Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Haha! Eu am pentru ieri- de cetățeanca :)

ai scos pasaportul?

Am gasit o reteta in franceza si i-am zis lu' Gogu sa ma ajute cu traducerea. La pasul nr 8 zice asa:

În cratiță, adăugați untul, șobolanul și piperul. Se încălzește timp de 1 minut. :) :) :)

ce trebuia sa traduca? care era cuvintul?

abia acum ti-ai dat seama? mie nu-mi prieste nicio munca, da' nu vrea nimeni sa ma-nteleaga!

aveam o vecina deasupra mea - intelegeti voi! - si barbat' su era cam ...reflexiv - asa! si era om destept, fusese inginer (chimie alimentara). ajunsese fara job, dar nici nu mai voia altul.

si vorbea vecina cu fiica-sa din Spania nu, mama, nu munceste, el nu-i facut ptr munca, e facut ptr sedere! si, zau ca fata lui asta spunea :)

unul dintre drumurile de ieri era la cumparat crochete pentru cele 2 fete din dotare :)

si vinzatorul are asa un chef de munca.....de vorbeste mereu si nu te-ar mai lasa sa pleci, intrasera deja alti 2 clienti si el tot ne povestea

si printre povesti ne zice cum intr-o iarna a imprumutat unui tip lopata sa-si elibereze masina, asta o aduce inapoi si el ii zice s-o lase acolo in fata usii afara. La care tipul intreaba daca nu i-e frica ca o sa i-o fure. Si el raspunde: stai linistit ca daca o fura tre sa munceasca si asta nu vrea nimeni sa faca :)

asa se bucura omu' ca aer front deschis ptr shopping :notworthy:

Dimineata-l auzeam cum tropaie prin bucatarie si cand m-am prezentat la cafea deja era scos un pachet cu carne de gaina ptr ciorba, plus niste carnati si varza acra pe care-o aveam maruntita si congelata (deci io tre sa mai iau o varzuca proaspata s-o amestec)

M-a intampinat zambitor: azi facem o ciorba! facem adica eu (noi, imparatul, ca plural al modestiei, ca asa vine vorba =)) )

ce-mi place cum povestesti :)

Buna dimineata de la mine! Ce tare ma bucur ca astazi e vineri!

Nu Adriana- am luat cetatenia. O sa vina si pasapotul ca deja am trimis actele. Sunt curioasa daca o sa ajunga inaintea celui romanesc...

Nu Adriana- am luat cetatenia. O sa vina si pasapotul ca deja am trimis actele. Sunt curioasa daca o sa ajunga inaintea celui romanesc...

Felicitari Wow! Sa fie-ntr-un ceas bun!occasion14.gif

Felicitari!

Felicitari! toata familia?

ce trebuia sa traduca? care era cuvintul?

les échalotes :notworthy:

A iesit ca pagina ta de blog din italiana in romana...

Felicitari! toata familia?

Doar eu. Copilul e născut aici iar soțul nu a fost hotărât.

Și așa, ca de sfârșit de săptămâna, calculatorul de la servici și-a dat obștescul sfârșit. I-a murit hard disck-ul in timp ce băiatul de la IT încerca sa îl cloneze. Aia e!

Un sfârșit de săptămâna plăcut!

Edited by Wowerful

Hello, hello, va salut si eu. Am absentat motivat, ma duc la excursii sa raportez.

Multa sanatate tuturor, ca atat cat am apucat sa citesc din urma am vazut ca e lume cu probleme.

Sa-mi zici ce Mascara ai folosit!

O zi frumoasa la toata lumea!

Sa imi spui si mie de fard :rolleyes:

Felicitari!

Edited by mino

Boni, welcome back, girl! Am fost la topic, am citit tot, maiculita da' ce vreme ati prins, brrrr. Eu am fost in vara lui 2015 si am stat 3 zile parca in Budapesta. Arhitectura frumoasa, vederea asupra Dunarii foarte frumoasa, dar totul un turism standard...ori poate asa mi s-a parut mie. Dar...asta e, neintelegand boaba de maghiara nu am avut alta optiune :rolleyes:

@ Hazel si Mino: funijini tongue.gif

M-am trezit si eu abia acum. Maine zbor la Montreal si merg in zona Valleyfield. Cum o fi vremea in saptamana care urmeaza?

noaptea e frig (5-8 C) iar ziua poate ajunge la 15-16 da cica o sa ploua si bate si vantul ala rece

iti trebuie cel putin geaca, pulover si mineca scurta just in case. inca nu e timpul de bermude

Buna dimineata, m.au trezit tunetele, ploua si ploua bine, ma.ntorc pe partea ailalta

previziunile zilei: somn de voie si lene cat incape ?

