May 13, 20197 yr comment_252915 Buna dimineata! La mine vreme buna si soare, daca n-ar adia un vant destul de subtirel, ar fi ca vara. E bine si-asa ca nu ploua. Sambata am curatat gradina si ieri am fost si-am cumparat flori, am aranjat cosurile si bucatica de gradina. E curat si frumos. Copilu' mai mare a venit acasa, nu-mi vine sa cred ca anul I a zburat atat de repede! Saptamana asta e libera, managerul ei a concluzionat ca are fata nevoie de relaxare si de saptamana viitoare merge la munca full-time. Maine face 19 ani Copilu' mai mic se duce miercuri la Cork pentru Open Day la Universitate. Sa vada ce optiuni ar avea acolo. Report
May 13, 20197 yr comment_252920 B' jour si de la mine, popor! Nush ce am, mi-a fost greata zilele trecute, nu am putut ingurgita mai nimic, abia ieri am reusit...ma simt obosita, ametita, fara chef, fara vlaga, I love my job, sincer, dar nu mai vreau...Cred ca e cazul de o interventie cu cofeina: Zilele trecute tataia meu, al nostru, ar fi implinit 99 de ani ... dar, nu a avut parte. El e responsabilul cu genele mediterannene. Am vorbit cu varul meu , si ne-au apucat pe amandoi nostalgiile... Report
May 13, 20197 yr comment_252938 Moata, ma bucur ca ai trecut peste si te simti iar bine. Dar cum se manifesta indigestia , te doare stomacul, te balonezi, ce se intampla? Greturi, dureri de cap? Sa nu fie altceva ce ai pus in varza, poate carnea, poate uleiul ori din celelalte legume puse la varza, eventual verdeata stropita cu substante daunatoare, ceva condimente care te-au dat peste cap. Zic si eu. Mai ales ca ai fiert-o mult si , prin fierbere, se distrug substantele care nu iti fac bine. Si eu stiam ca varza este foarte indicata in probleme de digestie, mai ales sucul de varza se spune ca vindeca problemele de stomac, sistem digestiv, etc. Habar nu aveam ca poate fi nociva primavara...eu mananc la greu salata de varza. Aici e o varza, ii spune varza ascutita si e super la gust pentru salata. Dupa aia mai e un sortiment , ii zice Jaroma , e rotunda si turtita. De fapt, sunt multe feluri de varza aici. Astea-s Spitz- si Jaromakohl pe care le iau mai mereu pentru salate si mancare. Weißkohl, adica varza alba, nu am luat cred aici ca e atoasa si tare si abia o tai cu cutitul. In principiu perme data pe razatoare pentru salata coleslaw: Report
May 14, 20197 yr comment_252944 Neatza! Multam de cafea! Nu stiu daca ati observat dar sucul de la varza alba de toamna difera de cel de la varza timpurie. Cel de la varza de toamna e bun si cu leac, dar cred ca depinde si de organismul fiecaruia. Report
May 14, 20197 yr comment_252948 Buna dimineata si multa sanatateCafeul de dimi Mama ce misto e cand bei cafea facuta de altii. Sar'naaaa! Mai sus am vrut sa scriu "merge", nush ce-am facut de mi-a iesit chestia aia ininteligibila )) Report
May 16, 20197 yr comment_252973 Dupa atatea cafele care mai de care, merge si niste desert. Dinainte de Craciun, de cand am vazut reclama intr-o revista, am cautat-o in toate magazinele cu produse President's Choice. Abia azi am gasit-o. Cred ca-mi cumpar o lada frigorifica si le golesc raftul. Meringata. Fetele din Italia, nu v-am auzit vorbind de ea, nu va place, sau o dati toata la export ? Nu am putut manca mai mult decat felia care se vede aici, dar simt ca as putea manca de 3 ori pe zi. Poate ca o zi sau 2 si pe urma cred ca n-as mai vrea sa o vad in fata ochilor . E foarte dulce, dar e o combinatie minunata. O inghetata cremoasa, pufoasa, aromata, niste mini-picaturi de ciocolata, intre foi de bezea... Report
May 16, 20197 yr comment_252974 Adi, nu cunosc, o sa ma uit prin supermarketAici este inghetata cu picaturi de meringa (oare cum se numeste in ro?)Asta, din ce cunosc eu, dar cunosc putin spre nimic Bezea, na ca mi.am amintit ? Report
May 16, 20197 yr comment_252975 Neatza! Adi arata super felia ta dar zic pas daca e înghețată! Ma termina o tuse si un gat sensibil, asa ca eu iau cafeaua! Edited May 16, 20197 yr by mino Report
May 16, 20197 yr comment_252976 Ce vreme mizerabila afara, bleah! Vreau caldura Edited May 16, 20197 yr by mino Report
May 16, 20197 yr comment_252978 Meringata. Fetele din Italia, nu v-am auzit vorbind de ea, nu va place, sau o dati toata la export ? adica tu te referi la tort de inghetata cu bezea?ca meringata e un tort cu blat din bezea, nu neaparat inghetatade facut eu n-am facut niciodata tort de inghetata cu bezea, cre ca am cumparat o singura data de la cel care imi aduce congelatele, Bofrostdar acum cu intoleranta la lactoza il evit oricum continind masiv friscada' ma bucur ca-ti place Report
