Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Lili, noi începem școala luni: Mara clasa a 4a și Giulia clasa 1a.

Lista cu ce ne trebuie la Mara am avut-o prin iulie cu un e-mail iar la Giulia am avut deja ședință săptămâna trecută. Cu această emoționantă ocazie am primit un dosar cu o mie de hartoage de completat și semnat, printre care am găsit și lista cu necesarul.

Pt Mara am cumpărat cu calm toată vara și începusem să cumpăr câte ceva și pt Giulia, dar m-am înfrânat, nu am riscat și bine am făcut.

Oricum, acum fetele sunt cu zestrea pregătită 99,99%. Nu-mi mai rămâne decât să scriu, până voi înnebuni, numele pe fiecare creion, culoare, cariocă, caiet și orice altă trăznaie trebuie dusă la școală.

În schimb avem probleme cu manualele. Din cauza ministerului care a făcut prețurile târziu la manuale, casele editoriale nu le-au tipărit și uite așa Mara va începe școala fără manuale. Giulia le are aproape pe toate, îi mai lipsește doar engleza.

Asta-i situația la noi.

Predau ștafeta.

Succes Giuliei in primul rand Sorinuca.

Chestia cu manualele e o porcarie, ca doar se stia de la sfarsitul lui iunie( poate mai devreme), ce manuale are fiecare clasa.

In orice caz cu noul ministru Mr Bean, au facut o gramada de schimbari.Eu m-am trezit ieri ca pediatrul lui Manu nu mi-a facut certificat medical pentru piscina, pentru ca mai nou trebuie sa fac si electrocardiograma(reforma proaspata de 24 de ore). :)

E ok, zic, o fac, alti bani, pe langa costul certificatului, dar nu comunici la 2 zile inaintea inceperii cursurilor.

:)

Reforma lui Pește... Să sperăm că va aduce și ceva bun, nu doar belele.

Mulțumim, pt urări! Să sperăm în bine!

Acum e tare amărâtă că nu mai merge la aceeași școală, că schimbă maestra, că nu mai are prietenele ei (sunt în alte clase cu program până la prânz, ea e până la 16h).

Colac peste pupăză a mai și mușcat-o un câine de poponeț. Vrând nevrând am ajuns marți seară cu ea la urgențe.

Buna! ma intorsei din drumetie de pe meleagurile Floricicai Asau,acolo sunt meleagurile bunicilor lui dom' Geany,locuri de care e profund atasat pt. ca acolo a petrecut vacantele de copil .Acum ca si bunicii nu mai sunt de mult,nici matuse unchi si nici socrela nu mai e printre noi saraca, am mers ca in fiecare an sa aprindem o lumanare la morminte.

Zona este f frumoasa

post-405-14104649807392_thumb.jpg

Apa Asau(asa nu pare cine stie ce,dar cand se umfla-n pene e prapad :) )

post-405-14104649898419_thumb.jpg

post-405-14104650227155_thumb.jpg

post-405-1410465028992_thumb.jpg

post-405-14104650476438_thumb.jpg

post-405-14104650564579_thumb.jpg

post-405-14104650669692_thumb.jpg

post-405-14104651457871_thumb.jpg

Bub' cu rucsacelul in spinare(in care avea jucarii,bidonas cu apa si ciucalata')

post-405-14104651186868_thumb.jpg

E inarmat cu pusca primita cadou de la tanti Giorgiana ,care face ca toate alea (in caz de apare vreun inamic,il anihilam instant :) )

post-405-14104650390383_thumb.jpg

post-405-14104650871653_thumb.jpg

Selfie :P

post-405-14104650004995_thumb.jpg

Casa bunicilor!Bunicul lui domnu' Geany a fost miner,iar in rest se ocupa cu tot ce inseamna lucrul in lemn,tot ce e facut acolo e facut de manutele lui(porti si broderie in lemn daca pot sa-i spun asa pt. streasina casei si popice si tot)mai facea si butoaie si repara ceasuri si aparate radio ,iar bunica era o mare-mare gospodina.

