Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Toata lumea e ocupata pe aici.

Am si eu o intrebare, fetelor si si baietilor!

Am niste faina in dulap , tip 812 , dupa normele germane (astea is in functie de continutul de minerale) , adica alba, dar nu asa de alba ca cea tip 000 la noi, pentru paine si alte produse de brutarie.

Am o punga de 2,5 kg care a fost tinuta in conditii optime, temperatura si umezeala optima. Problema mea e ca e de cativa ani acolo, ca am uitat complet de ea si, facand

curat in dulapuri am descoperit-o. Este impecabila, miroase super, nu are ganganii.

Nu imi vine sa o arunc, sincera sa fiu, pentru ca e o faina mai rara, speciala pentru brutari, asadar , normal, mai scumpa.

As face niste paine sa o duc saptamana viitoare la colegi, dar sunt asa, in dubii...sa o fac, sa nu o fac? Oare are ceva daca e mai veche? Voi ce ziceti? Ce termen de garantie are faina. de fapt? La bunici daca nu se golea lada, o tineau si faceau in continuare, nu se arunca si nici la animale nu se dadea. N-a patit nimeni nica niciodata. unsure.gif

Edited by Lapona Enigel

Toata lumea e ocupata pe aici.

Am si eu o intrebare, fetelor si si baietilor!

Am niste faina in dulap , tip 812 , dupa normele germane (astea is in functie de continutul de minerale) , adica alba, dar nu asa de alba ca cea tip 000 la noi, pentru paine si alte produse de brutarie.

Am o punga de 2,5 kg care a fost tinuta in conditii optime, temperatura si umezeala optima. Problema mea e ca e de cativa ani acolo, ca am uitat complet de ea si, facand

curat in dulapuri am descoperit-o. Este impecabila, miroase super, nu are ganganii.

Nu imi vine sa o arunc, sincera sa fiu, pentru ca e o faina mai rara, speciala pentru brutari, asadar , normal, mai scumpa.

As face niste paine sa o duc saptamana viitoare la colegi, dar sunt asa, in dubii...sa o fac, sa nu o fac? Oare are ceva daca e mai veche? Voi ce ziceti? Ce termen de garantie are faina. de fapt? La bunici daca nu se golea lada, o tineau si faceau in continuare, nu se arunca si nici la animale nu se dadea. N-a patit nimeni nica niciodata. unsure.gif

Chiar azi am primit cadou o punga de faina pentru ca expirase si nu mai putea fi vinduta... si am vorbit exact pe tema asta, de ce se pune stampila cu data, eu zic ca faina nu expira. Dupa mine, as face linistita piine, daca faina e in regula. Nu cred ca otravesti pe nimeni. Ai putea face o bucatica intr-o tava mai mica sa incerci ce gust are si daca ai vreo reactie :angryfire:

Lori, cerne-o si apoi foloseste-o linistita! faci ceva paine!!!

helo, hello, 16C, mai mult nor, dar placut.

intr-adevar, zile f pline la mine, sper sa le trecem cu bine si cu deciziile cele mai bune.

va mai zic io, toate bune, glorie, alea-alea!

Multumesc, fetelor! Chiar asa o sa si fac! O execut in weekend!

Nici dupa capul meu nu expira produsele de genul, adica faini, orez, fasole, mazare, zahar etc. Stiu doar de malai ca se poate "aprinde" daca sta in caldura mare si umezeala.

Ce pacat ca nu mai da Pitt pe aici, ca el e expert in toate fainurile din Germania...

Vis-à-vis de vreme: Ascult Radio Iasi si aud de ploi torentiale si inundatii deja, pagube de nu stiu cat , in special in zona Moldovei. Dupa ce am vazut tornada in toata regula maturand campurile romanesti am ramas interzisa...dar despre incalzirea globala, fenomene climatice de risc (absolut atopice in zona climatica a Romaniei) se vorbeste, se zice ceva?

Plus, alta stire: Se organizeaza targul de turism in Romania...actualmente industria turismului contribuie cu , atencion!, 2 % (d-o-i la suta) la PIB pe cand capacitatea lui ar fi de 25 % . Am picat! Mda...

Lori, cum spuneau fetele, cerne faina si foloseste-o in niste colacei sau turte, gen foccacia, care pot fi impartite colegilor daca nu vrei sa le mananci tu!

Chiar asa am de gand sa si fac. Am vorbit si cu mama si acelasi lucru l-a spus si ea. Mai am si niste fasole uscata de acum cativa ani si cred ca fac paine din faina si fasole batuta si le-o duc saptamana viitoare. Mai tineti minte daca Pitt avea topicul lui separat de paine? Nu mai tin minte unde posta retetele, daca stiti, spuneti-mi si mie, va rog, sa ma uit putin peste ele. Multumesc mult!

