April 19, 20197 yr comment_252394 Buna dimineata la pranz! Cu ploaie multa, multa de la Madrid Intreb si eu aici, ca intra mai multa lume...Am luat un cozonac de casa de la magazinul romanesc; pot sa il congelez? Sa il tai si sa il pun din 2 in 2 felii? Este mare si chiar nu e cazul sa il tin pe masa in bucatarie...Nu de alta, dar il mananc Vreau sa il congelez pe felii, pt ca asa scot cat mananc. Multumesc, Sa aveti un sf de saptamana frumos!! Report
April 19, 20197 yr comment_252397 Eu am congelat cîte o felie in punguta ei fiecare și s-a pastrat foarte bine.Am cumpărat și eu de curiozitate unul cu rahat, oribil, de tot rahatul?era doar o piinica dulce cu o bucățică micuță de rahat pe alocuri și o dungă maro.Mi-a și pierit curiozitatea de a-l încerca pe cel cu nucă. Report
April 19, 20197 yr comment_252398 Hello doamnelor si domnilor! Am luat o felie de cozonac (pe care am dat 7 lei) de la o cofetarie de fitze din targ, sa vad cat este de bun cozonacul cel aratos si am ramas cu un gust amar. Departe de ce fac eu, la un pret mult mai mic. Ieri am trecut in schimb pe la o placintarie deschisa recent, "La Moldoveni" si mi-am luat poale-n brau si placinte cu varza acra, dulce si cartofi. Bune si calde toate! Nu ma mai duc pe acolo ca ma fac cat tancul numai degustand toate minunile de acolo. Foarte frumos aranjat si interiorul. Edited April 19, 20197 yr by mino Report
April 19, 20197 yr comment_252399 daca nu-s facuti la vreo cofetarie cu staif si-s de-astia industriali, cozonacii sunt naspa rau.dar ca sa zic drept, si astia italienesti care sunt in supermarket sunt tot pe-acolo, nu mi-au placut deloc. basca au garantie vreo 6 luni, ceva incredibil. mino, 7 lei o felie? dar ce gramaj avea? Edited April 19, 20197 yr by moatza Report
April 19, 20197 yr comment_252400 Buna dimineata la pranz! Cu ploaie multa, multa de la Madrid Intreb si eu aici, ca intra mai multa lume...Am luat un cozonac de casa de la magazinul romanesc; pot sa il congelez? Sa il tai si sa il pun din 2 in 2 felii? Este mare si chiar nu e cazul sa il tin pe masa in bucatarie...Nu de alta, dar il mananc Vreau sa il congelez pe felii, pt ca asa scot cat mananc. Multumesc, Sa aveti un sf de saptamana frumos!!Draga Tiri poti sa si prajesti/usuci in cuptor cateva felii pe hartie de copt ies niste fette biscottate f. bune si tin si acelea mult Report
April 19, 20197 yr comment_252407 Multumesc mult! Il congelez cate o felie atunci. Este foarte bun, de casa, doar cu nuca am cerut eu. Este cineva care face si se vand la magazin. Industrial, in punga nu imi plac deloc... Report
April 19, 20197 yr comment_252409 dar ca sa zic drept, si astia italienesti care sunt in supermarket sunt tot pe-acolo, nu mi-au placut deloc. basca au garantie vreo 6 luni, ceva incredibil. mino, 7 lei o felie? dar ce gramaj avea?Sint cu totul altă mîncare de pește ? și multe multe variabile. Report
April 19, 20197 yr comment_252412 dar ca sa zic drept, si astia italienesti care sunt in supermarket sunt tot pe-acolo, nu mi-au placut deloc. basca au garantie vreo 6 luni, ceva incredibil. mino, 7 lei o felie? dar ce gramaj avea?Sint cu totul altă mîncare de pește ? și multe multe variabile. cred, la fel ca astia industriali de la noi. Report
April 19, 20197 yr comment_252414 La noi e racorel si picura.In adara de asta azi este ever pesah ( diseara sarabatorim pesah si tine 1 saptamana, timp in care nu se mananca nimic dospit ). In afara de asta un vecin mi-a adus un chirias ? ca l-a gasit aruncat intr-o cutie la servici si nu putea sa-l lase acolo. Aoleuuuu, zici ca-i al meu cand era mic. :thumleft: Ramane la tine??? Report
April 19, 20197 yr comment_252418 Clau, sa-ti traiasca pisoiasul Nu stiu daca cineva sarbatoreste weekendul asta, dar eu nu va mai vad pana marti, asa ca Report
