June 4, 20206 yr comment_262464 Fetele din Romania, mai este autoizolarea de 14 zile cand intri in tara? Caut informatii pe site-urile oficiale romanesti insa nu sint lamurita, spune ca doar cei care vin din zonele rosii trebuie sa se autoizoleze insa nu gasesc nici o situatie actualizata a zonelor. Stiti ceva mai detaliat? Orice info e binevenita. Blackie, la punctual 9 spune ceva de intrarea in carantina/autoizolare pentru persoanele care intra in tara, dar sunt destul de vagi detaliile: Stare de alerta 15.05.2020 Iar aici at fi un ultim bulletin informativ, cu niste numere de telefon. Acolo cum este declarata tara? Report
June 4, 20206 yr comment_262466 Fetele din Romania, mai este autoizolarea de 14 zile cand intri in tara? Caut informatii pe site-urile oficiale romanesti insa nu sint lamurita, spune ca doar cei care vin din zonele rosii trebuie sa se autoizoleze insa nu gasesc nici o situatie actualizata a zonelor. Stiti ceva mai detaliat? Orice info e binevenita. Blackie, la punctual 9 spune ceva de intrarea in carantina/autoizolare pentru persoanele care intra in tara, dar sunt destul de vagi detaliile: Stare de alerta 15.05.2020 Iar aici at fi un ultim bulletin informativ, cu niste numere de telefon. Acolo cum este declarata tara?Merci Mino. Inca nu m-am lamurit, e foarte vaga imformatia. Asta e ca nu gasesc nicaieri o actualizare a zonelor. Nu stiu cum e declarat Luxembourg, stiu ca e aproape totul deschis, inclusiv restaurante, cinema, gym. In fine incerc maine sa dau niste telefoane daca o raspunde cineva. Trebuie sa ajung in Romania pentru o urgentabde familie altfel nu plecam la drum in vremurile astea. Report
June 5, 20206 yr comment_262467 Neatza! Aseara la știri se spunea ca vor da un nou buletin informativ în care sa specifice ca dacă nu vii din zona roșie nu e nevoie de autoizolare, dar nu am auzit tot articolul de la început . E gata cafeaua! Report
June 5, 20206 yr comment_262469 Neatza! Aseara la știri se spunea ca vor da un nou buletin informativ în care sa specifice ca dacă nu vii din zona roșie nu e nevoie de autoizolare, dar nu am auzit tot articolul de la început . E gata cafeaua!Ah multumesc mult Mino, voi urmari stirile. Stau cu bagajele la usa.Intre timp am reusit sa aflu ca in momentul de fata oricine intra din afara pana pe 15 iunie inclusiv, trebuie sa se autoizoleze 14 zile.In alta ordine de idei, buna dimineata la han! Report
June 5, 20206 yr comment_262478 Buna, fete!Blackie, eu tare iti doresc sa se imbunatateasca situatia si sa nu mai fie nevoiti sa plecati constransi Apropos de discutia de la ce gatim, am facut ieri patru ardei umpluti cu un rest de umplutura la congi si m-am trezit dimineata la 4 cu arsuri de stomac...bila mea face fite la greu. In afara de asta, au inceput si durerile de cap, normal Am adormit mai tarziu iar dar m-am trezit super buimaca. Urasc momentele astea. Report
June 5, 20206 yr comment_262480 Buna, fete!Blackie, eu tare iti doresc sa se imbunatateasca situatia si sa nu mai fie nevoiti sa plecati constransi Apropos de discutia de la ce gatim, am facut ieri patru ardei umpluti cu un rest de umplutura la congi si m-am trezit dimineata la 4 cu arsuri de stomac...bila mea face fite la greu. In afara de asta, au inceput si durerile de cap, normal Am adormit mai tarziu iar dar m-am trezit super buimaca. Urasc momentele astea. Vai Lori ce aiurea sa nu poti manca ce poftesti, sper sa-ti revii repede Report
June 5, 20206 yr comment_262483 Da...e ciudat rau. Eu una sunt convinsa ca e chestie genetica treaba cu bila, ca si cu alergiile, de fapt. Ca si mama mea are alergii - pe vremea aia nu se stia de alergii, era astm, dar ea se sufoca doar la tara ori cand facea curatenie generala ca in comunism cu scos de covor, batut, etc...Asa si cu bila...eu suspectez ca bunica a murit de o ceva (ca sa nu numesc boala aia urata) la ficat/bila/pancreas. A avut mereu probleme. Mama la fel, probleme cu bila, pietre, i s-a facut operatie laparoscopic...aiurea, aceleasi simptome daca , cumva, mananca chestiile care i-au provocat mereu rau ori se suprasolicita fizic cu curatenie, gatit, stat noptile pe la bucatarie etc. Nu am de gand sa duc "traditia" mai departe. Insa uneori, mai mananc si din astea, doar ca mai rar. Report
