Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Adriana, iti scriu aici, ca sa nu mai stric topicul celalalt. Am gasit masina perfecta de paste...acu' tre' sa mai gasesc si un sponsor fuckme.gif

Ma gandeam io in mintea mea ca o trebui sa fie scumpa, deh, ca arata foarte binefacuta...mama si cand i-am vazut pretul, m-am linistit cu pastele. hiding.gif

Plosnite, fratilor! Scarboase, fac ca toti dracii cand zboara de imi sta inima in chept, put de iti pica nasu cand le strivesti...

Deci, plosnite de cereale, zbârnâie cand zboară și fac poc când se așează.

Astea nu sunt ploșnițe adevărate, vorba lui Dex, aia ar fi fost broblem!

Laponica am bagat la altelier de recreatie proiectele corona si cum am vopsit .

Intr-adevar e super cu marea aproape, numai ca acu e perioada meduzelor asa ca nu prea intram in apa, dar pentru plimbareli,ajungem cam de 3 ori pe saptamana.

Wonderful ce iepurila scump❣❣❣

Plosnite, fratilor! Scarboase, fac ca toti dracii cand zboara de imi sta inima in chept, put de iti pica nasu cand le strivesti...

Deci, plosnite de cereale, zbârnâie cand zboară și fac poc când se așează.

Astea nu sunt ploșnițe adevărate, vorba lui Dex, aia ar fi fost broblem!

Bella, noi la astea le zicem plosnite...

stinkwanzen-bekaempfen.jpg

w1000_h695_x484_y306_shutterstock_1199586454-ba83a20cdd0b3655.jpg2a1f0d.jpg150327-nabu-stinkwanze-helge-may.jpeg

Astea verzi, maro si gri nu sunt periculoase pentru oameni, dar tot mi se zbarleste sangele in vene cand le vad. Se hranesc cu fructe, in special sucul lor si frunze.

Eh...alea de pat cu ... sange de Homo Sapiens.

Tu probabil te gandesti la cele de pat...ca sunt si din alea, care arata ca o capusa mai mare...

Dexu, capusa e asta:

zecke-tk-42-38695773.jpgPericuloasa si dracia asta ca poate da boala Lues/Sifilis.

Bon, am gasit o reteta de casa pentru plosnite: 120 ml detergent de vase cu 250 ml otet se amesteca bine si se mai adauga 500 ml apa , se amesteca foarte bine si se sprayaza ramele ferestrelor. Cica e o bariera olfactiva foarte eficienta impotriva lor. Da Doamne!

Si asta este plosnita de pat...:

bild-89146-resimage_v-variantBig16x9_w-1088.jpgbettwanze-bettwanzen-sind-vier-bis-neun-millimeter-lang-sechsbeinig-behaart-und-rotbraun-gefaerbt-.jpg

Care tot oameni halimangeste...

ruecken-mit-bissen-von-bettwanzen-die-bisse-der-bettwanzen-sind-nicht-bei-allen-menschen-sichtbar-doch-wenn-dann-treten-sie-meist-in-einer-reihe-der-wanzenstrasse-auf-.jpg

Edited by Lapona Enigel

Plimbarica 5 km la mare si shake in loc de cafeluta azi. Bine asa

post-591-0-78855600-1593152832_thumb.jpg

post-591-0-63773500-1593152851_thumb.jpg

Bucurie mare: au dat mustatile la ananas :love7:

post-591-0-06197400-1593152886_thumb.jpg

Astea verzi, maro si gri nu sunt periculoase pentru oameni, dar tot mi se zbarleste sangele in vene cand le vad.

Exact, astea sunt plosnite de cereale, nepericuloase dar dezagreabile la maximum.

Cum tu ai spus doar "plosnite" Dex si cu mine ne-am gandit la cele de pat... Brrrr!

Adriana, iti scriu aici, ca sa nu mai stric topicul celalalt. Am gasit masina perfecta de paste...acu' tre' sa mai gasesc si un sponsor

Ma gandeam io in mintea mea ca o trebui sa fie scumpa, deh, ca arata foarte binefacuta...mama si cand i-am vazut pretul, m-am linistit cu pastele. hiding.gif

Bre da tu ai nevoie de 6kg de paste pe zi/saptamina?

nu

deci, nu-ti trebuie :love7:

eu mi-am salvat-o pe asta, mi-as lua-o cind i-as gasi un loc in care s-o pun si cind as avea timp sa fac paste si sa le mincam imediat. pina atunci stau cuminte si cumpar :)

https://www.amazon.it/Philips-HR2345-29-Collection-Pastamaker/dp/B06XC555NN/ref=sr_1_2_sspa?__mk_it_IT=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=pasta+maker&qid=1593164489&sr=8-2-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExWFhBMTg5TTFFN1pEJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNTQ4NjIzMTZEN0o3TjZQWkZBMyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMDM1OTY0MU8xRTUzS1VCTFo4SiZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2F0ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

Bine ca nu e fiica-mea treaza si sa-si bage nasul aici, ca de-l vedea pe Iepurila nu mai aveam pace pana nu-i faceam rost de unul...

