Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniurile mele de Ajun, Craciun si Sf.Stefan 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020, 2022, 2023, 2024 e 2025

Featured Replies

Eee, la noi e o traditie, facea bunica, acum face mama, se strange toata familia, nu pot sa-i zic ce sa faca in casa ei, decat daca ma cheama s-o ajut!

DAr banuiesc ca o sa fac si eu, la un moment dat!

• Author

Eu as minca si decorul de pe masa de la prinzul de Craciun =)) arata atit de frumos!!

Pregatirile au fost ca de obicei, deosebite :rolleyes:

Si tu? :P si socru-meu m-a intrebat daca se maninca si i-am zis "da" si se apuca sa duca una la gura =))

Multumesc :P

Am inteles gresit :-* cei de care zici tu sunt "presepi" minusculi din sticla, unul dintre foarte putinele cadouri cu gust primite de la soacra-mea :P

• Author

Minunate bucate, elegante, rafinate, o prezentare de zile mari si banuiesc ca si gustul lor a fost pe masura...Dar parca si mie tot meniul din Ajun imi face cu ochiul cel mai mult. Are dreptate Gelutza, si eu mai vreau putin Craciun!

Multumesc, cu pestele am putut sa ma distrez un pic mai mult, restul lucrurilor, clasice ofera mai putine posibilitati :rolleyes:

Eu as minca si decorul de pe masa de la prinzul de Craciun =)) arata atit de frumos!!

Pregatirile au fost ca de obicei, deosebite :rolleyes:

Si tu? :P si socru-meu m-a intrebat daca se maninca si i-am zis "da" si se apuca sa duca una la gura =))

Multumesc :P

Am inteles gresit :-* cei de care zici tu sunt "presepi" minusculi din sticla, unul dintre foarte putinele cadouri cu gust primite de la soacra-mea :P

Ba chiar as minca si presepi, si mincarea, si meniurile de hirtie, toate arata genial :P

Pai de ce sa nu te traga ata si pentru 2? Dupa ce ai primit cadoul pe care l-ai primit =))

[i]Ai dreptate, bataita =)) mie,daca nici de-acum incolo nu fac [/i] =))

De Sf. Stefan de exemplu am fost doar noi 3 cu mama dar tot l-am facut. Incerc mereu sa decid totul bine ca sa nu trebuiasca sa modific ce am tiparit, dar neprevazuturi se mai intimpla, ca de exemplu cartofii de Sf stefan nu i-am mai facut pentru ca era deja suficienta mincare si resturi desi am incercat sa fac cantitatea potrivita, iar maslinele am decis sa le pun in ultimul moment si nu erau prevazute in meniu ;) Oricum fiind noi intre noi nu se supara nimeni de neprevazuturi ;)

[i]Apoi nu-i bai,ca nici mie nu mi-ar da nimeni in cap,daca ar fi ceva-n meniu si n-ar fi pe masa,dar si sa zic 'aia nu-i, c-am facut-o pe aialalta,dar in loc de felul 2 am facut felu-ntai doar ,iar desertul l-am facut altul pentru ca s-au terminat ouale' (zic si eu,asa ca exemplu =)) ) strica tot farmecul meniului tiparit.

Clar,nu si daca e buna organizare de la-nceput si gandit din timp.Deci la asta trebuie sa mai lucrez si sa 'cresc' eu,dar si sa capat mai multa maiestrie

[/i]

Adriana, totul arata impecabil de bine si apetisant!

Tu, cu Maya, cu Any, adevarate maiestre culinare!

• 11 months later...
  • Author

Anul asta am facut putine feluri pentru ca ramin mereu prea multe resturi, lucruri simple pe care le maninca toata lumea, feluri care plac tuturor.

Cina Ajunului de Craciun 2013

Masa

post-4-13880745234379_thumb.jpg

Crackers din orez, spelta (cred) si susan cu crema de hering si brinza cremoasa (gen philadelphia)