Mama, da' ce-i cu linistea asta pe la han? Adriana nu mai spune nimic, Dex vorbeste sporadic cu noi, Blackie a luat Europa la pas, Geany e apatica, Alpha probabil ca a amutit de atata frig si ploaie...bai voua v-a scazut nivelul de cofeina in sange , zau!

Cata apatie! Me - no likey!

Chiar asa am de gand sa si fac. Am vorbit si cu mama si acelasi lucru l-a spus si ea. Mai am si niste fasole uscata de acum cativa ani si cred ca fac paine din faina si fasole batuta si le-o duc saptamana viitoare. Mai tineti minte daca Pitt avea topicul lui separat de paine? Nu mai tin minte unde posta retetele, daca stiti, spuneti-mi si mie, va rog, sa ma uit putin peste ele. Multumesc mult!

Mama, da' ce-i cu linistea asta pe la han? Adriana nu mai spune nimic, Dex vorbeste sporadic cu noi, Blackie a luat Europa la pas, Geany e apatica, Alpha probabil ca a amutit de atata frig si ploaie...bai voua v-a scazut nivelul de cofeina in sange , zau!

Cata apatie! Me - no likey!

Hi hi! nu ca-s apatica,dar zau ca nu am mai facut nimic extraordinar,e ca dupa sarbatori asa,cam greu cu ''reveneala'' :angryfire: nici noutaturi'' nu am...despre cafea,nu le am deloc cu cafeaua si de aia nu ma incanta :angryfire: ...Despre faina ma depaseste subiectul,ca nu am avut faina veche,dar e bine sa o cerni mai intai ..zic si io'! :angryfire: despre Pitt cred ca trebuie sa iei putin la puricat topicul cu copturi https://forum.artaculinara.ro/topic/42-ce-am-copt-azi/page__st__1480 ia de la pagina asta indarat ...

pupici si somn pufos!

Pai tre' sa facem lucruri extraordinare ca sa palavragim la han? Haidi bre...poate-ncep sa va pun absente si va dau cafele doar daca imi prezentati diploma de doctor extraordinarius supercalifragilisticexpialidocious smilie_be_144.gif

Asa deci, nu va dau destula cofeina? No, la' ca vezi tu maine dimineata!

A-propos de cafea, am baut azi vreo 5 espresso in total de frica sa nu imi pice nasu-n frisca in timp ce faceam tortul, ca numai de el nu aveam chef ... si-acu stau huhurez...parca ma vezi maine la job ca fac si eu ca Praslea cel Voinic... ph34r.gif

Mama...s-au facut 10 ani de cand exista arta...pfffff. Nici nu am apucat sa clipesc de 10 ori...

Daca tot am facut o decada, ce ziceti, deschidem La hanul "Arta culinara" 2.0 ? Ca multe pagini s-au mai facut...decada noua, han nou, poate si participanti noi? Ce credeti?

Am gasit o reteta in franceza si i-am zis lu' Gogu sa ma ajute cu traducerea. La pasul nr 8 zice asa:

În cratiță, adăugați untul, șobolanul și piperul. Se încălzește timp de 1 minut. :notworthy: :) :)

Neatza! Gogu ma distrează si pe mine cu unele cuvinte:). E vineri si aproape weekend iar mie mi s-a umflat un deget si au aparut niște puncte albe. Asta ca sa nu ma plictisesc probabil...am pus apa oxigenata si unguent. Probabil mi se trage de sambata cand am plantat rosii si ardei...nu imi prieste munca agricola :notworthy:

nu imi prieste munca agricola :)

abia acum ti-ai dat seama? mie nu-mi prieste nicio munca, da' nu vrea nimeni sa ma-nteleaga!

aveam o vecina deasupra mea - intelegeti voi! - si barbat' su era cam ...reflexiv - asa! si era om destept, fusese inginer (chimie alimentara). ajunsese fara job, dar nici nu mai voia altul.

si vorbea vecina cu fiica-sa din Spania nu, mama, nu munceste, el nu-i facut ptr munca, e facut ptr sedere! si, zau ca fata lui asta spunea :)

hello, hello, 11C, ploaie marunta, o vreme de-aia de hidratat pometii.

Lori, io raportez absenta motivata, a venit tineretul la consfatuire neplanificata, am intors-o pe toate partile...sa vedem ce-o iesi!

Si-apoi i-am pus la masa, prilej cu care am facut frigiderul sexi - asa se bucura omu' ca aer front deschis ptr shopping :notworthy:

Dimineata-l auzeam cum tropaie prin bucatarie si cand m-am prezentat la cafea deja era scos un pachet cu carne de gaina ptr ciorba, plus niste carnati si varza acra pe care-o aveam maruntita si congelata (deci io tre sa mai iau o varzuca proaspata s-o amestec)

M-a intampinat zambitor: azi facem o ciorba! facem adica eu (noi, imparatul, ca plural al modestiei, ca asa vine vorba :) )

In rest, numai bine!

