December 28, 201114 yr comment_118292 Felicitari carissima! Ca de obicei, super !Sper ca socrul tau se simte mai bine! Edit mi-ai dat o idee geniala cu mamaliga in formele de silicon ! Report
December 29, 201114 yr comment_118351 Voi ma omorati pe mine... Felicitari!Cred ca trebuie sa-mi dau cateva palme, cine stie poate reusesc sa ma pun pe picioare macar de sfarsit de ani. Multa sanatate socrului! Report
December 29, 201114 yr comment_118356 pericolul a trecut, acum e ca nou 10 zile de reabilitare dupa care ar trebui sa vina acasa Ma bucur sa aud ca e stabilizat si a scapat cu bine. Multa sanatate si recuperare grabnica! te poti apuca linistita de meniul ed Revelion? e conturat ? Report
December 29, 201114 yr comment_118434 Multumesc sorella mea, in seara de Ajun tu erai cu noi virtual Da, e soare in fiecare zi, deloc atmosfera de Craciun. Ma bucur ca ai decorat cu traversa de la mine, ca am avut si eu parte la masa voastra! Sanatate multa, socrului si refacere rapida! Report
December 29, 201114 yr Author comment_118533 Felicitari carissima! Ca de obicei, super !Sper ca socrul tau se simte mai bine! Edit mi-ai dat o idee geniala cu mamaliga in formele de silicon !Mersi, da e bine acum.Mamaliga in silicon se comporta excelent Voi ma omorati pe mine... Felicitari!Cred ca trebuie sa-mi dau cateva palme, cine stie poate reusesc sa ma pun pe picioare macar de sfarsit de ani. Multa sanatate socrului!Multumesc, tu esti justificata ca ai de lucru la casa noua, las' ca le faci asa la anu pericolul a trecut, acum e ca nou 10 zile de reabilitare dupa care ar trebui sa vina acasa Ma bucur sa aud ca e stabilizat si a scapat cu bine. Multa sanatate si recuperare grabnica! te poti apuca linistita de meniul ed Revelion? e conturat ?Din pacate nu ma pot desfasura deloc Ca am doar adolescenti care mi-au comandat deja chestii simple, am luat citeva salamuri, cred ca o sa le fac citiva tramezzini si la sfirsit cotechino con lenticchie pe care sigur o sa le mincam doar noi Multumesc sorella mea, in seara de Ajun tu erai cu noi virtual Da, e soare in fiecare zi, deloc atmosfera de Craciun. Ma bucur ca ai decorat cu traversa de la mine, ca am avut si eu parte la masa voastra! Sanatate multa, socrului si refacere rapida! Multumesc si multumesc Report
December 30, 201114 yr comment_118561 Daca tu crezi ca eu mai am cuvinte pentru a exprima ceea ce simt dupa vizionarea topicului, te inseli amarnic. O data ca vocabularul e sarac, a doua ca gura e plina de apa. Report
January 10, 201214 yr comment_121002 [color=#8B0000][b]Frumos! Select ca`ntodeauna [/b][/color] Report
January 8, 201313 yr Author comment_179123 Cina Ajunului de Craciun 2012MasaUn loc la masaMeniulAperitiveSpirale cu somon afumatAm luat tortilla de griu, pe fiecare am incalzit-o 10 secunde in microunde, am intins un strat foarte fin de smintina, pus feliile de somon afumat, facut sul, invelit in aluminiu, pus la frigider citeva ore, taiat si servitZdrente de sepie cu salmoriglioAm prajit citeva minute sepiile in tigaie, le-am taiat si amestecat cu salmoriglio (ulei, usturoi, sucul si coaja unei lamii si patrunjel)Salata de ton, rosii micute si masline pe pat de salata valerianaSalata de caracatita cu cartofiAm fiert caracatita, lasat-o sa se raceasca in apa ei putin, scos pielea si amestecat cu cartofii taiati bucati pe care ii fiersesem in prealabil intregi, amestecat totul cu