine acum dupa circa 20 ore. L-a pastrat la birou, a fost si ieri, si este in continuare admirat de colegi si colege. Raluca nu ma pot abtine sa nu te mai pup o data. Daca o sa folosesc trandafiri atunci,o sa fie din aceia putin deschisi. Doriana, pana in septembrie ai destul timp sa gasesti si materialele necesare si ai timp si de incercari. Report
July 10, 201016 yr Author comment_46705 Foarte frumos ti-a iesit! Ma bucur pentru bucuria voastra! Report
July 16, 201016 yr comment_48028 Sunteţi fantastice, fetelor! Mor de invidie. Raluca Elena, Elin, Gloxinia, sunteţi extrem de talentate- şi mai sunt şi altele, cele trei mi-au venit acum rapid în minte- permiteţi-mi să învăţ câte ceva de la voi. Cerceii aceia din pastă polimerică m-au lăsat fără grai, se vede mâna artistului... Eu am încercat anul acesta ceva activităţi de gen cu elevii,la sfârşitul lunii februarie, confecţionare de cadouri şi mărţişoare, le-am dăruit în cadrul unei activităţi de voluntariat la un centru de îngrijire a vârstnicilor, apoi am realizat că, dacă ne apucam mai din timp,puteam participa la un târg de mărţişoare local, iar cu banii obţinuţi îi puteam ajuta mai mult pe beneficiarii centrului... Poate reuşesc să mă organizez mai bine anul viitor... Caut în calculator nişte poze, să mă laud şi eu cu elevii mei... Report
July 16, 201016 yr comment_48032 Nu am poze la toate etapele, dar vă dau detalii.Am folosit lut alb cu întărire la aer, după uscare au fost vopsite florile cu vopsea acrilică şi lac lucios, apoi lipite pe frunzuliţe decupate manual din burete presat, ataşat şnurul , capsate pe carton şi ambalate. Matriţele le-am avut în casă de la nişte decoruri de flori de ciocolată pe care le-am folosit eu mai demult la brioşe... Că io-s genul care nu aruncă mai nimic, că cine ştie la ce-mi foloseşte? Vă daţi seama ce-i prin sertarele mele?Nu cred... Poza cu floricelele la uscat. Report
July 16, 201016 yr comment_48034 Sunteţi fantastice, fetelor! Mor de invidie. Raluca Elena, Elin, Gloxinia, sunteţi extrem de talentate- şi mai sunt şi altele, cele trei mi-au venit acum rapid în minte- permiteţi-mi să învăţ câte ceva de la voi. Cerceii aceia din pastă polimerică m-au lăsat fără grai, se vede mâna artistului... Eu am încercat anul acesta ceva activităţi de gen cu elevii,la sfârşitul lunii februarie, confecţionare de cadouri şi mărţişoare, le-am dăruit în cadrul unei activităţi de voluntariat la un centru de îngrijire a vârstnicilor, apoi am realizat că, dacă ne apucam mai din timp,puteam participa la un târg de mărţişoare local, iar cu banii obţinuţi îi puteam ajuta mai mult pe beneficiarii centrului... Poate reuşesc să mă organizez mai bine anul viitor... Caut în calculator nişte poze, să mă laud şi eu cu elevii mei... Multumim pentru aplauze , eu si fiica mea iti stam la dispozitie cu indrumari si eventual idei, despre pasta polimerica si nu numai. Asteptam pozele tale cu piticii creativi.Edit: Sunt foarte frumoase floricelele, si sunt pictate cu atata migala. Report
July 16, 201016 yr comment_48037 Aici gata ambalate. Am avut mai multe modele şi de culori de frunze şi de forme , dar multe dintre fotografii sunt în calculatorul de la şcoală, nu le am acasă... Report
July 16, 201016 yr comment_48039 Copiii din clasa a V-a în timpul activităţii ( o parte din ei).Este că am fete frumoase? Report
July 16, 201016 yr comment_48041 Cu elevii din clasa a VII-a am încercat ceva mai complex, casete de lemn pictate şi decorate cu hârtie de orez. Mulţumesc mult de ofertă, ELIN, deocamdată nu mă simt pregătită pentru procedura de la polimeri, le iau pas cu pas- nu-s de specialitate, deşi am terminat şi eu la Arte,dar la clasă de muzică Dar... never say never, nu-i aşa? Report
