Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cornuri moi ca puful

Featured Replies

Ce ochi are degustatoarea :-*, 2ut .

Si pentru ca eu mi-s o incurcata n-am inteles daca reteta pt cornurile astea moi folosita de voi e cea a lui Ellani sau alta?

Reteta lui Ellani, tehnica de impaturire a lui Izuk.

Am facut si eu parizienele, dar mie nu mi-au iesit asa pufoase ca ale voastre si parca au fost cam uleioase. Oricum, de mancat s-au mancat. Am sa mai incerc o data, poate am si eu noroc ca voi.

post-1290-13309754537874_thumb.jpg

Ela,ce sa zic decat ca-mi pare rau ca nu au iesit conform asteptarilor. :floare:

La pufosenie joaca rolul si grosimea aluatului inainte de impaturire(si eu le fac si mai groase si mai subtiri,depinde cum le vreau si cu ce le umplu),cat despre ulei,asa era in reteta,asa am scris-o si eu aici,mai ales ca am facut si eu de nenumarate ori si alte fete.

Acuma stii cum e,la gusturi nu ne potrivim toti,dar e ceva reparabil daca tot a incercat Any si cu mai putin ulei.Sper sa-ti placa mai mult data viitoare daca le mai incerci.

Eu le-am facut din nou aseara... bune mai sunt!

Am facut 9 cu mortadella si cascaval si 7 doar cu cascaval (astea-s preferatele mele). De-abia astept sa le devorez la pranz!

Eu le-am facut din nou aseara... bune mai sunt!

Am facut 9 cu mortadella si cascaval si 7 doar cu cascaval (astea-s preferatele mele). De-abia astept sa le devorez la pranz!

Cand am vazut ca ai postat aici mi-am zis "doar n-o fi facut iar Sorina cornurile..." si iaca le-ai facut din nou; macar sunteti 4 mancatori la ele...Tot de F2 le-ai facut, nu? Ma tenteaza si pe mine, dar nu-s la mentinere, asa as prefera sa raman la F1.

Corect, suntem 4, de fapt 5, iar soata devoreaza aproape tot de unul singur... noi suntem pe langa el.

Aseara stateam de vorba in bucatarie si deabia le pusesem pe platou, cand imi vad soata ca intinde gheruta si incepe sa pape cornurile. Tine cont ca cinase... vorbind asa, tot a halit vreo 2 sau 3. Azi pt pranz a luat 4 la munca.

Adevarul ca se fac asa de usor si sunt asa de bune, ca le-as face in fiecare zi. Da' ma calmez si le fac o data pe saptamana.

Sau ar mai fi o idee sa le fac de F1... chiar asa, daca vrei sa le faci de F1 de ce nu le faci?

Chiar cred ca e o reteta care se preteaza la asa ceva, asta datorita kefirului.

Uite, am sa incerc sa le fac de F1 si apoi am sa vin cu rezultatul. Nu are cum sa nu iasa. Poate asa te convingi si tu ca nu sunt greu de facut.

Corect, suntem 4, de fapt 5, iar soata devoreaza aproape tot de unul singur... noi suntem pe langa el.

Aseara stateam de vorba in bucatarie si deabia le pusesem pe platou, cand imi vad soata ca intinde gheruta si incepe sa pape cornurile. Tine cont ca cinase... vorbind asa, tot a halit vreo 2 sau 3. Azi pt pranz a luat 4 la munca.

Adevarul ca se fac asa de usor si sunt asa de bune, ca le-as face in fiecare zi. Da' ma calmez si le fac o data pe saptamana.

Sau ar mai fi o idee sa le fac de F1... chiar asa, daca vrei sa le faci de F1 de ce nu le faci?

Chiar cred ca e o reteta care se preteaza la asa ceva, asta datorita kefirului.

Uite, am sa incerc sa le fac de F1 si apoi am sa vin cu rezultatul. Nu are cum sa nu iasa. Poate asa te convingi si tu ca nu sunt greu de facut.

Astept cuminte cornurile tale (eu sunt de-aia care face totul dupa reteta, fara improvizatii si alte cele, asa ca mai bine vad ce faci tu mai intai).

• 2 weeks later...

Eram hotarate sa nu le mai fac... atentie, ca dau dependenta. Daaar, nevoia m-a obligat, ea-i de vina.

Cum ieri a trebuit sa mergem cu catel si cu purcel la consulat la Trieste, marti seara eram in incurcatura in legatura cu ce vom papa noi toata ziua.

Asa ca am ametit repede aluatul de F2 si l-am umplut jumatate cu cascaval si jumatate cu mortadella + cascaval.

Am luat toata tava (fara tava) dupa noi. Initial am zis ca am exagerat, dar tin sa va spun ca nu s-a salvat nici un cornulet... au fost devorate toate.

Prea bune sunt!

Gata, mi-am dat peste manute, nu mai fac... sa vedem cat ma tine!

Am făcut şi eu varianta sărată azi, cu umplutură de caşcaval, şuncă şi ceapă verde. Au rămas şi pentru pacheţel mâine.

post-508-13326971495742_thumb.jpg

post-508-13326971589105_thumb.jpg

• Author

Cori ce fain ti-ai iesit :)

Poate pun si eu azi de-o portie , dar dulce , ca asa le mananca mai bine pitica

Am revenit

Din jumatate de aluat cornuri cu nutella si din restul jumatate o impletitura cu gem de caise ( de la mama mea , cu bucati mari de caisa )

post-780-13327565293676_thumb.jpg

post-780-13327565482595_thumb.jpg

...

La F1, cum gatesc eu majoritar, se foloseste faina monti in F1, adica jumatate faina integrala/jumatate tarate de ovaz (in cazul meu, ca sunt foarte gustoase) atunci cand o asociezi cu grasimi.

