Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Neata...DA quelle kalor!!

La 1 noaptea faceam de mincare(afara) ,nu am dormit din cauza concertelor date de mustele alea mari negre care frecindu si aripile fac un zgomot ....:(

Am arozat de enspe ori gradina, pe mine....fac curse intre casa si sub pergola(glicina) unde stau deja sumar imbracata sub parasol(nu ma vede nimeni)

Sa ma vedeti cu furtunu in mina cum ma stropesc stind pe sezlongul din plastic...

Mi e lene de caldura si e 9.30.....

Daca ma enervez imi pun si ventilatorul asa afara....

Am ginduri criminale contra insectelor astea....

Cum o suporta pisicul ????

A dau pe un sit cu vremea si aflu ca e preconizat 31 de grade...mincinosii!!

In fine cade bine tot ce ai oferit Georgiana caci de mincat nu pot decit asa usor

Ma duc la un ness pe cuburi de gheata!!

Trimiteti mi racoreala s.v.p!!! :71: =))

ps am ginduri erotice cu salata de vinete si mincarica de ardei copti :cheers:

Fata, da'ce rau faci la caldura...Pfiuuuu!:lol:

Asa i nu suport excesele termometrului..nici in sus dar nici in jos!

Plus ca asa zic si cardiologii!

Azi fui la apa sarata si de abia acum am intrat in domiciliu lasind grecili cu catel,purcel ,mamaie,tataie pe plaja!

Doar caprele lipseau de la apel:))

Buna dimineata. si aici caldeura mare rau de tot...gatesc prosciutto e melone :cheers: , salata verde sau de rosii, etc...e

criminal sa dai drumul la aragaz.pup tulemond.

hello, hello!

s-a-ndurat Dumnezeu de noi si-a dat 15min de ploaie, dac-ati fi vazut ce fericire era! toata lumea era in balcoane sa se minuneze, copii erau in parcare, stateau pur si simplu sa-i ploua, ca sa nu mai zic de maidanezi care-au luat la rand toate baltile ca sa bea apa.

dupa o ora era ca si cum n-ar fi fost, nici pic de apa si-un soare! :cheers: of!

Buna dimineata. si aici caldeura mare rau de tot...gatesc prosciutto e melone :71: , salata verde sau de rosii, etc...e

criminal sa dai drumul la aragaz.pup tulemond.

ia zi, cam cat? ca la mine-au fost 39C :lol:

astept saptamana viitoare, ca am vazut in prognoza 2 zile cu 28.

edit: ieri a fost avarie la curent si la noi, vreo ora. intrasem in trepidatii.

si azi noapte iar, tot vreo ora, mi-a zis fi-miu. vai, vai!

Va scriu acum ca nu stiu cand ma loveste din nou avaria! Ieri pe la 13 pauza de curent! iar telefoane , draci, bine ca n-aveam de trimis nimic pe mail ca faceam cu capul, vb lui M. Badea!

Seara am iesit ca era ziua unor amici, de fapt era ziua ei, el e nascut pe 15, dar o fac odata, logic!

Adia ceva vant, era racoare, nu ne mai dadadeam dusi, ajung acasa la 12, ma pun la tembelizor, adorm instant, ca sa aflu dimineata ca de 7-11 iar avarie!

Pana nu se termina canicula tot asa ne tine, ca infrastructura nu rezista si astia nu au facut nicio investitie! :cheers: :lol: :71:

Unde lucram inainte tot asa era, de 3 ori pe saptamana ne scarpinam in cap ca nici calculator, nici xerox, nici fax, nici mail, nimic! Totusi sunt atatia ani, unde se duc toti banii ca vad ca in cabluri nu se baga, garantez, uite zice si Zozo, care sta la 16 km de mine si intr-un cartier care e bebe pe lanaga al meu( eu stau langa gara)! Deci e nesimtire!

Buna dimineata tuturor, incep sa-mi intru si eu in normal incet-incet.

