April 7, 201313 yr comment_192973 Sa va traiasca mustaciosii la toate! Am si eu o intrebare la voi: de vreo 6 saptamani s-a aciuat in gradina alaturata un Thomas O'Malley negru ca noaptea, cu ochi verzi si un puf alb in chept. Eu nu l-am observat neam, decat cand am inceput sa imi curat gradinita si el ma oberva in tacere de ore bune. Am vorbit cu el, el cu mine, i-am dat si peste si sunca. El migreaza pe la vecini. Azi am iesit la greblat si a aparut. Cand l-am vazut, i-am adus un cabanos, cu care a inceput sa joace fotbal. Am observat ca atunci cand sunt la plivit, se lipeste de gard ca sa fie cat mai aproape si ma urmareste la fiecare miscare, sa vad ce fac. Cand am inceput sa smulg iarba, probabil ca i s-a parut foarte distractiv, ca a inceput sa se joace cu laboantele prin ochiurile gardului. Nu l-am vazut niciodata in gradina la noi, desi mai sunt doi motani din vecini, grasi si mari, care traverseaza gradina fara nici o greata. Dar el niciodata. Ei, dar eu cum ma duc in gradina, intr.un minut a si aparut la gard. Si nu il simt, nu il aud, e ca o umbra. Ne-am gandit sa sunam la un adapost, sa facem ceva, dar acum ca a aparut iar si pare ca ii merge tare bine la soare, cred ca il las in libertatea lui. Voi ce credeti, e cazul sa anuntam pe cineva? Report
April 7, 201313 yr comment_193004 La multi ani puiusorul Mike. Maya sa va traiasca iubitul mic si blanos sa sa incante cat mai mult vietile cu ghidusiile lui. Lapona, e posibil ca totusi motanelul(pisicuta) sa fie din vecini, trebuie sa urmaresti.Daca e bine ingrijit si nici nu cerceste mancare, poate e curios sa te urmareasca doar,mai ales daca e mai puiut.Pana sa suni la adapost mai asteapta ca daca vin sa-l ia si nu e tatuat sau microcipat si nu poate fi indentificat o sa-l dea parintii bipezi disparut. Report
April 7, 201313 yr comment_193007 Ioana, am spus, a aparut acum vreo 6 saptamani, poate chiar de doua luni si este vagaond, clar de vazut pe blana si ochii lui. Nu este pui, este un matz matur si nu are nici un fel de zgarda. Dar se pare ca ii merge bine, daca e de atata vreme in zona si se bucura de libertate Gradina in care s-a stabilit este parasita, nu locuieste nimeni acolo. Report
April 7, 201313 yr Author comment_193009 Multumesc, fetelor Laponela, e totusi posibil sa fie al cuiva? De ce crezi ca e vagabond? E murdar, cîltzos sau pare nehranit? Foarte multe pisici se instaleaza în gradini parasite, exact din cauza ca e liniste. Iar ca nu are zgarda, nu înseamna nimic. Nici ai mei nu poarta. Ai mei au seria tatuata în urechi, asa ca nu le mai pun zgardita cu marca de înregistrare (în banca de date a animalelor). Altii au doar chip, iar altii au tatuaj si chip. Daca e blînd si-l poti prinde, îl poti duce la vet si poate verifica daca e chip-at. Daca e tatuat în urechi, poti lua seria si informa la Tasso. Daca are bipezi, vor fi informati. Report
April 7, 201313 yr comment_193012 Nici ale mele n-au zgarda(ca au hotarat ca nu le sade bine si la interval de 1 saptamana s-au intors amandoua fara zgarzi ).Poate doar e aventurier.Dar asa cum spunea Maya, daca te lasa sa il iei in brate te poti uita in interiorul urechii sa vezi daca e tatuat.Chiar daca nu e, poate e cipat si doar cei de la cabinet pot verifica. Eu de 1,5 ani de cand sunt aici descopar pisici noi care tot vin pe la noi , ori gradina , ori casa, dar nu-s fara stapani,sunt doar curioase sau aventuroase. Maya, chiar daca e tatuat sau cipat degeaba se intereseaza la Tasso daca bipezii nu l-au inregistrat.Doar pe la cabinetle din zona ca ei ar putea stii Report
