Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Scrisoare pentru Mos Craciun...

Featured Replies

Am niste nervi si nu am pe cine sa ii vars. M-am saturat de oamenii si serviciile de rahat din tara asta, care e frumoasa, dar pacat ca este locuita.

De 1 luna de zile, am pregatit cadoul care trebuia sa fi ajuns haaaat demult. Dar nu, de ce sa fie totul bine si frumos, cand poate fi rau si urat. Am incercat sa trimit prin mesageri, ghinion. Asta e, nu era nimeni obligat sa sara hopa sus. Asa ca am zis sa pun pachetul la posta. De 2 saptamani o tot tin intr-o peripetie, ma trimit unii de la Ana la Caiafa, ca nu de aici se trimite, ca e ue ca nu e ue, ca una, ca alta, ca azi nu vine vamesul, ca de fapt nu aici la oficiu, ci la mama naibii in praznic. Am facut deja 4 drumuri la Suceava si abia astazi am reusit sa-l las la un oficiu postal. Imi cer scuze daca nu ajunge de Craciunul pe nou, dar cum la ortodocsi mai este si Craciunul pe vechi, sper din inima sa ajunga macar atunci.

Julix nu te enerva va ajunge si Mosulica al tau ...asta e!

Am niste nervi si nu am pe cine sa ii vars. M-am saturat de oamenii si serviciile de rahat din tara asta, care e frumoasa, dar pacat ca este locuita.

De 1 luna de zile, am pregatit cadoul care trebuia sa fi ajuns haaaat demult. Dar nu, de ce sa fie totul bine si frumos, cand poate fi rau si urat. Am incercat sa trimit prin mesageri, ghinion. Asta e, nu era nimeni obligat sa sara hopa sus. Asa ca am zis sa pun pachetul la posta. De 2 saptamani o tot tin intr-o peripetie, ma trimit unii de la Ana la Caiafa, ca nu de aici se trimite, ca e ue ca nu e ue, ca una, ca alta, ca azi nu vine vamesul, ca de fapt nu aici la oficiu, ci la mama naibii in praznic. Am facut deja 4 drumuri la Suceava si abia astazi am reusit sa-l las la un oficiu postal. Imi cer scuze daca nu ajunge de Craciunul pe nou, dar cum la ortodocsi mai este si Craciunul pe vechi, sper din inima sa ajunga macar atunci.

Julix nu te enerva va ajunge si Mosulica al tau ...asta e!

Da. Ciufulit ca vai de lume, cu urechi de iepuras.

De ce rasucesti cutitul in rana?? iepurasul meu a ajuns cu o luna intarziere, s-a plimbat cam 1 luna si jumate si a ajuns si ciufulit!! Spera ca tu ai mai mult noroc, eu il declarasem pierdut, cand a aparut, ciobit si terfelit!
Julix, pe nou pe vechi , nu conteaza; nu te stressa pentru ceva ce nu poti controla :). Pupaciuni :-* :-*

Saptamana trecuta, Am crezut ca Foxyy, a fost Mosul nostru oficial! Asa ca nu m - am mai uitat la cutia de scrisori...eram pe aici doar doar sa vad cand ajunge si Mosul meu.

Nu va pot descrie surpriza pe care am avut-o cand am primit un telefon pentru livrarea unui pachet....expeditorul fiind "necunoscut curierului". Cum? Aha...mosi secreti stiu eu de unde apar...dintr-o mare familie draga mie...doar de aici....

Bun, ma duc la locul de intalnire, din vecinatatea casei si "curierul" imi comunica ca nu stie de la cine are de livrat acest colet, in posesia caruia a intrat prin terte persoane doar pentru ca locuim unul in vecinatatea altuia..., ca pe final sa-mi spuna: "probabil ca stiti de la cine vine pachetul daca vine de la Munchen....!?" Cum? Cine? Capul meu aproape a incetat sa mai functioneze vreo doua ore..., doar ochii au mai dat semne de vitalitate...., astfel ca m-am urcat in masina si mi s- a deschis robinetul.... Cum asa, ma gandeam, nu cunosc pe nimeni din Munchen, dar primesc un cadou de Mos Craciun?! Pur si simplu lacrimile se incapatanau sa curga, dar nu reuseam nicicum sa imi dau seama de la cine am primit un pachet...., mintea refuza sa functioneze...deci..., ma trezeste vocea Beei, cu care eram: Mami, eu cred ca iar e un cadou pentru mine. :-* zic: "cum asa? Nimic nu-mi lasi si mie din tot pachetul...? Zice, ba da impartim...dar simt ca e ceva pt mine... :-*

Ioana, dragul nostru Mos Craciun, nu am cuvinte pe ziua de astazi....sunt cu adevarat impresionata de fiecare cuvant din scrisoare, de darul tau personalizat pentru mine&Bea, de bucuria enorma pe care ai facut-o Zanei cu fiecare dar ales cu atata inspiratie si cu fiecare detaliu ce pun in evidenta bucuria si dragul cu care ai daruit.

