Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cornuri moi ca puful

Featured Replies

unde e tehnica de rulare va rog? am retinut aluatul, ma duc sa-mi fac provizii dar tehnica nu am gasit-o. e pe topicul asta? m-am uitat in urma dar cateodata sant ca chioara eu :toothy6:

sa va fie de bine ca tare gustos arata

aici, aici, la pag. 21, post 410

Unde aici??? Va rog, mai pentru fraieri.

• 3 months later...
  • 3 months later...

Hai sa radeti si voi un pic.

Luni seara ma apuc eu cu curaj sa fac un rand de cornuri. Ca intodeauna imi ies 16, 12 sarate cu Speck si Asiago si 4 dulci cu dulceata de capsuni... toate monti F2.

Marti ii dau Marei la pachetel unul sarat. Vine acasa si-mi zice ca una din prietenele ei vrea maine un corn. Bine mami!

Doar ca ajungand acasa am ajuns la concluzia ca trebuie sa mai fac un rand. Buuun, da' cu ce le umplem? Asa ca am facut o parte cu nutella (nemonti) si o parte cu dulceata de capsuni (monti F2).

Asa ca miercuri dimineata o intreb ce vrea la pachetel. Voi ce credeti? Cu nutella.

Buuun, dar Flavia (prietena) ce o sa vrea? A, nu, ei ii dam sarat.

Si vine iar de la scoala. Mamiiii, au mai gustat si X si Y, vor si ele maine.

Oooooo, basta! Vreti sa ma omorati? Aveam deja 3 nopti de cand ma duceam la nani la miezul noptii.

Stiti care a fost norocul meu? Nu mai aveam faina. Ce rusine! Auzi, sa raman eu fara faina. Da' privind jumatatea plina a paharului, am ajuns in pat la 10. Minune!

Dezamagite colegele fetei mele, dupa ce ma botezasera 'geniu in bucatarie', da' am si eu o limita.

Din nou cu sunca, ceapa verde si emmentaler.

Sorina, spune-le fetelor tale sa transmita colegelor ca geniile sunt imprevizibile si pretentioase, o sa-ti creasca si mai mult actiunile :) Asa, vor aprecia si mai mult cand le faci ceva ...

post-508-13594785766421_thumb.jpg

post-508-13594786004796_thumb.jpg

Nu i-am zis nimic. Treaca de la mine.

Aseara le-am facut din nou in varianta sarata: cu speck si branza Asiago. O bunatate!

Bine-inteles cu faina integrala, adica monti F2.

Cand si-a dat seama imediat mi-a dat comanda de 4 bucati la pachet. M-a busit rasul.

Ce ma 'irita' un pic este ca mamicile respective stau acasa si le dau ca gustare un pachetel de crackeri... Imi vine sa le fugaresc un pic, pe mamici, nu pe copii, ca ele nu au nici o vina.

Chiar ca sunt bune!

In seara aceasta le-am făcut din nou. Tava de aseară s-a păpat toată.

Acum le-am făcut jumătate dulci cu dulceață de căpșuni făcută în 2011 și jumate sarate.

Sorina,vad ca nu-i de gluma la casa voastra cu ele! Le fac si eu des(sau variatii cu acelasi aluat) dar tu m-ai intrecut! Sa va fie de bine,inclusiv si la familia Koral :tongue3:

Amu' imi faceti pofta si mie sa m-apuc de ele,dar nu,pentru maine am deja ochiul pus 'pe Geany' :toothy6:

• 3 months later...

Iar le-am făcut aseară. Prea bune sunt!

Nu le mai făcusem de ceva timp și cum în seara asta Mara are petrecerea clasei (de sfârșit de an) iar eu trebuie să-mi iau antibioticul în deplasare a trebuit să le fac.

Mare greșeală am facut! Le-am adus aminte de ele. Deja au început să mi le ceară din nou. Acum am cerere pt dulci, că aseară le făcui sărate.

Am citit ,Sorina,ce-ai patit cu ele din cauza unor 'doamne'.Ce sa-i faci,unii oameni chiar nu pot trece pe-alaturi,fara sa se-mpiedice.

Si eu am facut recent pentru o vizita cremwursti inveliti in aluatul asta. Cu toate ca facusem din vreo 4 portii,copii de-acolo mai ca nu se bateau pe ele,la propriu.Si-unul din ei zice ca e cea mai exceptionala mancare,zic : 'Pai ce-i asa deosebit,ca doar mancati hot-dog mereu?' ,la care el,'pai nuuuuuu,aia sunt cu totul altceva,astia sunt exceptionali'. Na' ,mai intelege daca poti =))

Aaaaaa, cunoaștem stai liniștită. Copiii și ciudățeniile lor. Las' că-i mai bine așa.

Iar ce mi s-a întâmplat mie.... parcă mă așteptam. Asta e! A trecut!

• 2 weeks later...
  • 8 months later...

Nu-s pariziene,ca-s trandafirii lui Gany,de data asta,dar ii pun la colectie,pentru ca sunt din acelasi aluat,doar ca,nouatatea de data asta -facuti cu o parte faina integrala,ca tot s-a specializat Sorina cu ele pe-aici.Si daca tot m-au convins ca raman la fel de moi,cred ca mai continui obiceiul,chiar daca-s departe eu de Monti.

post-1267-13929958161751_thumb.jpg

Merci fain! Pana acum am folosit faina integrala,rar,doar in retetele unde se cerea musai.Desi paste si orez integral am in casa mai mereu.Acum daca tot am vazut ca merge, voi interveni cu ea si in alte aluaturi gen pizza,foccaccia, biscuiti,poate si la cozonac,daca-l fac cu,cacao sau doar pentru ai casei.Variatii multe sunt,timp sa fie!
  • 1 year later...

Pfooooaai de mine ce faine is. Cu urda nu-s pretena, da' cu o branza sarata tot le fac. Cum le-aiimpachetat?

Mi se pare cale-ai pus felii la cuptor, sau ?

Aha,deci la asta chiar nu m-am gandit. Foarte fain, multumesc si te pup.
  • 9 months later...

Cum mâine Mara merge în excursie la Veneția a trebuit să fac o tavă de cornuri moi și pufoase. De frică să nu devorez și eu vreo 2-3 le-am făcut cu făină albă, așa sunt sigură că stau cuminte.

Mie îmi ies mereu 16. Am făcut 9 mai grasane cu Asiago (brânză) și 7 mai mititele cu Nutella.

Săptămâna viitoare va trebui să le mai repet încă o dată că pleacă Giulia în excursie...

• 9 months later...
  • 2 years later...