June 11, 20197 yr comment_253762 Lore, love you, asa pur si simplu fara condimente si mirodenii.Natűr. Daca tot vorbeati de hobbyuri eu m-am apucat de limba maghiara.Copilarind in Brasov aveam vecini si prieteni maghiari.Spre surprinderea mea am descoperit ca inca imi aduc aminte cuvinte invatate de la ei si scurte fraze.Deci daca avem vorbitori de limba maghiara astept lectii.? Acum ma limitez la aplicatii pe telefon si videouri pe you tube. Report
June 11, 20197 yr comment_253763 hello, hello, 24C la mine, vant si promisiuni de 32C aseara fu bine, a venit un nor fara ploaie, dar s-a racorit usor...Giani, 25C la mine in casa, inca nu am dat pe AC dar presimt ca mult nu mai e! buey, ce sa zic , aveti niste dorinte asa de academice de mi-e rusine de ce-as vrea io: vreau sa invat sa folosesc masina de cusut. o am de vreo 8 ani, i-am bagat ata-n ac dupa carte si cam la stadiul asta am ramas. ba, vazand de curand niste tutoriale pe net, am constatat ca nici ata n-am bagat-o bine, de-aia se rupea mereu si de-aia am abandonat-o. mereu imi scoate omu' ochii ca mi-a luat-o degeaba.deci printre calatorii si invatarea limbilor straine, as vrea sa invat sa cos la masina. aspiratii de-astea mai modeste zile bune, glorie!Pff!! stai bine 28,2 la mine in casa acum la ora 10 se face 29 virgula ceva pan' deseara si toate geamurile au stat numa deschise...si ma apuc de facut pastai de alea galbene late cu ciocanele de pui si salata de ardei copti (ca gasii iar la reducere) asa ca ma apuc de copt or sa mearga iar toate ochiurile de la aragaz,nici eu nu am pus inca aerul conditionat ca am zis ca toata vara ce o sa fac daca o iau de pe acu'?! nici nu stiu pe unde-i telecomanda si daca are baterii Report
June 11, 20197 yr comment_253764 Blackie nu mai spune nimic, s-a suparat ca am lasat-o sa bea singura cappuccino-ul in piata mare din Luxemburg...vin, viiiiiin! [Ma mai uit prin catalog intre timp Blackie se consoleaza cumparind bagheta de la distributor automat in Franta Valeu, vad ca s-a strigat catalogul. Noroc cu Adriana ca mi-a motivat (sper) absenta Lapo, am revenit la baza, la Luxembourg se anunta vreme buna, cafea este, piata mare este-desi e cam santier dar merge- deci hai! Am fost cateva zile in Normandie si nu am venit cu mana goala, v-am adus "di tati" , branzeturi, pate si terine, smantana cruda, unt si lapte nepasteurizat, fructe de mare, prajituri, biscuiti sables de Normandie si madeline cu lamaie. Ah, da, si uitam de baghetele de la "dozator". Cum zicea Adriana, am vazut pentru prima data in Franta automate de baghete, 24/24 7zile din 7. Edited June 11, 20197 yr by black_cat Report
June 11, 20197 yr comment_253765 Hello! Nori la orizont la mine. Eu tusesc de dimineara de ma apuca nervii. Am tot bagat aerosoli cu ulei de cimbru, ceai si pastile de gat. Imi zice omu sa merg la dr dar ce sa-i spun doctorului, ca lucrez in mediu cu praf si curent? Ar trebui sa schimb jobul, dar unde sa ma duc la varsta mea cand toti vor doar absolventi fara pretentii? Report
June 11, 20197 yr comment_253766 Am reusit sa va citesc din urma, weekenduri pline si productive la voi vad. Si pentru ca ieri a fost sarbatoare aici deci azi e prima zi din saptamana, va doresc una superba.Despre hobbiuri la mine e fotografia si cititul. Sotul m-a surprins acum cativa ani mi-a facut un cadou de Craciun total neasteptat- cursuri de fotografie. Eu singura probabil ca nu m-as fi dus pentru ca nu consideram ca sint destul de talentata. Sa nu credeti ca acum sint la nivel profesional, tot la categoria amatori sint, insa am invatat o gramada acolo.Despre ce mi-as mai dori de la viata, as vrea sa ajung in China, Japonia si Vietnam. Bine, nu as zice nu la a vedea lumea intreaga insa stiu ca asta nu e realizabil, nu pentru mine, asa ca visez un pic mai restrans . Report
