October 6, 201411 yr comment_221066 daca nu va suparati, mi-am asezat si eu sezlongul (de cand zic sa-mi cumpar 1) in fata marii, drept pe linia din fata ... mmm ce briza placuta, ce zgomot placut de valuri sparte ... Ce ar fi sa mutam hanul aici pe perioada iernii? de acum si pana la 1 mai ... ieri am fost la festivalul racilor, dar nu am mai prins raci , doar scoici in sos de vin si macrou la gratar ...; niste cozi nenica ... si preturi: 25 lei /1 peste la farfurie&tacam de plastic! 25 lei/ portia de scoici, 15 lei / portia de prajitura de casa mai aveau icre de crap si zacusca de peste, dar de astea nu am incercat ... verb, vacanta si pelegrinaj placut ! si din partea mea o saptamana la superlativ tuturor din toate punctele de vedere! va pupacesc pe toate/toti, pe rand Report
October 6, 201411 yr comment_221067 Stellin, asa cum mi-am propus, am facut ieri dimi mustul, din strugurii cei albi, dar nu l-am baut, ca nu am apucat sa iau pastrama si ne-am incurcat in planuri cu ceva prieteni ... asa ca am ajuns la festivalul racilor. Deci am o sticluta (De 700 ml) de must la rece, te astept. Report
October 7, 201411 yr comment_221069 Neatza la han:)Merci de urare Daniella ...am vazut pe fb 2 nasucuri cu corp de racutzi:)Aici la Bran e innorat dar nu ploua...stau cu un ness in fata si rascolesc netul...nu stiu ce program sa fac aziIeri am vorbit cu verisoara mea....matusa mea are pe linga o tumoare si un enorm chist care ii apasa pe creierIn fine plec pe 18 dar voi revenii...se pare rapidAsta i jocul:(Trebuie sa mai bag niste Chopra caci cu moralul stau cam...prea josIn rest numai bine la han si degustare placuta de must:) Report
October 7, 201411 yr comment_221071 Buna dimineata la doamne. Dani noway sa ajung la Bucale. In schimb cine stie daca reusesc sa beau o cafea cu alpha , caci voi merge cateva zile la Cork la prietena mea , si cine stie poate fac un salt la capitala. deocamdata am rezervat doar biletul de avion , restul se impriovizeaza. Sure mari taclale si sigur shopping , mai ales somon si macrou afumat pentru miss.Azi generala la Oneghin , in rest alea alea prin casa, sedinte blabla, etc Report
October 7, 201411 yr comment_221072 Buna! la noi intunericeala maxima si bureaza dar macar nu e frig.E un intuneric in casa de spui ca e seara tarziu,asa ca nu am nici un chef de nimic Report
October 7, 201411 yr comment_221074 Bună ziua la han. Vă salut şi eu, pe grabă, să ştiţi că mai existi şi vă mai citesc. Cu scrisul stau prost. Pupături la grămadă şi multă sănătate tuturor. Report
October 7, 201411 yr comment_221076 Raportez o plimbare la piata si cumparat diverse zarzaveituri, asa ca o sa ma delectez cu bunatati zilele astea....nene deja au aparut mandarino-clementinele ca nu stiu niciodata cum se numesc exact...aiiiiiiiiiiiiiiacusi vine Craciunul...eu mai vreau inca toamna insorita , nu deja frig, nea alea alea.... Report
October 7, 201411 yr comment_221077 Am gatit o ciorba cu pastai late si rosii basca un orez cu ciuperci...nu risotto...ci un fel de pilaf. pofta are. Report
October 7, 201411 yr comment_221078 As face si eu un orez cu ciuperci, dar n-am si in lipsa de indicatii pretioase.....Am ajuns sa mananc mancare de spital, adica macaroane cu branza, daca mie imi plac ce sa fac! Report
October 7, 201411 yr comment_221079 Dom le io de pe 'aratura' am facut un bulz.....bun rau:)In rest am facut o plimbare la Rasnov si in Poiana BrasovMiine cica e chestiune de...BrasovOm vedea.pup gasca Report