post-4-13880745813974_thumb.jpg

Creveti in sos roz

post-4-13880746255439_thumb.jpg

Caracatita cu masline si cartofi

post-4-13880747177878_thumb.jpg

Macrou afumat cu masline, rosioare si seminte de floarea-soarelui

post-4-13880747441482_thumb.jpg

Tartine cu somon afumat, castraveti si philadelphia

post-4-13880747682466_thumb.jpg

Spaghetti cu midii si sos de rosii

post-4-1388074794199_thumb.jpg

Totul stropit cu Champagne Allain Grillat

post-4-13880748146819_thumb.jpg

• Author

Prinzul Craciunului 2013

Masa

post-4-13880749795587_thumb.jpg

Meniul

post-4-13880749948523_thumb.jpg

Salata de pui, telina si nuci

post-4-13880750071775_thumb.jpg

Aperitiv piemontez

post-4-13880750397096_thumb.jpg

Salata boeuf

post-4-13880751923963_thumb.jpg

Piept de pui cu sos de maioneza si ton

post-4-13880756112423_thumb.jpg

Stelute din cartofi cu unt cu verdeata

post-4-1388075243164_thumb.jpg

Chiftea de pui in imbracata in aluat de foetaj, cu morcovi si cartofi drept garnitura dar nu le-am mai pozat

post-4-13880752570845_thumb.jpg

Panna cotta cu sos de ciocolata cu alune

post-4-13880753759811_thumb.jpg

Totul stropit cu un Chardonnay din Langhe (Piemonte)

post-4-1388075508249_thumb.jpg

si Barolo

post-4-13880755265602_thumb.jpg

• Author

Prinzul Sfintului Stefan 2013

Masa

post-4-13880757152177_thumb.jpg

Pom de Craciun facut din aluat de foetaj umplut cu pateu de masline si prosciutto cotto

post-4-13880757438822_thumb.jpg

Mini cornulete din aluat de foetaj cu cirnat afumat

post-4-13880757628945_thumb.jpg

Tartine cu pateu din ficat de porc, pateu de masline, zacusca si ajvar

post-4-13880757819643_thumb.jpg

Tortellini in supa

post-4-13880757989804_thumb.jpg

Panettone

post-4-1388075824949_thumb.jpg

Bună ziua și La Mulți Ani!

Întâi felicitări pentru toate preparatele delicioase ce le faceți, sunt o admiratoare ”mai veche„ și ”mai din urmă”, de pe forumul unde voi erați și ați rămas ”veteranele”. Doamnele Adriana, Maya, Lapona Enigel, Poka, Moața, și toate celelate ce imi sunteți de mult o sursă de inspirație și chiar regretam că nu mai postați dincolo, neștiind să vă găsesc, până azi când pașii m-au dus către ”Lumea lui Maia”, iar de acolo pe aici, și cu această ocazie să vă regăsesc chiar în această zi a Crăciunului.

Deci, dați-mi voie să vă spun că sunt entuziasmată că v-ați creat un colțisor al vostru și vă urez sincer să aveți SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE, iar pacea, liniștea și căldură să vă umple casele și sufletele.

Eleonora

Adriana, nu te dezminti, ai mereu energia si dispozitia de a aranja mese cu dichis. Apetisant totul, felicitari.

La multi ani, sotului!

Pai uite ce cadou frumos de Craciun ne-ai facut venind aici :)

Bine ai venit la noi!

Adriana mulțumesc pentru primirea călduroasă și scuze că am postat aici, pe topic-ul tău, dar abia mai târziu am aflat de la draga de Geany că aveți rubrică off topic-”La han”. Deci de acum voi încerca să fiu la subiect.

La multi ani Stefano!

Adriana imi plac mesele tale nespus...de la meniu pana la aranjamente, de fiecare data surprinzator si traditional deopotriva.Le astept in fiecare an, si iti multumesc ca m-ai invitat si anul acesta :)

Adriana, foarte frumos, apetisant si stilat (ca de obicei) :)

[i][size=3]Edit: nu m-am trezit bine si mananac litere :) [/size][/i]

Edited by Cosmina N

• Author

Ce pregatire frumoasa ai facut Adriana! La multi ani sotului!

Multumesc.

La Multi Ani sotului! Frumoase mese ai intins in aceste zile! Sa va fie de tihna!

Multumesc.

Adriana, nu te dezminti, ai mereu energia si dispozitia de a aranja mese cu dichis. Apetisant totul, felicitari.

La multi ani, sotului!

Multumesc.

Adriana, ca de obicei *klasse*.

Grazie Stellina :)

La multi ani Stefano!

Adriana imi plac mesele tale nespus...de la meniu pana la aranjamente, de fiecare data surprinzator si traditional deopotriva.Le astept in fiecare an, si iti multumesc ca m-ai invitat si anul acesta :)

Ma bucur ca te-ai simtit bine :)

Adriana, foarte frumos, apetisant si stilat (ca de obicei) :)

Multumesc

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Buna seara!

Sunt noua, pe aici...Dar sincer sunt impresionata de tot ce ama vazut...Maxime felicitari, Adriana! Mi-a placut tot, meniurile, atentia la detalii, diversitate...TOTUL...Excelent!