May 16, 20197 yr comment_252981 Buna dimineata! Jupanasu' a dat trezirea in creierii diminetii, la 6:25.? Nici tat-sau nu se trezise inca!!!!! De obicei ochisorii se deschid pe la 8:30 - 8:45. Si uneori trag eu de el, daca ne grabim si el tot trage la aghioase.Soare, cald si frumos aici, de ceva timp (cateva zile). Peste 20 de grade. Am reusit sa curat capsunile de buruieni si am intrat si in cartofi. Dar mai am. Mergem mai tarziu iar la gradina. Acum, aranjez diverse pe-acasa.Spor la treaba sa avem!!!! ? Report
May 17, 20197 yr comment_252998 Meringata. Fetele din Italia, nu v-am auzit vorbind de ea, nu va place, sau o dati toata la export ? adica tu te referi la tort de inghetata cu bezea?ca meringata e un tort cu blat din bezea, nu neaparat inghetatade facut eu n-am facut niciodata tort de inghetata cu bezea, cre ca am cumparat o singura data de la cel care imi aduce congelatele, Bofrostdar acum cu intoleranta la lactoza il evit oricum continind masiv friscada' ma bucur ca-ti place Mie nu-mi place, ca-i prea dulce.Dar daca mi-o pui in fata macar doua linguri tot iau. Cafea mai este? Report
May 17, 20197 yr comment_252999 no Lori, no coffee! hello, hello, promisiuni senine cu 17Cnimic nou de raportat, we de relax urmeazaglorie, toate bune, alea-alea! Report
May 17, 20197 yr comment_253003 Hello! Hai ca dau eu o cafea, nu e asa frumoasa ca a lui Lori dar sper sa ne ajunga! 25 de grade si cativa norisori! Report
May 17, 20197 yr comment_253013 Asa cana de cafea mai rar La noi e super cald astazi. Am avut doua weekenduri cu ploaie multa si acum se anunta un sfarsit de saptamana frumos. Sper sa apuc sa ma bucur si eu putin de vreme.Maine avem petrecanie- zi de nastere la gradinita- si o sa fie in aer liber langa o "hazna" asa ca trebuie sa ma pregatesc sa am prosop la mine si haine de schimb- anul trecut copilul meu s-a bagat cu capul in apa.Duminica am merge si noi la magazinul romanesc, dar sa vedem care o sa fie starea de spirit. Report
May 17, 20197 yr comment_253017 Wow, sigur langa o hazna? uite ce inseamna! HAZNÁ s. v. apă, cișmea, Report
May 17, 20197 yr comment_253018 Wow, sigur langa o hazna? uite ce inseamna! HAZNÁ s. v. apă, cișmea, n-am citit pana jos, ce sa zic totusi n-am auzit pe nimeni folosind hazna cu inteles de cismea, o fi vreun regionalism Report
May 17, 20197 yr comment_253019 Sara buna la popor!Pfff, ati adormit fara cafeaua mea...la ora asta tarzie din noapte va pregatesc altceva. E vineri, e partyyyyy! Pe mine m-a lovit programul fix in freza...fix asa Plus de asta am revenit si la sala, testez, fac exercitii, vad cum reactionez...Vroiam sa va intreb: e cineva pe aici care face ori a facut yoga si ori pilates? S-aveti un start fain in weekendul ce se instaleaza deja Report
May 17, 20197 yr comment_253020 lapo, pe unde te doare/esti intepenita ca vreau sa iti o fac o dedicatie pentru ceva stretch-uri cu metoda minune Report
May 17, 20197 yr comment_253021 Wow, sigur langa o hazna? uite ce inseamna! HAZNÁ s. v. apă, cișmea, n-am citit pana jos, ce sa zic totusi n-am auzit pe nimeni folosind hazna cu inteles de cismea, o fi vreun regionalism Da- la mine in cartier ( orasul Iasi) asa le ziceam la cismea - hazna. Dar stiu ca are si alte semnificatii, numai ca nu m-am gandit ca o sa creez confuzie Edited May 17, 20197 yr by Wowerful Report
May 17, 20197 yr comment_253022 lapo, pe unde te doare/esti intepenita ca vreau sa iti o fac o dedicatie pentru ceva stretch-uri cu metoda minune Päh colo, päh colo, asa raspunde un inchi de-al meu ^^. Partea cealalta de glob vad ca e inca in action. Wowy, zau, la Iasi spuneati hazna la cismea? Ce chestie Report
May 18, 20197 yr comment_253025 eu m-am confuzat totalhaznaua nu e groapa de gunoi? Presupun ca poate fi și groapa de gunoi și fosa septica.Ion Creanga in “Punguța cu doi bani” arunca obraznicul de cucoș in haznaua cu banii. Chiar nu știu dacă numai la mine in cartier se zicea așa. Am sa îmi întreb o prietena care a copilărit in alt cartier Iaca am făcut și ceva cercetări- am întrebat pe amica mea turcoaica dacă au ei ceva de genul in limba turca și au “Hazne: încăpere, rezervor”. Dar tot turcii au si cuvântul ‘’çeşme’’ adică cișmeaua românească.Ma gândesc eu ca haznaua asta a mea era un rezervor unde se colecta apa de băut. Deci- otomanii sa trăiască! Se pare ca la Iași au lăsat haznaua și nu cișmeaua. Chiar nu am idee! Edited May 18, 20197 yr by Wowerful Report