April 7, 201313 yr Author comment_193022 Maya, chiar daca e tatuat sau cipat degeaba se intereseaza la Tasso daca bipezii nu l-au inregistrat.Doar pe la cabinetle din zona ca ei ar putea stii Daca e chipat sau tatuat, egal care din ele sau amîndoua, si e pierdut, fara a fi înregistrat la Tasso se gaseste imediat cui îi apartine. Una din serii reprezinta adapostul (daca a fost vreodata în adapost), sau a cabinetului vetului unde a fost tatuat. Tasso anunta cabinetul sau adapostul, iar cei de acolo stiu exact a cui e felina. Cea de-a doua serie contine detalii/istoricul pisoiului. Tatuajul se vede. E în ambele urechi sau pe interiorul bulanelor din spate (asa se facea mai dedemult). Daca e doar chipat, trebuie citit de un vet, clar In mod normal chip-ul e în zona gîtului, cel mai des pe partea stînga (dar poate fi si pe dreapta sau mijloc...) putin de la ureche în jos spre spate. Se simte la palpare. E ca un bob de orez wild, de ala mai lunguiet http://www.hannover-tierarzt.de/images/id-chip.jpg Report
April 7, 201313 yr comment_193045 La multi ani puiutul blanos Mike El, Ferdinand iubitor de flori, sensibilul adorat si pernuta preferata a lui Sam, sa va traiasca mult si bine si sa va bucurati reciproc de minunatiile pe care doar o matza le poate aduce (ca fiecare animalut aduce bucuriile lor) Report
April 8, 201313 yr comment_193067 La multi ani si multe ghidusii pufosului Mike, iubitorul de flori Sa va traiasca! Report
April 8, 201313 yr comment_193096 Asadar sa vi-l prezint pe Solembum, noul meu vecin, un bagabond pur-sange, care nu e nici o pisicuta nici motanel, ci un motan in toata regula, dupa cum l-am ginit dupa priviri, atitudine si voce: Peste drum de gradina noastra este un teren viran si am vazut de multe ori pisici pe acolo si banuiesc ca face parte din gasca aceea si ca se intretine singur, bine-mersi. Din gradina alaturata si-a facut un fel de living, ii place tare mult sa stea fix la gard, pe iarba care e mare si sa se uite cum plantez eu patrunjel. Operatia asta am facut-o supravegheata indeaproape Azi cum am iesit in gradina a si aparut - nu stiu de unde vine si cum face- si a inceput conversatia. I-am dat niste frisca batuta. Dupa cum vedeti, nu are nici o ureche marcata, m-am uitat azi atent, castrat nu este iar blana nu arata tocmai curata, se vede clar ca traieste in natura. Report
April 8, 201313 yr comment_193098 Nu am cum sa ajung la el, ca sta doar acolo, iar eu gardul nu pot sa il sar, si chiar daca as putea as ateriza in hatisurile de mure salbatice care au impanzit gradina aia. Cred ca cel m ai bine e sa il las in libertatea lui si sa stam de vorba cand ne vedem. Am avut acum vreo luna niste heringi la sare si i-am pus in gradina si au disparut. Carnatii de ieri inca sunt pe-acolo, asadar infometat nu pare a fi. Report
