Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DIY

Featured Replies

• Author

Elin, daca esti nasa uite cel mai simplu model de buchet, simplu si de efect:

post-10-127833590388_thumb.jpg

post-10-127833591478_thumb.jpg

tii strins tulpinile, dupa ce te-ai asigurat ca palariile florilor stau eaxct cum trebui, si incepi sa legi de sus in jos funda, in culoarea florilor, spiral, pina jos. Apoi, din loc in loc, infigi ace de gamalie ca sa fixezi funda. Ai grija s anu te intepi.

• Author

Uite, am gasit o poza cu aranjamente facute anul trecut la o nunta la mare, se vede buchetul facut dupa tehnica asta, si de asemenea luminarea impodobita cu scoicile refolosite acum la primul tort :lol:

post-10-127833677318_thumb.jpg

si bineinteles nasica in picioarele goale :lol: Doamne, ce mi-a placut!!!!

Si o ghirlanda facuta tot de mine sa stea mirii sub ea:

post-10-127833690675_thumb.jpg

post-10-127833691645_thumb.jpg

post-10-127833692544_thumb.jpg

post-10-127833694092_thumb.jpg

post-10-127833695898_thumb.jpg

Iti multumesc foarte, foarte mult, o sa-mi fie folositoare toate ideile tale. Buchetelul este frumos, simplu, de efect, exact cum mi-ar place si cred ca ma voi pricepe sa-l fac, emotii mai mari am cu cel de burete pe care i l-as face fetei mele. Cum am zis o sa exersez pana atunci, (am vreo 8 role gata taiate si un calup dreptunghiular).

Imi plac la nebunie aranjamente tale florale, ai un simt artistic foarte dezvoltat!

P.S. N-am stat niciodata mai mult de o ora - doua pe langa computer, azi am dat tarcoale toata ziua datorita topicului tau... :lol:

Raluca, esti o adevarata artista... super ideea cu tortul de scutece. O retin ca acusica avem un eveniment de genul in familie :lol:

[center]http://img682.imageshack.us/img682/9288/post10127833249526.jpg[/center]

[center]suflet frumos ce eşti, cerni picături de dragoste în tot ce faci! :lol:

cu drag,

vecina :lol:[/center]

Iata si tortul meu :occasion14:

Nu am folosit nimic ca si baza, am construit in jurul unei sticle de plastic, a ajuns aproape de cel de-al treilea strat, am pus in sticla- sa o prelungesc putin, un tub de carton, apoi pe tub, mot, capacul sticlei sub forma de tetina.

Sticla e o pusculita si era plina cu zdranganele :)

post-42-12783548218_thumb.jpg

post-42-12783548292_thumb.jpg

post-42-127835483848_thumb.jpg

post-42-127835484652_thumb.jpg

Carmencita, imi place grav!

Asta e sticla aia gen biberon, care e umpluta cu cadouri pemntru bebei?

Da, exact de aia, si pe capac are o fanta, sa o poata folosi ca pusculita,

cand o mai creste si cand incepe sa inteleaga valoare banului :occasion14:

• Author

Multumesc, Stelluta. Adevarul e ca ma simt tare bine cind fac cite ceva, mai ales cind le fac cadou.

Stiu ca nu ies ele cine stie ce, dar asta nu ma impiedica sa merg mai departe :lol:

• Author

Elin, daca folosesti gerbera pentru aranjamentul pe sfera, adauga in apa de hidratare citeva picaturi de lamiie, le va pastra proaspete mai mult timp. Nu te-as sfatui sa faci din margarete, tulpina e mai moale si se infige greu. Cel mai frumos cred ca iese din trandafiri, dar in mod cert ies mai scumpe.

Pentru tulpinile moi, sau goale, poti folosi sirma din aceea pentru flori, care se trece prin tulpina pentru intarire. Poate ai mai vazut ca uneori la florarese gerbera are o spirala de metal care pleaca de sub palarie, ei bine, la aia ma refer.

Elin, daca folosesti gerbera pentru aranjamentul pe sfera, adauga in apa de hidratare citeva picaturi de lamiie, le va pastra proaspete mai mult timp. Nu te-as sfatui sa faci din margarete, tulpina e mai moale si se infige greu. Cel mai frumos cred ca iese din trandafiri, dar in mod cert ies mai scumpe.

Pentru tulpinile moi, sau goale, poti folosi sirma din aceea pentru flori, care se trece prin tulpina pentru intarire. Poate ai mai vazut ca uneori la florarese gerbera are o spirala de metal care pleaca de sub palarie, ei bine, la aia ma refer.