April 19, 20197 yr comment_252423 Nu stiu daca cineva sarbatoreste weekendul asta, dar eu nu va mai vad pana marti, asa ca Noi Buona Pasqua!http://www.auguripasquali.it/risorse/immagini_pasqua/buona-pasqua-2019.jpg dar ca sa zic drept, si astia italienesti care sunt in supermarket sunt tot pe-acolo, nu mi-au placut deloc. basca au garantie vreo 6 luni, ceva incredibil. mino, 7 lei o felie? dar ce gramaj avea?Sint cu totul altă mîncare de pește ? și multe multe variabile. cred, la fel ca astia industriali de la noi.nu neaparat, ba cred ca e taman inversam mincat panettone facut de cofetarie execrabil sau de mine (de aia nici n-am mai repetat experienta) facut de alte persoane nusi sint si panettone industriali foarte buni, un ex ar fi Galupmai apoi acu sint toate modele astea de a-i injecta cu jdemii de creme chestie care imi displace totalfaptul ca sta acolo cuminte in punga fara sa se strice in conditii normale nu e sinonim de rautate, acolo e doar un aluat in care se pun bucatele de fructe confiate si nu nuci amestecate cu ceva mai "perisabil" ca la cozonac, de aia cred ca sint prea diferite ca sa poata fi comparate Report
April 19, 20197 yr comment_252425 daca nu-s facuti la vreo cofetarie cu staif si-s de-astia industriali, cozonacii sunt naspa rau.dar ca sa zic drept, si astia italienesti care sunt in supermarket sunt tot pe-acolo, nu mi-au placut deloc. basca au garantie vreo 6 luni, ceva incredibil. mino, 7 lei o felie? dar ce gramaj avea? Tinand cont ca e 50 lei kg, cat putea sa aiba? Vreo 150 g. Ca avea umplutura de nuca multa, dar nu era nici dulce nici aromat cum īmi place mie. Chiar am intrebat ce gramaj au cozonacii si au zis ca au in jur de 1,100-1,200 kg bucata. Report
April 19, 20197 yr comment_252428 si eu serbez si Pastele catolic si cel ortodox, faptul ca azi avem liber ajuta Paste fericit, fara intemperii atmosferice si fara colebil, sa fiti bucurosi alaturi de cei dragi Report
April 19, 20197 yr comment_252437 si sint si panettone industriali foarte buni, un ex ar fi Galup aaa, nu stiu ce firma, era o cutie frumoasa si am mai luat ceva care tb pudrat cu cacao, era pungulita in cutie.asta parca era mai bun, dar nu m-a impresionat. faptul ca sta acolo cuminte in punga fara sa se strice in conditii normale nu e sinonim de rautate, nici nu ma gandeam la umplutura, ma gandeam la oua, lapte, unt...un cozonac mesterit in casa ar mucegai dup-o saptamana, tinut in punga de plastic, intr-o cutie,la temperatura camerei. Tinand cont ca e 50 lei kg, cat putea sa aiba? Vreo 150 g. 50 de lei aici am vazut si de 70 Hellou,hellou la lume!Va mai amintiti de mine? bineinteles, ce fac baietii? Pastele cu bine in familiile voastre, ptr cei ce sarbatoriti we acesta. Florii cu soare si bucurii ptr ortodocsi! Edited April 19, 20197 yr by moatza Report
April 19, 20197 yr comment_252439 Hello- la mine mai greu zilele astea ca iar am fost aglomerata. Spre deosebire de alte locuri, noi am lucrat astazi- inca mai am 1.5h. Copii au intrat in vacanta, asa ca e plina cladirea de ei ca asa e cand parintii lucreaza si nu au cu cine ii lasa acasa. Maine noi mergem la "egg hunt". Cred ca in tara nu a ajuns inca traditia asta, dar pe aici se organizeaza vanatori din astea de oua in preajma pastelui. Noi avem un omulet deghizat in iepure de paste si se ascund oua ( ou de plastic in care se pun jucarioare mici sau dulciuri) iar copii trebuie sa le gaseasca. Bineinteles ca e competitie mare, cu cine aduna cat mai multe. In rest toate bune. Un sfarsit de saptamana cat mai placut. Un Paste cat mai linistit pentru cei care sarbatoresc! Iar pentru cei care sarbatoresc de Florii- petrecere frumoasa! Report
April 19, 20197 yr comment_252440 Hellou,hellou la lume!Va mai amintiti de mine?Buna Bimbi'! ce mai faci?! Sarbatori luminate tuturor! Report
