Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reţete detox

Featured Replies

Daniella,

Multumesc!

Ma bucur ca ai putut merge in vacanta.

Eu sunt de parere ca daca vrei sa te tii de ceva, te tii si in delegatii fara sa gatesti acasa.

Cumparaturi, trebuiesc facute indiferent ce dieta tii. Ma refeream ca daca tot tinem o dieta, trebuie sa o tinem aceia care nu ne face rau si nu toate dietele sunt la fel ptr toata lumea ca daca ar fi asa, atunci ar exista una singura nu?

De ex monti: mergi la restaurant si iti comanzi gratar si salata, peste la gratar, legume la gratar, garnitura de fasole verde, mazare verde etc.Ptr ce ai suferii? dupa paine? dupa cartofi? eu nu cred ca ai suferii dupa astea chiar daca ti`ar placea tie painea si cartoful cand ai sti ca ptr tine faci asta.Daca eu am fost mare pitareasa si am putut, cred ca poate toata lumea.

Chiar si de Pasti, daca stau sa ma gandesc fara painea si cartofii de la masa, fara cozonaci, prajituri meniul era permis monti.

La diferite reuniuni , banchete, iti alegi din ce este pe masa ce sti ca este permis: cascaval, branzeturi, frigarui,carneturi, legume, salate(imposibil sa nu fie de ales ceva) si uite cum scapasi de gatit acasa.Eu m`as descurca de minune si in cele mai deochiate delegatii cu mancatul.

Eu am zis doar ca monti este mult mai eficient si mult mai bland ptr organism, fara multe privatiuni decat Dukan care este foarte restrictiv din prima faza, iar ptr 1 kg dat jos trebuie 10 zile tinut consolidarea aia si imagineaza`ti cata vreme trece si tot lasi organismul asa fara ce are el nevoie si nu prinde la toata lumea la fel. Sa nu crezi ca eu nu am inspectat inainte si totusi am ales monti si sunt multumita cum am slabit si clar nu se produce efectul yo-yo, doar daca maninci ce nu trebuie cu patura in cap.

Fiecare alege ce crede ca este mai convenabil ptr el, dar nu cu orice risc.

Macar sa aleaga Liz o dieta disociata pe mese daca nu doreste monti sau dc nu, Detoxul preferabil dietei Dukan .

Ma gandesc ca nu am suparat sau stricat topicul cu interventia mea.

Va pup si spor la detox.

Gata Dani, am aparut! :hungry: inca mai e loc de-o bere!

Am trecut de sarbatori, n-am facut excese dar se cunoaste. Acum nu sunt sigura ca e de la papa sau m-am umflat de la retentia de apa dupa ce am luat un tratament cu niste antiinflamatoare pentru o durere de spate cam nesuferita. Maine vreau sa-mi cumpar ruscoven si tinctura de ienupar, sper sa ma ajute.

Sunt de acord cu Cerra, daca vrei sa tii o dieta trebuie s-o tii fara nici macar mici abateri si mie imi place Monty desi nu am avut rezultate spectaculoase, dar macar am mancat fara sa ma infometez.

Hai ca mai apar si maine

Jos detoxul!

cerra https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif , nici vorba sa strici topicul, foarte bine ai intervenit

ai dreptate: fiecaruia i se potriveste o anumita dieta, intr-o anumita perioada, intr-un anumit mood, la o anumita varsta/greutate, functie de gradul de stres si nu in ultimul rand de starea de sanatate.