June 11, 20197 yr comment_253768 Si, in timp ce.mi beau cafeaua, ma duc sa citesc noutatile p.aci pe forum Report
June 11, 20197 yr comment_253779 Ieleeeeu, ieleeeeeeuuu la tuliomon'!Voi realizati ca avem niste asasine foarte foaaaaaarte talentate si rafinate pe aici pe forum? Blackieeeeeee, premiu la categoria de mai sus, sectia crime gastronomice. Ma mai gandesc cine sunt pe doi si trei. https://www.smilies.4-user.de/include/Sport/smilie_sp_034.gifWow, Any, deja peste 35°C la tine? Valeu! Oficial este Faaaaaain, cafele, cocetailuri, socate!Yep, it's summer, alright! Va urez una cu mult soare, interior mai ales! @ Blackie : Ti-am lasat mesaj la topicul cu pleata noastra cea bogata Bravo sotului. Eu am primit manuale, dar recunosc ca mi-ar placea sa fac cursuri, este mult mai fan. Am fost chiar si in cercul micilor fotografi la Casa Pionierilor. Unchiul meu - fie el vesel acolo unde e acum - a fost fotograf si pictor. Avea acasa camera obscura si imi placea sa ma uit cum developeaza. Ne bagam mereu, eu si vara-mea pe ascuns in camera lui si avea baliutele cu lichidul special de developat. Daca ne prindea pe-acolo ne tragea cate o mustruluiala! Dumnezeule, cat a mai evoluat fotgrafia de atunci. Eu am visat mereu ca voi lucra pentru National Gepgraphic, wildlife photographer @ Moatza: Dupa ce mi-am sacrificat atatia ani treburilor academice...singurii parametri care mi-au crescut sunt:1: portbagaju' si mai ales celulita de pe el 2: respectul, si asta enorm, pentru cei cu asemenea indemanari manufacturiere. So, Moatza, go for it! Tot @ Moatza: Ai spus ca ai apelat la metodele drastice tocmai ca sa poti controla ghrelina. Au trecut niste anisori intre timp. Ai avea chef sa povestesti asa in retrospectiva ce si cum? Plusuri, minusuri? Ce spui din acest punct in care esti privind inapoi? A fost bine, nu ca ai facut operatia? Ai mai face-o, ai recomanda-o? De ce (nu)? Daca ai chef, poti reanima topicul. Te intreb pentru ca au aparut rezultate mai noi vis-a-vis de "hormonul foamei", ghrelina si leptina, inhibatorul foamei. Cica acum s-ar face injectii cu leptina chiar. @ Adriana, preluat de la topicul Carmellei: Ma bucur ca ne impartasesti si aici experienta asta si ai de ce sa fii mindra Ma bucur sa vad ca Slowfoodul prinde radacini in Romania si sper sa faca treaba buna.Distractie placuta si spor la treaba, sa fie totul bine asa cum iti doresti, si sa n-ai emotii ca n-ai de ce.Si cind ai timp povesteste-ne. Banuiesc ca te referi la mediatizarea slowfoodului ca prinde radacini in massmedia, nu? Sau am inteles eu aiurea? Ca slowfood-ul in sine, gatitul clasic, e inca de baza in Romania...poate mai putin in orasele mari gen Bucuresti, unde sunt raspandite fast-foodurile si restaurantele de tot felul, insa in provincie...tot slowfoodul domneste, slava cerului! Report
