Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Hello hello . Dani capere pun la sos de rosii cu thon si masline pentru paste; la orice sos de unt sau smantana ...la maioneza, in salata orientala cateva

se pun labbiftec tartar, din cate tin minte Arcadia le mananca asa.

Btw prietena mea din Corsica mi-a facut o salata de rosii cu anchois superba.

Eu ii citeam carti de povesti lui Vale cand era ca Bea. Aveam unele *interactive* cu diverse butoane, pe care ea apasa in anuminte momente ale povestii.

Plus ii cumparasem litere si cifre cu magnet pe care le sucea si rasucea ori pe frigider ori pe o tabla magnetica :occasion14:

Si confirm ca fiimea voia sa se imbrace doar cu fuste si rochii care faceau *roata* cand se invartea :thumleft:

Verb ma bucur ca ai reusit sa ajungi pe plaiurile copilariei.Vacanta frumoasa.

Geany, e bine ca au recuperat lipsa de lucru de la clasa zero anul trecut si cred ca e bine si faptul ca in clasa zero nu i-a speriat socul cu scoala chiar asa de rau ...

bravo Bub!

si noua ne place sa coloram, desenam, pictam si diverse activitati de modelaj, margeleala, dar si joaca cu papusi, joaca de-a magazinul e favorita, joaca de-a doctorul, bucatareala ... toata ziua imi " gateste" cate ceva ... vine cu "lista de preturi" si ne ia comanda ... E super funny ...

noi, luna aceasta abia am implinit 4 ani, deci am fi la grupa mijlocie, prin urmare la noi ar mai fi doi ani pana la grupa zero, sau pregatitoare ... ce-o fi, ca am auzit ca de la anul se scoate grupa zero din scoli, se intoarce la gradinita ....

Buna

Azi am fost pe meleagurile Gelutzei...acolo unde bunicul meu a cladit o biserica...a fost frumos vreme minunata

Acum sunt la Mamaia si sper sa ma intilnesc cu o fata dragutza.

Va pup pe toate.

ooo, bine ai venit in tara!

te-ai vazut cu Gelutza? dar cu Carmella?

Geany, e bine ca au recuperat lipsa de lucru de la clasa zero anul trecut si cred ca e bine si faptul ca in clasa zero nu i-a speriat socul cu scoala chiar asa de rau ...

bravo Bub!

si noua ne place sa coloram, desenam, pictam si diverse activitati de modelaj, margeleala, dar si joaca cu papusi, joaca de-a magazinul e favorita, joaca de-a doctorul, bucatareala ... toata ziua imi " gateste" cate ceva ... vine cu "lista de preturi" si ne ia comanda ... E super funny ...

noi abia am implinit 4 ani, deci am fi la grupa mijlocie, prin urmare la noi ar mai fi doi ani pana la grupa zero, sau pregatitoare ... ce-o fi, ca am auzit ca de la anul se scoate grupa zero din scoli, se intoarce la gradinita ....

Apai au facut astia talmesh' balmesh,copii astia au fost o generatie de sacrificiu,neavand manuale conforme cu noua programa nu am putut avea un punct de referinta.Culegerile pe care le-a comandat doamna de la clasa intai,inclin sa cred ca erau mult prea grele(ca a fost la aprecierea ei cu ce editura sa aleaga)cu un grad de dificultate exagerat...Cel putin asa cred eu...nu stiu ce sa spun.Sunt curioasa ca asteptam acum caietele speciale si culegerile pe care le-a comnadat doamna asta noua pt. clasa a doua si atunci o sa pot sa-mi dau cu opinia mai bine ce si cum :occasion14:

Oricum tu stimuleaz-o,dar ai sa vezi si de la gradi cand e timpul pt. una sau pt. alta ,ca tablita cu magneti cu cifre si litere noua ne-au cerut inca de la gradi ,daca nu ma insel ,in anul dinainte de grupa 0.

Ah merci Stellin, la sosul de la pastele cu ton si peste stiam, dar in rest nu ... o sa mai diversific. Le pui inainte la desarat?

cum vine salata de rosii cu anchois? anchois proaspat ?

are cifre si litere magnetice dar nu ne-am ocupat inca sa le repetam si citim ...doar le-a pus pe frigider in legea ei ... m-am gandit ca e prea devreme inca, dar cred ca trebuie sa ne apucam de treaba ...

da, rochitele/fustitele "bolanante" sunt cele mai grozave ...

cu cartile de povesti ii place si ei citititul si povestitul ..., dar ii plac si povestile ecranizate ... Stie pisicile aristocrate, alba ca zapada, 101 dalmatieni pe dinafara ... le-a vazut de cate 20 x .... Stie o multime de cantecele si povesti

hai ca ma apuc sa ii pun filmulete cu cifrele:rolleyes: ... asta s-ar putea sa o captiveze mai mult decat de pe carte .... Vremurile se schimba ...:toothy6:

