Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chocolate crinkles

Featured Replies

Eu am luat de la Lidl ciocolata amaruie la pachet de 200gr. Ceva italienesc, marca lor, zic ptr fetele din Romania, mi se pare buna la gust si convenabila la pret, 4,99.

Ref la timpul de asteptare, prima data am lasat peste noapte, a doua oara am bagat compozitia la congelator vreo ora. Mie mi s-a parut mai bine a doua oara, ca pe compozitia mai moale si usor mai calda s-a prins mai bine zaharul pudra si s-au vazut crapaturile mai bine. Au placut tuturor, super!

• Author

Eu am luat de la Aldi ciocolata amaruie la pachet de 200gr. Ceva italienesc, marca lor, zic ptr fetele din Romania, mi se pare buna la gust si convenabila la pret, 4,99.

Ref la timpul de asteptare, prima data am lasat peste noapte, a doua oara am bagat compozitia la congelator vreo ora. Mie mi s-a parut mai bine a doua oara, ca pe compozitia mai moale si usor mai calda s-a prins mai bine zaharul pudra si s-au vazut crapaturile mai bine. Au placut tuturor, super!

Da, Moatzo, chestia e ca trebuie sa ne reglam fiecare cu frigiderul in functie de cat raceste.

Eu la Ghoriba de ex am controlat compozitia in timp ce era la frigider si cand am vazut ca e suficient de tare am scos-o si am modelat biscuitii.

Ciocolatosii imi ies perfect daca-i las peste noapte.

Eu zic ca si cu frigiderul e la fel ca si cuptorul, nu toate incalzesc/racesc la fel :appl: .

Imi pare bine ca le-ai gasit consistenta perfecta :) !

Am venit la raport. Cu toate ca nu au iest asa crapati ca ceilalti astia sunt de 1000 de ori mai buniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Iumy!!! Deci, bagati la cap: cu cat e cioco mai buna si mai de calitate, cu atat veti avea biscuiti mai buni :) ( ce desteapta is azi :)))) )

Da Gloxi, asa e, ciocolata tre' sa fie de calitate :appl: .

Astia cate zile iti ajung :) ? Cre' ca n-apuca sambata.

Saptamana viitoare voi lipsi de acasa din motive de sanatate. Asa ca i-am averizat pe pofticiosi ca daca vor biscuiti de Craciun sa se abtina o saptamana. Ca nu mai apuc sa le fac altii. Dar voi mai face pt rev.. :)

• Author

Am venit la raport. Cu toate ca nu au iest asa crapati ca ceilalti astia sunt de 1000 de ori mai buniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Iumy!!! Deci, bagati la cap: cu cat e cioco mai buna si mai de calitate, cu atat veti avea biscuiti mai buni ;) ( ce desteapta is azi :)))) )

Da Gloxi, asa e, ciocolata tre' sa fie de calitate :appl: .

Astia cate zile iti ajung :) ? Cre' ca n-apuca sambata.

Saptamana viitoare voi lipsi de acasa din motive de sanatate. Asa ca i-am averizat pe pofticiosi ca daca vor biscuiti de Craciun sa se abtina o saptamana. Ca nu mai apuc sa le fac altii. Dar voi mai face pt rev.. :)

Iti doresc sa rezolvi tot :) !

Otilia, ţinem pumnii. Multă sănătate. :floare:

Ciocolătoşii mei făcuţi azi dimineaţă. Mie mi-au ieşit prea crăpaţi... :hug: 45 bucăţi.

post-508-13242036906592_thumb.jpg

• Author

Koralina ti-au iesit fain tare! Da' tu vrei sa zici ca apuca Craciunul :floare: ?

Eu abia astept sa-i fac, dar tocmai pentru ca la mine nu rezista, tre' sa-i fac joi sau vineri.

Koralina ti-au iesit fain tare! Da' tu vrei sa zici ca apuca Craciunul B) ?

Eu abia astept sa-i fac, dar tocmai pentru ca la mine nu rezista, tre' sa-i fac joi sau vineri.

Să-ţi spun cum mi-am făcut eu planurile: dacă se "evaporă" :floare: câte 5-6 zilnic, vineri ar trebui să îmi mai rămână măcar 15 , şi atunci mai fac vreo 45 şi-s în grafic de Crăciun... :hug:

Acum i-am făcut şi eu de încercare, săru"mâna de reţetă. B)

• Author

Koralina ti-au iesit fain tare! Da' tu vrei sa zici ca apuca Craciunul B) ?

Să-ţi spun cum mi-am făcut eu planurile: dacă se "evaporă" :floare: câte 5-6 zilnic, vineri ar trebui să îmi mai rămână măcar 15 , şi atunci mai fac vreo 45 şi-s în grafic de Crăciun... B)

Acum i-am făcut şi eu de încercare, săru"mâna de reţetă. B)

B) Asa da! Ce-as mai manca si eu vreo 2 :hug: !!

Cu placere B) !

:) Asa da! Ce-as mai manca si eu vreo 2 :) !!Cu placere :) !

:) vezi ca ei i-au iesit mai putini, deci mai mari, deci au calorii mai multe/buc :)

Corina, f frumosi ti-au iesit. Sunt grozavi, ce mai!

=)) Asa da! Ce-as mai manca si eu vreo 2 :P !!Cu placere :P !

:P vezi ca ei i-au iesit mai putini, deci mai mari, deci au calorii mai multe/buc :P

Corina, f frumosi ti-au iesit. Sunt grozavi, ce mai!

Mulţumesc ,M, eu nu m-am uitat la calorii , că n-am mâncat decât unul , de fapt trebuia să verific dacă sunt moi în interior, aşa cum trebuie, da??? =)) Erau moi... :71: Ceilalţi s-au evaporat cu ajutorul copiilor.