April 19, 20197 yr comment_252441 Hello- la mine mai greu zilele astea ca iar am fost aglomerata. Spre deosebire de alte locuri, noi am lucrat astazi- inca mai am 1.5h. Copii au intrat in vacanta, asa ca e plina cladirea de ei ca asa e cand parintii lucreaza si nu au cu cine ii lasa acasa.Maine noi mergem la "egg hunt". Cred ca in tara nu a ajuns inca traditia asta, dar pe aici se organizeaza vanatori din astea de oua in preajma pastelui. Noi avem un omulet deghizat in iepure de paste si se ascund oua ( ou de plastic in care se pun jucarioare mici sau dulciuri) iar copii trebuie sa le gaseasca. Bineinteles ca e competitie mare, cu cine aduna cat mai multe. In rest toate bune. Un sfarsit de saptamana cat mai placut. Un Paste cat mai linistit pentru cei care sarbatoresc! Iar pentru cei care sarbatoresc de Florii- petrecere frumoasa! Cand au fost copiii mici nu mai stiu din ce motive nu am ajuns la egg hunt, asa ca am ascuns eu prin casa oua de ciocolata. De atunci tot asteapta sa fac in fiecare an chestia asta, chiar si acum (au aproape 13 si 15 ani), inca avem cosuletele de pe vremuri. Un weekend placut sa aveti cu totii, sa aveti parte de Paste sau Florii doar de lucruri bune! Report
April 19, 20197 yr comment_252442 Maine noi mergem la "egg hunt". Cred ca in tara nu a ajuns inca traditia asta, cum crezi c-o puteam rata? se face la toate gradinitele, la restaurante unde vin si copiii, la pensiuni daca sunt in plimbari...avem! Report
April 19, 20197 yr comment_252443 si eu serbez si Pastele catolic si cel ortodox, faptul ca azi avem liber ajuta Paste fericit, fara intemperii atmosferice si fara colebil, sa fiti bucurosi alaturi de cei dragi Io nu serbez nimic. Daca apare cineva, din RO, pe aci, atunci serbam. Daca nu, nu. Dar ma bucur si io, ca si tine, de zilele libere Report
April 19, 20197 yr comment_252444 aaa, nu stiu ce firma, era o cutie frumoasa si am mai luat ceva care tb pudrat cu cacao, era pungulita in cutie.asta parca era mai bun, dar nu m-a impresionat.traiasca marketingul sigur nu era zahar pudra?ca atunci era pandoro, care se pudreaza cu el cind se deschidecu cacao eu n-am vazutnici nu ma gandeam la umplutura, ma gandeam la oua, lapte, unt...un cozonac mesterit in casa ar mucegai dup-o saptamana, tinut in punga de plastic, intr-o cutie,la temperatura camerei.nu stiu de ce se mentine, poate din cauza drojdiei naturale/maia, m-am uitat acum la ingredientele unei colombe care e sora panettone-ului ca se face de Paste, n-are ingrediente ciudate deloc si n-are conservantiNu stiu ce marci ajung in Romania, eu am cumparat si unul de la Lidl si era bun (nu mai tin minte care marca faimoasa ii fac pentru ei), alta buna e Maina.Poate o sa gusti al'data unul facut bine si o sa-ti placa.Dar chestia e subiectiva tare, mie imi place panettonele cu fructe confiate si stafide lu Marco ii place pandoro care mie nu-mi place (cre ca mie nu-mi place si pentru ca ii place lu soacra-mea ). eu cred ca nu se pot compara pentru ca sint procese diferite de facere si aluat Report
April 20, 20197 yr comment_252445 Maine noi mergem la "egg hunt". Cred ca in tara nu a ajuns inca traditia asta, cum crezi c-o puteam rata? se face la toate gradinitele, la restaurante unde vin si copiii, la pensiuni daca sunt in plimbari...avem! Interesant! Vezi ca am ramas in urma cu traditiile romanesti de Paste? Pe vremea mea nici nu stiam ca iepurasul face oua Report
April 20, 20197 yr comment_252447 Nu mă laud, că nu e rețeta mea proprie, după cum scriu și acolo e rețeta de cozonac moldovenesc pusă de Adar pe un forum culinar pe unde am trecut unii dintre noi, și pînă o voi pune și aici vă invit să o citiți pe blogul meu. E și simplu de făcut și extraordinar de bun cozonacul făcut așa. Nu vă mai trebuie niciodată cumpărat de cozonaci, nici să luați de la mama sau de la soacra Și Paște Fericit celor ce-l sărbătoresc mîine! https://www.gardaculinara.ro/cel-mai-bun-cozonac-din-lume-de-data-asta-pe-bune/ Edited April 20, 20197 yr by Carmella Report