Geany, ce vremuri! mi se pare absurd ca fiecare invatator sa foloseasca ce carti, caiete, culegeri vrea. Sa fiu iertata, dar la ce coruptie si ce salarii mici sunt, de unde nu stiu eu ca alege in functie de tipografia care ii da "atentie" mai mare

hai ca ne punem pe invatat sa citim cifrele ... :toothy6:

Geany, ce vremuri! mi se pare absurd ca fiecare invatator sa foloseasca ce carti, caiete, culegeri vrea. Sa fiu iertata, dar la ce coruptie si ce salarii mici sunt, de unde nu stiu eu ca alege in functie de tipografia care ii da "atentie" mai mare

hai ca ne punem pe invatat sa citim cifrele ... ;)

Exact,pe motivul nu avem manuale ,deci nu avem de pe ce lucra ,fiecare a facut ce l-a taiat capul si asta nu e ok. deloc.

Mult succes cu Bea,nu o stresa,dar nici sa fii prea delasatoare ,sa o lauzi mereu cand prinde ceva nou legat de invatatura,asta o va face mandra de ea si motivata. :toothy6:

Motzulin ce faci? eu inca am mai fortat-o azi la cracii goi... era si pacat, a fost soare si 24 grade... asta e vremea ce imi place... :toothy6:

Exact,pe motivul nu avem manuale ,deci nu avem de pe ce lucra ,fiecare a facut ce l-a taiat capul si asta nu e ok. deloc.

Mult succes cu Bea,nu o stresa,dar nici sa fii prea delasatoare ,sa o lauzi mereu cand prinde ceva nou legat de invatatura,asta o va face mandra de ea si motivata. :toothy6:

pai da, cred ca nu am metoda, eu am vrut sa invete la o singura ora sa citeasca toate cifrele

insa daca am vazut ca nu le retine, i-am repetat numai cifra zero si una /lectie a retinut-o, fara sa repetam ulterior o recunoaste vad si dupa o saptamana ...

probabil asa trebuie sa fac: o cifra de citit pe zi...

pai da, cred ca nu am metoda, eu am vrut sa invete la o singura ora sa citeasca toate cifrele

insa daca am vazut ca nu le retine, i-am repetat numai cifra zero si una /lectie a retinut-o, fara sa repetam ulterior o recunoaste vad si dupa o saptamana ...

probabil asa trebuie sa fac: o cifra de citit pe zi...

Lui bub' ii place cu clubul lui Miky mouse ,dar mai gasesti si altele pe net,si cu formele ,culori etc Linkul meu

Daa!! zii intr-o zi cifra 1 si pune-o pe o coala de hartie sa o scrie de mai multe ori...1111111,mai mari mai mici nu conteaza cum poate ea...alta zi 2 si etc...

Dana erau rosii taiate, a presarat pe ele un amestec de busuioc/basilic si usturoi blenduit, cateva anchois sarate ( din alea in ulei) un pic de sare si ulei de masline. Un deliciu

Mai deunazi am vazut pe FB o doamna care spunea ca a mancat o delicioasa salata din morcov&mango date pe razatoarea mica....de incercat.

Buna

Azi am fost pe meleagurile Gelutzei...acolo unde bunicul meu a cladit o biserica...a fost frumos vreme minunata

Acum sunt la Mamaia si sper sa ma intilnesc cu o fata dragutza.

Va pup pe toate.

ooo, bine ai venit in tara!

te-ai vazut cu Gelutza? dar cu Carmella?

Da iubita am ajuns acum sunt la Mamaia

Din pacate Gela nu mi a raspuns nici la tel nici la diferitele mesaje...dar in schimb am fost si m am intilnit cu preotul cu niste vecini siiiiiiiii mi am regasit prietenele copilariei:))))

Omu era incintat de tot....facea poze mereu

frumos

pupo pe micuta printesa si apreciez :toothy6: locatia ei de viata pt tarile calde si frumoase:))

Verb ma bucur ca ai reusit sa ajungi pe plaiurile copilariei.Vacanta frumoasa.

Multumesc Stella da a fost minunat:) :toothy6:

Buna dimineata la han . Verb, banuiesc eu ca Gela e prinsa cu gospodaria si scoala in perioada asta de toamna .

Eu azi am o zi ceva mai lejera ...sper sa pot avansa in doborarea Ceahlaului....

In rest fiimea e incantata de noua facultate , si de programa de master si de studentii si profii de acolo.Dl Fiocco zace lenes pe covor...

cred ca asteapta sa bata mahalaua; In noaptea asta in mod exceptional a dormit in casa

O zi faina tuturor.

Buna dimineata la han . Verb, banuiesc eu ca Gela e prinsa cu gospodaria si scoala in perioada asta de toamna .