Zana Fluturas si cu mine ne- am bucurat incontinuu toata seara, ti-am facut si iti dedicam si primul fluturas cu "praf magic". Trebuie Sa mi revina cuvintele si sa reusesc sa micsorez foto, ca sa revin cu dovezi. Nici nu iti poti imaagina cat de fericite ne-ai facut, ce zi minunata ne-ai creat! Iti multumim si te iubim! :)

Sarbatori Magice tuturor!

Mosii vor ajunge... Din moment in moment si vor face si alti copii fericiti, nu va iindoiti de asta!

Bravo mosului pentru bucuria pe care i-a adus-o Zanei Fluturas!
Mosii ( ca sunt doamne, ca suunt domni) sunt minunati, mai ales cand aduc bucurie in sufletul copiiöor mari si mici. Craciun fericit tuturor

post-16-14193103226584_thumb.gif

Fetelor dragi, MULTUMESC! Si eu va doresc voua tot binele si toata fericirea de pe pamant, sa fiti sanatoase si la fel de inimoase totdeauna!

Multumesc mult dragelor pentru gandurile si cuvintele frumoase!

E nemaipomenit sa vezi bucuria si enitiile copiilor care inca mai cred un Mos Craciun! E ceva de neregasit in altceva in acest Univers! Absolut fabulos!

Redivivus draga mea, multa sanatate si Craciun fericit, cu liniste in suflet si clipe frumoase!

Tuturor Elfilor si copiilor cuminti va doresc de la familia mea catre familiile voastre un Craciun cu vibratii minunate incarcate de caldura sufleteasca, bucurii, iubire si clipe de neuitat! Va iubesc dragilor si dragelor si sa aveti cele mai frumoase sarbatori, rasfatati cu abundenta emotionala si de toate felurile! :-* :-* :)

A venit si randul meu sa topai, sa rad, sa plang ma gandesc serios sa-mi schimb crema de ochi, vad ca in ultima vreme imi tot irita ochii si-mi curg lacrimi.... B) de la atatea cadouri!

Koral, esti..... n-am cuvinte sa-ti spun ce simt. In ultimele zile am avut program de alergat (cu altii si pentru altii), n-am avut vreme de nimic, iar cadoul de la tine a sosit ca o raza de soare intr-o perioada atat de aglomerata pentru mine.

Am desfacut cadoul impreuna cu Micky (se putea altfel???????), emotionata, bucuroasa, surprinsa.

Dar, sa pun si cateva poze. O cutie impachetata frumos?????

post-46-14193758468929_thumb.jpg

Daaaaaaaa, bun ambalaj, bun, bun!!!!!

post-46-14193758697377_thumb.jpg

Ce-avem noi aici??????

post-46-14193759000786_thumb.jpg

Avem o cutie in care incap perfect!

post-46-14193759107512_thumb.jpg

Corina...... am ramas masca, trebuie sa recunosc! Bomboanele sunt perfecte, numai bune de pus pe masa ici-colo, iar conurile vor ajunge maine in brad, cu siguranta.

Ciocolatelele vor fi savurate cu maaaaaaaaaaare placere (cine ti-a zis ca ador Kinderul???? :-*). Vasul de ceramica il voi folosi in ziua de Craciun - bag friptura la cuptor si-apoi aduc vasul la masa, sa ma laud! :-*

Forma rotunda de silicon e perfecta pentru checuri mici, inghetate, mousse-uri si cate si mai cate!!!!!!! O s-o folosesc cu mult drag! :)

Solnita si pipernita abia asteapta sa fie folosite de Craciun. Cine ti-a zis ca-s colectionara de astfel de ustensile????? B) Ori esti telepata???????

Maine o sa pun "la treaba" forma pentru bucati de gheata, sa fie folosite zilele urmatoare!

