July 8, 201214 yr comment_156490 Avertisment! nu mergeti in piata cu Zozo!!!Tu pleci dupa rosii, bame si piersici si pleci cu o plasa de abia o misti! In plus cu branza, cu pepene, cu bors, oua.Dar nu s-a linistit si mi-a indesat 1 kg de bame, eu tot zicindu-i ca la noi se mananca de 2 ori si gata alta distractie!! Cica lasa ca le cureti raman mai putine! Siiiiigurrrrr ca da! Acum voi afla daca bamele se congeleaza sau nu! Dar recunosc ca dupa ce mi-a dat peste maini ca vroiam sa-mi iau corcoduse de la tigani, in pahar din ala de 340 de grame, ca a zis ca scump, am gasit in spatele pietii un corcodus si mi-a tinut sarsanaua si mi-am luat din pom corcoduse, moca, da!! Report
July 8, 201214 yr comment_156496 Acum voi afla daca bamele se congeleaza sau nu! Se congeleaza Mai cumpar eu asa la pachete cand nu gasesc proaspete Report
July 8, 201214 yr comment_156501 Va salut si eu asa pe fuga!La noi astazi iar canicula dar ieri dupamasa am avut parte de o furtuna care a tinut vreo 2 ore.Macar a mai udat pamantul ca de racorit afara nici gand. Geany te rog sa imi zici cum faci tu langosi ca vreau sa fac si eu dar nu stiu cum.Merg sa termin mancarea,astazi avem ciorba de legume cu carne de vita si "snitele in ceapa" cu cartofi.Deci de data asta am facut dupa reteta lui Cerra: 1 kg faina200 ml lapte600 ml kefir50 gr drojdie2 oua1 lingura sare1 lingura rasa zahar. Dar jumate de reteta si cu ce am avut eu aka lapte sana si smanatana ,1 ou Dar alte dati am facut clasic cu apa...https://forum.artaculinara.ro/topic/1341-langosi/ Procedeul e acelasi doar ingredientele difera,nu pot sa zic care-i mai buna ca mi-au placut ambele,trebuie un aluat mai molcut lucrat bine dospit bine si musai lucrat doar cu ulei nu cu faina la urma intins si dat forma de langos... Ia si pe a lui Maya...http://mayas-esprit.blogspot.ro/2007/03/langosi.html Daca mai ai intrebari sa-mi spui multumesc Am mai incercat retete de ale tale cu aluat dospit si nici una nu a dat gres cel putin cu reteta de pizza i-am dat gata pe toti. Report
July 8, 201214 yr comment_156504 Ce caldura Abia acum am ajuns de la biserica si nu mai pot,imi vine sa ma bag in frigider!!!Astazi a fost o zi cam grea si dureroasa. Anul trecut chiar de ziua sotului meu,pe 6 iulie,am pierdut o persoana draga noua.O matusa care pentru mine era la fel ca si mama,ma ajuta cu copilasii,imi dadea sfaturi,era o persoana minunata. Era in data de 6.Impreuna cu verisoarele mele ii faceam un tort sotului si ne faceam planuri ca pe data de 9 sa mai facem unul pentru matusa care implinea 37 de ani.Pe la ora 17 am vorbit cu matusa la telefon(ea fiind plecata la brasov cu sefa si alte 3 colege,urmand sa se intoarca seara acasa)si ne-a spus ca sa ii pastram si ei tort si sa facem poze. Spre seara fetele au plecat acasa iar eu cu sotul am zis sa mergem sa ducem copii la somn.A sunat telefonul si sotul meu a iesit din casa,s-a intors dupa vreo 15 minute dar tulburat si agitat.Nu a vrut sa imi spuna nimic pentru ca si asa copii erau foarte agitati.Pe la 22.25 cineva batea cu disperare in poarta si apoi agitatie,vorba....L-am intrebat pe sotul meu ce se intampla si cand am iesit pe usa dormitorului am auzit pe cineva in curte spunand "Au murit toate"M-am intors la sotul meu si am zis "cum adica au