October 7, 201411 yr comment_221083 azi am facut mamali cu unt, feta, cu smantana si ou ochi garnisit cu provolone ras. Bun ... si of course ingrasa mustul e tot la frigider ... maine oi lua pastrama ?e vreo macelarie buna in zona ? da, verb, ai vazut bine, am fost duminica la "Festivalul racilor" va doresc o noapte linistita si maine o zi cu spor in toate! Report
October 7, 201411 yr comment_221084 Heleu spre miez de noapte, dar acum am ajuns de la generala cu oneghin.Dani, la bulgaroaica au o super pastrama, stiu ca e in salajean, dar mai mult nu stiu. Report
October 7, 201411 yr comment_221085 Hi hi hi! eu la ora asta am alta problema extrema'' ,de obicei nu ma uit la masterchef(ca ma depaseste...din multe puncte de vedere),dar vazui intamplator(in lipsa de altceva),ca erau 12 concurenti ,trebuiau eliminati 6 (deci juma' din ei),li se da un ingredient si anume rosii (la discretie,diverse sortimente)trebuie intr-o ora sa faca un preparat in care rosia sa fie in centrul atentiei(daca alt ingredient din reteta epateaza rosia = eliminare),au doar 3 min. in imbulzeala sa-si aleaga din'' camara'' ce alt ingredient trebuie pt. reteta si se subliniaza''suntem totusi la masterchef''(deci nu retete banale..eee!!!)..Boonnnn!!!..imi tot storc creierii capului,ce reteta in care rosia sa fie centrul atentiei ar fi fost demna de masterchef in aceste conditii??!! Turnuletul de diverse sortimente de rosii cu branza la cuptor s-a facut = nashpa,supa de rosii(gen gaspacio)facut = nu prea interesant,rosii umpulte,capreze ,paste de casa cu sosul idem,''carpacio de rosii cu pesmet prajit cu ciuperci presarat deasupra'' =''iesi afara'' ..ok!..cu siguranta in 3 min. in imbulzeala sa concepi reteta si sa iei ingredientele din camara(alea care or fi ca de exemplu parmezan nu era )ce se putea face pt. a impresiona juriul?! ca eu momentan sunt in pana de idei... voi ce ati fi conceput rapid ashea'in aceste conditii,asta ca sa-mi iau eu o obsesie de pe creierul meu si asa obosit?! Si da ,domnu' Geany' e de serviciu,de aia bantui si eu pe aici la ora asta Somn pufos tuturor! Report
October 8, 201411 yr comment_221086 Giani, bag seama ca ai probleme existentiale Am vazut si eu azi dimineata pan' sa plec la birou un montaj din masterchef la stirile protv. si era chiar faza cu rosia. ei, sa stii ca si eu am plecat cu aceeasi existentiala-n gand altfel, hello, hello, vreme de-mi place, umeda da' nu frig, ploaie - las' ca-i buna, ca-n zona mea nici nu pot astia sa are de toamna, centrala duduie acasa, caloriferul electric la birou...n-am treaba cu frigul. basca de maine se incalzeste! trebi, nik interesant, hai la buzau ca am si must dulce, si asprit, si vin nou si pastrama, babic, ghiudem si carnati de Plescoi. Io as manca un pomelo zile glorioase! Report
October 8, 201411 yr comment_221087 Buna dimineata. Gianinooooooooo da ce framantari ai fato la miez de noapte .As fi facut o salata de rosii, cu amestec de basilic si usturoi tocat, cateva anchois si ulei....bastade fapt si mai mult imi place de cand ma stiu paine proaspata crocanta cu unt , felii de rosii si sare....bastaDeci buna dimineata la tulemond, eu ma pregatesc deja sa "incalec" matura si sa sterg putinica la cele treburi . in rest mi-am promis ( cuvant voios de pionier) sa incep sa calc din maldarul ceahluiesc , basca sa culeg leusteanul, sa-l ciopartesc si sa-l pun la congelator sa am la cele ciorbitze la iarna. plus sa mai ciopartesc si hatzmatzuchi, marar si patrunjel luat ieri din piata, etc etc deci sigur gasesc ocupatii azi dupamasa Report
