Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Nu e nechezol, asta pe care o am eu e arabica si are doar 0.2% aroma de alune sau ciocolata sau altele. Deci foarte putin. Nu altereaza cu nimic gustul de cafea.

Voi poate sunteti mai puristi si nu beti orice, mie imi place sa incerc sunt deschisa noutatilor.

Buna ziua tuturor

Edited by any_annette

Ani, nu o lua personal! mie nu-mi place cafeaua cu altfel de aroma decat cea a ei, naturala, nici macar cu zahar.

de-aia am zis. dar poa' sa bea fiecare ce vrea.

asta nu inseamna ca-i nechezol. da' poa' sa bea si nechezol, daca-i place - o mai fi?

si oricum, astea cu ceva aroma cred ca-s printre cele mai inofensive! fata de preparatele care la o lingura de cafea, au doua de fel de fel de siropuri, prafuri, nessuri, lapte praf, 3 in 1, oho!

Nu stiu daca mai e sau nu, eu nu am baut niciodata. Eram mica pe timpul lui Nea Nicu si oricum ai mei au baut mereu cafea arabica, imi aduc aminte pachetul era tot auriu cu scris negru. Nu stiu cum se chema.

Nu o iau personal nicidecum, mi-am dat numai cu parerea. Sau te duce gandul si ati ramasi socati de discutia cu oul fiert :rolleyes: ?

Anul asta sunt setata pe Zen, tre sa ma enervez prea tare ca sa imi ies din pepeni.

Am multe grupuri de whataspp unde cateodata e hilizeala mare, pupici, etc etc, iar apoi in privat se barfeste la greu. x o barfeste pe y apoi pe grup se pupacesc. Pe mine ma enerveaza la maxim chestiile astea, de aceea prefer sa vorbesc atunci cand ma supara ceva.

Asta e asa, o paranteza, nu ca ma justific sau altceva.

Anul asta sunt setata pe Zen, tre sa ma enervez prea tare ca sa imi ies din pepeni.

That's the spirit! Si eu incerc acelasi lucru.

Cui nu ii place de mine sa treaca mai departe- vorba aia- Thank you, next! :P

Si ca erati la cafele- la mine e dimineata si am aterizat la locul de munca, asa ca- primul lucru- o cafea la fata :)

Am multe grupuri de whataspp unde cateodata e hilizeala mare, pupici, etc etc, iar apoi in privat se barfeste la greu. x o barfeste pe y apoi pe grup se pupacesc. Pe mine ma enerveaza la maxim chestiile astea, de aceea prefer sa vorbesc atunci cand ma supara ceva.

e exact la fel si aici, si in viata reala, si la serviciu

oriunde e un grup, real sau virtual :)

eu de exemplu, am faima de aia rea, ca zic mereu adevarul si vorbesc sincer

apropo de cafea, nechezolu' cre ca e orzo de aici pe care unii il beau

mi-ati amintit 2 faze

una ca venea lumea cind eram la mama si zicea sa le fac o cafea ca buna ca aia pe care o faceam eu nu mai era, pentru ca eram dotata de cafetiera si lavazza, de la sora-mea

a doua ca am fost o data in vizita aici la o doamna din Romania si ea, saraca, crezind ca ne face o placere, ne-a facut cafea in ibric in care a pus si zahar, vaiiii ce oribila a putut fi pentru papilele noastre, dar am tacut si baut ca sa n-o suparam :P

si noi, de cind cu dieta de dupa nastere de acu jemii de ani :P bem cafeaua doar simpla espresso si fara zahar

decit sa beau ceva ce nu-mi place acu am invatat sa zic nu, batrinetea cre ca e de vina :P (ba nu, ca acu imi amintesc ca al'data am refuzat o ciorba care avea balti de grasime deasupra, si bine am facut pentru ca refuzul m-a salvat, ceilalti care au mincat-o s-au simtit toti rau)

weekend superb tuturor, duminica se schimba ora

eu am deschis sezonul aperitivelor pe terasa deci ne lafaim, spritz (care nu e spritul din Romania), leagan si soare :)

Nu e nechezol, asta pe care o am eu e arabica si are doar 0.2% aroma de alune sau ciocolata sau altele. Deci foarte putin. Nu altereaza cu nimic gustul de cafea.

