Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Japonia

Featured Replies

Tsunami,explozii,centrala atomica-kaboom,radiatii,cutremure,si asta în asa scurt timp.Cum mai pot saracii oameni îndura atîta?

Ma îngrozesc imaginile din Japonia,mi-e groaza de situatia oamenilor de acolo.Totul e distrus si îngropat sub mocirla.Oamenii cauta disperati dupa ramasite din familie,prieteni...trist.Cîta frica si durere pe fetele si în sufletele mamelor care cauta si sub aschii dupa copiii pierduti... :angryfire:

Haos!Unii fug,altii ramîn,sau vor sa fuga dar nu-si permit financiar,sau nu au unde fugi.

Pentru a evita iradierea,cei care-si permit(oameni de afaceri,studenti europeni,etc si nu numai),îsi împacheteaza traista,baga pasaportul în buzunar si platesc mii de euro pentru un bilet de avion spre salvare...din pacate nu toti cei care vor sa plece o pot face :)

Tsunami,explozii,centrala atomica-kaboom,radiatii,cutremure,si asta în asa scurt timp.Cum mai pot saracii oameni îndura atîta?

Ma îngrozesc imaginile din Japonia,mi-e groaza de situatia oamenilor de acolo.Totul e distrus si îngropat sub mocirla.Oamenii cauta disperati dupa ramasite din familie,prieteni...trist.Cîta frica si durere pe fetele si în sufletele mamelor care cauta si sub aschii dupa copiii pierduti... :angryfire:

Haos!Unii fug,altii ramîn,sau vor sa fuga dar nu-si permit financiar,sau nu au unde fugi.

Pentru a evita iradierea,cei care-si permit(oameni de afaceri,studenti europeni,etc si nu numai),îsi împacheteaza traista,baga pasaportul în buzunar si platesc mii de euro pentru un bilet de avion spre salvare...din pacate nu toti cei care vor sa plece o pot face :)

Asa este...absolut oribil ce se intampla si cand te gandesti ca oamenii astia sunt organizati cum nu alta natiune e si pregatiti de cutremure!

Citeam un articol ca toata lumea se mira cum de nu exista jafuri la magazine asa cum au fost in zone afectate de calamitati (vezi Haiti, America de Sud, New Orleans) Pentru ca sunt un neam de luptatori, care s-au ridicat din cenusa dupa al doilea razboi mondial si au ajuns atat de departe...Dar toate calamitatile de acum probabil ca-i dau in urma niste ani buni.

E cumplit sa vezi atata suferinta umana (si animala) si sa te simti legat de maini si de picioare..ca inafara de o donatie, nu poti sa faci nimic mai mult.

Trist, mai ales ca nu sti ce se mai poate intampla si ce poti face ca sa-i ajuti.

Ma uitam aseara la stiri, un batran care isi cauta familia si spunea ca macar spera ca daca au murit sa fi murit unii in bratele celuilalt.

Trist

Foarte trist si eu ma tot gandeam sa scriu. Compasiune si admiratie pentru acest popor atat de incercat. Si parca nu se mai termina. Vaxile nu era in Japonia?

Daca, Doamne fereste, asemenea cataclisme ar fi dat Dumnezeu unui popor latin, care se crizeaza din orice ..., nici nu vreau sa imi imaginez ce se intampla ... ?!

Este groaznic ce se intampla. Sper macar sa se fi terminat sirul nesfarsit de dezastre! ... au avut si Hiroshima, Nagasaki... !

inafara de o donatie, nu poti sa faci nimic mai mult.

...si astea sa speram ca ajung acolo unde trebuie,si nu vor exista sarlatani care sa profite de situatie.

asta-i un mare of pentru mine. Am donat pentru Haiti si am aflat apoi ca banii stransi au ajuns in buzunarele altora.

Si noi suntem cu inima alaturi de japonezi, mai ales ca am lasat acolo prieteni buni. Am incercat sa luam legatura cu ei, dar nu am primit nici un raspuns.

Ascultam la aparat un reportaj despre japonia si un batran povestea ca totul in jur ii aminteste de razboi, case daramate, pericol de radiatii, oameni dezorientati si fara adapost. E cumplit!

