Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Concurs de vara pe Arta Culinara

Featured Replies

Raspberry Swirl [/b](reconstituire dupa [b]Roule Chocolate Raspberry

Come on!

Asa glazura n-am mai vazut.

Se oglindesc literele de pe card in ea. ;)

Maestre, aici se posteaza toate comentariile, dincolo sunt doar retetele postate. Ti-am mutat aici postarea.

Dar te asteptam si dincolo, cu o reteta din alea nemaipomenite, din care gusta consoarta sau giuniorii.

Bianca, KHana, bine ati intrat in concurs ! Retetele voastre sint de toata admiratia ! :hello:

Multumiri https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif, la fel si ale tale, mereu :hello:.

Come on!

Asa glazura n-am mai vazut.

Se oglindesc literele de pe card in ea. :hello:

Ei, incerc si eu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif

Maneki, gyozele sunt foarte apetisante :hello:

eu as manca gyoza pana plesnesc, iar daca sunt cu creveti si mai bine.

Maneki, gyozele sunt foarte apetisante :)

eu as manca gyoza pana plesnesc, iar daca sunt cu creveti si mai bine.

Multumesc, Aura!

Ma bucur ca iti plac. Eu am mai facut dumplings umpluti cu diverse legume, dar astia cu creveti sunt minunati!

Maneki Neko si Monica, sunteti in concurs, m-ati dat gata cu retetele voastre "ciudate" :)

Multumim.

Da di ci-i "ciudata" reteta mea? :)

Stii ce buni sunt, pe cuvant! "Stie" japonezii ce "stie"!

Multumim.

Da di ci-i "ciudata" reteta mea? :)

Stii ce buni sunt, pe cuvant! "Stie" japonezii ce "stie"!

Arata de milioane tascutele tale japoneze!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Monica, o reteta mai mult decat interesanta ai postat, dar eu nu cred ca as avea vreodata destul curaj sa o fachttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

o sa-i fac si eu sotului gyozele tale, arata extraordinar... e mare amator :)

melci manca mamaie cand eram copil, ce mai radeam de ea...daca le arat fetelor mele poza se pun pe plans, ce plansete au tras ca a calcat ta'su un melc cu masina(n-a vazut ca e pe sosea cand a dat inapoi din garaj)...ce jale frate :)

Recunosc ca si eu am avut reticente sa mananc acum 4 ani cand am vazut pentru prima data melci gatiti, dar am gustat si mi-au placut, se aseamana la gust si consistenta cu pipotele. Si eu am ezitat sa gatesc melci, e prima data cand o fac, sotul meu a zis ca ii gateste el, ca imi era si mie mila de ei(din cauza asta nu gatesc nici raci, ca tb sa ii pui si pe ei de vii in apa clocotita), dar mi-am luat inima in dinti pentru concurs, ca doar nu era sa postez ceva preparat de sotul meu, ca el nu e utilizator :)

Au mers de minune cu o bere rece, si pentru ca au fost multi, cu cei care au ramas dupa ce am dat si la vecini(nici ei nu mai mancasera, dar au fost incantati, s-a nimerit ca aveau si musafiri, toata lumea a mancat), am scos melcii din cochilie si am facut o tocanita (cu ceapa, usturoi, rosii cubulete, condimente)si am mancat cu mamaliguta, foaarte buna a iesit.

Cine locuieste in Spania poate sa cumpere de la piata, se vand la kilogra, diferite soiuri si marimi.

Roxana bafta si tie.Minunate, abia astept sa le fac si eu, dar cand ma intorc in It, ca am acces la creveti buni.

Monica, bafta!Eu melci de mare am mancat si gatit, ca-i ador.Dar de "gradina" nu m-am incumetat.I-as manca fara probleme, dar gatiti de altii.

Flory,arata yummy desertul tau!Trebuie sa-l fac si eu!

Roxana îmi plce si reteta ta mult.Se pot înlocui animalutele cu altele? :D ...sau ar fi altceva atunci?

Monica,eu nu i-as putea pregati din mai multe motive.Nu numai din mila :D

Nu am voie sa ating nimic cu carapace...

Flory, esti in concurs, bravissima, imi imaginez bunatate zabaionului cu limbile de pisica :D

Multumesc,asa e ,e una dintre cele mai bune creme pe care le-am mancat!

Flory,arata yummy desertul tau!Trebuie sa-l fac si eu!

Roxana îmi plce si reteta ta mult.Se pot înlocui animalutele cu altele? :D ...sau ar fi altceva atunci?

Monica,eu nu i-as putea pregati din mai multe motive.Nu numai din mila :D

Nu am voie sa ating nimic cu carapace...

Ms mult Maya,sper sa-ti placa!

M-as bucura sincer sa fie asa de usor de (pre)gatit cotobelcul.

Am intrebat si eu pe alt forum acum 3 ani si raspunsul pe care l-am primit m-a demobilizat. Am scris atunci:

i speli pe dinti, i stergi la curulet, le dai humana hash(ish :thumleft: ), i cureti in urechi, le pui pompita in nas, i dai cu ulei Fissan, cu pudra Penatten, le pui pampers, le faci baitza, ultima impartashanie...

Sti ceva?

Mi-am amintit ca sunt... brahman si ca respect fiecare forma de viata oricat ar fi de neinsmenata.

Bad karma sa ucizi un melc dragals!

[size=5]

Si eu credam ca melcul e ... fast food![/size]

Daca mai primesc si alte confirmari ca nu e chiar atat de groaznic, ma relansez si eu.

Nu judec reteta pusa in concurs.

Din contra.

Daca e atat de simplu ar merita sa castige!

Este usor, garantez, numai sa aveti rabdare cu spalatul bucata cu bucata.E mai rapid decat daca am face urzici, sa zicem.

Iar gustul este pe masura efortului, din cei ce au gustat din reteta mea, toti au fost incantati.Si tocanita cu mamaliga a disparut imediat. Mai am o punguta mica in congelator, o sa postez cand o sa o prepar.

Flory, bafta si tie.Ai facut o reteta care te scoate din incurcatura cand ai oaspeti si vrei sa-i impresionezi. :thumleft:

Multumesc,sa fie! :(

Bianca , o intrebare:

Ai scris in retzeta ca laptele se pune la fiert cu lamaia , nu se branzeste? Eu asa fac branzica de vaca , din cand in cand.

M-am uitat in carte.Cred ca se refera la coaja de la o lamaie rasa.

Bianca sper sa nu te superi ca am intervenit. :thumleft:

Cec, esti in concurs :-*

Wow fetelor un nou concurs cu multe premii foarte deosebite, bafta va dorescv la toate si sa veniti cu retete interesante. Eu nu stiu daca am sa particip acuma la concurs, de mult timp nu am mai fost chiara sa de activa, intram pe site si va citeam dar nu prea am mai postat din lipsa de timp. O sa vad daca fac ceva mai deosbit am sa imi incerc norocul.

Felicitari si doamnelor care au initiat acest concurs nou, sunteti deosebite si ma bucur ca ati lansat o noua provocare.

Va pup cu drag.