February 18, 201214 yr comment_130696 Ellani, iti multumesc si rasmultumesc pentru reteta asta E perfecta! Si eu am folosit drojdie proaspata pentru ca de cate ori folosesc uscata nu imi creste aluatul. Am dizolvat-o in cateva liguri de apa cu zahar. Aluatul e la superlativ, de mult n-am mai lucrat un aluat asa de bun: pufos, aerat, usor de intins, dar nelipicios. Et voila! Cu Finetti. [center][/center] Edit ca am uitat poza Edited February 18, 201214 yr by Cosmina N Report
February 18, 201214 yr comment_130772 Ellani, iti multumesc si rasmultumesc pentru reteta asta E perfecta! Si eu am folosit drojdie proaspata pentru ca de cate ori folosesc uscata nu imi creste aluatul. Am dizolvat-o in cateva liguri de apa cu zahar. Aluatul e la superlativ, de mult n-am mai lucrat un aluat asa de bun: pufos, aerat, usor de intins, dar nelipicios. Et voila! Cu Finetti. Sa va fie de bine si sa le mancati sanatosi!Ce bine imi pare ca nu te-a dezamagit,dimpotriva! Iar ce spui de aluat,am simtit-o pe pielea mea,e aluatul minune care-si face singur treaba.Si se 'simte' si din poza ta ca-i pufi rau! Eu n-am avut niciodata probleme cu drojdia uscata,mi-a crescut de fiecare data,poate ii pui prea putina?Ca altfel n-am idee de ce-ti da batai de cap. Cea proaspata nu o am mereu(bine se mai intampla si de aia uscata sa nu am,rar,de altfel)si tocmai de aia am si uscata,ca are termen mai mare de pastrare. Report
February 18, 201214 yr comment_130775 Cornurile de mai sus sunt facute dupa o alta reteta,dar fiindca m-au intrebat fetele,o postez tot aici,la gramada ca sa nu mai fac subiect nou, pentru ca in fond,tot cornuri sunt. Reteta de baza si ideea am gasit-o pe un blog al unei bucatarese pe care o cheama Alina si-i multumesc,daca le vede cumva pe aici.Prin urmare ne trebuie,in primul rand 2 boluri in care sa facem cele 2 aluaturi separat. Aluat alb:aprox 300 gr faina,1 ou,100 ml lapte caldut,1 lingura(plus,minus) de zahar,50 ml ulei,15 gr drojdie proaspata(eu am pus-o direct in ingrediente,daca vreti puteti s-o dizolvati initial),un praf de sare si vanilie la dorinta. Aluat maro:Aceleasi ingrediente,doar ca faina mai putin cu 3 linguri,iar in locul ei am adugat 3 linguri de cacao. Se imparte aluatul in parti egale(mie mi-au iesit cate 4 de fiecare fel),se intind in cercuri aproximative egale,se pune un cerc maro,apoi unul alb(sau invers) si se mai trece usor,de vreo 2-3 ori cu facaletul peste ambele deja.Nu e problema daca nu se lipesc una de alta,pentru ca vor creste si se vor lipi oricum.Nu le-am lasat la crescut decat pana le-am facut sa umplu tava si s-o dau la cuptor.Le-am copt la 180 C pana s-au rumenit,dupa care le-am uns cu ou batut.In comparatie cu cele cu kefir,astea ies un pic mai 'crocante' si mai 'dense',daca pot sa zic asa. Report
February 19, 201214 yr comment_131045 Merci Ellani , cu ou batut probabil le-ai uns inainte sa le bagi la cuptor, asa-i? Report
February 19, 201214 yr comment_131046 Da,eu cu ou dar vezi ca mai adaug un P.S la reteta acuma ca mi-a picat fisa! Report
February 19, 201214 yr comment_131049 Cornurile de mai sus sunt facute dupa o alta reteta,dar fiindca m-au intrebat fetele,o postez tot aici,la gramada ca sa nu mai fac subiect nou, pentru ca in fond,tot cornuri sunt. Reteta de baza si ideea am gasit-o pe un blog al unei bucatarese pe care o cheama Alina si-i multumesc,daca le vede cumva pe aici.Prin urmare ne trebuie,in primul rand 2 boluri in care sa facem cele 2 aluaturi separat. Aluat alb:aprox 300 gr faina,1 ou,100 ml lapte caldut,1 lingura(plus,minus) de zahar,50 ml ulei,15 gr drojdie proaspata(eu am pus-o direct in ingrediente,daca vreti puteti s-o dizolvati initial),un praf de sare si vanilie la dorinta. Aluat maro:Aceleasi ingrediente,doar ca faina mai