April 8, 201313 yr comment_193105 Asadar sa vi-l prezint pe Solembum, noul meu vecin, un bagabond pur-sange, care nu e nici o pisicuta nici motanel, ci un motan in toata regula, dupa cum l-am ginit dupa priviri, atitudine si voce:Peste drum de gradina noastra este un teren viran si am vazut de multe ori pisici pe acolo si banuiesc ca face parte din gasca aceea si ca se intretine singur, bine-mersi. Din gradina alaturata si-a facut un fel de living, ii place tare mult sa stea fix la gard, pe iarba care e mare si sa se uite cum plantez eu patrunjel. Operatia asta am facut-o supravegheata indeaproape Azi cum am iesit in gradina a si aparut - nu stiu de unde vine si cum face- si a inceput conversatia. I-am dat niste frisca batuta. Dupa cum vedeti, nu are nici o ureche marcata, m-am uitat azi atent, castrat nu este iar blana nu arata tocmai curata, se vede clar ca traieste in natura. Ce panteruta frumoasa ai tu acolo, Laponel Cu timpul, poate o sa se imblanzeasca si-o sa va imprieteniti. Pisoii mei extraterestri sau radioactivi : Candva Nera a plecat, si-a ramas numai placinta cracita : Report
April 8, 201313 yr Author comment_193109 Laponela, dupa luciu blanitei, aluia îi merge bine. E prafuit, ca-i place sa faca bai de pamînt uscat, asa face si Mike. Ala e un curios, si a pus ochii pe tine Nu-i mai da frisca, ca o sa faca în pantaloni, iar data viitoare te trateaza cu vreun "cîhhh" în loc de priviri gingase Sa stii ca, pentru a spune cu certitudine ca nu e castrat tre' sa-l prinzi de oo, altfel te poti însela. Ai mei baieti au sacul înca. Si Felix l-a avut. Unii veti nu "amputeaza" zorzonelele, ci le golesc doar Mike, fiind nascut în adapost, a fost castrat mai repede, din pacate spre avantajul îngrijtorilor si nu al felinului... asa ca are un sacut mai mic. Felix, a fost castrat dupa dezvoltare, asa ca de la spate arata a barbat în toata regula, si la fel se si comporta Sam, si el are sacul, arata a barbat din spate, dar se comporta ca un bebel tembel Cami, meseriasi aliens ai tai! radiaza de numa! Report
April 8, 201313 yr comment_193110 Da, e simpatica rau pantera mea. Ador matzele negre Si ce-mi plac extraterestrele tale Report
April 8, 201313 yr comment_193117 Maya, chiar daca e tatuat sau cipat degeaba se intereseaza la Tasso daca bipezii nu l-au inregistrat.Doar pe la cabinetle din zona ca ei ar putea stii Daca e chipat sau tatuat, egal care din ele sau amîndoua, si e pierdut, fara a fi înregistrat la Tasso se gaseste imediat cui îi apartine. Una din serii reprezinta adapostul (daca a fost vreodata în adapost), sau a cabinetului vetului unde a fost tatuat. Tasso anunta cabinetul sau adapostul, iar cei de acolo stiu exact a cui e felina. Cea de-a doua serie contine detalii/istoricul pisoiului. Tatuajul se vede. E în ambele urechi sau pe interiorul bulanelor din spate (asa se facea mai dedemult). Daca e doar chipat, trebuie citit de un vet, clar In mod normal chip-ul e în zona gîtului, cel mai des pe partea stînga (dar poate fi si pe dreapta sau mijloc...) putin de la ureche în jos spre spate. Se simte la palpare. E ca un bob de orez wild, de ala mai lunguiet http://www.hannover-tierarzt.de/images/id-chip.jpg Ma crezi ca nu stiam insemnatatea numerelor?Uite asa mai invat ceva.Eu am pipait-o pe Mitzuleana da nu-i simt cipil,da ea are si ceafa groasa Lapo, frumusel foc motanelul, da nu pare neingrijit.Sa-l fi vazut pe al meu cand l-am luat anul trecut.Toti au crezut ca e pui ca era micut(ca si talie fata de Mitzi) si slab de-i simteam coastele.Si a fost crescut intr-un apartament 5 ani. Si acum e o mandrete de baiat[left][left][/left][/left] Ia uite cum arata domsoara mea cand se lafaie in praf [center][/center] si daca tot am dat de poza sa mai facem si noi un up-date putin soare si am iesit pe terasa si normal inconjurata de ele[center][/center] vecini in vizita [center][/center] vizitator necunoscut[center][/center] un pofticios[center][/center] fata lu ´tata [center][/center] Report