masline fara simburi si salmoriglioCarpaccio de caracatita cu salmoriglioAm fiert caracatita si am pus-o fierbinte intr-o sticla de plastic cu o greutate deasupra ca sa stea presata si am tinut-o in frigider, a doua zi am taiat-o si condimentat-o cu salmoriglioArdei copti cu ansoaGravad lax cu sos de mustarEu ilfac asa:http://adriananicoleta.wordpress.com/2012/06/25/salmone-marinato_somon-marinat/ Felul ITagliolini cu ou cu sos de somon afumatAm prajit un praz in foarte putin ulei, adaugat somonul afumat bucatele si resturile de la caracatita facuta salam si am lasat sa fiarba adaugind cite un pic de apa in timp ce fierbea apa pastelor, adaugat pastele, amestecat si servit Felul IIChiftele din peste persico cu conopida la aburiAm pus un file mare de persico, pesmet, 2 oua, 2 catei mici de usturoi si patrunjel, am amestecat tot in Thermomix, le-am format si le-am prajit in tigaie cu foarte putin ulei DesertCozonac S-a baut un Barolosi acelasi vin d'oranje cu champagne Morlet rosè ca anul trecuthttp://adriananicoleta.files.wordpress.com/2011/12/vindorange.jpg?w=341&h=640&h=640 Report
January 8, 201313 yr Author comment_179126 Prânz De Craciun 2012MasaUn loc la masaServetelMeniul AperitiveTrei feluri de tartine (zacusca, pateu de masline si pateu de ficat)Salata de fenel, portocale si masline condimentata cu salmoriglioBrinza de vaca cu diferite condimenteMasline picante Felul IAgnolotti piemontezi cu sos de rosii facut in casa Felul IIPicior de porc la cuptor cu cartofi noiAtit piciorul de porc cit si cartofii erau congelati, am pus picioarele in tava stropindu-l des cu bere si intorcindu-i mereu, cartofii i-am amestecat cu ulei si ierburi aromate uscate si copt tot la cuptor DesertStele de ciocolata cu crema de vanilieStelele sunt facute din mousse de ciocolata cumparata congelata, nu prea mi-a placut pentru ca mi s-a parut prea grasa, e de retinut ideea daca se dispune de forme in felul asta si facut ori o panna cotta cu ciocolata ori o budinca, crema de vanilie facuta in thermomix cum am mai zis pe aici doar cu jumatate din cantitatea de faina S-a baut un Ruchési un Chablis Report
January 8, 201313 yr Author comment_179128 Prânz De Sfântul Ştefan 2012MasaMeniul AperitiveRoquefort miere si nuciBucatele de speck si castaneAm infasurat castanele fierte in speck si le-am copt in cuptorCornulete cu cirnat afumatAm taiat felii cirnatii afumati si i-am copt 1 minut in microunde ca sa lase un pic de grasime, i-am racit, am taiat aluatul frantuzesc in triunghiuri, pe baza lor am pus felia de cirnat afumat, am infasurat si copt la 200°C pina cind se coloreaza bine, se servesc calde sau caldute Felul ICrema de dovleac si castane parfumata cu gorgonzolaAm inmuiat intr-un strop de ulei 2 bucati de praz, adaugat dovleac cuburi pe care il copsesem in cuptor si un cartof taiat cuburi, acoperit cu apa si lasatsa fiarba, spre sfirsit adaugat castanele fierte si apoi mixat, dupa ce am pus in farfurie am presarat castane bucatele si galuste de gorgonzola Felul IIZampone DesertPanettone Exquisita al Vino San Martim Report
January 8, 201313 yr comment_179137 Mereu ma impresioneaza modul in care alcatuiesti si printezi meniul, foarte frumoasa prezentare.Preparatele imi plac toate. Felicitari. Report