Si da: asta am sustinut si eu mereu, orice dieta presupune o disciplina riguroasa, determinare si lipsa abaterilor, adica urmarea stricta a dietei, cu toate renuntarile care se impun, pana la indeplinirea targetului propus. Desigur pentru pofticiosi si gurmanzi se cere scurtarea acestei perioade de renuntari.

habar nu am de dunkan, am citit doar superficial, pt ca nu mi-a atras in mod particular atentia, ca o dieta care mi s-ar potrivi ... mi s-a parut prea proteic pt felul meu de alimentatie. Desi sunt carnivora, am nevoie de cel putin aceeasi cantitate de legume alaturi de carne. Repet: nu am citit decat un picut.

monti, ca si combinatii, precum si alimente de evitat, imi place. Am cea mai mare parte dintre mese monti, nu de ieri, ci de 20 ani. Dar, pt mine nu e ok o dieta pe viata, pentru ca sunt pofticioasa si nu am mereu timpul necesar sa imi prepar inlocuitori si nu pot sa am vointa la cote maxime 365 zile pe an x (3 mese + 2 gustari). Felicitari si toata admiratia cui poate.

Eu prefer un regim de viata sanatos si echilibrat, din punctul asta de vedere dieta mediteraneeana, combinata cu 1-2 perioade de detoxifiere pe an sunt ideale pentru ce am eu nevoie.

te pup si eu si spor la monti! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Criss, imi pare bine sa te vad! Multa sanatate! la ce folosesc ruscoven si tinctura de ienupar?

detoxul trebuie sa il incepi cand nu ai probleme de sanatate, asa ca da prioritate sa rezolvi problemele si apoi om vedea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Jos toxina!

• 2 weeks later...
  • Author

iaca ce poster motivaţional găsii, rîndurile 2 şi 5 sunt de tăiat şi de lipit pe frigi :rolleyes:

post-1215-1368822347872_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Ta taaaaa!!!!

Gata, am inceput detoxul de azi, am avut intentii saptamana trecuta, am vrut de ieri, dar s-a implint de azi

Deci o sa tin jurnalul aici, sper sa nu va suparati.

28.05.2013 ( 59.900)

6.00 ceai

8.00 o ceasca de capsuni

10.00 o felie de somn,doua cepe verzi, un fir de usturoi verde, doua rosii, toata facute la hot-pen si stropite cu zeama de lamaie

16.00 un mar mic

17.00 un bol mic cu supa de sparanghel

20.00 supa crema de sparanghel cu piept de pui si mult patrunjel

daca nu rezist mai mananc un mar

Azi pentru ca nu am baut cafea am avut o stare de oboseala si somnolenta si m-a durut capul. Si pe la 16 mi se facuse greata de la senzatia de foame, de aceea am mancat intai un mar apoi bolul cu supa.

Maine o sa-mi pun din prima bolul cu supa intre 15 si 16.

Am inceput cam greu, dar sper sa-mi intru in ritm

Jos toxina!!!!

bravo Cris :blush: ! fortza si Jos Toxina!

Mi-ai lipsit, ca imbold dupa Pasti! :scratch:

Ce de mese ai :lol: . Nu stiu daca dai timp metabolismului sa-si faca tema, daca mananci asa de des ... . Stiu ca in pauzele de peste zi, in afara celor 2 mese, metabolismul se lua la tranta cu rezervele de grasimi. Ma gandesc ca ai putea lua un pranz pe la 12-13 si cina la 18-19 si in rest sa te pacalesti cu multa apa si ceai. Dar cred ca Dex te lamureste mai bine.

Mult succes la dat jos toxinele si kilogramele!!! :blush:

EU m-am stabilizat la 58. O sa vad de acum incolo ce fac. As vrea sa mai incep o tura dar sint cu moralul la pamint si nu stiu daca reusesc. Vedem...

Daniella multumesc ca te-ai gandit la mine, dar aveam planificate niste reuniuni de familie si nu avea sens sa incep sa dau cu subsemnatul de ce mananc sau nu mananc oarece chestii. Asa ca acum am zis ca nu mai merg in vizita la nimeni si nici nimeni nu tre sa ma viziteze si sa vrea sa pape ceva la noi. :floare:

Stiu ca am avut mese prea dese, dar de la durerea de cap si senzatia crunta de foame imi venea sa vomit si am amagit cu marul si apoi cu zeama de la supa. Azi a fost mai ok. Ma termina lipsa cafelei, sincer nu credeam ca sunt dependenta de cafea, sau o fi trecerea asta la detox, dar ma doare capul si ma simt adormita si vlaguita. Mai stau fara cafea si maine si vineri, apoi daca tot asa, in we trec la una mica de dimineata.