Pe mine m-ar tenta sa fac pentru mine unul din gerbera iar pentru fiica mea ma gandisem la lisianthus alb si ici colo cate un trandafiras pitic rosu din gradina mamei(daca or inflori pana atunci , acum sund atacati de paianjen rosu si sunt goi, fara frunze fara flori)sau din piata. Nunta este pe 24, as mai avea un pic de timp pentru exersat. Dupa amiaza merg la piata sa vad ce flori o sa cumpar pentru prima incercare, dupa care il daruiesc unei prietene a carei zi de nastere o sa fie in curand.

Ma gandesc cum procur sarma, ar trebui sa gasesc de cumparat, daca nu, improvizez. Imi fac ceva probleme cu florile din piata pe care le cumpar de multe ori proaspete si frumoase si odata puse in apa acasa se ofilesc in cateva ore,eu cred ca folosesc ceva substante despre care nu vor sa spuna..Maine seara, cel tarziu, voi avea gata prima mea creatie :D

Am niste poze amarate, pe care le-am facut aseara cu telefonul, cu primii cercelusi modelati din fimo de catre fiica mea, si o etajera cu vreo cateva din tablourile pictate de mine. Imi cer iertare pentru calitatea pozelor :P .

• Author

Elin, foarte frumos pictezi. Intotdeauna am avut oful asta ca din miinile mele totul iese indescifrabil, calul seamana a delfin, casa seamana a racheta.... ma rog, intelegi tu :P

Cit despre cercelusi, vad ca fetita ta are imaginatie, nu gluma! Foarte frumos!

Uite ce am cumparat si eu, toamna trecuta din carefour: un kit de facut set de bijuterii:

post-10-127843299007_thumb.jpg

• Author

Hai sa iti arat ce folosesc eu cind fac aranjamente florale gen butoniere, buchete de mina sau aranjamente in vaza, chestii de care ma lovesc mai mereu:

post-10-127843326172_thumb.jpg

Avem asa: tape de hirtie, o sa vezi mai jos ce fac cu el, sirmulita aia de care ziceam, foarte flexibila, sare si minerale pentru plante in pliculetul negru. Astea ssint indispensabile. Ma rog, te descurci si cu imprivizatii daca nu le gasesti, dar eu le-am luat de la Hornbach, le-am vazut si la Obi si nu stiu d enu or fi si in Brico sau Praktiker.

Sirma e de doua dimesiuni, eu am luat-o pe cea mai subtire, te sfatuiesc sa iei ceva mai groasa, ca asta s einfige greu.

post-10-127843345313_thumb.jpg

Tape-ul are mai multe latimi, eu am luat cel mai ingust, pe mine ma ajuta asa.

Prafurile alea negre se dizolva in apa de flori, le ajuta s atina inflorescenta mai mult. Astea sint aduse de afara, la noi am vazut ca se vind la pietele de flori, iar la florarii sint in niste recipiente de plastic ceva mai mari, sub forma lichida.

Acum sa iti arat cum aranjez o floare pentru butoniera:

Trandafirul proaspat cules de la mine din gradina arata asa:

post-10-12784340148_thumb.jpg

post-10-12784340078_thumb.jpg

Pregatirea se face scotind frunzele de la baza ca sa cosmetizam trandafirul

post-10-127843406185_thumb.jpg

Si la unele florarese am vazut ca taie si seplale, deci le putem taia si noi

post-10-127843411849_thumb.jpg

Infigem in nodul de unde pleaca palaria sirma

post-10-12784341414_thumb.jpg

si coborim pe tulpina in spirala

post-10-127843416458_thumb.jpg

Imbracam apoi in tape

post-10-127843418391_thumb.jpg

Si aici e trandafirul gata

post-10-127843423923_thumb.jpg

II mai trebuie doar ceva gypsophila si poate inca doua floricele de accent si gata :tongue3:

Pustoaica mea e la Liceul de Arta din oras, are 16 ani si e mandia mea :tongue3: . Ma omora cu cumparatul cerceilor facuti din fimo, si i-am facut surpriza sa-i cumpar un set de 10 culori , am comandat accesoriile pentru cercei pe internet si i-am dat de lucru. A fost asa de bucuroasa dar s-a pleostit rapid dupa ce am ars prima tava, erau facuti cu muuulta migala. Am respectat instructiunile dar cum nu avem un cuptor cu afisaj electronic, n-am apreciat cum trebuie temperatura. A modelat mai putini a doua oara sa nu mai fie asa mare dezastrul, si de data asta am reusit. Si tot asa, mai gasea un model dragut pe internet, mai crea ea ceva, am copt vreo doua saptamani de ma saturasem.

Nu avem o lama din aceea flexibila sa taiem cu acuratete asa cum ai facut tu millefiori, e pe lista urmatoare.