Eu azi am o zi ceva mai lejera ...sper sa pot avansa in doborarea Ceahlaului....

In rest fiimea e incantata de noua facultate , si de programa de master si de studentii si profii de acolo.Dl Fiocco zace lenes pe covor...

cred ca asteapta sa bata mahalaua; In noaptea asta in mod exceptional a dormit in casa

O zi faina tuturor.

Da Stella Gelutza e prinsa cu scoala...stiu mi a spus vicele de la primarie unde sta dar nu am deranjato

In rest tu te lupti cu Ceahlaul...eu cu cistita si raceala si cum aici e si soare ...imi e mare necez:(:toothy6:

Buna dimineata si o zi faina.

La mine-n sat recisor dimineata si seara, dar zilele sunt iar insorite si calde....

Ceahlaul rezista cu indarjire ;) iar eu sunt prea obosita seara ca sa-lderanjez :toothy6:

In rest alea alea, job, casa, blabla....sa vina duminica mai rapid ;)

Buna! eu nu am mai avut loc la calculator de huni ;) e intunericios si urat la noi azi,bureaza dar nu e frig,in schimb cu intunericul asta in casa nu am nici un chef de nimic.Eii!! asta e ,mai sunt si zile de astea!

O zi faina tuturor! :toothy6:

Gianino, vad ca laudai degeaba timpul frumos si insorit...e posomorat si recisor...ca o adevarata zi de octombrie :)

... am fost si m am intilnit cu preotul cu niste vecini siiiiiiiii mi am regasit prietenele copilariei:))))

Omu era incintat de tot....facea poze mereu

frumos

pupo pe micuta printesa si apreciez :) locatia ei de viata pt tarile calde si frumoase:))

ce dragute intalneli! simpatic omul, sa ne arati ce foto a facut... !

ti-a mai trecut?

- se administreaza oral 2 lingurite de bicarbonat de sodiu cu putina apa la fiecare doua ore, în timpul zilei, cel putin 3 zile.

- baie calda (de sezut, sau juma de cada) cu 5 picaturi de lemn de santal, de 3 x /zi

- 10 pic de tinctura de propolis (pe o bucatica de paine, atentia pateaa rau) de 3 x /zi

sanatate si vacanta placuta! e soare azi?

sper si eu ca micuta sa nimereasca la malul marii ... pe acolo pe la Anycutza ... nu ar fi rau sa am si eu un sezlong, o plarie de soare si o limonada, impreuna cu vreo 2 nepotei ... pe malul "marii lui Ionica" la vremea de pensie ...:D

aici vreme inchisa, fara o raza de soare, dupa ce ieri si alateieri (am fost la cracii goi) 24, respectiv 27 de grade... , azi mi-am luat o zi de CO, dar am stat in casa sub plapuma si cat am iesit din asternut doar sa pregatesc pranzul ... am tremurat de frig ... :), probabil pt ca am bagat in dormitor caloriferul in priza de azi dimi ...

Picea e plecata in excursie la ferma, pe langa Giurgiu, toata ziua, o sa faca fiecare cate o painica, mulg vaca ... , se dau cu poneiul, cu tiroliana, smecherie mare ... Abia astept sa ne povesteasca, programul arata super!

Ce fain de Bea ca se excursioneaza...pana la urma totusi a iesit soarele...chiar era cald pe la 15h cand misunam prin urbe.

Acum vreau sa ma siestez macar 30 min ca diseara am rvous cu Evgheni Oneghin a lui Cicovski :)In rest raportez ca terminai Ceahlaul..

dar deja am spalat alte 2 masini si maine familionul imi aduce plocon alt aterial la spalat etc etc etc...noending story :) ; stiti si voi cum este.

Dani profita de ziua libera sa te hodini cat mai mult.

Am primit de la o prietena din gradina ei super rosii , struguri, verbina, salvie si mult busuioc....maine sa le fac un pesto proaspat :D

Pup tulemond si va doresc o seara placuta.

Iaca am ajuns la Campina...omu a hotarit sa nu se mai plimbe prin Costinesti si am ajuns acasa dupa o halta la matusa mea.....ouff nu si mai simte nici mina si piciorul drept...jale mare...luni face alt rmn ca sa stim exact si sa ne prefgatim

eu is racita cobza si e tare frig aici acum am pus centrala

Deci adios 24 de grade

Va pup in grup:)garantez ca nu dau raceala:):D

ps Dani mama tu stii ce i bun :)

ps2 trecu i prin fata pe la barca:)

Buna dimineata la han. Mie mi-e dor de berbecutz la gratar mamaligutza si must , si n-am nici macar timp sa-mi fac :)

oricum nu e ca la crajme .O zi buna sa aveti cu totii. fug ca azi sunt nonstop pe baricade :D