Adica cu branza, carne si mai stiu eu ce altceva... migdale, nuci, masline, ou, iaurt...

pai la regimul monti se asociaza painea cu carnea?? eu stiu ca e absolut interzis! dar se poate combina cu branza, e drept- scuze de interventie

Nu te scuza... doar daca e painea facuta din faina integrala nu se poate in F1 asocia cu grasimi.

Eu am facut cornurile de F2 si le-am asociat cu grasimi, branza in cazul meu... dar, am facut si cu mortadella conforma si am mancat, doar ca nu prea ma dau in vant dupa ele.

Asocierea intre paine si carne nu e interzisa, tine doar de digestia fiecaruia.

• 3 weeks later...

Faine v-au iesit si ma bucur ca inca mai 'traieste' reteta in bucatariile voastre.

Eu spuneam pe-un alt topic ca ceva mai inainte am avut de copt mult pentru sot sa ia la job.Deci am facut inclusiv si din astea,in diferite forme

post-1267-13345707942843_thumb.jpg

si aici mai in detaliu,cu, cositze :)

post-1267-1334570817649_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Iarasi eu,dar cred ca-s ultimele poze pe care le mai pun aici,caci deja v-am convins ca se-ntalnesc destul de des la noi acasa :notworthy:

De data asta in varianta de

'trandafiri'(la Gela si Zoazorel am vazut)

post-1267-13356958073256_thumb.jpg

Si niste 'brunete' in care-am pus cacao si presarat cu zahar deasupra.

post-1267-1335695826812_thumb.jpg

• 4 weeks later...

Iarasi eu,dar cred ca-s ultimele poze pe care le mai pun aici,caci deja v-am convins ca se-ntalnesc destul de des la noi acasa :)

De data asta in varianta de

'trandafiri'(la Gela si Zoazorel am vazut)

Si niste 'brunete' in care-am pus cacao si presarat cu zahar deasupra.

Ce frumoase ti-au iesit toate, bravo!

Foarte bune, fetele mele iubesc reteta asta, asa ca, din nou

Si eu o iubesc si mi-e dor de cornuri, dar n-am avut timp de d'astea, am luptat pe frontul capsunelor, tebuie sa revin si pe frontul aista cat mai e racoare, ca vine arsitza pe urma si ne mutam pe frontul inghetatelor! :)

Foarte bune, fetele mele iubesc reteta asta, asa ca, din nou

Iar eu ma bucur ca le place si ca se da 'replay' la ele.Sa va fie de bine!

Ce frumoase ti-au iesit toate, bravo!

:angryfire: :floare: :floare:

Deja sunt istorie,cred ca in curand voi face iarasi.Alternand umpluturile,mereu se dovedeste ca-s prea putine,fie ca fac din 2 portii,fie din 3.

• 2 weeks later...

prestat si eu cornurile/pariziene

cu branza dulce

post-1316-13394390594552_thumb.jpg

ruptiune fierbinte

post-1316-13394390674584_thumb.jpg

Izuk & Ellani

Multumesc!

Cea mai mare incantare vine cand ma gandesc ca se bucura de cornuri copilasii vostri mici si mari!Ma bucur ca va e de folos,fetelor si ca nu dati uitarii reteta.

Cerra,celelalte fete m-au convins ca le plac,caci le-au tot facut in reluare.Citind aici n-am prea fost sigura daca ti-au placut si tie,dar am citit si pe la dulciuri unde-am aflat ca rezultatul te-a multumit,ceea ce ma multumeste si pe mine. :)

Apropo,am tot vazut ca multe copturi le mancati fierbinti cu sotul.Aveti dar sanatate de otel,caci eu calde le pot manca doar a doua zi.Daca mananc orice aluat proaspat fierbinte din cuptor, numai bine nu imi e. :)

Sa va fie de bine tuturor!

Cea mai mare incantare vine cand ma gandesc ca se bucura de cornuri copilasii vostri mici si mari!Ma bucur ca va e de folos,fetelor si ca nu dati uitarii reteta.

Cerra,celelalte fete m-au convins ca le plac,caci le-au tot facut in reluare.Citind aici n-am prea fost sigura daca ti-au placut si tie,dar am citit si pe la dulciuri unde-am aflat ca rezultatul te-a multumit,ceea ce ma multumeste si pe mine. :D

Apropo,am tot vazut ca multe copturi le mancati fierbinti cu sotul.Aveti dar sanatate de otel,caci eu calde le pot manca doar a doua zi.Daca mananc orice aluat proaspat fierbinte din cuptor, numai bine nu imi e. :)

Sa va fie de bine tuturor!

Binenteles ca sunt incantata de reteta. Mie imi plac copturile si am trecut`o si pe asta reteta la catastif. Sigur o sa o repet si eu cu diferite umpluturi.Am pus diferit de reteta 3 galbenusuri si fix 1 kg de faina de aia ungureasca ptr ca pe aia o cunosc deja cum se comporta, coaja rasa de lamaie,50 gr drojdie proaspata. In rest am pus exact cum zici tu in reteta.

Nu am papat chiar asa fierbinte pariziana , am vrut sa fac repede si poza ptr ca le`am facut la prietena mea si ma grabeam sa plec.Acum depinde ce coptura este. Anumite copturi reci numai au gustul acelasi cum il au calde. Potrivit sa maninci cald nu fierbinte.

Inca odata multumesc ptr reteta! :)

Sa sti ca eu citind de mult reteta asta, am facut din start portie dubla imi place aluatul creste foarte bine si am facut 2 tavi mari de pariziene si un colac cu ciocolata (a ramas prietena mea sa il coaca ptr ca numai aveam vreme sa invart si celelalt aluat sub forma de pariziene).