July 16, 201016 yr comment_48043 Koral, si tu si elevii tai sunteti foarte priceputi, martisoarele arata cu mult mai bine decat tot ce am vazut eu martisoare pe tarabe, anul acesta. Cat despre fetitele tale sunt si frumoase si indemanatice. In ultima poza la casetele de lemn ai folosit tehnica servetelului? pentru ca asta n-am experimentat pana acum desi am vazut si citit despre astfel de lucrari. Cat despre fimo, in afara de faptul ca trebuie atentie la temperatura si durata de coacere, este joaca de copii cu plastelina, eu n-am rabdarea fetei mele dar dorinta as avea de joaca. Am ras cand am citit de sertarele tale, eu imi tin tot felul de "chestii" in cutii de carton lipite cu scotch, si de multe ori uit ce mai am prin ele Sunt superbe toate creatiile voastre! Report
July 16, 201016 yr Author comment_48058 Foarte frumoase martisoare Koral, iar de fete ce sa zic? Report
July 16, 201016 yr comment_48139 Mulţumim pentru aprecieri, ELIN şi Raluca Elena. Da, cutiile sunt realizate cu tehnica şerveţelului, doar că am folosit hârtie de orez. Avantajul este că e mai uşor de lucrat cu ea şi are aspect estetic mai înalt decât şerveţelul.Dezavantajul este că e mai scumpă.Dar pentru începători o recomand pentru că dă rezultate mai bune şi încrederea copiilor creşte.După ce prind experienţă, trec şi la şerveţele cu ei. Am şi băieţi talentaţi şi frumoşi, iată-i! (Cea cu mărgele de culoare verde-brotăcel este artista şefă ). Report
July 16, 201016 yr comment_48188 Felicitari Koral tie si elevilor tai. Ce lucruri frumoase ati facut! Ce predai? Report
July 17, 201016 yr comment_48200 Mulţumim. Sunt psiholog şcolar.Nu(prea)predau.Am 2 ore de cultură civică, în rest activităţi individuale şi de grup în cabinet, cu elevii.Cu drag, Corina. Report
July 17, 201016 yr Author comment_48202 Corina, ca fetele sint preocupate de proiecte de genul asta, nu e de mirare, insa ca ai si baieti care la virsta asta au acelaeasi preocupari.... asta mi se pare minunat!Felicitari tie si bravo lor! Report
July 18, 201016 yr comment_48493 Waaaw Corina ce faine sunt toate. O intrebare cam stupida. Hartia de orez e vafa care se pune pe tort? Daca nu, de unde si cu cat o iei? Si cum o lipesti de cutie? Am fost cu Andrei la Praid acu cativa ani si acolo niste copii de liceu se ocupau de pici sa le faca timpul mai scurt. Printre jocuri a facut si un tablou folosind tehnica servetelului pe o placa de ghips, lipind cu aracet.Felicitari pentru tot ce faci, ar trebui sa ii arat si eu pshiholoagei din scoala noastra ca ea numai monopoly se joaca cu ei Report
July 19, 201016 yr comment_48584 Gloxinia, draga mea, nu e o întrebare stupidă absolut deloc.Acum vreo 2 ani habar n-aveam de toate tehnicile astea din hand-made, probabil că şi eu aş fi jucat cu elevii Monopoly sau Nu te supăra, frate, dacă aveam jocurile astea în dotare... Ca tehnică de socializare, de modelare comportamentală şi de rezolvare de probleme, sunt foarte bune şi chiar dau rezultate. Doar că eu am preluat un post nou, nu aveam absolut nici un material( nici acum nu am decât ce am adus eu de acasă)aşa că a trebuit să improvizez. Hârtia de orez nu e cea de wafe, deşi poate există ceva similitudini, nu mă pricep prea bine.E o hârtie subţire, uşor transparentă, dar e cam scumpă, eu o cumpăr de la un magazin de profil( decoraţiuni)care aduce marfă din Ungaria.Se trece scurt bucata prin apă, se aplică rapid pe lemnul vopsit şi uscat deja,se presează cu un prosopel pentru a absorbi surplusul de apă şi se lasă la uscat vreo juma= de oră.Apoi se lăcuieşte toată suprafaţa. Mă duc să-ţi fac o poză cu hârtia. Report
July 19, 201016 yr comment_48586 Uite o bucăţică , e mai mică decât palma mea. Preţul este cel pe care-l vezi.Avantajul e că nu mai trebuie decupată, partea albă ce se vede în exterior devine total transparentă , rămâne pe lemn doar ceea ce vezi colorat. De asemenea , nu se înmoaie în apă aşa ca şerveţelul, aşadar e mai uşor de lucrat cu ea. Eu am încercat şi cu şerveţel, dar e mai greu, necesită puţin mai multă dexteritate. Report