post-405-1410465008333_thumb.jpg

post-405-141046800308_thumb.jpg

post-405-14104680096173_thumb.jpg

post-405-14104651065818_thumb.jpg

post-405-14104651242507_thumb.jpg

Beciul e din piatra de rau,e un frig acolo de numa.Toate bunatatile acolo stau la rece,dulceti si compoturi,muraturi,sunca si vin si rachiu,visinata si cornata,afinata etc...

post-405-14104649737019_thumb.jpg

Nu m-am intors cu mana goala :)

post-405-141046517577_thumb.jpg

Aistia saracii din pui bio s-au transformat in pui stresati de cat i-a fugarit bub' cu pusca :)

post-405-14104651308195_thumb.jpg

Tanti Aurica femeie cu vorbele de duh la ea nu a pierdut ocazia in al admonesta cand a mai sarit calu' cum zice ea :) (cea mai faina vb. a ei e cand nu-i convine ceva:''Nu m-am suparat da nici ghini' nu ni-o chicat'' ,dapai daca te iei in betze cu ea,treaba ta ca nu stiu cum o scoti pe maneca :) )

Mah' da-te jos deacolo ca doar nu esti gaina :)

post-405-14104650765017_thumb.jpg

Ne cinstiram cu racitura si rachiu

post-405-14104649588724_thumb.jpg

Are un fel de a face mamaliga ...

post-405-1410464966361_thumb.jpg

post-405-14104651372685_thumb.jpg

Ma capatai si cu icre

post-405-14104651686057_thumb.jpg

Si multe alte bunatati

post-405-141046517577_thumb.jpg

Mi-am umplut plamanii cu aerul cel tare si curat si m-am reintors aici intre betoane :)

Cam asta e,va pup fain (vb. lui tanti Aurica) :)

Neatza!

Bravo Geany si bravo Alex pentru distractie, multa cinste sotului ca isi aminteste de cei dusi de aici si tanti Aurica e o comoara!!

Neatza!

Bravo Geany si bravo Alex pentru distractie, multa cinste sotului ca isi aminteste de cei dusi de aici si tanti Aurica e o comoara!!

Merci mult :) chiar a fost f. frumos!

Buna dimineata! e frumos si soare la noi,tre' sa-l duc pe bub' la tuns ca ne pregatim de scoala :)

O zi frumoasa tuturor! :)

Multumesc mult pentru poze, Geany, oamni foarte gospodari si zona frumoasa, frumoasa.

Sa fiti sanatosi sa mai mergeti si sa va bucurati de familie ! :)

Succes tuturor scolareilor mari si mici! :)

Multumesc mult pentru poze, Geany, oamni foarte gospodari si zona frumoasa, frumoasa.

Sa fiti sanatosi sa mai mergeti si sa va bucurati de familie ! :)

Succes tuturor scolareilor mari si mici! :)

Tare ma bucur ca le-ai vazut Floricico,chiar ma gandeam ca daca nu ai fi avut timp sa-ti trimit p.m sa le vezi cand vei intra :) Multumim mult,noi cu scoala avem emotii acum ca cica o sa avem o alta doamna anul asta pe de o parte ma bucur pe de alta am emotii ca sa vedem cum o fi :) cealalta doamna era in varsta pensionara si sincer nu prea mai avea deloc rabdare cu ei(chiar ea afirma asta)in + conceptii invechite,f exigenta dar ce e drept e drept a dat rezultate.Mna pe principiul nici asa nu-i bine,nici asa nu-i bun :) sper sa nu o regret.Si cu programa de clasa a 2-a e mare balamuc anul asta,nu avem manuale in conformitate cu programa si tot asa ca la noi la nimenea.Eh' speram in bine! Oricum noi nu ne-am culcat pe o ureche in vacanta asta si am facut lectii cate putin in fiecare zi(sau ma rog cu mici exceptii).In rest calculatoriciul meu face probleme mari ,merge f. greu isi ia o mie de restarturi singur etc asa ca tre' sa mergem la doctor,asa ca daca o sa mai lipsesc aia e... :)

Ziua buna la han ,mai trec si eu pe aici, azi am ceva timp.

