December 27, 201411 yr Author comment_223982 Am citit din urma si vad ca sunt foarte monotona si la mis-en-place si la meniuri, dar va arat totusi ce-am pregatit si anul asta Meniul de Ajun 2014Masa, in mijloc o paine primita cadouUn loc la masaMeniulCreveti cu sos roz, creveti curatati si prajiti cu un strop de ulei si putin vin alb sec in tigaie, raciti si amestecati cu maioneza, ketchup si un strop de whiskySalata de macrou afumat cu masline si rosii mici pe pat de salataSalata de fructe de mare cu cartofi si parfum de portocale fructe de mare congelate fierte putin si amestecate cu cartofi fierti, masline, ulei de masline extravirgin si suc de portocaleSalata de portocale, fenel si maslineCapesante (Scoici Saint Jacques) gratin am pus pe scoici un pic de sos alb amestecat cu o emulsie de ulei, usturoi si patrunjel si le-am pus in cuptor pina s-au coptSpaghetti cu midii si crevete sosul l-am facut cu midii congelate si sosul de rosii facut de mine asta-vara, am amestecat cu spaghetti-le fierte si deasupra am pus un crevete peste care am varsat o emulsie de ulei, usturoi si patrunjel si copt la cuptor Mamaliga si peste prajit eu cumpar mereu faina de porumb integrala, nu fina, la mamaliga facuta in Thermomix a mers dar ca pane pentru peste nu, era prea tare, pestele era "persico" taiat bucatele si dat prin faina, ou si faina de porumb si apoi prajit. Ar mai fi mers cum se obisnuieste in Moldova un mujdei de usturoi da' mi-l dadeau in cap cre'ca asa ca am renuntatS-a baut doar sampanie care e buna cu orice https://adriananicoleta.files.wordpress.com/2013/12/6_champagne.jpg?w=720&h=912 Report
December 27, 201411 yr Author comment_223983 Craciun 2014MasaUn loc la masaMeniul detaliatMini cornulete sarate cu mousse de mortadella Cornuletele le-am cumparat congelate, le-am copt, lasat la racit si umplute cu spuma de mortadella facuta in Thermomix amestecind mai intii 200 de gr de mortadella si mai apoi inca 200 de gr de brinza moale, pentru ceilalti am pus ricotta pentru mine stracchino fara lactoza Minitartine cu salam de vaca tartinele cumparate peste care am pus un fel de salam crud din carne de vaca si o picatura de mustarAperitiv piemontez reteta aici https://forum.artaculinara.ro/topic/3145-antipasto-piemontese/page__p__103154__hl__antipasto__fromsearch__1entry103154Salata boeufLasagna deschisa cu pasta de salam si ciuperci am fiert o jumatate de foaie de paste pentru lasagne, am asezat-o intr-o forma mica rotunda si am pus inauntru o lingura de sos alb si una de sos facut din pasta de salam si amestec de ciuperci congelate, un pic de parmigiano si am incalzit in cuptor, apoi am luat cu grija foaia si am "prelins-o" in farfurie Ciolan de porc cu bere la cuptor e bucata de ciolan condimentata si fiarta deja, cumparata congelata pe care am copt-o inca vreo 2 ore in tava la cuptor cu bereCrochete din cartofi sunt di piure de cartofi cumparate congelate in forma de steluta si brad pe care le-am copt doar la cuptorBudinca cu lapte de migdale pe sos de capsuni sosul l-am facut mixind capsuni cu fructoza iar budinca ca pe panna cotta doar ca am folosit lapte de migdale si am mai pus in el si 200 de gr de migdale mixateAm baut pe linga sampania de mai sus si Report
December 27, 201411 yr Author comment_223984 Prinzul Sfintului Stefan 2014desi planificasem anumite lucruri de facut, in seara de Craciun am zis ca nu mai fac nimic pentru ca aveam deja prea multe resturi, apoi a doua zi dimineata imi parea rau sa nu-i fac nimic lui Stefano saracu' asa ca am incropit un menu din ceea ce aveam deja in frigider Masa simpla de totTartine cu mousse de mortadella ca mai susMinicroissant cu salamul de mai susSalata bouefMamaliga cu brinza de burduf si crema de gorgonzola Risotto cu pasta de salam si ciuperciS-a baut rosu francezsi alb piemontez Report
December 27, 201411 yr comment_224016 Totul festiv si preparate minunate, detalii de efect! Felicitari si sa-ti traiasca sotul, sanatos si fericit! Report
December 28, 201411 yr comment_224043 Adriana, ca de obicei totul superb. La multi ani sotului si sa aveti sarbatori minunate! Report
December 28, 201411 yr Author comment_224048 Klasse, ca de obicei .Totul festiv si preparate minunate, detalii de efect! Felicitari si sa-ti traiasca sotul, sanatos si fericit!Adriana, ca de obicei totul superb. La multi ani sotului si sa aveti sarbatori minunate!Multumesc frumos Report