murit?cine a murit?" Pana sa apuce el sa imi zica a sunat iar telefonul si am raspuns eu.Era una din verisoare si plangea si repeta intr-una "A murit mama,Ela a murit mama!" A fost ca un cosmar din care nu ma puteam trezi,imi venea sa zbier dar trebuia sa ma controlez sa fiu tare pentru ele,sa le sprijin. Apoi am aflat ca la intoarcerea spre casa de la Brasov,soferita care era si sefa lor,a facut o depasire unde nu era permis nu s-a asigurat,s-a lovit de un pod si de acolo a ricosat direct in fata unui tir ce venea din sens opus.Au murit toate 5 pe loc. In afara de soferita care era mai invarsta ,celelalte aveau sub 40ani.O adevarata tragedie.Ma bucur acum ca fetele(verisoarele mele) au reusit sa treaca cat de cat peste si s-au mai obisnuit cu ideea. Astazi s-a facut pomenirea lor la biserica!Sper ca nu am deranjat ca am scris asta dar parca acum m-am mai linistit. Report
July 8, 201214 yr comment_156505 multumesc Am mai incercat retete de ale tale cu aluat dospit si nici una nu a dat gres cel putin cu reteta de pizza i-am dat gata pe toti. Ma bucur nespus! Report
July 8, 201214 yr comment_156506 Ce caldura Abia acum am ajuns de la biserica si nu mai pot,imi vine sa ma bag in frigider!!!Astazi a fost o zi cam grea si dureroasa. Anul trecut chiar de ziua sotului meu,pe 6 iulie,am pierdut o persoana draga noua.O matusa care pentru mine era la fel ca si mama,ma ajuta cu copilasii,imi dadea sfaturi,era o persoana minunata. Era in data de 6.Impreuna cu verisoarele mele ii faceam un tort sotului si ne faceam planuri ca pe data de 9 sa mai facem unul pentru matusa care implinea 37 de ani.Pe la ora 17 am vorbit cu matusa la telefon(ea fiind plecata la brasov cu sefa si alte 3 colege,urmand sa se intoarca seara acasa)si ne-a spus ca sa ii pastram si ei tort si sa facem poze. Spre seara fetele au plecat acasa iar eu cu sotul am zis sa mergem sa ducem copii la somn.A sunat telefonul si sotul meu a iesit din casa,s-a intors dupa vreo 15 minute dar tulburat si agitat.Nu a vrut sa imi spuna nimic pentru ca si asa copii erau foarte agitati.Pe la 22.25 cineva batea cu disperare in poarta si apoi agitatie,vorba....L-am intrebat pe sotul meu ce se intampla si cand am iesit pe usa dormitorului am auzit pe cineva in curte spunand "Au murit toate"M-am intors la sotul meu si am zis "cum adica au murit?cine a murit?" Pana sa apuce el sa imi zica a sunat iar telefonul si am raspuns eu.Era una din verisoare si plangea si repeta intr-una "A murit mama,Ela a murit mama!" A fost ca un cosmar din care nu ma puteam trezi,imi venea sa zbier dar trebuia sa ma controlez sa fiu tare pentru ele,sa le sprijin. Apoi am aflat ca la intoarcerea spre casa de la Brasov,soferita care era si sefa lor,a facut o depasire unde nu era permis nu s-a asigurat,s-a lovit de un pod si de acolo a ricosat direct in fata unui tir ce venea din sens opus.Au murit toate 5 pe loc. In afara de soferita care era mai invarsta ,celelalte aveau sub 40ani.O adevarata tragedie.Ma bucur acum ca fetele(verisoarele mele) au reusit sa treaca cat de cat peste si s-au mai obisnuit cu ideea. Astazi s-a facut pomenirea lor la biserica!Sper ca nu am deranjat ca am scris asta dar parca acum m-am mai linistit.Odihneasca se n pace! Report