29.05 (59.100 -800gr)

Azi meniul

6.00 ceai

7.00 o portocala mica, aveam un gust naspa, amar

10.00 piftele din carne de vita cu slata verde, marar, zeama de lamaie

16.00 cateva goji din ceai

19.00 supa crema din sparanghel cu piept de pui" gref

ceai de mai multe feluri si apa

Jos toxina!!!

Azi m-am simtit mult mai bine, dar din pacate pentru detox mi-am baut o cafeluta mica de dimineata cu un pic de fructoza in ea. Nu m-a mai durut capul si am putut sa-mi vad de treburi la job, e inchidere de luna si o gramada de documente de finalizat, trebuia sa fiu fresh.

30.05 (58.700 -400gr)

6.00 cafea

10.00 pulpa de vita facuta cubulete si fiarta vre-o trei ceasuri la foc domol cu usturoi verde, tarhon uscat, sare, piper, alaturi de salata verde cu patrunjel si o portocala

16.00 sase capsuni si un ceai cu goji pe care le-am papat dupace s-au hidratat.

20.00 somn la steamer cu spanac, usturoi verde si ghimbir proaspat

cris, imi pare rau ca ieri nu am apucat sa citesc, iar Dex cred ca e plecat intr-un picut de concediu...

durerea de cap, cand incepi detoxul este datorata procesului de detoxifiere. Orice dieta de detoxifiere alegi (ca e oshawa, vegan, detox, sau mai stiu eu ce) in primele zile da aceste reactii, mai violente sau mai domoale... .

Si da, privatiunea de cafea da dureri de cap si lipsa de concentrare vreo 3-4 zile max, dupa care intri in normal si nu mai simti nevoia de cofeina. Daca ai treaba la serviciu, sa mai incerci sa o lasi sambata si duminica si probabil pana luni te obisnuiesti.

inteleg ce zici cu vizitele si musafirii ca si eu am cedat tot din cauza asta. La vizite nu am avut probleme ca eram hotarata, am cedat tura din acest an, cand am intins eu mesele ... dupa 12 zile de detox pur!

Deci tu ai 58.4 kg? foarte tare, nu'sh de ce retinusem ca ai mai multe. E foarte bine, hai ca nu ai mult de dat jos! spor la detoxifiere!

EU m-am stabilizat la 58. O sa vad de acum incolo ce fac. As vrea sa mai incep o tura dar sint cu moralul la pamint si nu stiu daca reusesc. Vedem...

Liz, compatimesc cu tine!

eu m-am stabilizat in jur de 54 kg si la fel sunt cu moralul jos, de la prea mult stres la job. Trebuie un moral bunicel pt un nou inceput de dieta, ca sa ne putem tine de treaba!

• Author

aici mi-s, brava cris, jos toxinahttp://www.millan.net/minimations/smileys/cheerleader2.gifhttp://www.millan.net/minimations/smileys/cheerleader2.gif

goji din ceai nu ar trebui mâncate ... 2.5 linguriţe de fructe uscate natural au 10g de zahăr

ai un meniu beton, de fiecare dată îmi faci poftă cu ce găteşti.

Multumesc fetele de galerie.

Dex, ma gandeam ca e ceva cu ele prea bun, ok, acum sunt cu o cana cu ceai in mana si n-o sa mai mananc fructele.

Daniella o sa incerc in we sa nu beau cafea, desi e placerea mea pacatoasa, sa vad ce se intampla. Retinusem de data trecuta cu durerile de cap, dar la mine s-a combinat si cu senzatie voma si cu oboseala maxima si la servici aveam treaba, multa treaba si eu eram zombi din pacate, eram din alt film. Imi pare rau ca nu esti bine, ca esti asa aglomerata. Eu sub nici o forma nu cedez, doar cu cafeaua o safie o problema, sa vad cum pot s-o negociez, in rest e perioada cand sunt de toate.