Voi poate sunteti mai puristi si nu beti orice, mie imi place sa incerc sunt deschisa noutatilor.

Buna ziua tuturor

Desi si eu beau 99% din timp esspreso fara zahar, uneori intr-o zi geroasa de iarna imi place si o cana de cafea cu aroma de alune de padure sau caramel sau belgian chocolate. Si mie imi place sa incerc lucruri noi, si imi place ca lumea impartaseste aici ca sa afllam si noi lucruri noi. Dupa ce incercam putem decide daca ne place sau nu, dar daca nu am afla de ele si nu am incerca cu am putea sti? Asa ca eu va rog sa scrieti de toate .

apropo de aperitiv ... nu e șpriț, e negroni, soare e, gradele multe lipsesc, balansoar nexam, dar mi-s zen cit cuprinde

post-1215-0-74864200-1553876698_thumb.jpg

apropo de aperitiv ... nu e șpriț, e negroni, soare e, gradele multe lipsesc, balansoar nexam, dar mi-s zen cit cuprinde

post-1215-0-74864200-1553876698_thumb.jpg

Dupa atata negroni, cred si io ca esti zen.

Chiar am "nechezol" instant în casă, așa că am fost curioasă să văd cum e, cred că am mai băut o singură dată în viața mea. Dacă aș fi sigură că nu mi-ar dăuna la dieta mea fără carbohidrați, aș bea-o pe toată, așa doar am gustat-o. Dacă nu vrei să zici că e cafea, e ok pe post de ceai cu un gust mai ciudat. Nu are lucruri comune cu cafeaua, nici măcar cu aia fără cofeină. Dar pentru cei care nu pot bea deloc cafea, probabil că ar putea fi un înlocuitor.

IMAG8347-1209x2149-01.jpeg

Edit: da' măcar e ieftin :)

orzo.jpg

Edited by Carmella

Eu am mereu in casa Orzo. Este foarte bun cu lapte de vaca dar parca mai bun cu lapte de soia.

Nu prea cred eu ca era orz natural nechezolul, am citit ca era un amestec din mai multe, asa ca macar de-ar fi fost asta din poze! Face bine, e un excelent inlocuitor pt cine nu poate bea cafea.

post-13-0-66268900-1553886349_thumb.jpg

ba nu, nu vezi ca e numa juma de pahar :P

:)

ba nu, nu vezi ca e numa juma de pahar :)

Da, da' a cata jumate?

nechezolul era facut din boabe de cafea cu boabe de soia prajite ca sa para boabe de cafea, nu-i așa? nu are legatura cu orzul

decât o jumate rolleyes.gif

Poza Carmellei mi-a amintit de nessul ala frecat in ceasca pana facea spuma de un deget. Mai freaca cineva nessul? Mai face spuma la fel?

Acum imi dau seama ca daca e vreun fel de cafea care nu-mi place , e cafeaua instant. Si cum acum prin avioane cam numai din aia am intalnit, chiat prefer sa beau ceai in

Loc

Edited by black_cat

Poza Carmellei mi-a amintit de nessul ala frecat in ceasca pana facea spuma de un deget. Mai freaca cineva nessul? Mai face spuma la fel?

Acum imi dau seama ca daca e vreun fel de cafea care nu-mi place , e cafeaua instant. Si cum acum prin avioane cam numai din aia am intalnit, chiat prefer sa beau ceai in

Loc

Euuuuu imi frec nesul pana face spuma :) . Are alt gust

Loc

Mi-am amintit ca am un borcan de ness cumparat pentru prajitura cu ness, chiar o sa incerc intr-o dimineata. Imi amintesc gustul de pe vremuri si cum mirosea, atunci imi placea, sa vad daca o sa-mi mai placa.

Loc

Loc

Si eu!!! Intotdeauna! E deosebita, vara mai ales imi place sa fac cu cuburi de gheata si lapte, mmmmm!