putin cu 3 linguri,iar in locul ei am adugat 3 linguri de cacao. Se imparte aluatul in parti egale(mie mi-au iesit cate 4 de fiecare fel),se intind in cercuri aproximative egale,se pune un cerc maro,apoi unul alb(sau invers) si se mai trece usor,de vreo 2-3 ori cu facaletul peste ambele deja.Nu e problema daca nu se lipesc una de alta,pentru ca vor creste si se vor lipi oricum.Nu le-am lasat la crescut decat pana le-am facut sa umplu tava si s-o dau la cuptor.Le-am copt la 180 C pana s-au rumenit,dupa care le-am uns cu ou batut.In comparatie cu cele cu kefir,astea ies un pic mai 'crocante' si mai 'dense',daca pot sa zic asa. Deja nu mai pot edita,dar vin cu un P.S la care am ajuns cu ajutorul Adrianei. Cica daca nu vreti sa va iasa asa 'crocante' pregatiti din timp un sirop din 250ml apa si 250 gr zahar,il lasati la racit si treceti prin ele cornuletele fierbinti. Report
February 19, 201214 yr comment_131051 Ellani, eu prefer sa le las asa, daca e sa le-nmoi in ceva, le inmoi direct in cana cu lapte dimineata ! Report
February 19, 201214 yr comment_131059 Apai ,daca sincer,noi aproape ca le-am terminat,asa crunchy cum au fost. Eu la cafea,sotul cu lapte,ca-i mare amator. Iar daca le incalzesti la microunde,apoi chiar nu e nici o problema.Oricum,cred ca oricare aluat,daca-i pui cacao,se preteaza.In fond, e partea estetica care face mult cu ochiul la ele. Report
February 20, 201214 yr comment_131101 Deja nu mai pot edita,dar vin cu un P.S la care am ajuns cu ajutorul Adrianei. Cica daca nu vreti sa va iasa asa 'crocante' pregatiti din timp un sirop din 250ml apa si 250 gr zahar,il lasati la racit si treceti prin ele cornuletele fierbinti.Eu cum iti ziceam le facusem acu multi ani cind publicase Angelique reteta prin mai multe forumuri, aveam ciorna pe blog si am publicat-o acum. Varianta ei prevedea trecerea asta prin sirop.http://adriananicoleta.wordpress.com/2012/02/20/croissant-bicolori_cornulete-bicolore/Oricum mi-au placut dintotdeauna foarte mult, desi n-am mai apucat sa le fac, pentru idee, de a avea aluatul bicolor, mi se pare foarte de efect Report
February 22, 201214 yr Author comment_131595 Le-am facut si-n varianta sarata , cu cascaval si salam Report
February 23, 201214 yr comment_131741 Si eu, si eu, cu faina integrala monti de F2 (ca m-ati innebunit cu glutenul... nu voi) cu branza Asiago un pic picanta si mortadella. Eu le-am facut mai micute si mi-au iesit 16 bucati.Aseara, pt ca le-am facut tarziu si luasem deja cina, i-am dat sotului sa guste. A gustat asa cateva, nu s-a rezumat la unul... halal gustat.Dimineata eu am mancat doua doar cu branza, Mara a luat unul la pachet iar tati 4... asa ca era cat pe ce sa nu-mi mai ramana nimic pt sedinta foto...Le-am pozat reci(pentru sectiune), ca mi-era frica ca daca le incalzesc dau iama-n ele... Bune rau si cu siguranta le voi mai face si le voi incerca si dulci. Salivez doar gandind la ele...Va multumesc la amandoua, pt reteta si tehnica!A, si o intrebare, eu le-am facut la 190°C si le-am lasat in jur de 25-30 min. Am facut bine, am facut rau? Trebuia o temperatura mai mica? Report
February 23, 201214 yr comment_131763 Deci ai si copt !Sorina si eu le-am facut tot la 190 de grade mereu si le-am lasat pana ce capatau o culoare frumoasa. Tot in jur de 30 de minute ca tine ! Report
February 23, 201214 yr comment_131766 Iote ce frumuseti pe-aici,Izuk si Sorina! Izuk,care ti-au placut mai mult?Varianta dulce sau cea sarata? Sorina,nu cred ca e mare diferenta intre 180-190 C.Era altceva daca le coceai la 220 sa zicem in 10 min,atunci da,poate riscai sa ramana crude,dar asa...Oricum,cuptoare diferite,ajustari diferite.Ma bucur ca va plac si corespund modului vostru de alimentatie.Vezi ca ti-au reusit si inca foarte bine?(Parca tin minte ca aveai un pic de frica ) Report