Nu-mi pot gasi nici macar cuvintele .Imi imaginez pt. o clipa ca a avut loc un cutremur de mare intensitate,si sotul e la munca,copii la scoala ,cad liniile telefonice si nu ai acces la informatii si nu stii daca ei mai sunt in viata sau nu...Cred ca ar fi clipe in care mi-asi putea pierde mintile.Sper sa nu trec niciodata prin asa ceva,iar daca ar fi, sa ma intareasca bunul d-zeu sa pot sa fiu alaturi de ai mei.Bietii oameni care au supravietuit,ramasi fara adapost si hrana si a venit si valul asta de frig,si mai e si pericolul de iradiere de la centrala nucleara.Ma rog lui d-zeu sa ia sf. acest cosmar ,sa poata fi tinuta sub control situatia de la centrala nucleara si sa poata fi ajutati bietii supravietuitori sa treaca peste aceasta nenorocire.

Japonia,

O tara perfect organizata, cu oameni care stiu ce e disciplina din nastere.,din gena.

Cu un mare respect pentru tara si autoritati.

Spuma tehnologieie.Spuma civilizatie.

Si totusi Natura , le-a trimis un cutremur si un tzunami devastator,care i-a pus la pamant.

Deocamdata nu primesc ajutoare decat prin crucea rosie.

Au ramas mandri chiar si in fata dezastrului.

Iar cei care se lupta acum sa opreasca dezastrul la Fukushima,sunt mai mult decat eroi.Sunt urmasii Samurailor.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Ma cutremr cand ma gandesc ce ar insemna un cutremur de 9 Richer la Bucuresti ,urmata de un colaps al Centralei de la Cernavoda.

Asemenea evenimente si cele pe care ni le putem imagina,ne pregatesc oarecum pentru un posibil sfarsit al lumii.

I-am spus Omului ca intr-o asemenea situatie as vrea sa-i am aproape si sa-i strang in brate pe cei dragi.

I-am mai spus :

-Ce bine de cei bogati.Ei deja isi construiesc buncare.

Si el mucalit cum il stiu mi-a raspuns :

Si daca nu-s acasa cand vine sfarsitul lumii ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Da .E rasu ,plansu.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif

samurai, da, asa se considera ei. Dormeau 4 ore pe noapte, veneau la serviciu cu ochii rosii, dar nu vroiau sa spuna ca sunt obositi. Onoarea inainte de toate.

Cu toate ca multi dintre ei nu mai cred demult in divinitate, am auzit unul dintre ei intrebind cu ce au gresit de sunt atat de tare pedepsiti.

Maine luna va fi in cea mai apropiata pozitie fata de pamant. Oamenii de stiinta spun ca nu se va intampla nimic, dar nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca cei bogati isi vor lua liber de la serviciu :floare:

scriu si eu aici, chiar daca nu prea stiu ce. scriu ca sa se adune cat mai multe ganduri bune... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif

EDIT: ca mi-am amintit ceva referitor la cele scrise de aura

[size=2]

Cu toate ca multi dintre ei nu mai cred demult in divinitate, am auzit unul dintre ei intrebind cu ce au gresit de sunt atat de tare pedepsiti.

cand am pus si eu aceasta intrebare am primit un raspuns in genul: "au facut mult rau de-a lungul istoriei..."[/size]cu asta nu sunt eu de acord. cum adica? de ce platesc cei de acum (mai ales ca acum populatia este formata din multi oameni veniti de pretutindeni) pentru ce au facut cei de atunci? e ca si cand germania ar trebuie sa fie rasa de pe fata pamantului pentru cele facute in razboi...

E intr-adevar de plans ce se intampla!Sarmanii oameni!Eu nu mai pot sa ma uit la televizor,cand vad cata durere mi se rupe sufletul :occasion14:

E intr-adevar de plans ce se intampla!Sarmanii oameni!Eu nu mai pot sa ma uit la televizor,cand vad cata durere mi se rupe sufletul :occasion14:

Asa e...eu iar am visat f. rau azinoapte,un cosmar,sper sa fie doar un vis urat si atat... :rolleyes:

Este de nedescris si inimaginabil asa o tragedie.

Eu am mai multi colegi japonezi ( sunt vreo 7 in orchestra) , una era chiar acolo,

s-a intors aseara. am si o buna prietena al carui fiu e insurat cu o japoneza si au o fetita,si multi altii.

multi vor sa plece, dar multi vor sa ramana sa refaca totul. offffffff , sa nu dea DD omului , cat poate duce,

asta era vorba tatalui meu, si multa dreptate avea.

Demnitatea lor.Am ramas surprinsa de demnitatea lor.

Stateau la coada la benzina si spuneau ca nici ratia de benzina nu o vrem toata, restul duceti unde este nevoie, in zonele grav afectate.

Resemnarea: am cazut, ne ridicam cum putem si o luam de la capat.

Problema cu iradierea este un pic exagerata, dar bun, avînd în vedere traumatismul lor moral de la Hiroshima încoace, isteria nu este chiar inexplicabila.