October 8, 201411 yr comment_221088 Motzulino, am scris deodata....ce-as mai veni la tine sa te ajut sa termine cele bunatati insirate ....alta data Report
October 8, 201411 yr comment_221089 Giani, bag seama ca ai probleme existentiale Am vazut si eu azi dimineata pan' sa plec la birou un montaj din masterchef la stirile protv. si era chiar faza cu rosia. ei, sa stii ca si eu am plecat cu aceeasi existentiala-n gand altfel, hello, hello, vreme de-mi place, umeda da' nu frig, ploaie - las' ca-i buna, ca-n zona mea nici nu pot astia sa are de toamna, centrala duduie acasa, caloriferul electric la birou...n-am treaba cu frigul. basca de maine se incalzeste! trebi, nik interesant, hai la buzau ca am si must dulce, si asprit, si vin nou si pastrama, babic, ghiudem si carnati de Plescoi. Io as manca un pomelo zile glorioase!Ha ha ha! ce tare!!! deci amandoua avem probleme existentiale grave!! Si la noi aceeasi vreme mohorata si ploioasa,dar e cald nu bate vantul asa ca merge,doar intunericul asta ma face sa nu am nici un spor si somnolenta . Hei Motz! eu m-asi servi cu un must asprit ,iar babic nu am gustat niciodata (am auzit ca e iute ,deci cred ca ar fi pe placul meu extrem ) Ar fi cazul sa ma mobilizez si sa o sterg la cumparaturi ca i-am promis lui domnu Geany' inca o portie de ardei umpluti. O zi minunata Report
October 8, 201411 yr comment_221090 Buna dimineata. Gianinooooooooo da ce framantari ai fato la miez de noapte .As fi facut o salata de rosii, cu amestec de basilic si usturoi tocat, cateva anchois si ulei....bastade fapt si mai mult imi place de cand ma stiu paine proaspata crocanta cu unt , felii de rosii si sare....bastaDeci buna dimineata la tulemond, eu ma pregatesc deja sa "incalec" matura si sa sterg putinica la cele treburi . in rest mi-am promis ( cuvant voios de pionier) sa incep sa calc din maldarul ceahluiesc , basca sa culeg leusteanul, sa-l ciopartesc si sa-l pun la congelator sa am la cele ciorbitze la iarna. plus sa mai ciopartesc si hatzmatzuchi, marar si patrunjel luat ieri din piata, etc etc deci sigur gasesc ocupatii azi dupamasa Hi hi hi! Ai vazut Stelin' ce framantari pot sa am eu la miez de noapte?! macar de le-asi tine pt. mine,da' ia' ca mai molipsesc si pe altii!! Suna super fain ce ai descris tu,dar ar fi spus juratii ca aia nu e de master chef(ca e banala,nu creativitate etc) si te-ar fi poftit frumos afara deci sa moara Cipilan daca pe aia i-ar putea multumi ceva ,tocma' deacolo si dilema mea ...In rest spor la toate Stelin',merci de raspuns si o zi magnifica Report
October 8, 201411 yr comment_221091 P.S Gata mi-a venit ideea cred ca un preparat salvator in aceasta situatie ar fi fost orice(carne sau peste) alla pizzaiola (in sos de rosii cu masline si capere ),ca si asa chef Patricia e italianca si daca preparatul ar fi fost executat corect ar fi dat-o cu rotile-n sus asa ca acestea fiind spuse ,eu personal mi-am rezolvat problema existentiala ce ma framanta ,asa ca ar fi bine sa ma mobilizez si sa ma apuc de treburi Report