Cat despre lingurite....... sunt SUPERBE, le ador! Le-a admirat si jupanul, ne plac amandurora foarte mult! ;)

post-46-1419376243252_thumb.jpg

Felicitarea m-a lasat masca..... nu am cuvinte sa descriu ce am simtit citind-o. Stiam de la cine e, am luat-o intentionat prima din pachet, am desfacut-o cu greu (imi tremurau mainile) si am citit-o si recitit-o de cateva ori, incercand sa vad (clar) cuvintele si sa pricep intelesul. M-ai atins la coarda sensibila, draga mea! B) Mii de multumiri pentru tot, din partea tuturor!

Sarbatori Fericite si linistite iti dorim! ;)

Uhuuu, ce frumos. Cu forma aia, care-i zici de cuburi pt gheata, nu carecumva tb sa te invrednicestimsa faci si niste bombonici?

Frumoase tare linguritele!

Ce happy sunt copilul din tine si Mickey!

Sa ma scuzati ca sunt atat de zgarcita la scris... dar tare rau imi gestionez timpul- mi-am luat pe cap mai multe decat trebuia- dar o scot eu la capat, cumva, conform maximei " iarba rea nu piere" :D

Icecream, multumim inca o data pentru stelute- sa stii ca nu avem inca suficiente, avea dreptate fiica ta! ( a propos, intreaba-o daca imi da voie si mie sa colectionez oite :) )

Foxyy- multumresc pentru confirmarea ca a ajuns pachetul inainte de Craciun... aveam emotii, cu posta romana, mai ales ca l-am pus mai tarziu decat planificasem, iar intamplarile neplacute descrise de alte doamne de aici mi-au dat si mai multe emotii...

Faaaaaaain tare pisicul... imi pare rau ca n-am trimis si pentru el ceva, dar nu ma pricep... desi cele mai bune prietene ale mele au pisici, aveam pe cine intreba... mnoa... o lectie de asimilat pentru mine...

Probabil ai vazut deja ca sunt 2 forme de silicon verzi- pe langa la ce ai zis tu, eu le folosesc si la: pilaf de orez, mamaliga, piure de cartofi , pentru prezentare pe farfurie.

Forma de care zici tu pentru cuburi de gheata ( a propos, esti foarte creativa, eu nu m-as fi gandit la asta!- ce bine ca putem invata una de la alta) eu o folosesc, asa cum zicea si Daniella, la " bombonici". Mai exact, fac in ea trufele Stellei- ies minunat- eu am primit doua asemanatoare, anul trecut, de la Daniella... le folosesc foaaaaaaaaaaaaarte mult.

Nu, nu sunt telepata... dar ti-am trimis exact ce-mi place si mie. Ce sunt eu de vina ca avem gusturi selecte? :)

Craciun fericit tuturor, si mutumesc ca imi permiteti sa fac parte din minunata familie ARTACULINARA !

Fix sub pom am gasit-o! Pe 24.12... :)

Multumim mult!

Brigitte si eu :love7:

Cum ziceam, din suflet pentru suflete dragi! Pacat ca doar atat de putin am putut face pentru vio! Dar anul viitor...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Saptamana trecuta, Am crezut ca Foxyy, a fost Mosul nostru oficial! Asa ca nu m - am mai uitat la cutia de scrisori...eram pe aici doar doar sa vad cand ajunge si Mosul meu.

Nu va pot descrie surpriza pe care am avut-o cand am primit un telefon pentru livrarea unui pachet....expeditorul fiind "necunoscut curierului". Cum? Aha...mosi secreti stiu eu de unde apar...dintr-o mare familie draga mie...doar de aici....

Bun, ma duc la locul de intalnire, din vecinatatea casei si "curierul" imi comunica ca nu stie de la cine are de livrat acest colet, in posesia caruia a intrat prin terte persoane doar pentru ca locuim unul in vecinatatea altuia..., ca pe final sa-mi spuna: "probabil ca stiti de la cine vine pachetul daca vine de la Munchen....!?" Cum? Cine? Capul meu aproape a incetat sa mai functioneze vreo doua ore..., doar ochii au mai dat semne de vitalitate...., astfel ca m-am urcat in masina si mi s- a deschis robinetul.... Cum asa, ma gandeam, nu cunosc pe nimeni din Munchen, dar primesc un cadou de Mos Craciun?! Pur si simplu lacrimile se incapatanau sa curga, dar nu reuseam nicicum sa imi dau seama de la cine am primit un pachet...., mintea refuza sa functioneze...deci..., ma trezeste vocea Beei, cu care eram: Mami, eu cred ca iar e un cadou pentru mine. :occasion14: zic: "cum asa? Nimic nu-mi lasi si mie din tot pachetul...? Zice, ba da impartim...dar simt ca e ceva pt mine... :unsure:

Ioana, dragul nostru Mos Craciun, nu am cuvinte pe ziua de astazi....sunt cu adevarat impresionata de fiecare cuvant din scrisoare, de darul tau personalizat pentru mine&Bea, de bucuria enorma pe care ai facut-o Zanei cu fiecare dar ales cu atata inspiratie si cu fiecare detaliu ce pun in evidenta bucuria si dragul cu care ai daruit.

Zana Fluturas si cu mine ne- am bucurat incontinuu toata seara, ti-am facut si iti dedicam si primul fluturas cu "praf magic". Trebuie Sa mi revina cuvintele si sa reusesc sa micsorez foto, ca sa revin cu dovezi. Nici nu iti poti imaagina cat de fericite ne-ai facut, ce zi minunata ne-ai creat! Iti multumim si te iubim! :appl:

Sarbatori Magice tuturor!

Mosii vor ajunge... Din moment in moment si vor face si alti copii fericiti, nu va iindoiti de asta!

Daniella, initial pachetul era facut, mai aveam cateva mici detalii sa adaug si luni pe 15 ar fi trebuit sa-l fi pus la posta, din pacate n-am mai apucat, de aceea a si ajuns in doua ambalaje diferite ca nu-mi intra cutia in geamantan.Initial am sperat ca am s fiu in stare sa ti-l livrez personal, de aceea ti-a parvenit prin altcineva.As fi vrut sa te cunos si pe tine si pe Bea.Am vazut pozele pe FB, ma bucur de bucuria voastra.Intr-adevar am ales din suflet pentru zana fluturas.Cand am vazut setul cu aripioare gandul mi-a fugit la Bea si cat de zburdalnica ca un fluturas e ea.

Cat am fost plecata a sosit si mosul meu, noroc ca postasul stie sa-mi lase in garaj pachetele cand nu ma gaseste, ca altfel nu stiu cand apucam sa-l ridic.

Ii multumesc Biancai(2ut) & Family.Pachetul a ajuns putin lovit dar interiorul intact, doar felicitarea un pic sifonata.

Un pachet colorat menit sa-mi fac sarbatorile mai vesele si sufletul sa-mi zabeasca.

O esarfa minunata si ciocolata Rom(asta mi-a confiscat-o sotul din dotare)

post-479-14196885461552_thumb.jpg

o oja care sa se potriveasca cu esarfa

post-479-14196885737839_thumb.jpg

un set din argint( cercei si medalion) cu labutze de pisici :occasion14:

post-479-14196886199241_thumb.jpg

si ornamente de pom confectionate din lemn, pe care le-am si agatat

post-479-14196886558959_thumb.jpg

post-479-14196888081303_thumb.jpg

post-479-14196888155338_thumb.jpg

post-479-1419688821199_thumb.jpg

Iti multumesc inca odata Bianca ca mi-ai inveselit sarbatorile.

Am ramas in urma, datoare cu dovezile de bucurie ale fericitei Bea.

Cadourile de Craciun de la CarmenL, Stella si Foxyy...mosi surpriza, in afara listei oficiale! Un mare si neasteptat prilej de bucurie asa cum am descris ...mai acum o saptamana... N-a dat nici harnasamentul de iarna jos de emotii si bucurie....

Va multumim din suflet, dragele noastre..., a declarat ca am cele mai iubite si frumoase prietene din lume! Ia uitati aici

post-685-14197055885258_thumb.jpg

post-685-14197057196657_thumb.jpg

post-685-14197060002473_thumb.jpg

post-685-14197064412699_thumb.jpg

post-685-14197064751148_thumb.jpg

post-685-14197065095791_thumb.jpg

post-685-14197065344699_thumb.jpg

post-685-14197066402429_thumb.jpg

post-685-14197066777865_thumb.jpg

post-685-14197067314197_thumb.jpg

Bea, cu siguranta ca orice copil, cand vede pungute cu cadouri ...Milioane de stelute i se aprind in ochi....in seara cu printesa Elsa, in cea cu zana fluturas si in seara de Ajun a chiuit ca alte alea...ore in sir....