Voi s.aveti parte de o zi frumoasa

Aloooo, baietiiiiii, n-ati uitat nimic? Pai macar duminica sa ne serviti si noua cafea la pat, pffffffff. Halal!icon_fessee.gif

8eecc0d644395c4899e6724b2677fc48.jpg

5c0bd8d45178c404a1f8591bd7c196a6.jpg

01ed496902a01c5149906159d8cac9b9.jpg

Neata la amiaz!

Plus, normal, neagra si amara ca sufletu' mio!

59acaca562680fdde855479e09328157.jpg

Felicitari Wow!

Boni, welcome back, girl! Am fost la topic, am citit tot, maiculita da' ce vreme ati prins, brrrr. Eu am fost in vara lui 2015 si am stat 3 zile parca in Budapesta. Arhitectura frumoasa, vederea asupra Dunarii foarte frumoasa, dar totul un turism standard...ori poate asa mi s-a parut mie. Dar...asta e, neintelegand boaba de maghiara nu am avut alta optiune :rolleyes:

N-am apucat sa postez tot la topic, ca suntem tot cu program de cand ne-am intors. Am dat o fuga si la gradina sa vedem ce mai e pe acolo, nu putem neglija agricultura. cool.gif

Apropos de Budapesta, cred ca s-au schimbat multe in ultimii 5 ani. Nu am avut nici o problema sa ne intelegem cu lumea pe acolo. Chiar si nenea sofer de autobuz stia germana. In toate magazinele, cafenelele, restaurantele si toate locurile pe unde trec turisti lucreaza tineri, si toti stiu engleza sau germana. Asa ca te descurci fara probleme cu aceste 2 limbi. Am sa mai scriu mai amanuntit la topicul dedicat maine, cand mai prind putin timp.

hello, hello, de la un convalescent!

sambata am facut varza noua cu carne de porc. am mancat o portie aproape normala, omu' - doua.

dupa 15min, m-a luat greata si toate manifestarile unei indigestii extrem de puternice, chiar ma gandeam sa chem salvarea.

usurata in toate felurile posibile, noaptea am adormit si m-am trezit duminica sfarsita si cu febra musculara de la incordarea cauzata de frisoane.

ieri am baut ceaiuri toata ziua si astazi par functionala, putin ametita.

mi-amintesc ca am mai facut o data indigestie de la varza cruda de primavara, atunci mancasem o salata. chiar ma intrebam cum creste varza asta cruda primavara? se culege de pe camp? ca io n-am vazut in zona mea. chiar ma intereseaza sa stiu cum de e facuta la timpul asta :rolleyes: am cautat si pe net si nu am inteles. si ce-o fi avand in ea de e indigesta?

ma rog, tura asta am scapat, alt'data nu mai fac!

omu' si tineretul nu au avut nimic, au mancat si ei.

o saptamana buna tuturor!

Neatza! Mulțam de cafea, Lori :rolleyes: . Moatzo, bine ca iti revii! Eu cand fac varza din asta timpurie, o frec bine cu sare, apoi o storc cu sarg cand e moale. Scot cat pot din ea, sucul ei care e cam toxic din ce stiu eu.

Sa avem o saptamana frumoasă!

a ras-o omu' si a stors-o, dar degeaba, bag seama!

dar unde se face ea acum? pe camp?

are un verde frumos, sanatos si frunza e plina, suculenta...n-ai zice sa fie asa parsiva!

Poate ca ai mancat-o si cu pofta, ce sa zic. Dar in principiu stiu ca e destul de nociva acum primavara, eu prefer sa se coaca bine si apoi o consum.

La frigul care a fost la noi nu are cum sa fie crescuta pe camp, cred ca e crescuta la solarii.

Edited by mino

Eu cand fac varza din asta timpurie, o frec bine cu sare, apoi o storc cu sarg cand e moale. Scot cat pot din ea, sucul ei care e cam toxic din ce stiu eu.

Dimpotriva, sucul de varza este el insusi detoxifiant si e indicat pt tratarea ulcerului gastric.

E contraindicat doar daca suferi de colica de fermentatie, dar chiar si atunci, doar daca e cruda... ori Moatza a mancat-o gatita.

Nu ma prind ce s-a intamplat, poate chiar a mancat-o cu multa pofta, sau pe nemestecate?

ce sa mesteci la ea? am facut-o scazuta, la cuptor, era f buna la gust. cred ca am eu o intoleranta-ceva la asta timpurie.

Buna ! Multa sanatate Moatzo',intr-adevar varza noua poate fi f. indigesta,eu nu cumpar decat cand e f. coapta,mai nou eu care nu aveam probleme de genul am inceput sa diger mai greu salatele (nu ma simt confortabil si ma simt umflata de la ele ) asa ca mananc dar in cantitate mai mica fata de cum obisnuiam eu sa mananc!

Am facut langosi sunt calzi,dar ma duc sa-i pun la topic,ca-s mai altfel fara drojdie...

O zi faina tuturor! la noi fu tare cald si frumos ieri am iesit la plimbare ,la o inghetata,azi e la fel dar vad totusi niste norisori timizi...Pupici :-*