Fain la tine, Clau! Ai de gand sa plantezi ananasul in lada aia "homemade"?

La noi a fost racoare zilele astea, asa ca mi-am facut aseara si pofta de clatite cu dulceata de visine. Azi m-am trezit cu noaptea-n cap si am bagat la cuptor o placinta cu branza si spanac. Va povestesc mai tarziu ce-am patit cu ea ca n-am timp acuma :love7: , ma duc sa ma uit la juma' de episod din serialul meu preferat coreean (Mino stie :love7: ), dupa aia ma duc la serviciu, si pe urma vine weekendu' :) !

Bine ca nu e fiica-mea treaza si sa-si bage nasul aici, ca de-l vedea pe Iepurila nu mai aveam pace pana nu-i faceam rost de unul...

La noi a fost racoare zilele astea, asa ca mi-am facut aseara si pofta de clatite cu dulceata de visine. Azi m-am trezit cu noaptea-n cap si am bagat la cuptor o placinta cu branza si spanac. Va povestesc mai tarziu ce-am patit cu ea ca n-am timp acuma :love7: , ma duc sa ma uit la juma' de episod din serialul meu preferat coreean (Mino stie :love7: ), dupa aia ma duc la serviciu, si pe urma vine weekendu' :) !

Apropo de iepuri, acum 2 ani in toamna se pripasise un iepuras in curtea fiului meu. El a crezut ca e iepure salbatic asa ca l-a lasat in pace, ii mai lasa bucatele de morcov si varza prin curte. Intr-o dimineata insa cand incepuse deja sa dea frigul binisor peste noapte, fi-miu lucra ceva la masina cand s-a trezit ca iepurele vine spre el si i-a sarit efectiv in brate. Atunci si-a dat seama ca e iepure de casa si cineva fie l-a pierdut, fie l-a abandonat, asa ca l-a luat in casa, a pus afise pe strada si anunturi pe paginile de animale pierdute pe net insa nimeni nu l-a revendicat. Si uite asa ate copilul 2 motani si o iepuroaica. Ea e printesa, e o alintata si cu o personalitate puternica , face ordine cy baietii care o adora si o pazesc

post-178-0-70472200-1593173114_thumb.jpeg

Adriana, iti scriu aici, ca sa nu mai stric topicul celalalt. Am gasit masina perfecta de paste...acu' tre' sa mai gasesc si un sponsor

Bre da tu ai nevoie de 6kg de paste pe zi/saptamina?

nu

deci, nu-ti trebuie :)

eu mi-am salvat-o pe asta, mi-as lua-o cind i-as gasi un loc in care s-o pun si cind as avea timp sa fac paste si sa le mincam imediat. pina atunci stau cuminte si cumpar :love7:

https://www.amazon.i...0NsaWNrPXRydWU=

Mama, zici ca sunteti surori tu si constiinta mea laugh.gif Clar nu fac 6 kile de paste pe saptamana, eu mai mult consum paste toamna-iarna, desi saptamanile astea am avut mereu pofta de ele. Apropo, as vrea sa incerc cu unt si salvie care sunt foarte apreciate. Nu am facut niciodata. Dar, recunoaste ca e super faina masinaria. Costa atat pentru ca e facuta din metale de calitate si nu plastice, ca astea de uz caznic.

Si tu Philips? Ca si eu 24.gif Ma uitam la asta:https://www.amazon.de/gp/product/B07FKJKCZM/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Pana una alta, vreau sa ma perfectionez in fabricatul inghetatei happy.gif

Clau,

post-591-0-78855600-1593152832.jpg

înteleg tongue.gif E misto la plaja, aia, da si coordonatele geografice, te rog, 24.gif

La noi a fost racoare zilele astea, asa ca mi-am facut aseara si pofta de clatite cu dulceata de visine. Azi m-am trezit cu noaptea-n cap si am bagat la cuptor o placinta cu branza si spanac. Va povestesc mai tarziu ce-am patit cu ea ca n-am timp acuma :) , ma duc sa ma uit la juma' de episod din serialul meu preferat coreean (Mino stie B) ), dupa aia ma duc la serviciu, si pe urma vine weekendu' :love7: !