Am uitat să menţionez, eu am folosit ciocolată Kandia amăruie cu 75% cacao, de la Penny, cu 2,75 bucata , dar are doar 90 de grame. Am făcut câţiva şi fără zahăr tos, de experiment, dar ăia mi s-au părut mai puţin estetici, sunt cei pe care parcă se vede mai puţin zahărul pudră.La fiecare "tăvălire" scormoneam puţin zahărul pudră cu o furculiţă.

Tadaaaaaaaaaaa , portie dubla...caci de facut multe pachetele cu unele si altele...in poza 2 in compania biscuitilor Elena ai Petunellei, si de semilune cu nuca.

post-16-1324293853459_thumb.jpg

post-16-13242938607851_thumb.jpg

• Author

Tadaaaaaaaaaaa , portie dubla...caci de facut multe pachetele cu unele si altele...in poza 2 in compania biscuitilor Elena ai Petunellei, si de semilune cu nuca.

Stellaaaaa am facut ochii cat cepele cand am vazut productia ta de fursecuri per total :floare: !! Brava!

Ai muncit nu gluma, sper ca au fost multumiti prietenarii si colegii tai! Am citit ca faci pachetele :D .

• Author

dadada....

Superb cosul tau Stella! Adica vrei sa zici ca la tine a nins ? Wowww.

Tura asta le-ai pus mai mult zahar asa-i? Ca parca-s ninsi si ciocolatosii tai :thumleft: .

Any, am pus cca 140 gr in aluat pentru 2 portii :thumleft:...in schimb am incarcat 50 gr dr cioco...am pus 500 gr.

in rest ca la tine :thumleft:

Tadaaaaaaaaaaa , portie dubla...

Stella, cand s-o-nsura fi-miu, te platesc sa faci tu prajiturile, :thumleft: daca vrei.

Gata cu zapada, vad c-a dat soarele?

Diseara pregatesc compozitia si maine ii execut :notworthy: sper sa nu am surprize.

Dap! surprizele au fost placute :scratch:)

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/387194_332157523478747_100000535053309_1287352_639713117_n.jpg

Merci de reteta!

• Author

Dap! surprizele au fost placute :lol:)

Merci de reteta!

Ai vazut :) ? Brava Icey, ma bucur ca ti-au placut, arata bine.

Abia astept sa ma apuc si eu de ele, portie tripla :scratch: !

Am uitat sa zic- dar se vede din poza- i-am scuturat de zahar, ai mei baieti au cerut sa nu fie pudrati prea tare si m-am conformat :scratch:

Am uitat sa zic- dar se vede din poza- i-am scuturat de zahar, ai mei baieti au cerut sa nu fie pudrati prea tare si m-am conformat :scratch:

Cum ai reusit sa le faci sa ramana cu zaharul pe ele? Tocmai ce le-am terminat si eu dar, din pacate, mi se topeste aproape tot zaharul :) Aluatul e foarte usor de manevrat, am respectat reteta... Degeaba... Le-am facut de multe ori si la fel am patit. Am macinat zaharul inca o data fiindca nici macar nu se lipea de bilute. Sunt foarte bune la gust dar farmecul lor sta in zaharul crapat ce mie nu-mi iese :lol:

• Author

Am uitat sa zic- dar se vede din poza- i-am scuturat de zahar, ai mei baieti au cerut sa nu fie pudrati prea tare si m-am conformat :lol:

Cum ai reusit sa le faci sa ramana cu zaharul pe ele? Tocmai ce le-am terminat si eu dar, din pacate, mi se topeste aproape tot zaharul :) Aluatul e foarte usor de manevrat, am respectat reteta... Degeaba... Le-am facut de multe ori si la fel am patit. Am macinat zaharul inca o data fiindca nici macar nu se lipea de bilute. Sunt foarte bune la gust dar farmecul lor sta in zaharul crapat ce mie nu-mi iese =))

Mitu la mine in primele poze se vede cam cam cum e biluta cu zahar pe ea, eu nu le scutur absolut deloc de zahar inainte de a le baga la cuptor.

E ciudat si imposibil sa nu se lipeasca zaharul de aluatul crud :scratch: .

Si eu am aluatul la frigi, si deja ma ia cu emotii. Crapa, nu crapa, ramîne zaharul, nu ramîne, se topeste, nu se topeste? Off, offf :scratch:

La mine egal cum ies, se vor hali! Asta stiu sigur :lol:

Azi am mai facut Vanillekipferlelele mele si Bumbii Mosului a lui Pisco. Mîine coc Crinkle-sii lui Any, iar poimîine mai fac mini Brownies cu cafea si alune, reteta lui Flory. Tot mîine sau poimîine o sa fac si covrigeii sarati Taralli a lui Taylor.

La toate am avut de manevrat oleaca din cauza fainii de spelta, dar sper sa iese bine si Crinkel-sii

Cum ai reusit sa le faci sa ramana cu zaharul pe ele? Tocmai ce le-am terminat si eu dar, din pacate, mi se topeste aproape tot zaharul :) Aluatul e foarte usor de manevrat, am respectat reteta... Degeaba... Le-am facut de multe ori si la fel am patit. Am macinat zaharul inca o data fiindca nici macar nu se lipea de bilute. Sunt foarte bune la gust dar farmecul lor sta in zaharul crapat ce mie nu-mi iese :lol:

Sigur le-ai dat prin zahar tos prima data? Asta e rolul lui, de a fixa zaharul pudra apoi =)) Eu le-am facut de 3 ori in portie dubla si a iesit de fiecare data.