Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Aveti idee cum ii zice pe romana? Pe engleza ii zice tench si pe germana Schlei, ramura tinca tinca.

peștele matale rusesc este tocmai linul românesc care se regaseste si in folclorul regional de tip lin-o-leano read2.gif

Adica...Tinca de la nemti e Leana de la noi :lol: ?

Bai, sa mai zica vreunu ca globalizarea e o chestie moderna laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Dexule, multam pentru raspuns! Habar nu aveam. M-a uimit putin ca doamna de la galantar a spus ca ei ii place mult mai mult Tinco-Leana decat crapul obisnuit ori ala Amur (care chiar are o carne alba si fina, dupa papilele mele) , pentru ca nu are gustul ala de mal. Si culmea, linul traieste doar in medii maloase , in ape cu fundul noroios si malos. Cat de diferite pot fi gusturile si perceptiile smile.gif Deocamdata am folosit doar coada si capul la ciorba. Sunt curioasa ce gust are prajit ori la cuptor. Cert e ca ma scoate din sarite la curatat solzii , ca sunt miiiiici s se tin ca scaiul d epielea lui, nu reusesti sa ii scoti cum trebuie. Atat ete.

Si acestea fiind spuse, buna dimineata!

2503e5f2b9ccab298f80514903cdf2cf.jpg

9297bf9c83bc76bab6ccd13ff6c664de.jpg

Cu mare placere, draga mea! 6.gif

Azi sunt super impresionata, ieri am dat olecutza de apa la shoricei ca m-a anuntat sor ca al nostru Mociclist zuzel a crescut . A renuntat la rotile ajutatoare. Ce mandra mai sunt de nebunic love7.gif. L-a molipsit si pe alaltu :lol:))

https://www.facebook.com/catalin.mihuta.33/videos/174340347381294/

Vine ziua amandurora acush si complotam sa ii luam motor nou. Abia astept sa vad ce fata face.

Azi sunt super impresionata, ieri am dat olecutza de apa la shoricei ca m-a anuntat sor ca al nostru Mociclist zuzel a crescut . A renuntat la rotile ajutatoare. Ce mandra mai sunt de nebunic love7.gif. L-a molipsit si pe alaltu :71:))

Vine ziua amandurora acush si complotam sa ii luam motor nou. Abia astept sa vad ce fata face.

Ce atitudine de motociclist are :lol: Cred ca este o mica avere un motor pentru astia mici!

Nici nu stiu cat o fi una noua. I-a luat-o ta-su la mana a nhspea ca sa invete sa se tina intai si sa mearga. Dar i-a luat- o cand el nu implinise nici trei ani. Si de atunci mergea regulat la "galaj" ca sa verifice daca e acolo, are rotile cum trebuie, daca nu i s-a luat vospeaua alea alea laugh.gif

Pana se face mare are timp taica-su sa ii construiasca una personalizata 71.gif Oricum, are de invatat bine.

Uite aici, la 3 ani happy.gif:

https://www.youtube.com/watch?v=lMoKwWS6GKI

Azi sunt super impresionata, ieri am dat olecutza de apa la shoricei ca m-a anuntat sor ca al nostru Mociclist zuzel a crescut . A renuntat la rotile ajutatoare. Ce mandra mai sunt de nebunic love7.gif. L-a molipsit si pe alaltu :lol:))

"Mociclist adevalat" :71: , sa va traiasca :71: !

https://www.facebook...74340347381294/

"Mociclist adevalat" :71: , sa va traiasca :71: !

Multumiiiiim, Adi! Ai ai tai sa traiasca fericiti, sanatosi si impliniti! Toti copiii sa traiasca fericiti! Si cei mari si cei mici 11.gif

Lapo, cel din video la 3 ani e al vostru? Sa stiu cu cine ma laud...

happy.gif Dexu', nuuuu, ala mic e pui de rus. Al nostru e in linkul de facebook.

Si face 5 ( ohmy.gifohmy.gifohmy.gif, cand , caaaand au trecut?!?!) acusica. Parca mai ieri plecam catre tara si cand am vazut-o pe sor cu burtoiu la gura am inceput sa plang happy.gif

Iau si eu o cafea Lori, sar'na! Sa-ti traiasca nepotelul, e dulce tare, cresc tare repede, nu-i asa? :lol:
Hello! Iau si eu o cafea, mama ce bine arata! Ei va trimit puțină aromă de tei, miroase afara de înnebunești!

post-343-0-09848700-1592987806_thumb.jpg

Hello! Iau si eu o cafea, mama ce bine arata! Ei va trimit puțină aromă de tei, miroase afara de înnebunești!

love7.gif

Cartierul unde stau eu e pliiiiiin de tei. Si strada unde stau geme de ei. Dar cei mai falnici sunt unul in fata la bucatarie si unul langa imobil:105486964_195305631809268_2252719119693928943_n.jpg

Si asta , cel mai frumos tei de aici:

105405515_289238275460239_6490373536403078761_n.jpg

Pe strada mea si prin imprejurimi:

105411268_3070663269691789_2707037485921531785_n.jpg105484641_271753170914601_2991204108312297668_n.jpg105895684_303437091064069_1846433005006881925_n.jpg105608553_321542745510405_3184900758787656587_n.jpg106122238_348588699467091_1946540218784905858_n.jpg

Teii m-au insotit toata viata mea. Ticseau si ticsesc si acum unul din parcurile declarate la ora actuala a fi cele mai frumoase din tara, Copoul vasluian, nu cel din Iasi. Mergeam des cu mama si tata in Copou, cand eram mica.