April 8, 201313 yr comment_193121 Ce frumosi sunteti toti, chiar si vecinii veniti in vizita!! Report
April 8, 201313 yr comment_193126 Oare, credeti ca asa de sensibilos este Solembum (botezul imi apartine, evident)? Bine ca mi-ai spus Maya, ca nu stiam treaba cu frisca. Eu stiu de la tara ca prefera lactate, dar asta e neamt, cine stie ce sistem digestiv o avea Ioana, ce paradoxala e imaginea, soare peste tot si in fundal zapada. Tare dragalasa Mitzi a ata. Cami, tu acolo ai un "british"...cum am auzit nu demult ? Zi-mi si mie te rog, de curiozitate, tu il tunzi pe shorthair-ul tau? Report
April 8, 201313 yr Author comment_193135 Ioana, v-am admirat si pe FB. Sînteti niste frumosi cu totii! Lapo, pisicile nu tolereaza lactoza vacii, dar nu toate fac neaparat în pantaloni, iar olecuta nu face rau. Ai mei, beau cînd si cînd olecuta de lapte, si nu patesc nimic. Alea ce cresc asa, din nastere, cu laptele cel de toata ziua, cred ca "dezvolta imunitate". Report
April 8, 201313 yr comment_193136 Aa, mersi de explicatii. Oricum nu a luat mult, doar asa de curtoazie si doar de pe degetul meu, ca altfel domnu' nu serveste. Report
April 9, 201313 yr comment_193194 Oare, credeti ca asa de sensibilos este Solembum (botezul imi apartine, evident)? Bine ca mi-ai spus Maya, ca nu stiam treaba cu frisca. Eu stiu de la tara ca prefera lactate, dar asta e neamt, cine stie ce sistem digestiv o avea Ioana, ce paradoxala e imaginea, soare peste tot si in fundal zapada. Tare dragalasa Mitzi a ata. Cami, tu acolo ai un "british"...cum am auzit nu demult ? Zi-mi si mie te rog, de curiozitate, tu il tunzi pe shorthair-ul tau?Da, Laponici, Smokey e corcitura de British Shorthair Nu-l tund niciodata, nu e necesar, nu are parul lung sa se incalceasca.Si el bea lapte si mananca iaurt si frisca si smantana si niciodata n-a facut in pantaloni. Initial am evitat sa-i dau, da' i-a dat sotul si l-am urmarit dupa aia, n-a avut nimic. Fetele, Nera trateaza absolut toate lactatele cu dispret suveran, sunt cah, iar Lili, pufosenia, linge cate-un pic de smantana. Pana la urma, cred ca depinde de fiecare pisica. Report
April 9, 201313 yr comment_193230 Dintre pisicile mele numai Pisi gusta iaurt si smantana si uneori Veve! Report
April 11, 201313 yr comment_193548 LA MULTI ANI!!! si de la mine pentru mustaciosul indragostit de flori, pe numele sau Mike!!!!Maya, l-ai pregatit de baiat de scoala, ca acum vine toamna! Report
April 11, 201313 yr comment_193550 Pisoii mei extraterestri sau radioactivi : M-ai facut sa rad! Alex cand il vede pe Cody ca ii stralucesc in asa fel oachele, zice: Bai, stinge lumina, fa si tu economie! Report
April 11, 201313 yr comment_193552 si daca tot am dat de poza sa mai facem si noi un up-date Ioana, ce frumoase sunt pozele si mustaciosii de asemenea!Pupici la toti, chiar si la vecini! Report