Am gasit o reteta in franceza si i-am zis lu' Gogu sa ma ajute cu traducerea. La pasul nr 8 zice asa:

În cratiță, adăugați untul, șobolanul și piperul. Se încălzește timp de 1 minut. :) :) :)

Razi tu razi, da' fereasca-ne de vreo foamete...te vad pe-aici cu retete de tocanita de ... ph34r.gif

Mi-am adus aminte de o faza din Cyrano de Bergerac :)

Lori, io raportez absenta motivata, a venit tineretul la consfatuire neplanificata, am intors-o pe toate partile...sa vedem ce-o iesi!Si-apoi i-am pus la masa, prilej cu care am facut frigiderul sexi - asa se bucura omu' ca aer front deschis ptr shopping :notworthy:

Dimineata-l auzeam cum tropaie prin bucatarie si cand m-am prezentat la cafea deja era scos un pachet cu carne de gaina ptr ciorba, plus niste carnati si varza acra pe care-o aveam maruntita si congelata (deci io tre sa mai iau o varzuca proaspata s-o amestec)

M-a intampinat zambitor: azi facem o ciorba! facem adica eu (noi, imparatul, ca plural al modestiei, ca asa vine vorba :) )

In rest, numai bine!

laugh.giflaugh.giflaugh.gif Eu as face niste scenete cu voi!

Bine, bine, toata lumea motivat. Dar doar de data asta!

nu imi prieste munca agricola :notworthy:

abia acum ti-ai dat seama? mie nu-mi prieste nicio munca, da' nu vrea nimeni sa ma-nteleaga!

:) sincer e a doua oara cand incerc asta! Si nu am facut cine stie ce, dar se pare ca trebuie sa ma reprofilez desi mie mi se parea ca imi place :) :)

Edited by mino

cre'că n-ai băgat destula cafea sau o fi astenia de primavara-vară?

Asta-mi aminteste de fi-miu cand era micut si folosea cuvinte mari. Avea vreo 4-5 ani, auzise el de "astenie", de "ostenit" dar nu si-a amintit cuvintele bine, si mi-a spus intr-o zi ca nu se simte cam obosit, o avea "ostenie" de primavara.

pt azi am certificat, am mers toata ziua dupa una alta :notworthy:

Haha! Eu am pentru ieri- de cetățeanca :)

Wow, zi mare!!!! Felicitari si sa fie intr-un ceas bun!

Lori, multumesc de cafele !

Eu am trecut sarbatorile cu bine, fara plusuri la cantar adica =D. In rest am terminat alergatura cu actele, am primit in sfarsit cardul de legitimare fara de care nu ne puteam inscrie la primarie, fara care inscriere nu puteam inmatricula masina pe care o cumparasem de 2 luni deja si pe care nu o puteam folosi. Ca sa sarbatorim am dat o fuga prin Olanda :). Ne-a plouat si a fost frig, dar a fost asa de bine.Am mai zis eu ca in viata urmatoare (daca mi-o mai fi ramas vreo una) acolo vreau sa ma nasc. La intoarcere prin Belgia am gasit zapada. Azi vad ca a iesit soarele un pic, inca e frigulet. In weekend cica e campionatul de cornuri de vanatoare in parcul de peste drum de casa noastra. Sper sa nu imi panicheze animalutele :)

Mino sper sa-ti treaca repede. Nici eu nu ma dau in vant dupa munca de gradinarit in sine, dar imi place sa vad recolta. Anul trecut in Canada am pus pentru prima data rosii, castraveti si fasole si mi-a mers ca la incepatori, am avut de dat si la prieteni. De aia o admir pe Foxy pentru culturile ei, stiu cat de multa munca e dar mai stiu si satisfactia pe care o ai cand culegi roadele.

Edited by black_cat

Buna ziua! smile.gif Am absentat ca m-am betegit de nici la munca n-am fost. Bronsita. Ieri am intrat pe site sa vad ce faceti, am citit trei randuri, m-a apucat tusea si-am plecat acasa biggrin.gif

S-a-ndreptat vremea, e chiar frumos. Vremea e schmbatoare pentru ca e Scaraveen (Scairbhín) biggrin.gif - ma duc la povesti lumesti sa va spun cum sta treaba

la noi s-au facut 19 C peste noapte unsure.gif si acum e o ceata groasa de nu se vede la 2 metrii. urmeaza sa se raceasca si sa ploua ca la Buzau

si un pic de cafea suplimentara

http://www.mugs.coffee/wp-content/uploads/2016/04/largest_coolcoffeemug1.jpg