January 8, 201313 yr comment_179162 In afara ca totul arata de revista si apetisant,nu pot decat sa mai adaug ca si eu admir mereu cum reuseste Adriana(dar si celelalte fete) sa faca meniu tiparit pentru mese.Eu daca fac pentru 2,parca nu ma trage ata,daca-s mai multi oaspeti-nu reusesc din cauza de timp.Plus ca, de multe ori se schimba meniul in timpul pregatirii si pot sa ma trezesc ca ce-am pe meniu nu mai e actual,sau invers.Asta,pe langa faptul ca 3 seri, practi una dupa alta,dar bucatele nu se repeta,ba chiar si se combina armonios. Nu-mi ramane decat sa-nvat si sa-ncerc,poate mi-o reusi vreodata Report
January 8, 201313 yr Author comment_179169 Pai de ce sa nu te traga ata si pentru 2? Dupa ce ai primit cadoul pe care l-ai primit De Sf. Stefan de exemplu am fost doar noi 3 cu mama dar tot l-am facut. Incerc mereu sa decid totul bine ca sa nu trebuiasca sa modific ce am tiparit, dar neprevazuturi se mai intimpla, ca de exemplu cartofii de Sf stefan nu i-am mai facut pentru ca era deja suficienta mincare si resturi desi am incercat sa fac cantitatea potrivita, iar maslinele am decis sa le pun in ultimul moment si nu erau prevazute in meniu Oricum fiind noi intre noi nu se supara nimeni de neprevazuturi Report
January 8, 201313 yr comment_179171 Mie mi-a placut cel mai tare meniul din seara de Ajun, nu ca as fi refuzat ceva din restul zilelor!! Dar acolo mi-ar fi placut sa fiu prezenta, daca se putea! Cata vreme mergem a mama de Craciune dificil sa fac eu un meniu, ca are si ea contributia ei, dar mi-ar placea sa am si eu cu meniu sa le fac din timp, fara stres....Brava Adriana! Report
January 8, 201313 yr comment_179182 Foarte frumos, sorella! Si ma bucur ca sînt si eu "prezenta" la mesele tale de sarbatori, mereu frumos aranjate! De bucate nu mai spun nimic, ca stii ca-mi place tot! Report
January 8, 201313 yr comment_179208 Parca-ti vine sa zici:"Mai vreau putin Craciun!" uitandu-te la pozele Adrianei...foarte, dar foarte frumos! Report
January 8, 201313 yr comment_179224 Eu as minca si decorul de pe masa de la prinzul de Craciun arata atit de frumos!! Pregatirile au fost ca de obicei, deosebite Report
January 8, 201313 yr comment_179225 Minunate bucate, elegante, rafinate, o prezentare de zile mari si banuiesc ca si gustul lor a fost pe masura...Dar parca si mie tot meniul din Ajun imi face cu ochiul cel mai mult. Are dreptate Gelutza, si eu mai vreau putin Craciun! Report
January 8, 201313 yr Author comment_179235 Eu as minca si decorul de pe masa de la prinzul de Craciun arata atit de frumos!! Pregatirile au fost ca de obicei, deosebite Si tu? si socru-meu m-a intrebat daca se maninca si i-am zis "da" si se apuca sa duca una la gura Multumesc Report
January 8, 201313 yr Author comment_179236 Mie mi-a placut cel mai tare meniul din seara de Ajun, nu ca as fi refuzat ceva din restul zilelor!! Dar acolo mi-ar fi placut sa fiu prezenta, daca se putea! Cata vreme mergem a mama de Craciune dificil sa fac eu un meniu, ca are si ea contributia ei, dar mi-ar placea sa am si eu cu meniu sa le fac din timp, fara stres....Brava Adriana!Atunci inseamna ca-ti place mai mult pestele Las' ca daca cresti mare faci si tu totul la tine. Report
January 8, 201313 yr Author comment_179238 Foarte frumos, sorella! Si ma bucur ca sînt si eu "prezenta" la mesele tale de sarbatori, mereu frumos aranjate! De bucate nu mai spun nimic, ca stii ca-mi place tot!Intotdeauna, imi place prea mult cum se asorteaza fata de masa cumparata anul trecut cu traversa primita de la tine Report