Acum, ca au trecut emotiile alea mari, pot sa descriu ce am primit de la Ioana, mosul drag si bun "oficial" de data asta. Multitudine de cadouri impachetatate cu cel mai mare drag si gandite pentru noi...hehehe...de data asta am avut si eu parte de tot tacamul... desi Bea inainte sa ajungem acasa intuia cu bucurie ca daca e cadou de la prietenele mele, se "teme" ca iar e ceva tot pentru ea.... :hug:

Bea a primit set de multe stampilute cu motive de iarna, set creativ cu praful magic al luiTinkerbell (glitter)- din care dedicam Ioanei primul fluturas-, dulciuri si costumul de Zana fluturas

Daniella a primit pt toata famila minunate cuvinte :occasion14: dintr-o inima calda si buna, o decoratiune de iarna magica personalizata :unsure: , 2 feluri de bomboane cu alcool, 1 cioco spekulatius-winter edition, Fleur du Sel aromatizata cu sofran (Sare de mare extrem de apreciata pentru mineralele pe care le contine. Se obtine prin evaporarea apei marine, in urma acestui proces rezultand o sare umeda, Are cristale delicate cu forma neregulata care se dizolva usor. Este indicata in feluri de mancare cu peste, porc sau legume, este una dintre cele mai scumpe varietati de sare), o cutie generoasa de filamente de sofran si snururi de silicon pentru prepararea ruladelor fripturilor. Nici unul dintre aceste minunatii nu le gasesc/vazut aici...

Ioana te declar absolut geniala in alegerea cadourilor! :appl:

post-685-14197105092562_thumb.jpg

post-685-14197105184127_thumb.jpg

post-685-14197105327271_thumb.jpg

post-685-14197105495959_thumb.jpg

post-685-14197106594973_thumb.jpg

post-685-14197107023971_thumb.jpg

post-685-14197107204374_thumb.jpg

post-685-1419710733018_thumb.jpg

post-685-14197107473491_thumb.jpg

post-685-14197107620574_thumb.jpg

post-685-14197107775946_thumb.jpg

post-685-14197108041508_thumb.jpg

post-685-14197108168522_thumb.jpg

post-685-14197108247659_thumb.jpg

post-685-14197108394924_thumb.jpg

Da, da, sa mai vina....la toti copiii! Sunt asa de sinceri in a se bucura si au asa emotii cu Mosul drag si bun (bea canta:

Sigur ca a impresionat pe toata lumea, asa a defliat pe la buni si pe la mamaie in zilele de Craciun...., basca nu am putut spala rochita cateva zile, ca nu o mai dadea jos... Iar la balet abia asteapta sa se echipeze cu costumul de fluturas.

Iar eu ce sa mai amintesc ca dulciurile mele le-am ras deja pe toate ! :occasion14: ... Insa azi am fost deja impresionata de fleure de sel (safran), am dat un touch final unui preparat (cu care poate participam la concurs....). Are un gust absolut divin.... Cred ca o sa o folosesc si la dulciuri....e geniala. Nu stiam de existenta ei, dar de azi sunt addicted.... Uite cum invatam mereu cate ceva... "fleur de sel e una dintre sarurile cele mai apreciate din lume. E sarea marina cea mai scumpa din cate stiu, se face in zilele cu mult vant si soare, e culeasa cu mana si contine minerale care nu exista in sarea de salina."

Stella, dupa doua zile a avut o colega in vizita...am intarziat cu masa cam mult.., s-au bagat sub mas din bucatarie amandoua .si am gasit bgorcanul plin cu ciocolatele elvetiene gol :unsure: :appl:

Declar ca Mos Craciun exista, este un spirit care ii ajuta pe parinti sa cumpere cadouri pentru copii si ne inspira, Pe noi cei mari, sa gasim cadouri emotionante pentru cei dragi si prieteni.... Eu recunosc, nu sunt nici pe departe asa de inspirata si nu ma pricep la cadouri ca Mosii de aici!...este cu adevarat un talent!

eu azi m-am relaxat ca sa nu zic lenevit.

In fata semineului, admirand multiplele lumanari.

Cea de la "mosul" Pitt&Ghitti se incadra perfect.

post-16-14197163719775_thumb.jpg