Si la noi e cald, dar nu chiar asa ca pe la voi (max 33-34), noaptea, cu fereastra deschisa e chiar placut.

Sper sa apuc sa fac un pic de ordine prin poze si sa pun, ca am vazut niste locuri superbe, concediu ca asta n-am mai avut pana acum.

Va pup pe toate!

Si la noi e cald, dar nu chiar asa ca pe la voi (max 33-34), noaptea, cu fereastra deschisa e chiar placut.

Sper sa apuc sa fac un pic de ordine prin poze si sa pun, ca am vazut niste locuri superbe, concediu ca asta n-am mai avut pana acum.

Va pup pe toate!

abea aştept pozele!

Bine ai revenit. Cum a fost cu gătitul? Cereai idei înainte de plecare şi m-am tot gândit cum te-ai descurcat cu atâtea guri :cheers:

Bună dimineaţa, tulemond.

Şi la noi cald, cald. Dormim cu geamurile vraişte şi tot e cald. Acasă nu am aer condiţionat şi nici intenţia să pun.

Avem la muncă şi e ok atmosfera, dar tare mă doare capul :71:

(nu mă plâng de căldură, doar dau raportul :lol: )

Vă pupăcesc apăsat şi vă doresc o zi frumoasă https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif

Va pup pe toate!

abea aştept pozele!

Bine ai revenit. Cum a fost cu gătitul? Cereai idei înainte de plecare şi m-am tot gândit cum te-ai descurcat cu atâtea guri :lol:

Bună dimineaţa, tulemond.

Şi la noi cald, cald. Dormim cu geamurile vraişte şi tot e cald. Acasă nu am aer condiţionat şi nici intenţia să pun.

Avem la muncă şi e ok atmosfera, dar tare mă doare capul =))

(nu mă plâng de căldură, doar dau raportul :71: )

Vă pupăcesc apăsat şi vă doresc o zi frumoasă https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif

Nu m-am omorat foarte tare cu gatitul, dar ne-am descurcat, am facut o ciorba de cartofi, una de fasole verde, una mare cu de toate, gratare cu cartofi la cuptor, tocanita de carne cu orez, pui cu legume mexicane, tocanita de cartofi cu carne si multe cereale cu lapte :cheers: , am mancat si pe la taverne, a fost chiar ok (doar ca n-a mai fost si Monti).

Si pe mine ma doare capul de la aerul conditionat din masina, desi nu-l folosesc foarte mult.

Neata la toata lumea.

Lumea se plange pe aici de canicula, trimit putina racoare eu si ploiae.Dimineata se dezlantuise cerul, fulgere,tunete si rapaiala de ziceai ca vine potopul.

La ora actuala raportez:un pic de soare si 16 gr :cheers:

Pupici la toata lumea!

La noi arde soarele , n-am iesit decat putzin afara , am stat pe la umbra , pe sub pomi..

Fetele-s rele ca otzetu" . se cearta si de la un fir de atza!!! Cand sunt in curte si n-au jucarii la indeamana asa de frumos se joaca!!! Cum dau de jucarii , cum e gata pricina!

rele ca otzetu' ha, ha! n-am mai auzit expresia asta.

oricum nu cred, Elena e-o dulce, doar ca-s prea mici si nu inteleg prea bine cum e cu socializarea.

in rest, uelcam in caldura de la romanica. da' tot e mai bine decat la soacra, la bucuresti.

ps: bine ca n-am nicio durere de la aer.

Ziua buna .

Si la mine ca la Ioana , 16 grade , asa ca , daca doriti , trimiteti din Romania vreo 10 grade in Finlanda , va scap cu drag de ele .

Eu m-am apucat de facut ordine si curatenie prin dulapurile din bucatarie , am cca. 3 saptamani sa ma scap de tot.As fi vrut sa adun deja hainele groase , dar nu ma lasa vremea asta. Asa ca , mai astept putin.

In rest , toate bune si frumoase , nu ma vait.