October 8, 201411 yr comment_221092 azi am facut mamali cu unt, feta, cu smantana si ou ochi garnisit cu provolone ras. Bun ... si of course ingrasa mustul e tot la frigider ... maine oi lua pastrama ?e vreo macelarie buna in zona ? La Piata Trapezului( venind dinspre Salajan la Ozana se face la dreapta catre trapeluiui, sper ca am explicat bine, fetele din zona sa ma corecteze), mama cumpara de la ei si finii mei la fel.Am vazut si eu pastrama arata bine, noi am luat carne de mici de acolo.In schimb daca ai drum pe la Academia Militara de vineri pana duminica e piata.De acolo am luat pastrama, carnati de vita cu oaie, slanina afumata, palinca, paine pe vatra.Au si produse apicole da, verb, ai vazut bine, am fost duminica la "Festivalul racilor" va doresc o noapte linistita si maine o zi cu spor in toate! Una peste alta buna dimineata.Si la noi racolica si soare care se joaca fat-ascunselea.Mi-am adus din tara diverse sa pun muraturi, am vinete, ardei si gogosari de copt, dar sunt asa de obosita ca nici din pijamale nu pot iesii.Imi era dor sa vin in tara,dar as fi preferat sa fie altele imprejurarile si mi-ar fi placut sa ma vad cu cele din Bucuresti.Dar zilele mele acolo au fost o alergatura continua (plus traficul care m-a obosit si lumea haotica).In fiecare zi la spital la tata, clipe petrecute cu mama, mi-am dorit sa ma vad cu prietenii, dar....Daca prietena mea cea mai buna nu venea ea cand am ajuns la tara nici ca puteam sa pun de o intalnire.Aaa, singurul lucru care am reusit sa-l fac e sa ma tund.Daca stiam ca am sa ajung in tara nu ma mai tundeam aici, ca si asa una i-am spus si aratat, alta a iesit.Am nimerit in schimb in tara o fatuca de 23 de ani care m-a tus super, sper sa reusesc si aici sa imi pastrez linia.Pentru mine a fost o schimbare totala, mai ales ca parul scurt nu il mai aveam de vreo 30 de ani:)). Dar gata cu logoreea, ma duc sa aprind gratarul sa coc vinete si sper ca intre timp sa apara si motanul cel mic care de cand am venit n-a trecut pe acasa. O zi insorita va doresc. Report
October 8, 201411 yr comment_221093 care m-a tus super, sper sa reusesc si aici sa imi pastrez linia. Ioana, am vazut freza ta, cam asa sunt tunsa eu, il mai scurtez dar pana la urma tot la freza asta ajung.Pentru ca ma prinde cel mai bine.In cazul meu, eu il am drept, subtire si rar.Asa ca n-am multe batai de cap.Mai bag placa in priza dar foarte rar.Ma fac cu peria si feon-ul singura. Eu am vazut gutui azi la magazin.In plus mi-ati facut si pofta de must: Report
October 8, 201411 yr comment_221094 Cum eu am destule probleme, m-am gandit ca e mai bine sa nu ma uit!Frig patrunzator,nici gand sa dau drumul la vreo sursa de caldura, ca pe urma iar lesin la vederea intretinerii!!! Altfel azi o sa fac tocanita cu vitel a otiliei gergely, dar nu pun galuste ca lesina domnul. Dar mai tarziu nitel si sa lesine si sa manance! Report
October 8, 201411 yr comment_221095 Pana la urma am amanat ardeii umpluti pe maine ca asa spuse domnu' Geany (ca sa-si ia si la pachet).Data trecuta cand am luat peste ,eu nefiind o consumatoare de peste,am luat(pescuit) si eu de la magazin ce am gasit si anume pastrav ,trunchiuri de merluciu si macrou.Asa ca mai aveam o tura la congi'.Al meu nu-l concepe altfel decat dat prin malai si prajit ,servit cu mujdei si mamaliga tare.Asa ca: Poze la repede direct pe masa din bucatarie Mujdei din usturoi de gradina de la tara batut intr-o farfurie de aia de tabla emailata de pe vremuri cu smaltul sarit Portia lui bub'(i-am dat codita si carnita ales tot bine de orice os,dar nu i-a placut ,aici ma mosteneste cica,miroase urat a pesti... ) La curatzat facem mishto de chef Patrizia :''Cine a curatzat peste?! un pas in fatza...tu curatzat peste?!'' si chiolbeaza ocheanele alea a la Liza minelli Ce seamana astea 2 Si cum vb. ma termina :''Unde creativitate in farfuria ta?! ca eu nu vad'' ''asta farfuria de mastersef?!'' ... Report
October 8, 201411 yr comment_221096 Ntzzzzzzzzzzz asta farfurie de papa bun , ce stie chef Patrizia Report