July 8, 201214 yr comment_156522 ce pacat, Ella! Dumnezeu s-o ierte!oare nu s-a prezentat accidentul si la tv? parca-mi aduc aminte. Report
July 8, 201214 yr comment_156531 ce pacat, Ella! Dumnezeu s-o ierte!oare nu s-a prezentat accidentul si la tv? parca-mi aduc aminte.Dumnezeu sa le faca parte de lumina si odihna!Ba da,a fost si la tv,in ziar pe internet,peste tot.Pacat ca din inconstienta si graba au ramas copilasi fara mame Report
July 8, 201214 yr comment_156534 ce pacat, Ella! Dumnezeu s-o ierte!oare nu s-a prezentat accidentul si la tv? parca-mi aduc aminte.Dumnezeu sa le faca parte de lumina si odihna!Ba da,a fost si la tv,in ziar pe internet,peste tot.Pacat ca din inconstienta si graba au ramas copilasi fara mameZi trista pentru tine si familie Report
July 8, 201214 yr comment_156536 Da, mare pacat!Dumnezeu sa le odihneasca!Mare pacat si de copiii care cresc fara mame! Moatzo, cum te descurci cu divaisul? Report
July 8, 201214 yr comment_156537 Mare pacat! D-zeu sa le odihneasca! Parca imi amintesc de stirea de la tv. atunci! Report
July 8, 201214 yr comment_156538 Ashea'! Am un pic de timp liber la calculator asa ca va mai plictisesc un pic cu bla-bla Ieri am facut un esperiment' culinar la maica-mea Am portionat un pui in bucati potrivite,am batut un albus de ou cu furculita (ar fi trebuit 2) am pus smantana slaba (ca asta avea),putina miere,sare,piper ,fulgi de ardei iute .Am dat bucatile de pui prin asta si cu sucitorul am zdrobit bine arahide am dat bucatile de pui prin ''pesmetul asta si le-am presat intre palme ca sa se lipeasca,am prejit in tigaie .1- cred ca trebuiau 2 albuse. 2- cred ca-i mai bine de facut in cuptor. Au iesit f. bune,doar ca se cam desprindea crusta ,o sa incerc sa imbunatatesc metoda,daca nu era caldura asta am fi dat drumul la cuptor dar asa si asa am sot botos ca el vrea pizza (nu-i convine ca am facut alsaciana)i-am zis ca-i prea cald si nu dau drumul la cuptor ,raspuns:''da pt. aia ai dat..'' ...hi hi hi are si el dreptatea lui ,trebuie sa recunosc Seara faina tuturor! Report
July 9, 201214 yr comment_156550 Buna dimineata la tot Hanul!!!! Numai scapam de caldurile astea, sa poata omul sa se mai si odihneasca noaptea, OF! Un inceput de saptamana luminos, frumos si racoros!!!! Report
July 9, 201214 yr comment_156552 Neata...DA quelle kalor!!La 1 noaptea faceam de mincare(afara) ,nu am dormit din cauza concertelor date de mustele alea mari negre care frecindu si aripile fac un zgomot ....Am arozat de enspe ori gradina, pe mine....fac curse intre casa si sub pergola(glicina) unde stau deja sumar imbracata sub parasol(nu ma vede nimeni)Sa ma vedeti cu furtunu in mina cum ma stropesc stind pe sezlongul din plastic...Mi e lene de caldura si e 9.30.....Daca ma enervez imi pun si ventilatorul asa afara....Am ginduri criminale contra insectelor astea....Cum o suporta pisicul ????A dau pe un sit cu vremea si aflu ca e preconizat 31 de grade...mincinosii!!In fine cade bine tot ce ai oferit Georgiana caci de mincat nu pot decit asa usorMa duc la un ness pe cuburi de gheata!!Trimiteti mi racoreala s.v.p!!! ps am ginduri erotice cu salata de vinete si mincarica de ardei copti Report
July 9, 201214 yr comment_156555 Buna dimineata!Canicula mare si la noi Ce bine ar fi sa ploua macar putin Giorgi iau si eu din salata aia cu rucola si o felie de pepene galben O zi faina tuturor! Report