E interesant setul tau, nu am vazut pe net, trebuie sa-i mai comand ceva fimo si alte agatatori de cerecei si pentru bratari,... e mare vacanta :-*

Cat despre pictat, nu-i asa greu cand dai frau liber imaginatiei, ce daca un cal seamana cu altceva...picteaza flori, astea sigur iti vor iesi pentru ca le iubesti asa mult. Casuta ta de pasarele vibreaza, transmiti bucuria cu care ai pictat. =)) Uite un tablouas pictat pe carton panzat cu vopsea in ulei, cu un cutitas special. Pui vopsea multa pe paleta, iei cu cutitasul si faci ceva in genul ce am facut eu. Te mai ajut cu sfaturi daca doresti.

post-85-127843530095_thumb.jpg

• Author

Ca sfaturi generale pentru pastrarea cit mai mult a florilor

Cind le cumparam trebuie sa fim sigure ca sint proaspete. La trandafiri e simplu, daca au petalele de la baza necuratate, imperfecte si usor trecute, inseamna ca sint proaspeti, nu au apicat sa fie pregatiti pentru vinzare. Inutil sa mai spun ca tulpina trebuie sa fie ferma pe toata lungimea, iar partea care a venit in contact cu apa nu trebuie sa fie mugilaginoasa.

Gerbera trebuie sa aibe palaria deschisa, dreapta. Daca de la magazin pina acasa se intimpla sa se mai inmoaie nitel, sau poate observati asta a doua zi in glastra, e de ajuns sa umpleti un lighean mare cu apa rece si sa lasati floarea sa pluteasca citeva minute in baia rece. Trickul asta il stiu de la o florareasa tinara, ca de asemenea si cel cu picatura de lamiie in apa pentru gerbera.

La crinzantema olandeza, la brotacel, ca si la trandafirul buchetar, prima inflorescenta va fii in virf, asta fiind sensul de inflorire, atunci cind o cumparati va uitati cu atentie printre inflorescente, daca cea din virf e taiata, e ok, daca sint taiate mai multe capete, inseamna ca s-a trecut binisor, luati alta!

Cala proaspata are inflorescenta mai deschisa, pe masura ce trece timpul ea se va inchide.

Garoafa trebuie pipaita pe sepale, daca e tare e proaspata, daca e moale e trecuta.

Odata ajunse acasa, daca punem florile in glstra, atunci punem in apa minerale, daca avem. Coditele florilor se taie la unghi, nu drept, de preferat sub jetul de apa. Ideea este ca pe capilarele prin care planta se hraneste sa intre apa, si nu aer, ca aerul va ajuta la putrezirea plantei din interior.

Cind aranjam florile in apa, trebuie sa avem grija ca frunzele sa nu intre in contact cu apa, ca frunzele intra in putrefactie mai repede decit tulpina.

Pe Discovery am vazut ca plantele cind pleaca din Olanda catre celelalte piete ale lumii primesc o baie de clor. Poate suna ciudat, insa este logic: clorul dezinfecteaza apa, previne formarea bacteriilor care vor duce la putrezirea plantei.

Glastrele trebuiesc spalate cu detergent duoa fiecare folosire, igiena lor e foarte importanta in economia unui aranjament deosebit.

Daca mai imi aduc aminte, va mai scriu.

• Author

Moama ce frumos artata tabloul ala :tongue3:

E bine ca fata ta e pasionata de arta, de creatie! Imaginatia ii va prinde foarte bine in viata! Si e foarte bine ca o sustii!

E putin mai complicat vad, si eu nu am decat la 120 de km praktiker =)) . Ma incarc cu multa rabdare si iau la pas florariile noastre din oras, desi ma indoiesc sa aiba. Macar sa gasesc sarma de care am nevoie, niste pliculete am si eu pentru flori de vaza, luate anul trecut de la praktiker, dar nu le-am prea folosit. Mie mi-ar trebui sa reziste vreo 5- 6 ore buchetelul, maine folosesc tipsul cu picaturile de lamaie.

Iti multumesc inca o data :D . In mod sigur ma ajuta explicatiile tale detaliate.

Dau edit . :tongue3: Multumesc de aprecieri. Si eu am facut liceul de arta, e ca oricare liceu dar in plus inveti multe lucruri interesante legate de tot ce e frumos,ramai cu asta toata viata. Chiar daca se va pregati pentru alta meserie va ramane cu un hobby pe viata. Imi traiesc anii de liceu prin intermediul ei. :-*

• Author

Elin, eu am avut doar trandafiri disponibil, dar aranjamentul asta se preteaza mai mult la gerbera, pentru ca tulpina ei nu e asa de rezistenta, iar sirma ar ajuta-o. O poti inlocui cu o lita mai groasa, sau rata-i sotului tau ca it spune el mai sigur cu ce o poti inlocui :tongue3:

Daca vrei, eu iti pot trimite ce am acum acasa, ca ajung in timp util pentru a iti face mina.