DSC05625.JPG

nechezolul era facut din boabe de cafea cu boabe de soia prajite ca sa para boabe de cafea, nu-i așa? nu are legatura cu orzul

rolleyes.gif

Ba cred că are, pentru că de-aia îi zicea "nechezol", că orzul se dădea la cai și cineva s-a gîndit să facă o glumă, ca și cu puii "frații Petreuș" sau "adidașii" de porc, haz de necaz, adică. Nu era sub formă de boabe, ci numai rîșnită, ca să nu vezi ce dracu bei, că n-ai mai fi băut :) se găsea la cofetărie. Eu îmi aduceam aminte de cicoare sau orz, Paul de năut, apoi am căutat pe net să ne aducem aminte mai bine și am dat de asta:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Nechezol

Nu stiu daca mai e sau nu, eu nu am baut niciodata. Eram mica pe timpul lui Nea Nicu si oricum ai mei au baut mereu cafea arabica, imi aduc aminte pachetul era tot auriu cu scris negru. Nu stiu cum se chema.

Desi eram mica imi aduc aminte de astea doua, nu mai stiu daca aveau exact acelasi ambalaj. Nu se consumau in casa, erau scumpe si se obtineau greu, le primeai cadou sau/si le dadeai spaga :)

post-332-0-42812100-1553949155_thumb.png

post-332-0-81881000-1553949201_thumb.jpg

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif[/img]

Nautul si orzul ( si nu numai) se foloseau la nechezol langa o cantitate infima de cafea.

o chestie amuzanta de pe net:

Denumirea de nechezol reflecta desigur umorul popular, datorita faptului ca acea cafea continea numai 20% cafea, iar restul de 80% inlocuitori, cele mai cunoscute fiind nautul si ovazul, care se folosesc ca si furaj pentru cabaline.

Nechezol, este derivat din verbul a necheza, astfel ca reflecta intr-un mod ironic starea celui care se vedea obligat sa consume ceea ce el percepe ca furaj pentru cai, iar sufixul –ol, care de regula se foloseste in scopul de a forma compusi chimici, da o tendinta pseudostiintifica denumirii ironice, fiind o aluzie directa la adresa Elenei Ceausescu.

cred ca am incurcat borcanele, nu era soia (aia era in salam) ci naut si ovaz cum spuneti voi

si eu frec nessul dar nu manual ci in masinaria care face spuma pentru cappuccino toothy9.gif frappe grecesc cu lapte condensat = ❤️

cred ca am incurcat borcanele, nu era soia (aia era in salam) ci naut si ovaz cum spuneti voi

si eu frec nessul dar nu manual ci in masinaria care face spuma pentru cappuccino toothy9.gif frappe grecesc cu lapte condensat = ❤️

Cum? Dezvolta te rog?cum am zis am un borcan fara 4 linguri de ness si-s deschisa la experimente.

pun o lingura ness, zahar, un pic de lapte (cit sa ude nessul) si lapte condensat (ala gros si dulce, se vinde in conserva de tabla) in masinaria numita aeroccino. cantitatile de lichid sunt ca la frecatul de mina, nu mult ca sa nu fie prea apos.

masinaria transforma totul intro pasta fina

peste pasta asta pun gheata si apa rece (sau perrier, dupa fantezia de moment)

daca lipseste masinaria se pun toate intr-un borcan cu capac si se zgâlțâie viguros ca sa se frotheze (cuvint inventat de mine, apare in dictionarul dex-ter headbang.gif) dupa aia se adauga gheata si restul de apa

la sfarsit arata cam asa

frappe.jpg?w=800&h=600

pun o lingura ness, zahar, un pic de lapte (cit sa ude nessul) si lapte condensat (ala gros si dulce, se vinde in conserva de tabla) in masinaria numita aeroccino. cantitatile de lichid sunt ca la frecatul de mina, nu mult ca sa nu fie prea apos.

masinaria transforma totul intro pasta fina

peste pasta asta pun gheata si apa rece (sau perrier, dupa fantezia de moment)

daca lipseste masinaria se pun toate intr-un borcan cu capac si se zgâlțâie viguros ca sa se frotheze (cuvint inventat de mine, apare in dictionarul dex-ter headbang.gif) dupa aia se adauga gheata si restul de apa

la sfarsit arata cam asa

frappe.jpg?w=800&h=600

Merci, aeroccino nu am dar sigur incerc intr-un mixer din ala de cocktail poate? Cu gheata si Perrier :) . O sa beau in cinstea ta, merci!