December 19, 201015 yr comment_68376 [center] pe tortilla chips am servit niste tentative de trandafirasi din somon (afumat) umplut cu brinza Philadelphia si guacamole ... sau mai pe scurt - aperitive tex-mex http://img207.imageshack.us/img207/8246/fingerfood.jpg [/center] Report
December 19, 201015 yr comment_68397 [center]SALATA DE MORCOVI SI PORTOCALE INGREDIENTE: - 10 morcovi mici (sau un morcov mare)- 3 fire ceapa verde- 2 portocale- patrunjel proaspat (sau coriandru)- 1/4 ceasca stafide- 1 lingura ulei de masline- otet balsamic sau un dressing compus din:- 3 linguri ulei de masline- 3 linguri suc de portocale proaspat- 1 lingurita zeama de lamaie- sare si piper- bile de branza mozzarela marinata (optional) Se spala morcovii si se dau pe razatoare. Se curata ceapa verde si se taie foarte marunt. Se amesteca apoi cu morcovii, stafidele si portocalele curatate de coaja si taiate marunt. Se stropeste cu putin ulei de masline si otet balsamic si se condimenteaza. Se serveste rece cu patrunjel sau coriandru proapat tocat si decorata cu frunze de patrunjel. [/center] Report
December 25, 201015 yr comment_68971 Dana, am facut spiralele din tortilla, s-a comportat foarte bine, e moale,n-a fost nevoie sa o incalzesc si sa o umezesc. Doar ca acu imi dau seama, uitindu-ma la ale tale, ca trebuia sa fiu mai darnica cu stratul de somon Multumesc mult pentru idee Report
December 26, 201015 yr comment_68996 Dana, am facut spiralele din tortilla, s-a comportat foarte bine, e moale,n-a fost nevoie sa o incalzesc si sa o umezesc. Doar ca acu imi dau seama, uitindu-ma la ale tale, ca trebuia sa fiu mai darnica cu stratul de somon Multumesc mult pentru idee Adriana, ma bucur sincer ca nu ti-au dat bataie de cap tortillas la rulat. Eu vad pe platou ca ai fost destul de generoasa cu somonul si nu le gasesc niciun cusur !!! [center](am dat si eu un bis, dar de data asta am folosit la umplutura: omleta cu masline a lui Taylor , brinza Philadelphia, frunze de salata, felii de somon afumat si felii de roast beef - ultimele 2 nu combinate, ci puse separat ! ) http://img694.imageshack.us/img694/9574/minirulade2.jpg [/center] Report
December 26, 201015 yr comment_69004 Mi se pareau mai bogate ale tale Acum ma pot delecta, n-o sa-mi lipseasca tortillele astea. Report
December 28, 201015 yr comment_69254 La-Chef-A,ma intereseaza ruladele alea mai din spate dreapta sus in imagine.Eu ma dau în vînt rau dupa rulade de alea! Maya, ruladele mele nu au fost asa de elaborate. Se numesc Tortilla Pinwheels si sunt colorate pentru ca am folosit tortilla wraps cu spanac si ierburi si altele cu rosii si busuioc. Reteta inspirata de pe food network, poza le apartine tot lor am pus link-ul direct pe poza, eu nu gasesc acum un primplan cu ale mele, insa pentru umplutura imi folosesc de obicei imaginatia si ce gasesc la indemana prin frigider. Chef-A, merci mult pt. link. (am folosit ca umplutura pt. 2 tortilla rulate: 100 g macrou afumat + 60 g brinza Philadelphia + 1 Lg smintina groasa + 1 Lg pasta de ardei copti + frunze de varza chinezeasca) Ce tortilia ai folosit , Dana? vreau sa pregatesc ceva de genul asta de Rev. ( N-o sa-mi iasa asa faine ca tzie , asta-i de stiut , dar musafirii n-o sa stie cum a aratat originalul ) Report
December 28, 201015 yr comment_69276 Adica ai musafiri si de revel ?Fata sunt in admiratie ! Cu copil mic si reusesti sa faci atatea pregatiri! bravo tie Report
December 29, 201015 yr comment_69317 Adica ai musafiri si de revel ?Fata sunt in admiratie ! Cu copil mic si reusesti sa faci atatea pregatiri! bravo tie Ia nu ma mai admira atat ca nici n-am apucat sa fac nik , sa vedem daca trec si de asta cu success. Toata casa-i plina de cutii ( al meu EXACT acum a vrut sa facem ordine in birou , pana acum au stat acolo toate bine-merci ) si mai am si de spalat , nu mi-am revenit inca dupa Craciun. Azi plec cu fata-n oras Report
December 29, 201015 yr comment_69400 Ce tortilia ai folosit , Dana? vreau sa pregatesc ceva de genul asta de Rev. ( N-o sa-mi iasa asa faine ca tzie , asta-i de stiut , dar musafirii n-o sa stie cum a aratat originalul ) Mutti, asa cum ii spuneam Adrianei pe pagina anterioara, folosesc soft tortilla. Nush daca ai sa gasesti exact aceeasi marca, dar cauta sa fie tortilla din faina de griu, nu din malai. Succes si pofta mare de revelion ! [center]http://img819.imageshack.us/img819/2161/softtortilla2.jpg [/center] Report