June 11, 20197 yr comment_253781 Ieleeeeu, ieleeeeeeuuu la tuliomon'!Voi realizati ca avem niste asasine foarte foaaaaaarte talentate si rafinate pe aici pe forum? Blackieeeeeee, premiu la categoria de mai sus, sectia crime gastronomice. Ma mai gandesc cine sunt pe doi si trei. https://www.smilies.4-user.de/include/Sport/smilie_sp_034.gifWow, Any, deja peste 35°C la tine? Valeu! Oficial este Faaaaaain, cafele, cocetailuri, socate!Yep, it's summer, alright! Va urez una cu mult soare, interior mai ales! @ Blackie : Ti-am lasat mesaj la topicul cu pleata noastra cea bogata Bravo sotului. Eu am primit manuale, dar recunosc ca mi-ar placea sa fac cursuri, este mult mai fan. Am fost chiar si in cercul micilor fotografi la Casa Pionierilor. Unchiul meu - fie el vesel acolo unde e acum - a fost fotograf si pictor. Avea acasa camera obscura si imi placea sa ma uit cum developeaza. Ne bagam mereu, eu si vara-mea pe ascuns in camera lui si avea baliutele cu lichidul special de developat. Daca ne prindea pe-acolo ne tragea cate o mustruluiala! Dumnezeule, cat a mai evoluat fotgrafia de atunci. Eu am visat mereu ca voi lucra pentru National Gepgraphic, wildlife photographer @ Moatza: Dupa ce mi-am sacrificat atatia ani treburilor academice...singurii parametri care mi-au crescut sunt:1: portbagaju' si mai ales celulita de pe el 2: respectul, si asta enorm, pentru cei cu asemenea indemanari manufacturiere. So, Moatza, go for it! Tot @ Moatza: Ai spus ca ai apelat la metodele drastice tocmai ca sa poti controla ghrelina. Au trecut niste anisori intre timp. Ai avea chef sa povestesti asa in retrospectiva ce si cum? Plusuri, minusuri? Ce spui din acest punct in care esti privind inapoi? A fost bine, nu ca ai facut operatia? Ai mai face-o, ai recomanda-o? De ce (nu)? Daca ai chef, poti reanima topicul. Te intreb pentru ca au aparut rezultate mai noi vis-a-vis de "hormonul foamei", ghrelina si leptina, inhibatorul foamei. Cica acum s-ar face injectii cu leptina chiar. @ Adriana, preluat de la topicul Carmellei: Ma bucur ca ne impartasesti si aici experienta asta si ai de ce sa fii mindra Ma bucur sa vad ca Slowfoodul prinde radacini in Romania si sper sa faca treaba buna.Distractie placuta si spor la treaba, sa fie totul bine asa cum iti doresti, si sa n-ai emotii ca n-ai de ce.Si cind ai timp povesteste-ne. Banuiesc ca te referi la mediatizarea slowfoodului ca prinde radacini in massmedia, nu? Sau am inteles eu aiurea? Ca slowfood-ul in sine, gatitul clasic, e inca de baza in Romania...poate mai putin in orasele mari gen Bucuresti, unde sunt raspandite fast-foodurile si restaurantele de tot felul, insa in provincie...tot slowfoodul domneste, slava cerului! Premiu sau pedeapsa ? Desi pedeapsa am primit-o acasa cand m-am urcat pe cantar- kile in plus. Gata, fara baghete, fara prajituri - ah apropo- a fost si ciocolata- ciocolata cu ceva de lavanda prin ea- prima data cand am mancat asa ceva; valeu, ce buna! De azi la pascut tata! La cercul de fotografie am fost si eu, la Casa Pionierilor. Si la cercul de desen, si la cel numit "Prietenii Naturii" cu care mergeam in expeditii pe munte, Piatra Craiului, cu rucsac si corturi in spate, si conserve si mancare sa ne ajunga pe cateva zile. Si eram clasa a 6-a si a 7-a cand am mers, si nu erau telefoane mobile, nici macar telefoane fixe sa ne sunam parintii care nu stiau de noi cu zilele. Bine, aveam un profesor cu noi dar oricum, acum cand am avut si eu copil ma intreb cum au dormit parintii mei in toate noptile alea? Report