Ziua buna .

Si la mine ca la Ioana , 16 grade , asa ca , daca doriti , trimiteti din Romania vreo 10 grade in Finlanda , va scap cu drag de ele .

Eu m-am apucat de facut ordine si curatenie prin dulapurile din bucatarie , am cca. 3 saptamani sa ma scap de tot.As fi vrut sa adun deja hainele groase , dar nu ma lasa vremea asta. Asa ca , mai astept putin.

In rest , toate bune si frumoase , nu ma vait.

Mie sincer imi place cand sunt 20 max 28 de gr, nu ma plang, pentru mine e perfect.Noi dormim cu geamurile inchise la dormitor, doar intr-o seara l-am avut deschis ca peste zi au foat 34 gr,da al meu a zis ca nu-i place ca pe la 5 l-au trezit pasarelele :occasion14: .

Dorina, gata va intoarceti in tara?sau plecati in concediu?

Buna ziua!!!!

Eu acum am ajuns la scarbici, mi-am pierdut dimineata pe la starea civila, de ce starea civila? trebuie sa-i scot lui Alex un duplicat dupa certificatul de nastere, care acum 14 ani domnu'tacsu l-a plastifiat si notarul nu legalizeaza acte in original plastifiate. Documentul legalizat ii trebuie la inscrierea la liceu, la dosar, noroc! ca in doua zile se elibereaza duplicatul, daca ar fi durat mai mult, era cam nasol! :occasion14:

Asa ca sa nu faceti ca noi, sa nu plastifiati nici un document in original, nici diplome, nimic, ca intampinati probleme.

Si ce racoare era dimineata si ce cald s-a facut deja la ora asta! Noroc ca si la mine la scarbici avem aer conditionat, acasa nu. Acasa mai udam curtea cu furtunul, usile si geamurile larg deschise, dar noaptea.....

Acum, va invit la masa!!!

post-88-13420033438037_thumb.jpg

post-88-13420033498465_thumb.jpg

post-88-13420033568784_thumb.jpg

post-88-13420033630593_thumb.jpg

post-88-13420033817631_thumb.jpg

post-88-13420033872925_thumb.jpg

post-88-13420033962325_thumb.jpg

post-88-13420034037545_thumb.jpg

Ioana , aventura numita "Finlanda" se termina pentru mine si Iza la sfarsitul lunii . Mergem toti acasa , dar sotul meu se va intoarce singur aici la inceputul lui septembrie, pentru cat timp va mai dori dumnealui. Facem si o vacanta la mare , in Croatia din 11 august. Cand ne intoarcem imi caut de lucru si sper sa si reusesc repede si ma stabilesc din nou la cuibul meu , la Timisoara .

Ioana , aventura numita "Finlanda" se termina pentru mine si Iza la sfarsitul lunii . Mergem toti acasa , dar sotul meu se va intoarce singur aici la inceputul lui septembrie, pentru cat timp va mai dori dumnealui. Facem si o vacanta la mare , in Croatia din 11 august. Cand ne intoarcem imi caut de lucru si sper sa si reusesc repede si ma stabilesc din nou la cuibul meu , la Timisoara .

Ei ,daca decizia e cugetata si luata ...MULT ,MULT noroc in toate demersurile tale din Romania.!!

:occasion14:

Asta inseamna ca revii in sanul familiei, pe meleagurile natale, sa va ajute DD in tot ce vreti sa faceti si tu sa-ti gasesti un serviciu care sa-ti placa si bine platit!

Decizia e cugetata si luata deja de ceva timp . Asa "rau" cum e acolo , e acasa . Si cu voia lui Dumnezeu voi gasi si de lucru , voi accepta si solutii de compromis daca nu se poate ceea ce vreau eu , numai sa nu mai poata spune cineva vreodata ca sunt o intretinuta si pentru asta tre' sa stau cu capul plecat , cu "ciocul mic " si sa las pe altii sa-si stearga picioarele pe mine ca pe pres. Cineva tare drag mie de aici de pe forum mi-a spus odata "o femeie fericita , e o mama fericita " si avea dreptate . Asta vreau sa fiu , o mama fericita !