December 28, 201411 yr comment_224050 Am citit din urma si vad ca sunt foarte monotona si la mis-en-place si la meniuri, dar va arat totusi ce-am pregatit si anul asta Adriana, as vrea eu sa am monotonia ta!Serios, eu-s foarte superficiala la decorat masa, pregatit meniul.Si admir mereu pasiunea pe care o puneti in creearea meniului. Si am citit meniul tau exact la ora mesei: tortura mai mare ca asta... Report
December 28, 201411 yr Author comment_224052 Multumesc Ca sa-ti alin tortura po' sa-ti zic ca din ce a fost mai am mousse de mortadella, in rest azi la prinz iar resturi, agnolotti de marti, lasagna cu dovleac si pasta de salam de miercuri si canederli congelati fierti in supa de marti de cind am facut salata bouef Sper ca in seara asta sa termin toate resturile. Unul dintre primele lucruri pe care le fac cind am musafiri sau la ocaziile astea e sa pun masa, apoi totul poate sa decurga lin sau nu, cu intirziere sau nu dar masa trebuie sa fie ok. Cred ca mi se trage de la o matusa, care avea mereu casa plina de o multime de musafiri la sarbatori si care pregatea mereu multe dar nu avea niciodata masa pusa, cind ajungeam eu, mereu mai devrem fata de ceilalti special ca sa o ajut, imi revenea mereu sarcina sa pun masa Probabil chestia asta m-a traumatizat asa de mult ca primul lucru pe care il aranjez e masa Report
December 28, 201411 yr comment_224060 foarte frumos(Klasse, cum bine ti s-a zis), ca de obicei. felicitari!eu ma tot minunez - la tine, mai ales - de unde luati suporturile astea de farfurii minunate, chestiile alea rosii dantelate. vad ca ai si pe mijlocul mesei. Report
December 28, 201411 yr Author comment_224063 Multumesc. Chestiile de pus sub farfurii si pahare rosii sunt din pâslă nu mai tin minte de unde le-am luat posibil de la Lidl, in schimb "runner"-ul (traversa) l-am luat anul asta de la Lidl si intimplarea a facut sa se potriveasca foarte bine cu ele.Cel rosu cu fulgi de nea folosit anii trecuti e cadou de la sorella mea Maya de acum citiva ani iar cel auriu nu mai tin minte, probabil si el de la Lidl dar nu sunt sigura. Report
December 28, 201411 yr comment_224072 nu monotona, ci mereu eleganta si atenta la detalii si cu multa dragoste pentru cei dragi tie La multi ani tuturor, sa fiti sanatosi si sa-i rasfeti in continuare! Report
December 28, 201411 yr Author comment_224074 nu monotona, ci mereu eleganta si atenta la detalii si cu multa dragoste pentru cei dragi tie La multi ani tuturor, sa fiti sanatosi si sa-i rasfeti in continuare!esti tu prea amabila, multumesc frumos tocmai din prea multa dragoste pentru soacra stau la bucatarie si fac portiile individuale ca sa stau cit mai putin la masa Report
December 28, 201411 yr comment_224081 Adriana, ce să-ți mai zic și eu?! Au zis fetele tot ce era de zis. Brava! Eu sunt cam ca mătușa ea. Ne luăm liniștite de mânuță. M-am resemnat de mult. Zic mulțumesc că reușesc să termin totul în timp. Deja se știe, cine vine primul pune mâna și ajută dacă vrea să mănânce. Cumnata mea încearcă să fie ca tine. Nu-i reușește mereu, dar spre deosebire de mine măcar încearcă. Report
December 28, 201411 yr comment_224082 tocmai din prea multa dragoste pentru soacra stau la bucatarie si fac portiile individuale ca sa stau cit mai putin la masa amanunte...o faci ptr ca=ti pasa de Stefano. Report
December 28, 201411 yr Author comment_224084 Adriana, ce să-ți mai zic și eu?! Au zis fetele tot ce era de zis. Brava! Eu sunt cam ca mătușa ea. Ne luăm liniștite de mânuță. M-am resemnat de mult. Zic mulțumesc că reușesc să termin totul în timp. Deja se știe, cine vine primul pune mâna și ajută dacă vrea să mănânce. Cumnata mea încearcă să fie ca tine. Nu-i reușește mereu, dar spre deosebire de mine măcar încearcă.Multumesc, Sorina, stai linistita, tu deja faci zi de zi un milion de lucruri Report
December 29, 201411 yr comment_224104 Adriana mie mi se par meniurile tale foarte inspirate .In fiecare an astept masa ta de Craciun si de Sf. Stefan, si in fiecare an imi propun sa-ti urmez exemplu-cu aranjat, tiparit meniu etc.Pana acum n-am reusit ) dar perseverez... Report
December 29, 201411 yr comment_224135 Elegant, deosebit, totul este aranjat cu mult drag - asa as caracteriza masa pregatita de tine! Cand cresc mare vreau sa fiu si eu ca tine!!!! La multi ani sotului! Report
December 29, 201411 yr Author comment_224138 Multumesc.Cu un pic de organizare si rabdare se poate Report