Apropo de iepuri, acum 2 ani in toamna se pripasise un iepuras in curtea fiului meu. El a crezut ca e iepure salbatic asa ca l-a lasat in pace, ii mai lasa bucatele de morcov si varza prin curte. Intr-o dimineata insa cand incepuse deja sa dea frigul binisor peste noapte, fi-miu lucra ceva la masina cand s-a trezit ca iepurele vine spre el si i-a sarit efectiv in brate. Atunci si-a dat seama ca e iepure de casa si cineva fie l-a pierdut, fie l-a abandonat, asa ca l-a luat in casa, a pus afise pe strada si anunturi pe paginile de animale pierdute pe net insa nimeni nu l-a revendicat. Si uite asa ate copilul 2 motani si o iepuroaica. Ea e printesa, e o alintata si cu o personalitate puternica , face ordine cy baietii care o adora si o pazesc

Ce pufosenie simpatica, zici ca e de jucarie happy.gif

Ia uite, Adri, aici. Ce impresie iti face?

Ia uite, Adri, aici. Ce impresie iti face?

impresia e mereu aceeasi, as vrea-o da' nu pot :love7:

e ca aia de care ziceam eu, m-am uitat indelung la ele acu citva timp. mi se pare ca diferenta e ca cea pusa de mine e transparenta si vezi aluatu

din cite am citit eu aluatul pentru masinile astea tre sa fie foarte dur, adica unu care nu se poate lucra sa il intinzi de ex si la care ti-ar veni mereu sa adaugi lichid, tocmai ceea ce nu trebuie facut pentru ca, ca sa il poate impinge acolo in forma tre sa fie foarte uscat

ce mi-a placut maxim la prima pusa de tine e accesoriul pentru ravioli, ala sigur ar fi misto sa ii faci mai rapid decit la mina

da' mi se pare ca exista ceva si pentru Imperia aia clasica da' nu prea mere, e greu sa dozezi cita umplutura sa cada exact si sa nu faca un dezastru cu pasta

io ti-am zis. mi-as lua si masina de inghetata si asta, dar ar trebui sa dublez bucataria si sa fiu la pensie, cre ca prima optiune e mai sigura decit a doua :)

Vai ce frumos e. Este al vostru?

Nici eu nu am nimic de raportat, sint in Romania, in autoizolare pana sambata viitoare. So much fun.

Nu este al nostru cu acte dar tot pe la noi prin gradina stau. Sunt 3 iepurasi si mama lor.

Pe iepurasi i-a prins sotul si ne-am "jucat" putin cu ei, dar tremurau ca varga, asa ca le-am dat drumul sa mearga acasa la ei ( care casa e ori la noi pe undeva ori la vecina in niste tufisuri.

Anul asta parca sunt mai multi iepurasi din astia. Pe toate peluzele ii vad rontaind..

Vai Lapona ! Stink bugs! Pe mine nu ma dezgusta atat de rau dar nici nu imi place sa ii stiu prin casa. Pana la momentul de fata, stam bine si nu avem invazie.Dar capusele alea ma terorizeaza. Aici sunt multe caprioare si cand mergem la cate o drumetie prin padure sau poteci cu iarba mai mare am stres. Ajung acasa si il caut pe copil prin toate locurile- dupa urechi, in chiloti. Jale cu ele!

Clau, dar nimenu nu poarta masca! :71:

Vai ce frumos e. Este al vostru?

Nici eu nu am nimic de raportat, sint in Romania, in autoizolare pana sambata viitoare. So much fun.

Nu este al nostru cu acte dar tot pe la noi prin gradina stau. Sunt 3 iepurasi si mama lor.

Pe iepurasi i-a prins sotul si ne-am "jucat" putin cu ei, dar tremurau ca varga, asa ca le-am dat drumul sa mearga acasa la ei ( care casa e ori la noi pe undeva ori la vecina in niste tufisuri.

Anul asta parca sunt mai multi iepurasi din astia. Pe toate peluzele ii vad rontaind..

Vai Lapona ! Stink bugs! Pe mine nu ma dezgusta atat de rau dar nici nu imi place sa ii stiu prin casa. Pana la momentul de fata, stam bine si nu avem invazie.Dar capusele alea ma terorizeaza. Aici sunt multe caprioare si cand mergem la cate o drumetie prin padure sau poteci cu iarba mai mare am stres. Ajung acasa si il caut pe copil prin toate locurile- dupa urechi, in chiloti. Jale cu ele!