July 9, 201214 yr comment_156561 Omul zice ca nu e bine sa ploua ca se face zapuseala! Buna dimineata! Cica ar fi bine sa bata vantul si sa fie innorat, dar lui ii place iarna, deci parerea lui e tot aia! Report
July 9, 201214 yr comment_156567 Cica ar fi bine sa bata vantul si sa fie innorat, dar lui ii place iarna, deci parerea lui e tot aia! Si mie tot iarna.hello, e o zi insuportabila. urasc vara romaneasca. Report
July 9, 201214 yr comment_156570 Eu trag verticalele albastre,asa ca e umbra in casa ,toate ferestrele sunt spre est,las toate geamurile (am plasa)si usile deschise ,acum bate un vanticel afara asa ca e curent (cam periculos si ala la urechi ),chiar si asa cand nu mai rezistam facem dus si mai dam drumul la aerul conditionat! Am gasit ardei grasi rosii tare frumosi mai rotunjei asa grosi si creti aproape seamana cu gogosarii cu 4 roni kg. vreau salata de ardei copti Report
July 9, 201214 yr comment_156573 Au anuntat la tembelizor cod portocaliu de canicula, asa ca de unde racoare! Si cand o aud pe Geany ca vrea ardei copti, ma apuca caldurile! Sa te coci la aragaz pe vremea asta? Si mamita mea vroia sa o puna de o ciorba si i-am comunicat sa stea in banca ei si sa manance mai bine o salata cu rosii, castraveti, ardei si branza. Si eventual, diseara, o mai pun de un compot pe care sa-l savuram rece de la frigider. In rest se poate manca cate ceva si fara sa dam drumul la aragaz, nu! O zi racoroasa in continuare! Report
July 9, 201214 yr comment_156575 Buna fetelor!!!! In sfarsit an net!!!! Sunt la mama, e cald dar nu e caldura de Bucuresti , e si racoare , si umbra , noaptea dorm acoperita..... Am facut 9 ore jumate cu trenul...am crezut ca mor. Aerul conditzionat mergea cum voia....fata nu mai avea rabdare...vec i nu mai fac io d-astea. Cand vin la soacra-mea vin la ea , cand vi la mama , acolo raman , nu ma mai plimb cu trenul in Ro ca e nasol rau vara!!! Report
July 9, 201214 yr comment_156576 Draga Simo'! Eu am mers cu trenul pan' la mare cu bub'...nu vrei sa stii Bbbrrrrrr!!! Giorgi' ci sa fac,fata daca nu pot sa ma abtinez'?! Report
July 9, 201214 yr comment_156578 Am mancat azi la mama ciorba de ardei umplutzi....si carnatzi scosi din untura...Mmmmmmmmmmm Report
July 9, 201214 yr comment_156580 Sa va fie rusine la amandoua!Asta cu ardeii copti, aia cu ardeii umpluti, voi nu stiti ca eu nu rezist la ardei?? Report
July 9, 201214 yr comment_156581 Buna fetelor!!!! In sfarsit an net!!!! Sunt la mama, e cald dar nu e caldura de Bucuresti , e si racoare , si umbra , noaptea dorm acoperita..... Am facut 9 ore jumate cu trenul...am crezut ca mor. Aerul conditzionat mergea cum voia....fata nu mai avea rabdare...vec i nu mai fac io d-astea. Cand vin la soacra-mea vin la ea , cand vi la mama , acolo raman , nu ma mai plimb cu trenul in Ro ca e nasol rau vara!!! Eu stiu foarte bine cum este cu trenurile in Romania, dar nu cred ca curand se va schimba ceva in bine cu adevarat. Am mers pe timp de vara si fara aer conditionat si cu aer conditionat dat la maxim, de ziceai ca esti in congelator. Iar iarna, este alta tragedie. Bine ca ati ajuns cu bine la mama, sa va simtiti bine, sa va relaxati, sa va incarcati bateriile. Pupici la doua fete! Report