Azi am liber , mi-am luat o zi de concediu pentru ca sunt scolarita. Adica...fiica-mea, nu eu, dar asa imi place mie sa spun. Am boboc la grupa pregatitoare. Noi avem doamna tanara , super de treaba. Sper ca picea mea o sa se tina de treaba , ca de scos peri albi cu "mamii, cand incep scoala?" mi-a scos.

Geany , tu cu calculatoriciul , eu cu telefonul. Mi-a crapat subit , asa ca astept sa-mi vina altul , dar chiar nu aveam acum nevoie de cheltuiala asta :thumleft:

Buna! la mine pana la urma domnu' Geany' uom' ieconom l-a peticit cum a putut =)) nush' ce placa a schimbat si ce ventilator la el ,in fine,acum merge.Zilele astea sa reinstaleze windos programe nush' ce,isi prinde el urechile intr-un mare fel dar face treaba buna,altfel ma costa o caruta de bani :thumleft: si acum cu inceperea scolii nu prea imi dadea mana,spui sincer :thumleft:

La noi aceeasi veche dezordine dezordonata,parinti copii se calca in picioare si dau din coate cu turma ,nu tu careu ca pe vremuri pe clase organizat ,sa se intre pe rand in scoala pe grupe,ehhh!!! ce vremuri erau la noi cand boboceii intrau primii pe sub pod de flori...vise taica ...In fine,doamna cea noua e tanara si f. finuta,f. draguta,chiar mi-a facut o prima impresie f. buna .Si clasa cea noua arata ok.,avem multi copii noi ,f. multi din cei vechi nu mai sunt la noi in clasa ca s-au mutat pe la alte scoli ca s-au mutat parintii cu domiciliu,multi plecati in afara etc,bub' are acelasi coleg de banca,care e f. linistit si ei se inteleg bine nu au fost probleme,stau in aceeasi banca ,asa ca dam inainte optimisti.

Am avut toti emotii si copii si doamna ca nu e de pe la noi ,asa ca si ea e noua si in oras si in scoala,deci mna'! sper sa facem treaba buna!

In rest ieri le-am facut un sos de carne tocata(ragu) pt. paste si mi-a ramas ,asa ca azi am facut un aluat de pizza,facut barcute si pus sosul asta de carne si in rest cascaval ras deasupra si ardei iute.

Asta e,o zi faina tuturor! :drool:

Pizza ai facut ! Da' tu esti deja invatata cu bataia :drool:

Daa!! ca magaru' cu fuga! :thumleft:

Spui sincer,pizza o scapai cam iute :thumleft:

Dorina, m-am gandit la tine.Stiu ca Iza e cu doi ani mai mica decat Manu.Si ma gandeam ca incepe anul acesta.

Succes, conteaza mult o invatatoare buna.

Noi de maine incepem program normal, azi doar 4 ore.

http://3.bp.blogspot.com/-miOecMJdJjU/UDIPpZjkYyI/AAAAAAAAGm4/LfM_HP6Rix4/s1600/NOUL+AN+SCOLAR.jpg

tuturor scolarilor nostrii dragi! Nu conteaza varsta sau clasa in care intra!

Sa aiba minti luminate si putere de invatare, si rabdare!

Si pumnii stransi pentru Giorgiana. Maine va fi operata si are nevoie de gandurile noastre bune!

Pizza ai facut ! Da' tu esti deja invatata cu bataia :drool:

Daa!! ca magaru' cu fuga! :thumleft:

Spui sincer,pizza o scapai cam iute :thumleft:

Las-asa ca-i buna! Poza cu Bubu azi?

Las-asa ca-i buna! Poza cu Bubu azi?

Pff!!la plecare n-a stat el ca se stramba ca toate maimutele

post-405-14108003783928_thumb.jpg

Hai sa ne mai intindem putin (ca doar e obosit omu' ca dupa vacanta asa :thumleft: )

post-405-14108003838012_thumb.jpg

Am spus ca-i fac eu la scoala,dar acolo m-am nervat'(dupa cum v-am zis,nici nu aveam cum la atata imbulzeala,turma,dat din coate)ca nu mi-a mai ars nici mie de nici o poza,asa ca altele nu am astea sunt cu astea defilam :thumleft: