April 30, 201412 yr comment_216573 Am vazut ieri pe (italieni rai uno prova del cuoco)reteta de ciambellone a lui Anna Moroni dar tradus, care-i diferenta intre ciambellone si ciambella?eu cred ca tot dichisu' la ciambella lu' Cerra l-a dat amidonu'. cred ca facuta doar cu faina nu mai e asa fina. mi se par identice retetele. numai trasnai fac , asa-i? si eu am avut pauza de 4 saptamani de la birou si m-astept la niste traznai la revenire. n-ar fi deloc indicat totusi. basca intru direct in focurile cele mari. bleah, deja-s stresata. Report
April 30, 201412 yr comment_216574 Am vazut ieri pe (italieni rai uno prova del cuoco)reteta de ciambellone a lui Anna Moroni dar tradus, care-i diferenta intre ciambellone si ciambella?eu cred ca tot dichisu' la ciambella lu' Cerra l-a dat amidonu'. cred ca facuta doar cu faina nu mai e asa fina. mi se par identice retetele. Asa-i e identica,doar cand a pus-o Cerulina nu stiam ca e asta ,apoi mi-am amintit ca am vazut-o mai demult dar nu stiam unde si cum de am uitat-o ,tare m-am bucurat cand am vazut-o ieri la tv.,facuta in 2 timpi si trei miscari, mama a facut-o chiar azi si i-a placut tare mult,o sa o fac si eu asa ca Cerulina cu o parte amidon,doar ca acum sa termine bub' mufinsi' si gogoasele. Report
April 30, 201412 yr comment_216578 Anamaria:(, ghinion draga mea.Am venit si eu de la repetitii, alea alea.noapte buna tuturor. Report
April 30, 201412 yr comment_216579 Draga Motz' ,rectific,fusei la reteta Cerulinei, si a ei e cu masura de 250 de gr.,asta de vazui eu ieri era cu un paharut de iaurt de 125 gr.,in rest e aceeasi...in fine,ma nervai deschisei frigiderul(la ora asta ,ca mie nu-mi dai multe )nu aveam decat un paharut mic de iaurt de caise de doar 100 de gr. si ezact 2 oua amarate si cam mici ...eii asi,nu ma opreste pe mine atata lucru Asa ca modificai dozele,la doar 2 oua si un iaurtel mai mic de doar 100 de gr. ,am redus restul cu 1/3 ( aka,2/3 ulei,1,5 paharut zahar,si 1 faina+ 1amidon,ca sa fac si eu ca Cerulina) Mai rapid ieftin si bun de atata zau ca nu se poate Taietura fierbinte F. bun,am aromat cu putina esenta de migdale si coaja rasa de portocala,am pus in forma dar am lasat o parte in lighenas si am pus cacao si esenta de rom ...Bun si mama l-a facut dar in forma lui initiala cu 3 oua,rapid ieftin si bun,chiar il recomand.. Report
May 1, 201412 yr comment_216581 Buna dimineata. Gianino , pusesem si eu si Eataly reteta cu *7 vaseti * https://forum.artaculinara.ro/topic/1757-prajitura-cu-piersici-aluat-1-2-3/. E usor de facut si poate fi facut doar chec simplu .In rest azi repetitie si concert, asa ca de 1 Mai ( dar e de bine ) si sa mai scad din ceahlaii de calcat...ieri am calcat o bucata de vreme, dar la 10h30 am iesit din casa si am mai venit la 23h ca am avut zi plina.O zi faina tuturor si numai bine.Gratareli placute care pe unde mergeti de 1 Mai muncitoresc Report
May 1, 201412 yr comment_216583 Super! merci Stelin' uitasem de asta la noi e frumos,asa ca azi mergem la terase,bem bere si mancam mici O zi faina tuturor! Report
May 1, 201412 yr comment_216588 ieri am vrut si eu sa prepar mici , m-am dus sa iau carne , cand sa intru in magazin...plecasem fara portofel. Asa ca m-am intors dupa el apoi pana am ajuns acasa a doua oara cu cumparaturile se facuse 10 seara , n-am mai avut nici un chef. Asa ca am scos o punga de coaste de mielutz din congi ( de la Borsa ) , azi dimineatza le-am operat si le-am umplut cu carne tocata de vita. Si in loc de bere un vin rosu. 1 Mai altfel Deseara facem un gratar cu carnatzi si frigarui. Am pus deja carnea la macerat. O zi frumoasa tuturor! Report
May 1, 201412 yr comment_216589 Pofta mare la mici si bere.Sarumana! acum ne-am intors,micii fura super(deja facuti la terasa asa ca nu ne-am afumat etc),berea la halboaca rece am fost si cu mama si cu tata ,bub' s-a zbenguit cat incape,cel mare in schimb nu are noroc s-a dus pe insula la gratarele amenajate, cu prietenii,imi faceam griji ca i-a dat mama o tavita de mici de la congi(ca au pus fiecare ce au avut) si erau beton de inghetati,asa ca grija mea era ca nu s-or dezgheta,asta-i ultima problema a lor,micii s-au dezghetat dar e o coada la gratare ,a zis ca daca apuca loc mai pe seara e bun ,asa ca pana atunci li se lungesc urechile si crantzane la stiksuri ,eu ii lasam boalii si de mici si de tot dar ei sunt tineri au rabdare,se amuza,era harmalaie Report
May 2, 201412 yr comment_216593 Buna dimineata, eu inchid, eu deschid usa la han ...calc de o ora....si tot mai am fràtzicà....o zi faina si un minunat wend *muncitoresc* celor ce fac puntea. Report
May 2, 201412 yr comment_216594 Buna! fain si frumos la noi (mai inainte a tunat o data ,dar nu pare sa vina ploaie,totusi s-a mai incarcat atmosfera fatza de cum era dimineata),domnu' Geany' e de scarbici',si cum bub' e liber,am luat-o de o aripa pe bica (care e pensionara mai nou,si nu-i place de nici o culoare ca nu-si mai gaseste locul ) si am batut magazinele ,am cascat gura la vetrine',eu voiam o bluzita dar nu mi-am gasit ce voiam eu (din voal imprimat,decolte',si pe balcoane,dar in bie',larga in jos,vaporoasa ashea'...nu am gasit dar inca nu au aparut astea de vara inca,mama voia saboti nu a gasit nici ea),bub' s-a delectat cu o gogoasa mare umpluta cu crema de ciocolata,eu mi-am luat rasaduri de ardei iute,busuioc,cimbru si mi-a iesit mai nou un patrunjel cretz verde, care anul trecut nu mi-a iesit ,ce am mai lua?! mi-am luat o clama faina de par sa-mi prind coama,usturoi violet si ardei grasi(super ieftini vreo 4 rosii si unul galben,acum ii coc),ma dor picioarele de numa ca am bagat la patina Report
May 2, 201412 yr comment_216595 P.S: Poze doveditoare Bluza de care nu mi-am gasit io' Mna' ''eleganta''la bub' Rasadurile(acu' ploua asa ca le-am dat pe geam sa prinda apa de ploaie) Si ardeii copti(la astia nu pot ca sa rezistez' si pace) Report
May 2, 201412 yr comment_216597 ...calc de o ora... si-ai ajuns macar la poale? cat mai ai de escaladat?sa nu exagerezi ca dup-aia tre sa treci la Lole Giani!1. de care amidon e-n poza aia cu ciambella? e bun? cat ii gramajul pungii si cat costa? eu nu gasesc decat Gustin si parca-i cam scump 2. ceva commenturi de Suleyman? ca nu vazui vorbe da' vazui vreo ora si mai bine din serial 3. fata, pacat ca nu-ti gasisi bluza, ca pantaloni de-aia scurti iti dadeam io! Report
May 2, 201412 yr comment_216598 Moatzo.............sa nu ma deochi...mi-au mai ramas doar 2 cearceafuri mari de chilota si fro 4 fete de perna....dar le-am mai lasat pe maine...ca disara merg la o nunta, si macar sa-mi caut cu ce sa ma imbrac Report
May 2, 201412 yr comment_216599 Salut si de la mine!Am ajuns aseara la Braila.Azi, mici, peste, cefe+ la cererea publicului, CATRINEL! Deh, Stellina, daca m-a mancat s-o cer...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gifBine ca se face repede si-i ceruta!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gifP-aici s-a facut deodata noapte, a tunat dar...gata, acum e iar soare!Sighiciti cine-a stat la foc! Neah, n-o sa va dea prin minte, asa ca va zic: EU! Acu' put ca o satra, dar mie-mi place!Pana maine trece.Sper sa nu ploua la noapte, ca maine as vrea sa merg la cimitir, apoi pe la piata...Am cam exagerat cu statul in picioare si-acum mi s-au cam umflat! Dar trec ele!Stellin, distractie placuta la nunta!Motzu' mi-e tare dor de tine!Geanny, harnicuta, ca de obicei!Va pup!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Mai vin eu pe-aici! Report
May 2, 201412 yr comment_216600 ...calc de o ora... Giani!1. de care amidon e-n poza aia cu ciambella? e bun? cat ii gramajul pungii si cat costa? eu nu gasesc decat Gustin si parca-i cam scump 2. ceva commenturi de Suleyman? ca nu vazui vorbe da' vazui vreo ora si mai bine din serial 3. fata, pacat ca nu-ti gasisi bluza, ca pantaloni de-aia scurti iti dadeam io!Hi hi hi! sar-na,pantaloni scurti nu-mi trebe ,bluza da Amidonul e bun si super ieftin 1 leu sau ceva pe acolo pliculetul,are 50 de gr. Eu am gasit la mine la magazin dar am vazut de vanzare la Crefour sau billa nu mai retin exact, ca la noi aici sunt una langa alta astea 2.Cand mai merg o sa ma uit si-ti spun. Si mai e la un magazin vecin tot aici la mine de asta Alex,cand n-am avut am luat si de ala(tot asa e vreo 2 lei cred,sau ceva de genul pliculetul) Asta are 40 de gr. si scrie pe spate plic si reteta de la prajitura cremsnit 2. despre Hurrem la fel de shleampata cum spusei...bleah! la fel de la menopauza cum stii i-o baga sultanului in pat pe Valeria ,cadana aia(ea Hurrem a ales-o personel') ,si bashca,va ramane aia si insarcinata,da nu-i dau zile bune..cam atat ,ma cam nerveaza',sincer nici nu-mi mai vine sa ma mai uit la serial...cand o vad pe Hurrem mereu bomban,bub' se amuza de numa si fuge sa-i transmita dincolo lu' tacsu...ezemplu :''Mne' la ea! aia-i rochie?!..ce are la gat?! spui ca-i papion''...sau:''haoolleooo!! ni sh' la asta ,zici or lins-o matzali pi' cap''...sau:'' ni' la ea,merge ca o gorila,n-are pic de gratie''...sau:'' ashea' ia si boceste-te ca o proasta-n targ acu',dapai cine i-a bagat in pat pe valeria,io?!''..etc,etc etc Report
May 3, 201412 yr comment_216601 Buna dimineata la tot hanul.Se arata a fi o zi frumusica...sper sa tina promisiunilea fost bine la nunta aseara, am revazut multa lume pe care n-o mai vazusem demult, basca o groaza de tineri , pe care ii stiam de cand erau BB, si e ciudat sa te gasesti cu tineri adulti in fata In rest azi alea alea, prin casa, pe afara , etc ...duminica frumoasa la toata lumea. Report
May 3, 201412 yr comment_216603 Hehe , nimeni nu mai trece pe la han.Va doresc o duminica frumoasa. Report
May 3, 201412 yr comment_216604 Hehe , nimeni nu mai trece pe la han.Va doresc o duminica frumoasa.Hi hi hi! io' si domnu' Geany,chiar ne propusesem o zi linistita azi,acasa fara trambalau fara nici o bataie de cap..eiii ashi'! ti-ai gasit ,familia Bundy e minciuna pe langa noi mai intai suna mama de dimineata (ca ne propusesem ca desi e contrar obiceiului, azi sambata nu ne vom vedea ca de obicei ca ne-am vazut zilele trecute 1 si 2 mai ,numa' chiauca am batut orasul ,ajunge)sa ne vedem totusi ca i-a gasit bicu' lui bub' o jucarie ce isi dorea(o sfarleaza,a mai avut in trecut e ca un batz cu atza tragi si are o elice in vf. si se invarte)in fine' vazuse el pe la tv. si era innebunit ca nu-i mai gaseam,i-a gasit bicul una da' mai moderna asta-i cu buton,in fine mare pozna cu sfarleaza lui Ma despart de ai mei cu sfarleaza la purtator,suna al meu pe socrela ,care intreaba daca nu venim pe la ea,ca mai avea nevoie de una alta de prin oras,asa ca ne-am trezit si in drum spre tzara,in zare negru de numa',noi in maneca scurta,asa ca am facut rebegitzi un gratar cu mici si rondele de cartofi sub shopron,ca afara turna de numa ,bine inteles ca apoi a iesit un soare de nu se mai putea sta ,in fine abea ce am desfacut bagajele,schimbat,facut dushuri,hunii au cazut pe rand ca potarnichile,eu ce am mai ramas sa va urez noapte buna Report