July 19, 201016 yr comment_48588 Dacă vrei, fac nişte poze cu tehnica de lucru, să vezi despre ce e vorba. Din păcate, cu micşorarea salariilor cu 25 % şi nedecontarea navetei, din septembrie nu cred că o să-mi mai permit să cumpăr asemenea materiale... Poate doar să încerc ceva mai ieftin, poate ipsosul şi şerveţelele...e trist de tot ce se întâmplă cu învăţământul în ţara asta... Imposibil să ai calitate când nu investeşti nimic în educaţie... apoi ne mirăm că manelele şi incultura ne sufocă existenţa... vezi situaţia în care se găseşte Raluca Elena şi vecinii ei... ) Scuze, nu vroiam să transform topicul în,,Ce mă enervez!,,- dar chiar e nedrept să defavorizăm generaţii întregi de elevi, în timp ce banii se duc pe... mă opresc aici, că altminteri chiar nu mai răspund de mine... Succesuri macsime!- ca să parafrazez un deja celebru citat al unei clasice în viaţă...Viaţă de câine, desigur... Report
August 6, 201016 yr comment_52215 Vin cu poze ale buchetelului ce l-am purtat la nunta. Diametrul a avut 12 cm cu flori cu tot, pare mare in poze dar se vede sub el o farfuriuta de ceasca de ceai. Raluca iti multumesc inca o data si pentru idei si pentru materia prima. Pentru nunta m-as fi implicat mai mult dar au avut angajata o firma de decoratiuni- care evident a luat o caruta de bani. Pot spune ca a fost premiera pomanderul meu, si desi decoratiunile din restaurant au fost facute pe acelasi suport (burete), nu au facut niciodata genul acesta de decoratiune. Andra intre timp a mai facut niste cercelusi(printre ei sunt si unii feliute de tort ), nu m-am putut abtine si m-am jucat si eu putin cu niste trandafirasi . Chestia e ca mi-a placut si o sa mai fac , am o perioada in care o sa am ceva timp liber numai bun de joaca impreuna cu Andra. Report
December 20, 201015 yr comment_68435 As ridica subiectul la suprafata sa punem aici fotografii cu decoratiunile facute de noi, pentru Craciun, sau cu daruri confectionate de noi. Pot fi poze si din anii trecuti, eu stiu cateva fete care m-au inspirat in trecut cu creatiile lor, si poate apare si Ralucutza ca n-am mai vazut-o de mult . Sa incep eu cu expunerea unor brose textile din organza, dar care pot fi pandantive puse pe un lant, bratara sau inel. Din pacate nu am poze cu pasii, insa este foarte simplu si pot explica. Avem nevoie de organza - eu am avut bleumarin, lumanare, ac, ata si margelute asortate. Se decupeaza discuri de 6, 5 si 4 cm (pot fi si alte dimensiuni), cate doua din fiecare marime, se aprinde lumanarea si se trece cu atentie fiecare disc cu marginea deasupra flacarii in asa fel incat sa se curbeze in sus in forma de bol. Numarul si dimensiunea discurilor poate varia in functie de dorinta fiecareia. Se suprapun apoi discurile, de la cel mai mare la cel mai mic, se cos la mijloc atasandu-se si cateva margelute asortate. Eu am mers mai departe si am decupat si discuri mai mici, florile realizate le-am atasat pe lant, drept bratara sau inel, din cele mari am facut colier, brosa (forme ovale). Sunt atat de diafane si de efect incat sigur vor bucura pe oricare va primi in dar de Craciun o asemenea brosa. Pe spate se poate coase un ac simplu de siguranta. Atasez cateva poze cu produsul final, nu se fac greu si odata prins modul in care se trece discul pe deasupra flacarii, n-o sa va mai opriti din facut . Report
December 28, 201015 yr comment_69124 Io, numa nişte felicitări şi nişte globuri - tot cu copiii,la şcoală. Din păcate nu am poze, am avut mai multe tipuri de felicitări şi de decoraţiuni pentru brad, da nu-ş ce-i cu mine de mi-e lene să fac poze...( şi încă mai voiam să fac blog cu creaţiile elevilor...- da nu-i cine ) Report