June 6, 20206 yr comment_262492 Mai stiti experimentele mele cu trandafirata cu capsuni? S-a facut aromata si rozalie. ?Dar nu m-am oprit aici. Am citit undeva de limonada cu tarhon, si cum am tarhon proaspat in gradina si acum sunt acolo (la gradina) am pus o crenguta de tarhon intr-un pahar de trandafirata si am pus in frigider, la macerat, peste noapte. Va tin la curent ?PS. Nu stiu sa pun poze de pe mobil, asa ca dovada o prezint marti. Edited June 6, 20206 yr by boni Report
June 7, 20206 yr comment_262505 Neatzaaa! Cafea, vrea cineva? Zilele trecute mi-am scos bicicleta la plimbare aseara dupa plimbări și multă muncă ma dureau toate, dar după un somn odihnitor ma simt super acum! Report
June 7, 20206 yr comment_262509 salutare, tuturor!eu vreau, as baga boticul in fiecare fel de cafea de acolo Mino cand razi te transformi in alta persoana Report
June 7, 20206 yr comment_262514 Buna dimineata la amiaza. Aici tot ploua si e frig rau. Unde s-a dus vara?? Vai Mino ce bine iti sta si ce tare se cunoaste ca ai slabit! Sunt invidioasa Report
June 7, 20206 yr comment_262520 Si eeeeeeu!!! Mino, ma inspiri maxim!!! Iau cafea si plec, ca am treaba! Ne mai auzim noi! Report
June 7, 20206 yr comment_262521 Fetele, multumesc mult! La kilograme nu sunt multe, vreo 6, dar la cm cred e clar ca sunt multi plecati, pentru ca am o pereche de pantaloni care erau fiiiiixi, asta sa nu zic altfel, iar acum fâlfâie si imi trebuie curea la ei. Pe mine ma dau peste cap diferentele astea de temperatura, aici de ieri sunt zile 31 de grade, ieri la masina aratau chiar 41 de grade, dar statuse in soare vreo 2 ore. Acum a aparut un nor mare din senin si e intunecat, deci nu inteleg vremea asta! Report
June 8, 20206 yr comment_262543 Halli hallo zusammen!Mino, ce descrii tu acolo este vara , ahm, pardon "vara" germana. Te face cu nervii...Cacelutza? Ia pe cine prinsäi io la semintele pentru pasarici. Eeeeeei, cumäträ vecinä, asa-i ca-ti place? Hai s-avem o saptamana cu folos! Spor in toate sa aveti! Report
June 8, 20206 yr comment_262552 partea a doua a retetei este asta Dupa calculele mele acest caiet cu retete l-am facut acum cam 33 de ani in urma la varsta de 12 -13 ani ,aveam la atelier(asa se numea pe atunci) o doamna f. severa ,si acolo am invatat sa impletesc (dupa revolutie cumparam mohair si impletem noaptea plovere,dar modele faine,le vindeam in consignatie ,deci mi-a prins super bine) am invatat sa cos,in clasa a 8 a a trebuit sa facem fusta closh' si acum stiu sa o fac ,cea pe care am facut-o pt. nota am purtat-o o gramada la fel si fusta dreapta ,mi-am scapat masina de cusut Ileana peste degetul gros de la mana (ca se rabata ca sa schimbi suveica) de m-a dus tata la urgenta,mi-a smuls dr. unghia ca era zdrobita de tot,si acum am semn,si prin clasa a 6 sau a 7 am avut tema pt. vacanta de vara sa facem un caiet cu retete ,de la mame,bunici,vecine cine vrem noi....eii ala e caietul,si acum,asa l-am facut atunci pe la 12 ani cu desene cu tot ce vezi,normal ca aveam numai note mari acolo,la caiet cred ca am avut doar 10 ca in rest cum am zis era super-super severa doamna fete care aveau note mari la mate si etc aveau note mici acolo asa ca da-i lacrime' si parinti furiosi la scoala,la mine era invers ...tin minte o vb. a doamnei ca spunea,credeti ca e frumos sa va formati o familie sa aveti bebelusi,e f. adevarat dar sa stiti ca bebelusii fac f. mult pi'...si ca'...ghiciti cine va curata ?!...asa ca scoateti caietul si scrieti cum se albesc tesaturile...si ne dadea