Decizia e cugetata si luata deja de ceva timp . Asa "rau" cum e acolo , e acasa . Si cu voia lui Dumnezeu voi gasi si de lucru , voi accepta si solutii de compromis daca nu se poate ceea ce vreau eu , numai sa nu mai poata spune cineva vreodata ca sunt o intretinuta si pentru asta tre' sa stau cu capul plecat , cu "ciocul mic " si sa las pe altii sa-si stearga picioarele pe mine ca pe pres. Cineva tare drag mie de aici de pe forum mi-a spus odata "o femeie fericita , e o mama fericita " si avea dreptate . Asta vreau sa fiu , o mama fericita !

Izuk, îmi pare rau ca nu a fost altfel, dar cred ca ai luat decizia corecta, egal cît de "grea" ar fi. De fericirea si bunastarea ta sufleteasca depinde totul. În primul rînd sanatatea ta, copil fericit si nu în cele din urma, o mama si femeie fericita. Sa speram ca toate vor ajunge asa cum vei dori :occasion14:

izuk, iţi doresc tot binele din lume https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Dorina, important e sa te simti tu bine, ce am sa spun acum poate o sa para pt unii o rautate, sau nu stiu.

Parerea mea e daca tu nu te-ai simtit niciodata bine in Finlanda, faptul ca neintelegerile cu sotul tau au tot luat amploare, tu nu trebuie sa te sacrifici pt. Iza.Esti tu nefericita, v-a fi si ea.Sa stai cu un om doar ca este tatal copilului mi se pare o aberatie daca tu cu acel om nu ai nici un numitor comun decat pe un certificat de nastere.

Important e ca tu sa fi acolo unde te simti bine, daca el te iubeste si tine la voi v-a renunta la traiul "bine" si se v-a alatura familiei.Dar....NICIODATA nu te sacrifica pentru copil, la modul ca ea poate fi fericita cu tine si atata timp cat nu-l vei vorbii de rau pe tatal ei si daca ar fi sa va despartiti si sa-ti refaci viata, sa nu lasi pe altii sa intervina in relatia tata-fiica.El este si v-a ramane mereu tatal ei.

Noi nu avem copii, dar pana sa vin aici, noi am stat doi ani despartiti, ne vedeam la 3 sau 5 luni pana sa fac pasul de a ma muta.Bine eu sunt si genul care se acomodeaza foarte bine undeva, nu duc dorul tarii si ce a fost important e ca ne-am avut unul pe altul, ne-am sustinut.

Eu iti doresc tot binele din lume si sa fi fericita ca meriti. :pupic:

Ioana , multumesc , exact asa gandesc si eu . Nu intentionam sa ne despartim , dar cred , asa cum ai spus si tu , ca daca nu mi-e bine aici , trebuie sa ma intorc acasa , iar el daca ne iubeste cu adevarat si vrea sa fim o familie , va veni dupa noi . El rade acum , zice ca o sa-mi para rau , ca nu-mi va fi bine in tara si o sa regret . Eiii , nu cred , eu am trecut prin atatea greutati la viata mea , incat nu ma mai sperie nimic . Stiu ca voi face fata la orice , daca sunt acasa . Si stiu ca o sa am sprijinul familiei mele.

Si sunt sigura ca o sa fii :D :pupic: :D

Seara buna!

Eu nu am noutati :D am umblat cu bub' tot pe la umbra,dus la topogane in parc tot la umbra,inghetata :pupic: ... de gatit cam nexam am prajit niste pui dar care s-a mancat rece cu rosii,sotul s-a balacit cu branzurile' lui :D

Cam asta e! :D

Izuka sa fie intr-un ceas bun decizia ta si sa dea D-zeu sa-ti iasa totul asa cum iti doresti tu! :D :D