June 11, 20197 yr comment_253784 Hello intr-o zi de marti!La mine a plouat ieri toata ziua si peste noapte. Acum pare ca s-a oprit. Imi place ca parca traiesc in jungla- vegetatia e in elementul ei.Azi se anunta o zi plina asa ca ar trebui sa ma misc mai cu talent.blakie ce bine arata totul !!! Nu am mai mancat paine/bagheta de multa vreme. Cateodata imi vine si mie pofta dar... aia e! Sigur nu as refuza ce e pe langa bagheta. Poate la melci as avea o retinere Lori- eu chiar nu am auzit de injectii cu leptina. Nu zic ca nu s-or face, dar nu am auzit. Report
June 11, 20197 yr comment_253787 Banuiesc ca te referi la mediatizarea slowfoodului ca prinde radacini in massmedia, nu? Sau am inteles eu aiurea? Ca slowfood-ul in sine, gatitul clasic, e inca de baza in Romania...poate mai putin in orasele mari gen Bucuresti, unde sunt raspandite fast-foodurile si restaurantele de tot felul, insa in provincie...tot slowfoodul domneste, slava cerului! nu, ma refer la fenomenul, filozofia, nu's cum sa-i zic, creata aici de Carlin Petrini, uite aici niste info pe romanestehttps://www.de-corina.ro/index.php/2019/04/14/cum-a-fost-la-prima-conferinta-slow-food-din-romania-sibiu-2019/ La cercul de fotografie am fost si eu, la Casa Pionierilor. Si la cercul de desen, si la cel numit "Prietenii Naturii" cu care mergeam in expeditii pe munte, Piatra Craiului, cu rucsac si corturi in spate, si conserve si mancare sa ne ajunga pe cateva zile. Si eram clasa a 6-a si a 7-a cand am mers, si nu erau telefoane mobile, nici macar telefoane fixe sa ne sunam parintii care nu stiau de noi cu zilele. Bine, aveam un profesor cu noi dar oricum, acum cand am avut si eu copil ma intreb cum au dormit parintii mei in toate noptile alea?exact acelasi lucru ma intreb si eu si am senzatia, care nu stiu daca e corecta, ca ai nostri nu se ingrijorau la fel de mult cit o facem noi acu'eram in anul III de liceu mi se pare, si am decis vineri iesind de la scoala sa mergem pe Ceahlau, telefon parintilor care erau la serviciu sa ii anuntam ca plecam si ca golim frigiderele si plecatstat, distrat, normal pe vremea aceea abia se construia extinderea cabanei Dochia deci era un semisantier dar din fericire erau locuri de dormit in pat chit ca probabil dormeam cite doi/doua pe un lo si duminica dupa-amiaza cele mai constiincioase au coborit. O parte am zis ca noi mai stam ca doar luni se incepea practica si n-o sa fie bai. Asa ca le-am rugat dupa ce ajung acasa sa anunte si parintii nostri ca inca nu ne intoarcem sau cind am venit prima data in Italia in 90 de-am facut 2 zile cu trenu' habar n-avea maica-mea in ce gari eram si cite taxiuri luam, pina am ajuns in sfirsit cu bine la sora-mea Report
June 11, 20197 yr comment_253789 @ Adri: Ce faina e pagina, mersi mult! Asadar, in principiu, cum traieste lumea la tara, ori , mai bine zis, in societatile agrare; slow food este practic o imagine moderna - pe care o salut! - care i s-a dat economiei de subzistenta (termen de specialitate geografic si foarte depreciativ, care desemneaza in special modul de trai si aprovizionare a societatilor foste comuniste, ori a celor inca tribale ori a celor extrem de conservatoare, gen Amish, dar in principal face referire la societatile sarace ). Acum se schimba treaba, perceptul sustenabilitatii respectand laturile triunghiului sustenabilitatii, cea economica, cea ecologica si cea sociala, incepe sa aiba din ce in ce mai mare insemnatate. Asta e de bine. Nu stiam ca pe baza asta s-a pus fundamentul curentului