pt. diferite pete cum se scot... Am preluat aici postul Geany, ca vroiam sa te rog neaparat, daca mai ai caietul ori scrise pe undeva, spune si aici ori pune poze. Ma intereseaza cum pot albi tesaturile, in special alea ingalbenit de timp ori facute gri la masina de spalat , mor ca nu gasesc nimic care sa functioneze. Si cum se scot pete de sange, rugina etc. De fapt, eu pentru petele de rugina de pe tesaturi am o metoda care a functionat mereu: se stoarce zeama de lamaie pe pata si se lasa la soare dupa care se spala haina respectiva. Se repeta daca nu iese din prima. Am avut niste pantaloni superbi albi candva, cu niste catarame care cu timpul au ruginit tesatura si asa i-am salvat. Report
June 8, 20206 yr comment_262554 Draga Laponel' din pacate acel caiet de clasa nu-l mai am (doar asta cu retete),era la mama si probabil la curatenie l-a aruncat la un moment dat,aveam o carte cu toate astea,sa vad daca mai e la mama ,dar ma indoiesc ,ca aveau o manie cu aruncatul,eu in schimb adun totul ,nu arunc nimic-nimic ,dar cum am zis cand m-am mutat de la mama dupa ce m-am intors din Italia nu am mai gasit nimic din lucrurile mele ,caietul il avusesem cu mine,asa a scapat Report
June 9, 20206 yr comment_262570 Sa va spun cum a scapat sotul de o mustruluiala zdravana - ziceti si voi daca ati mai vazut asa ceva, pai de ce are aparatul ala indicator de nivel maxim?? a iesit maglavaisul pe sub lamele de la robot ...Stiti care a fost norocul lui? ca nu era acasa cand am avut nevoie de ajutor , eu cu manuta mea am facut isprava ...Acum sa vedem daca ghiciti ce-am preparat cu ce a ramas in vas . Report
June 9, 20206 yr comment_262574 Neatza! Adi nu imi dau seama, ceva cu carne tocată? Am timp sa dau si o cafea intre timp. Report
June 9, 20206 yr comment_262575 eu cu manuta mea am facut isprava ...mai fac si eu cu Ken la fel, mi se intimpla sa pun prea multa faina si iese prea mult aluat Report
June 10, 20206 yr comment_262577 Eu acolo vad untura cu jumeri Si eu ... dar nu e ... Mino a ghicit ! Pun poza mai tarziu.Adriana, chiar? Eu am zis ca-s unicat . Report
June 10, 20206 yr comment_262579 Neatzaaa! Deci am fost pe aproape, Adi? . Ieri ne-au venit fluturașii pe luna de șomaj. Mi-a venit plânsul, buba e ca deși am început munca tot stăm degeaba din lipsa comenzilor iar asta e rău de tot. La voi cum este la muncă? Mai bine ca la mine?Să mai bem o cafea și să nu mă gândesc la ce vremuri vor veni! Report
June 10, 20206 yr comment_262582 Hei, Mino, stiu ca in momente din astea cuvintele sunt de prisos...imi pare atat de rau ! Stiu foarte bine cu ce se mananca viata acolo, am parintii care acum sunt la pensie si mama a lucrat toata viata ei pe un salariu de nimic. Sora mea a renuntat si la viata in SUA si la cea in Bucuresti ca sa revina in orasul nostru natal sa duca o viata normala, dar s-a lovit cu capul de o realitate dura ... Iti doresc din inima si tie si tuturor care depind de munca acolo, sa se mentina, totusi, fabrica ! Dau si eu o cacelutza! Report
June 10, 20206 yr comment_262583 Mino, imi pare rau Sper sa-si revina lucrurile cat mai repede La mine este de lucru mai mult decat putem face dat fiind ca producem si materiale "health & safety" - abtibilduri, panouri, statii de dezinfectare etcIn judetul meu principala sursa de venit, pe langa cresterea animalelor, este turismul si alimentatia publica. Acolo-i buba mare. Daca nu se pun repede pe picioare, in timp, toti vom avea de suferit. Acum ne-au dat drumul sa circulam prin judet pt ca nu mai avem nici un caz de vreo 3 saptamani. O sa incercam sa ne organizam activitati astfel incat sa-i ajutam si pe cei afectati mai tare. Eu si fetele ne-am propus sa petrecem cateva weekenduri in Dingle, Waterville, Kenmare, Killarney... unde daca nu fac bani in sezon n-au cu ce trai restul anului. Oricum nu mergem in concediu, asa ca ne vom cheltui banii in zona noastra Report