În rest, sînt convins ca au puterea si curajul sa se puna rapid pe picioare si sa vîneze nestingheriti ultimele balene.

P.S. : Cernobil a fost o catastrofa de o amploare incomparabila, cu toate astea, pierderile reale în vieti omenesti datorate incidentului (52 victime) sînt mult mai scazute decît îsi închipuie omul de rînd care ia litera presei drept adevar absolut.

În rest, sînt convins ca au puterea si curajul sa se puna rapid pe picioare si sa vîneze nestingheriti ultimele balene.

P.S. : Cernobil a fost o catastrofa de o amploare incomparabila, cu toate astea, pierderile reale în vieti omenesti datorate incidentului (52 victime) sînt mult mai scazute decît îsi închipuie omul de rînd care ia litera presei drept adevar absolut.

O fi, dar nu putem ramane indiferenti la cele 10 de mii de victime, case distruse, ce zic case, orase distruse.

Cu balenele, nu stiu cum functioneaza.Adica presupun ca-s aia "de sus" care decid.Nu as pune toti japonezii la zid pentru genocidul balenelor.

Pe mine ma doare durerea omului de rand, asta dincolo de iradiatii.Iadul care a ramas dupa tsunami.

In perioada asta, si-n Italia au fost aluviuni.Mai ales in zona unde sta Sorina.

Si-n sud, la fel.Sa vezi la televizor "apa ucigasa" distrugand tot ce-i sta in cale...ti se strange inima.

• Author
Eh,presa!Nu mai sîntem nici noi asa "blonzi" sa credem tot ce scrie presa,dar vedem imaginile,si ne doare sufletul.Iradiati sau nu,au ramas o gramada de oameni fara familii,fara case...fara nimic.Chiar este de admirat comportamentul lor,în comparatie cu al altora în situatii de panica(vezi în alte parti,jafuri,vandalism,violenta..etc).Stim ca nu putem ajuta cu nimic,dar macar sîntem cu gîndul alaturi de cei loviti de soarta.
Da, este teribil ce se intampla! Nu pot si nu vreau sa-mi imaginez ce inseamna de fapt viata de zi cu zi acolo. Ce pot sa fac e sa donez din ce am si sa incep o strangere de fonduri printre colegi. Asa cum souneti si voi, nu avem garantii ca banii vor ajunge unde trebuie, dar macar exista sanse. Eu imi adun acum curajul sa trimit un e-mail pritnre colegi si apoi unul unui client al nostru japonez caruia as vrea sa-i ofer banii, ma gandesc ca ar fi mai sigur sa ii dam lui banii decat cine stie carei organizatii.

Eu sunt fara cuvinte... Mi se face pielea de gaina cand vad reportajele despre Japonia.

Suntem impotenti, nu putem ajuta cu nimic. Donezi, da, dar tot nu e ca poti ajuta durerea omului de rand care si-a pierdut familia...

...Pe mine ma doare durerea omului de rand, asta dincolo de iradiatii.Iadul care a ramas dupa tsunami...

Asta este indiscutabil, cutremurele si tsunami sînt napraznice, iar la ei, majoritatea caselor traditionale fiind din lemn, se duc cu apa ca paiele.

Dar cum sînt un popor harnic, sînt sigur ca nu au sa astepte sa vina "cineva" sa le reconstruiasca orasele.

• Author

Da, este teribil ce se intampla! Nu pot si nu vreau sa-mi imaginez ce inseamna de fapt viata de zi cu zi acolo. Ce pot sa fac e sa donez din ce am si sa incep o strangere de fonduri printre colegi. Asa cum souneti si voi, nu avem garantii ca banii vor ajunge unde trebuie, dar macar exista sanse. Eu imi adun acum curajul sa trimit un e-mail pritnre colegi si apoi unul unui client al nostru japonez caruia as vrea sa-i ofer banii, ma gandesc ca ar fi mai sigur sa ii dam lui banii decat cine stie carei organizatii.

Aici lumea reactioneaza destul de bine cînd cineva are intentii de astea.Sper sa functioneze si printre colegii tai.Orice banut e bun,daca ajunge unde trebuie :floare:

Pîna si copiii,de la mic la mare,care joaca browser games(MyFreeFarm,Wurzelimperium,Kapi Hospital),si-au donat Coins-ii cîstigati sau cumparati în joc din banutii lor de buzunar,pentru Japonia.De alaltaieri pîna ieri la prînz au adunat 20.000 euro!Ma bucur ca upjers a organizat treaba asta!