gastronomic slow food. Mersi de info! Daca aveti ocazia si iubiti natura si "la tara" noastra, romaneasca, chiar va recomand sa mergeti la Astra, in Sibiu. Este atat, dar atat de placut! @ Wowerful: Si eu am gasit zilele trecute abia pagina - un blog, de fapt- , e doar pe germana, se pare insa ca ar exista injectiile cu leptina deja in Germania si ... habar nu aveam!, spray, pastilute etc. https://www.abnehmen...hormon-leptin/#Cica injectiile sunt scumpe, e destul de controversata metoda, o sa incerc sa traduc informatiile principale cand am timp. Mai intai sa citesc eu in liniste si sa vad ce si cum. Sorryyyy, NU e blog, e o pagina care se pare ca ar si vinde produsele respective, ma duc sa citesc in liniste...daca si tu ai info de pe siteurile americane, bring'em on. Cica oricum ar fi fost aprobate produsele cu leptina de catre FDA in 2018 deja. Hai cu research-ul! Edited June 11, 20197 yr by Lapona Enigel Report
June 11, 20197 yr comment_253796 Ma intreb si eu, nenii astia sariti de 60 de ani, cu costume de cel putin 500 €, cravate de matase ieftina, mari analisti politici, jurnalisti, care se plimba pe lumea asta numai la business class, pantofi manufacturati in Italia, piele extraordinara, nenii astia, zic, cand stiu ca apar la TV, de ce nu isi taie bai nene parul care a depasit demult sfera nazala in care creste? Beats me, honestly! Report
June 11, 20197 yr comment_253800 Ma intreb si eu, nenii astia sariti de 60 de ani, cu costume de cel putin 500 €, cravate de matase ieftina, mari analisti politici, jurnalisti, care se plimba pe lumea asta numai la business class, pantofi manufacturati in Italia, piele extraordinara, nenii astia, zic, cand stiu ca apar la TV, de ce nu isi taie bai nene parul care a depasit demult sfera nazala in care creste? Beats me, honestly! Hahaha! Tocmai ce m-am asezat pe scaun si am deschis pagina. Mi-ai facut ziua!In alta ordine de idei, eu cheltui niste sume enorme cand trebuie sa imi comand consumabilele. Daca as chelti sumele astea pentru mine... Report
June 11, 20197 yr comment_253802 Ma intreb si eu, nenii astia sariti de 60 de ani, cu costume de cel putin 500 €, cravate de matase ieftina, mari analisti politici, jurnalisti, care se plimba pe lumea asta numai la business class, pantofi manufacturati in Italia, piele extraordinara, nenii astia, zic, cand stiu ca apar la TV, de ce nu isi taie bai nene parul care a depasit demult sfera nazala in care creste? Beats me, honestly! Hahaha! Tocmai ce m-am asezat pe scaun si am deschis pagina. Mi-ai facut ziua!In alta ordine de idei, eu cheltui niste sume enorme cand trebuie sa imi comand consumabilele. Daca as chelti sumele astea pentru mine... Acum am vazut ca am scris "matase ieftina " cand eu vroiam sa spun fina si aparitie ieftina . Vorbim de CNN si posturi din astea, cu staif, adica, nu de ce ti-am aratat eu tie Report
June 11, 20197 yr comment_253803 E vorba de un analist politico-financiar care analiza acolo joculetele lui Trumpica fara frica vis-à-vis de acordurile economice intre China si SUA , evident ca imbracat la patru ace, logica si elocventa absolut admirabile, punctat la obiect, sa nu mai spun de technical terms, tot ce poate conferi credibilitate unui intervievat la CNN. Eh...au fost de ajuns baladaile de ii ieseau din nas si pe-o nara si pe ailalta ca sa imi pierd toata bunavointa de a-l asculta ... Asa si cu Cristian Tudor Popescu, super inteligent , scurt, la obiect, precizie de scalpel cum le ia maul unor "VIP"-uri romanesti, jneap-jneap...pana cand incepe sa faca spume la gura , yuuuuuuck! De asta nu ma mai uit decat la interlocutorul lui pe Zmeu TV sau cum ii zice. Report