February 23, 201214 yr comment_131773 Va multumesc fetelor! Nu, nu-mi era frica... stiam ca vor iesi, problema se punea (da' nici acolo cine stie ce) daca le faceam monti F1, pt ca as fi folosit o faina formata (jumi-juma) din faina integrala si tarate de ovaz. Asa ca ar fi trebui ajutat aluatul sa creasca si ar fi trebuit sa folosesc gluten.Da' sa stii ca tot am fa le fac si de F1. Report
February 24, 201214 yr comment_132051 Acum le-am terminat, le luam cu noi maine la munte: 4 cu speck, 4 cu wurstel, 2 cu gem, 2 cu ciocolata. Am facut un amestec aproximativ din: 25% faina integrala, 25% faina de ovaz integrala si 50% faina alba. Report
February 24, 201214 yr comment_132061 Eu azi am luat 10 kg de faina, tot sa coc!6 kg remacinata din grau dur si 4 da faina alba. Lili, distractie placuta, am vazut la "ce am baut azi" ca te-ai pregatit intens pentru week-endul asta pe zapada ! Report
February 25, 201214 yr comment_132098 Le-a venit si la noi randul, cu finetti, asa frumos miroase in casa, multumim. o sectiune "muscata" si autoarea sectiunii Report
February 26, 201214 yr comment_132193 Creste inima cat parizienele cand vezi asa autori de sectiuni !Sa va fie de bine,Eataly si Bia si tuturor celor care le-ati copt sau intentionati sa le coaceti! Report
February 27, 201214 yr comment_132395 Mie-mi place autoarea sectiunii... ce ochi poate sa aibaaa... Report
March 1, 201214 yr comment_133396 Eu am facut pufoseniile din nou. De aseara pana acum au mai rezistat din 16 bucati doar 4. As avea treaba prin bucatarie, dar stau departe ca mi-e frica de ele.Ma duc la fasolica (ca-i pe foc) mai mestec in ea si fug repede din bucatarie... prea bune sunt, dau dependenta.Mama mi-a cerut deja reteta. Report
March 2, 201214 yr comment_133701 Si cum eram datoare cu dovada... Greu e sa stau departe de ele dupa ce le fac... Report
March 2, 201214 yr comment_133766 Le-a venit si la noi randul, cu finetti, asa frumos miroase in casa, multumim. o sectiune "muscata" si autoarea sectiunii Chiar ca nu stiu la care sa ma uita mai intai, superbe amandoua! Report
March 2, 201214 yr comment_133768 Si cum eram datoare cu dovada... Greu e sa stau departe de ele dupa ce le fac...Ma molipsiti cu Monti;chiar daca nu am problema cu kilogramele, ideea ma incanta...o sa studiez sa vad cum fac cu faina( eu folosesc faina macinata de tata socru din graul dansului)e oricum o faina "buna" fara alte alea.Vad ca arata grozav tot ce faci monticizat! Report
March 3, 201214 yr comment_133860 Ma molipsiti cu Monti;chiar daca nu am problema cu kilogramele, ideea ma incanta...o sa studiez sa vad cum fac cu faina( eu folosesc faina macinata de tata socru din graul dansului)e oricum o faina "buna" fara alte alea.Vad ca arata grozav tot ce faci monticizat! Cu cat mai multi cu atat mai bine!Faina, chiar daca ti-o macina socrelul, din moara iese alba... ca asa e proiectat biata moara, deoparte faina alba, deoparte taratele. Intr-adevar e mult mai sanatoasa, da' nu e monti.La monti F2, adica de mentinere, dupa ce organismul e 'stabilizat' poti folosi doar faina integrala... asa cum am folosit eu la cornurile de mai sus.La F1, cum gatesc eu majoritar, se foloseste faina monti in F1, adica jumatate faina integrala/jumatate tarate de ovaz (in cazul meu, ca sunt foarte gustoase) atunci cand o asociezi cu grasimi.Adica cu branza, carne si mai stiu eu ce altceva... migdale, nuci, masline, ou, iaurt... Informare cat mai placuta!https://forum.artaculinara.ro/topic/109-dieta-montignac/ Report
March 3, 201214 yr comment_133931 Ce ochi are degustatoarea , 2ut . Si pentru ca eu mi-s o incurcata n-am inteles daca reteta pt cornurile astea moi folosita de voi e cea a lui Ellani sau alta? Report