Apoi, am dat la liceu si am intrat in liceul de pe aleea cu tei , care duce spre Copou. Tei falnici, batrani, impunatori. Acum vreo 10 ani au fost inlocuiti cu altii mai tineri care deja si-au unit coroanele si creeaza aceeasi atmosfera ca in trecut. Cu mirosul de tei asociez noptile de vara cand invatam pentru bac, apoi facultate, cu ani de liceu, cu iubire de o viata, cu aventuri si mai haioase si mai prostesti, ca de adolescenti...DImineata cand plec la job deschid geamurile si cand vin pluteste peste tot mireasma lor.

Au innebunit teii, sau poate asa au fost mereu :love7:

Insa, Mino, oricat de imbatator le e mirosul, te instiintez cu parere de rau ca provoaca alergii si usturimi maxime in gat.

Insa, Mino, oricat de imbatator le e mirosul, te instiintez cu parere de rau ca provoaca alergii si usturimi maxime in gat.

Stiu, vad deja efectul lor, cam tusesc dar bag un calmotusin si trece!

Constanța e un oraș plin de tei, dar pe strada mea a mai rămas unul singur, în fața casei mele, care nu ar fi rămas nici ăsta dacă întîrziam 5 minute să ies în fața casei cînd se puseseră loazele pe tăiat :) nu înțeleg dorința unora de a tăia copacii ca să li se vadă casele, dar asta s-a întîmplat în cazul vecinilor mei care au tăiat 4 tei în cîteva minute. Ajunseseră la cel din fața casei mele cînd am ieșit afară în cămașă de noapte, pentru că așa se face treaba, pe blat, sîmbătă dimineață, cînd toată lumea vrea doar să stea liniștită în casă. Probabil și-au dat seama că iese cu scandal dacă se apucă să îl taie după ce i-am întrebat ce fac acolo, așa că l-au lăsat. E cel mai bun parfumant de cameră, iar umbra pe care mi-o furnizează la fereastră e de neînlocuit cu alte mijloace :love7:

20200624_200248_copy_1209x907.jpg

20200624_200304_copy_1036x1381.jpg

Hello, noi nu avem prea multe de raportat. Aseară am fugărit niște iepuri:

post-1728-0-60038000-1593043625_thumb.jpeg

Vai ce frumos e. Este al vostru?

Nici eu nu am nimic de raportat, sint in Romania, in autoizolare pana sambata viitoare. So much fun.

Hello! Eu teoretic sunt in concediu de azi dar sunt la munca, totuși. Și aștept să se dea drumul la sistemele de lucru, care sunt oprite din cauza unor toți care au taiat copaci dar și cablurile de net din fabrica!

Clau, sporuri multe!

Blackie, ce pot sa iti spun? Doar condiții bune in autoizolare!

Hey girls!

De ieri dupa-amiaza detin...ähm, relatii sexuale cu o migrena. Adica ea cu mine, fara acordu' meu mad.gif.

A venit canicula aici, ieri erau 36 grade, cand am intrat in masina ma zis ca fac combustie spontana smileys-sommer-113.gif Umezeala din aer ma termina...singura modalitate sa ma mai racoresc e sa ma duc la 80-90 grade la sauna. Dupa e mult mai ok plus smileys-sommer-39.gif la greu. Si, normal:

57a622cb430483054b66a95650c21fee.jpg

Si varianta dietetica:

Iced-Espresso-Tonic-by-eat-blog-love_8.jpg

Iubeam vara...dar aia adevarata cu temperaturi de pana la 28 grade si cateva zile toride de 30-32 pe vara...

Clau, ce fain de tine ca ajungi rapid la mare. Tare bine trebuie sa faca briza.

Vad acolo langa palierul pentru verdeturi si o ceva pentru flori? Tot tu l-ai facut? Si, cum ai vopsit palierul, tehnica aia vintage? Imi place muuult! Am un ghiveci care se asorteaza cu palierul tau.

81wMWutM3iL._AC_SX569_.jpg

Acu' tre' sa-mi fac palier happy.gif

Am un mare problem: uraaaaaaaaasc plosnitele. Si aici, cand da caldura , e plin de ele. Eu am senzatia ca vin de la sobolanu ala de sub mine...cred ca le tine ca animale de casa. Aveti idee ce substante se pot folosi care sa le alunge? In afara de cele chimice. Plasa nu am la geam ca mai folosesc sa scutur carpa de praf, sa pun eventual apa la pasarele etc.

Le urasc, bleah, bleah. Astea si cockroahches...carcalacii ph34r.gif Intepenesc mai mult de scarba decat de frica.

Am un mare problem: uraaaaaaaaasc plosnitele. Si aici, cand da caldura , e plin de ele.

Ploșnițele sau căpușele. că daca ai ploșnițe e broblem mare de tot

Am un mare problem: uraaaaaaaaasc plosnitele. Si aici, cand da caldura , e plin de ele.

Ploșnițele sau căpușele. că daca ai ploșnițe e broblem mare de tot

Poate plosnite de cereale?

Cele care put cand le strivesti?