December 29, 201015 yr comment_69332 Io, numa nişte felicitări şi nişte globuri - tot cu copiii,la şcoală. Din păcate nu am poze, am avut mai multe tipuri de felicitări şi de decoraţiuni pentru brad, da nu-ş ce-i cu mine de mi-e lene să fac poze...( şi încă mai voiam să fac blog cu creaţiile elevilor...- da nu-i cine ) Koral, foarte frumoase felicitarile, de glob nu mai zic nimic, e atat de migalit.. Norocosi sunt copii cu asa o profesoara! Sa stii ca e foarte buna ideea cu blogul, si nici nu e foarte greu de administrat, poti delega unul din elevi sa incarce pozele din cand in cand, e si o arhivare a tuturor lucrarilor dar pot vedea si aprecia si cei din jur, munca voastra. Fiica mea, scriam mai in vara, s-a apucat sa-si faca cercei din fimo, si cum colegele, prietenele, prietenele prietenelor ei..etc au remarcat cerceii si au vrut si ele, s-a transformat intr-o mica-mica afacere , in sensul ca a inceput sa vanda(cu preturi de criza ) ca sa-si poata comanda alte materiale, in asa fel incat in preajma sarbatorilor nu a mai putut face fata de una singura comenzilor si am trecut si eu la ajutat. Cu modelatul nu am multa indemanare si nici rabdare dar de insirat margele imi place. Ea si-a facut blog sa-i fie mai simplu de aratat ce a facut si ce face in continuare. Pun aici un link cu trimitere la blog sa vedeti ce a facut din vara pana acum http://moondayartsandcrafts.blogspot.com/ . Daca nu am voie sa pun, sa-l stearga cineva sau sa-mi spuna cum se procedeaza sa mi-l pun in semnatura.Sa pun aici o poza cu bradutul nostru. Acum ca avem pisica nu am riscat sa facem un brad mare, si am impodobit unul micut cu trandafiri facuti din panglica de organza - din aceea lata de care se foloseste la cadouri, cu sarmulita pe margini, cum imi aratase o buna prietena un tutorial pe youtube. Mie mi-au iesit mai infoiati - 2 bucati dintr-o rola, ar fi mers de minune intr-un brad mai mare, al nostru fiind micut, bradul meu seamana mai mult cu o sorcova )si mai de aproape Report
December 29, 201015 yr comment_69335 Io, numa nişte felicitări şi nişte globuri - tot cu copiii,la şcoală. Din păcate nu am poze, am avut mai multe tipuri de felicitări şi de decoraţiuni pentru brad, da nu-ş ce-i cu mine de mi-e lene să fac poze...( şi încă mai voiam să fac blog cu creaţiile elevilor...- da nu-i cine ) Koral, foarte frumoase felicitarile, de glob nu mai zic nimic, e atat de migalit.. Norocosi sunt copii cu asa o profesoara! Sa stii ca e foarte buna ideea cu blogul, si nici nu e foarte greu de administrat, poti delega unul din elevi sa incarce pozele din cand in cand, e si o arhivare a tuturor lucrarilor dar pot vedea si aprecia si cei din jur, munca voastra. Fiica mea, scriam mai in vara, s-a apucat sa-si faca cercei din fimo, si cum colegele, prietenele, prietenele prietenelor ei..etc au remarcat cerceii si au vrut si ele, s-a transformat intr-o mica-mica afacere , in sensul ca a inceput sa vanda(cu preturi de criza ) ca sa-si poata comanda alte materiale, in asa fel incat in preajma sarbatorilor nu a mai putut face fata de una singura comenzilor si am trecut si eu la ajutat. Cu modelatul nu am multa indemanare si nici rabdare dar de insirat margele imi place. Ea si-a facut blog sa-i fie mai simplu de aratat ce a facut si ce face in continuare. Pun aici un link cu trimitere la blog sa vedeti ce a facut din vara pana acum http://moondayartsandcrafts.blogspot.com/ . Daca nu am voie sa pun, sa-l stearga cineva sau sa-mi spuna cum se procedeaza sa mi-l pun in semnatura.Sa pun aici o poza cu bradutul nostru. Acum ca avem pisica nu am riscat sa facem un brad mare, si am impodobit unul micut cu trandafiri facuti din panglica de organza - din aceea lata de care se foloseste la cadouri, cu sarmulita pe margini, cum imi aratase o buna prietena un tutorial pe youtube. Mie mi-au iesit mai infoiati - 2 bucati dintr-o rola, ar fi mers de minune intr-un brad mai mare, al nostru fiind micut, bradul meu seamana mai mult cu o sorcova ) Elin, felicitari!Nu ne pui si noua link spre acel tutorial? Koral cum ati facut globul? Arata super! edit: Elin ce varsta are fiica ta? waaa, e super talentata. Bravo ei! Nu mi-o dai de nora? M-ar ajuta teribil sa fac figurine pt tort Report