December 29, 201015 yr comment_69402 Confirm ceea ce spune Dana, am pus si eu poza cu cele cumparate de mine, perfecte, azi am mai luat 3 pachete pentru aperitivele de Revelion! Report
January 1, 201115 yr comment_69671 Io nici nu stiu la ce raion sa le caut , serios!!!! (... esti de groaaaaza, in nici intr-un caz la alea cu pantofi sau cosmetice ! in supermarket-urile de la voi sar alimentele singure in rafturi ? ) Cind nu gasesc ce caut, eu intreb frumos managerul sau vinzatoarele daca au, sau nu, produsul respectiv in magazin. Pina acum nu m-a muscat niciunul ! Report
January 1, 201115 yr comment_69672 [center]revenind la tortillici, am incercat anul trecut (adik aseara ) citeva cu guacamole si somon afumat - bune si astea ! http://img718.imageshack.us/img718/206/minirulade3.jpg [/center] Report
January 1, 201115 yr comment_69677 Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc. Am gasit la Mega Image in Constanta, care e la exact 550 de km de tarania mea, dar atunci nu stiam reteta asta. Am facut ceva de genul asta prin mai dar cu lipie, cu urda+unt+ceapa verde foi+masline si somon fumee. Report
January 1, 201115 yr comment_69681 Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc. Am gasit la Mega Image in Constanta, care e la exact 550 de km de tarania mea, dar atunci nu stiam reteta asta. Am facut ceva de genul asta prin mai dar cu lipie, cu urda+unt+ceapa verde foi+masline si somon fumee. Julix, daca nu gasesti tortilici prin Moldova, nu-i bai ! Reteta doar nu-i batuta in cuie ! Daca n-as gasi tortilla de cumparat si nici nu m-ar incerca o lene , m-as hazarda sa le substitui cu niste clatite fara zahar. Apropos, cum se comporta lipia la rulat ? Report
January 1, 201115 yr comment_69690 Cred ca virgula clatita e o alternativa foarte buna pentru ca e moale deci mai usor de rulat, cu proxima ocazie incerc si eu folosind clatite. Report
January 1, 201115 yr comment_69693 Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc. Am gasit la Mega Image in Constanta, care e la exact 550 de km de tarania mea, dar atunci nu stiam reteta asta. Am facut ceva de genul asta prin mai dar cu lipie, cu urda+unt+ceapa verde foi+masline si somon fumee. Julix, daca nu gasesti tortilici prin Moldova, nu-i bai ! Reteta doar nu-i batuta in cuie ! Daca n-as gasi tortilla de cumparat si nici nu m-ar incerca o lene , m-as hazarda sa le substitui cu niste clatite fara zahar. Apropos, cum se comporta lipia la rulat ? Se comporta bine, cu conditia ca lipia sa fie sectionata in doua pe diagonala, asa iese mai subtire. Eu o umplu, o rulez, apoi o pun in folie alimentara la frigider pana la momentul servirii. Nu e nevoie sa stea prea mult la rece, doar cat sa se intareasaca untul. Merg si foile de brick, dar nici alea nu sunt pe toate drumurile aici. Report
January 1, 201115 yr comment_69697 La multi ani! Up-town girl frumoase tortilici, sa va fie de bine! Julix, ce sunt foile de brick? Report
January 1, 201115 yr comment_69701 Cred ca virgula clatita e o alternativa foarte buna pentru ca e moale deci mai usor de rulat, cu proxima ocazie incerc si eu folosind clatite. Pai asa am facut eu aici: https://forum.artaculinara.ro/topic/1976-rosh-hashana/ LA MULTI ANI! tuturor artaculinara-eselor Report
January 1, 201115 yr comment_69713 La multi ani! Up-town girl frumoase tortilici, sa va fie de bine! Julix, ce sunt foile de brick?Uite aici https://forum.artaculinara.ro/topic/681-foi-de-brick-cu-ton-si-cascaval/page__p__16187__fromsearch__1entry16187 ai si reteta si poza si o explicatie asa cum m-am priceput eu. Din astea nu am gasit decat in Franta. Report
January 1, 201115 yr comment_69717 Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc. Nici Kaufland nu ai? Ca am vazut la raionul cu paine, 6 la pachet -14.5lei. Si erau mici in diametru, cam 15cm. Mi s-au parut prea scumpe. Report
January 1, 201115 yr comment_69718 Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc. Nici Kaufland nu ai? Ca am vazut la raionul cu paine, 6 la pachet -14.5lei. Si erau mici in diametru, cam 15cm. Mi s-au parut prea scumpe.Ba da, Kaufland este, dar nu am vazut, ca eu nu prea trec pe la paine. O sa caut neaparat. Moatza, sa traiesti pentru pont. Report