Clau, dar nimenu nu poarta masca! :71:

Foarte nenorocite sint capusele astea. Cainele unor prieteni a murit acum doua saptamani din cauza lor, desi primea pastila contra capuselor. In ultimele 3 weekenduri tot iesisem impreuna la BBQ cu catei cu tot. Pana acum Ziggy e ok, nici nu am gasit capuse pe el.

Neața! Prietena mea a facut boala Lyme de la capușe, am o frică maxima de ele.

Wonderful, la mare si exercitii in aer liber ni se da voie fara.

E foarte cald si umed la noi si nu prea rezisti nici 30 min cu masca afara

Clau, inteleg. Era mai mult o intrebare in gluma.

Si la noi e cald si umezeala si nu e asa mare placere cu masca. Totusi, in general, purtam mastile in public. Nu imi place, dar nici eu nu stiu ce o fi mai bine. Pentru moment nu e roz deloc pe meleagurile unde sunt eu.

Astazi am fost la "tara". Am mers pe la ferme - voiam visine. Si am oprit si undeva la joaca. A fost frumos ca am avut cer acoperit si vant ( chiar si ceva ploaie ). Nu a fost aglomerat si chiar ne-am simtit bine.Iaca si dovada:

post-1728-0-13835500-1593311757_thumb.jpg

Clau, inteleg. Era mai mult o intrebare in gluma.

Si la noi e cald si umezeala si nu e asa mare placere cu masca. Totusi, in general, purtam mastile in public. Nu imi place, dar nici eu nu stiu ce o fi mai bine. Pentru moment nu e roz deloc pe meleagurile unde sunt eu.

Astazi am fost la "tara". Am mers pe la ferme - voiam visine. Si am oprit si undeva la joaca. A fost frumos ca am avut cer acoperit si vant ( chiar si ceva ploaie ). Nu a fost aglomerat si chiar ne-am simtit bine.Iaca si dovada:

post-1728-0-13835500-1593311757_thumb.jpg

Cand am vazut poza m-am gandit ca e fetita ta, pe urma mi-am adus aminte ca ziceai ca ai baiat :71: .

Ati gasit visine?

Copilu' al' mare o plecat de 2 ceasuri sa se intalneasca cu niste prieteni, prima data zicea ca merg la tenis, io am zis ca nu. Nu stiu voi, dar io-s inca paranoica... Prima data cand se intalnesc, din martie. Si-a luat dezinfectant, pus masca, ochelarii de soare si un clop :71: , zicea-i ca-i Omul Invizibil :-* .

Eu am terminat cu bucataritul pe ziua de azi, ieri n-am facut nimic ca a fost tare cald si umezeala si la noi, acum e placut. Ma duc acus sa spal vasele, pana una-alta imi fac de cap - adica imi beau cafeaua si vorbesc de una singura :-* .

1593344548[/url]' post='262900']

Cand am vazut poza m-am gandit ca e fetita ta, pe urma mi-am adus aminte ca ziceai ca ai baiat :71:

Ati gasit visine?

Haha! Mulțumesc de compliment! Așa, de la distanța arat mai bine :-*

Anul asta nu prea s-au făcut visine. Am găsit de cumpărat ceva, dar slăbuț. Asta este! Si când m-a gândesc ca la părinții mei au avut si cireșe si visine ( cred ca încă mai au visine)... Trebuia sa mergem, dar..

O sa mergem la afine, zmeura, piersici si ce o mai fi pe vara.

Vacanta placuta, mino! Sa aveti vreme buna!

Wow, ce faina esti pe tricicleta! icon_cheers.gif

Eu nu am noutati, totul e constant. Ne gandim la concediu. E primul an cand inca nu avem planul facut. Vedem cum va fi...

Salutari tuturor. hello.gif

Eu mi-am luat inima în dinți și am plecat la mare!

Pai da, cu 10 kg in minus si costumul de baie e mai fericit! :71:

Mino, concediu placut!

Sotul tot ma bate la cap ca, daca n-a plecat in Romania, sa mergem cateva zile undeva pe-aici prin provincie; dar n-am chef in vremurile astea, mai bine stau acasa si ma plictisesc (vine vorba) ...

Acum 2 zile am cumparat online un aparat portabil de aer conditionat, si estimau ca-l livreaza pe 13 iulie. Azi am primit email ca vine maine :D ! M-am uitat la tracking si printre altele spune ca ne lasa nota daca nu suntem acasa si pachetul nu incape in cutia postala. Maine lucrez de acasa, sa-i urmaresc cum incearca sa-l bage in cutie :D ... Lasand gluma la o parte, sper sa vina cu pachetul, nu direct cu notita, ca am patit de multe ori...