June 11, 20197 yr comment_253805 Adica pe alimente? Ca le iei organic , cat se poate de natural? U-ha...vrei sa traiesti cu mancare din asta in MEDCs? Banu jos! Report
June 11, 20197 yr comment_253806 Adica pe alimente? Ca le iei organic , cat se poate de natural? U-ha...vrei sa traiesti cu mancare din asta in MEDCs? Banu jos! Niu- eu zic de consumabilele de la serviciu - kit-uri pentru aparatele mele. Biotech-ul sa traiasca! Edited June 11, 20197 yr by Wowerful Report
June 12, 20197 yr comment_253813 Today is the day of Am adormit la 4...din cauza Alphei , Minoriciului si Dexului ...Cernobîl...M-a mancat in -si anume- dos aseara sa nu ma uit la The Dr. Blake's Mysteries si sa incep cu serialul...am tras doua episoade lant, dupa care nu am putut inchide un ochi ... Adica pe alimente? Ca le iei organic , cat se poate de natural? U-ha...vrei sa traiesti cu mancare din asta in MEDCs? Banu jos! Niu- eu zic de consumabilele de la serviciu - kit-uri pentru aparatele mele. Biotech-ul sa traiasca! Ce interesant trebuie sa fie acolo la tine Report
June 12, 20197 yr comment_253817 Buna! si eu am de vizionat film Cernobal si miniseriea de 5 episoade ,ca vara e lunga seara cand nu o fi nimic interesant la tv. sa am ce viziona (astea mi le-a adus domnul Geany pe un stik de la colegii lui de serviciu) Canicula azi la noi ,stam in casa ca nu e de iesit,nici nu aprind aragazul azi,terminam ce e prin frigider O zi minunata tuturor! Report
June 12, 20197 yr comment_253824 hello, hello, 30C, soareeeeee, fara nor, fara vant! n-am ce sa va zic, doar am trecut sa fac prezenta si sa va salut: hai noroc!cu glorie, bineinteles! Report
June 12, 20197 yr comment_253828 Hello, trimit eu o adiere devant pentru cine vrea. Eu bolesc, tusesc ca magarul , am fugit de la munca si am ajuns la pneumolog care mi-a dat reteta cu antibiotic. Asa ca va salut si va servesc cu ceai de plante daca e cineva amator! Am adormit la 4...din cauza Alphei , Minoriciului si Dexului ...Cernobîl...M-a mancat in -si anume- dos aseara sa nu ma uit la The Dr. Blake's Mysteries si sa incep cu serialul...am tras doua episoade lant, dupa care nu am putut inchide un ochi ... Stai sa vezi episoadele urmatoare! Cica rusii vor sa faca si ei un serial in varianta lor despre Cernobyl! Chiar sunt curioasa daca fac si ce vor schimba! Cred ca daca serialul ar fi fost in limba rusa ar fi fost si mai fain! Report
June 12, 20197 yr comment_253829 Of, mino! Multă sănătate îți doresc. Cred că trebuie să faci o schimbare... în ultim vreme tot parte de boli ai avut. Starea vremii la noi: soare, cald ca vara. Ieri a dat o ploicică suficientă cât să mai ude puțin pământul. Moatza, de câte ori plouă la noi mă gândesc la tine. Dacă sughiți mai des să știi să eu sunt de vină. Report
June 12, 20197 yr comment_253837 Moatza, de câte ori plouă la noi mă gândesc la tine. Dacă sughiți mai des să știi să eu sunt de vină. tu gandeste-te la mine, las' ca ma descurc eu cu sughitu'! si io m-am gandit la tine c-au zis astia la tv de-un festival de teatru la voi, asociez locuri cu oameni pe care nici nu-i cunosc. Mino, sanatate, asta-i culmea nervilor, pe canicula sa mai fii bolnav, cu tuse!!! Report