May 4, 201412 yr comment_216606 Salut!Venii si eu in garnizoana! La Braila a fost soare, cald, frumos, pana azi dimineata, cand s-a pus , nene, pe-o ploaieeee...Pe ploaie am plecat de-acasa la microbuz.Apoi a stat.Pe la Buzau, o vreme motzoasa, cu cer negru ca noaptea.Cand am coborat din microbuz, la Obor, polua.La noi in cartier era curat-uscat.Asta pana am urcat si-am intrat in casa.Si-apoi o furtuna cu fulgere si tunete! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif S-o mai sfarsi?De rest, zilele astea gratar cu mici si cefa si pesti la mama in curte, piata, cimitir, o prietena in vizita... Relaxare.Eiiii, si de maine incep si eu munca serios.Ca prima saptamana s-a terminat joi, astalalta miercuri... Va doresc o saptamana minunata si va pup mult, pe toate! Report
May 5, 201412 yr comment_216622 Trec si eu scurt sa va salut si fug la "scarbici" O saptamana minunata va doresc! Report
May 5, 201412 yr comment_216625 ...calc de o ora... Giani!1. de care amidon e-n poza aia cu ciambella? e bun? cat ii gramajul pungii si cat costa? eu nu gasesc decat Gustin si parca-i cam scump 2. ceva commenturi de Suleyman? ca nu vazui vorbe da' vazui vreo ora si mai bine din serial 3. fata, pacat ca nu-ti gasisi bluza, ca pantaloni de-aia scurti iti dadeam io!Hi hi hi! sar-na,pantaloni scurti nu-mi trebe ,bluza da Amidonul e bun si super ieftin 1 leu sau ceva pe acolo pliculetul,are 50 de gr. Eu am gasit la mine la magazin dar am vazut de vanzare la Crefour sau billa nu mai retin exact, ca la noi aici sunt una langa alta astea 2.Cand mai merg o sa ma uit si-ti spun. Si mai e la un magazin vecin tot aici la mine de asta Alex,cand n-am avut am luat si de ala(tot asa e vreo 2 lei cred,sau ceva de genul pliculetul) Asta are 40 de gr. si scrie pe spate plic si reteta de la prajitura cremsnit 2. despre Hurrem la fel de shleampata cum spusei...bleah! la fel de la menopauza cum stii i-o baga sultanului in pat pe Valeria ,cadana aia(ea Hurrem a ales-o personel') ,si bashca,va ramane aia si insarcinata,da nu-i dau zile bune..cam atat ,ma cam nerveaza',sincer nici nu-mi mai vine sa ma mai uit la serial...cand o vad pe Hurrem mereu bomban,bub' se amuza de numa si fuge sa-i transmita dincolo lu' tacsu...ezemplu :''Mne' la ea! aia-i rochie?!..ce are la gat?! spui ca-i papion''...sau:''haoolleooo!! ni sh' la asta ,zici or lins-o matzali pi' cap''...sau:'' ni' la ea,merge ca o gorila,n-are pic de gratie''...sau:'' ashea' ia si boceste-te ca o proasta-n targ acu',dapai cine i-a bagat in pat pe valeria,io?!''..etc,etc etc o varianta ieftina si buna (spun eu) la amidon este praful de budinca. Cea cu vanilie de la Lidl are 40 gr si e cativa banuti...parca am luat si sub 50 bani cand e oferta.eu asa folosesc la placinta cu mere cubulete si pe langa ce are de facut amidonul da si putina aroma de vanilie. Report
May 5, 201412 yr comment_216626 Buna! la noi ploua de rupe si e o intunericeala in casa unica ,Izuka' tare ma bucur sa te reved,sper ca esti bine,ce mai face Iza?! Ruth' intradevar e o optiune buna plikul de puding O zi faina tuturor,eu ma apuc de teme cu bub',la amiaza terminam fasolea de data asta cu castraveciori murati,sa vad pe seara ce le mai fac de maine au copii ore pana la 1 (13) ca recupereaza 1 mai si invata si sambata Vazui la tv. ce dezastru a facut vremea asta sper ca nimeni nu a suferit pagube ,o zi faina tuturor! Report
May 6, 201412 yr comment_216630 Buna dimineata!cam pustiu pe aici,dar las totusi o cafea,poate vrea cineva Report