31.05 (58.700, deci O) darmai o zi si maine

6.00 cafea

10.00 somn la steamer cu usturoi verde si lamaie, am mai avut si o felie de scrumbie marinata de mine mai demult pentru ca felia de somn era cam mica; un castronel de capsuni

19.30 pulpa de vita cu multa verdeata alaturi de salata de varza rosie cu marar, mar si zeama de lamaie

lichide din pacate nu am prea avut cand sa beau, zi aglomeratatare.

Jos toxina!!! :hug:

Hi hi! Week-end, deci relaxare si program de voie. Mi-am baut cafeaua, pacatul meu matinal. Am incercat dupa o suta de ani safac si ceva gimnastica. Deocamdata doar cinci minute. Zece flotari, zece genoflexiuni si ceva miscari de brate dupacapul meu. Madeclar multumita, o sa incerc in fiecare dimineata sa ma inviorez cu ceva miscare si s-o duc la zece minute in prima saptamana. Sa nu radeti de mine cu timpii de executie, dararticulatiile mele cred ca sunt de beton deocamdata. Acu date tehnice.

01.06 (58.300 -400gr)

9.00 cafea

12.00 salata din andive la gratar, oua fierte, capsuni, patrunjel, otet balsamic, o sa trisezputin si o sa pun si ceva frunze de spanac.

19.30 creveti la gratar alaturi de un dresing din rosii si usturoi coapte tot pe gratar, otet balsamic, piper negru si sare

Pupuri multe!

Ia si niste poze acum, poate va fac pofta...

spanac, somn, rozmarin la steamer, usturoi verdesi zeama de lamaie

post-476-13700885066281_thumb.jpg

carnita de vita, usturoi verde, tarhon uscat fierte vre-o trei ceasuri

post-476-13700885892245_thumb.jpg

salata de varza rosie, mar, marar, zeama de lamaie atasata la friptura de vita

post-476-13700886439494_thumb.jpg

si in final salata de azi din andive coapte la hot-pen, oua fierte, capsuni, busuioc verde, spanac, otet balsamic , zeama de lamaie, sare, piper

post-476-13700887638561_thumb.jpg

post-476-13700887796398_thumb.jpg

parca nici andivele nu-s in lista ... :)

Mda... nu-mi aduceam aminte sa fi fost pe lista, dar daca tot le aveam in frigider...asta a fost.

02.06 (58.100 -200gr)

9.00 cafea

12.30 salata de fenel, portocala, marar, zeama delamaie cu piept de pui la hot pen mangaiat cu sare, piper, ghimbir, granule de usturoi, boia dulce, otet balsamic

19.30 somn la steamer cu sos de rosii coapte iute, iute de aseara; gref

acum vad ca am uitat sa scriu ca si aseara am avut gref

Si acum poze

crevetii cu sos de rosii pe care l-am facut asa: sase rosii taiate in doua si pudrate cu busuioc uscat impreuna cu trei capatani de usturoi tanar le-am pus la hot-pen vre-o jumatate de ceas de s-au parpolit bine. Am despelitat si rosiile si cateii de usturoi si le-am blenduit apoi le-am amestecat cu restul de marinata de la creveti in care am pus trei catei de usturoi, piper, ceapa ciorii, o jumatate de ardei iute rosu, ghimbir ras, patrunjel verde,zeama de lamaie, sos de soia, am dat cateva clocote si gata sosul. Pertea interesanta e ca am despelitat rosiile pe tocatorul pe care am taiat ardeiul iutesi pe care nu apucasem sa-l spal si sosul a iesit mult mai hot decat ne asteptam noi dar deosebit de incitant

post-476-13701787502469_thumb.jpg

post-476-13701787732177_thumb.jpg

si salata de azi de fenel

post-476-13701788074782_thumb.jpg

post-476-13701788194869_thumb.jpg

excelente meniurile Cris si frigaruile acelea cu sos de rosii hot arata de arunci cu clopul de pamant :D!

sa mai pui poze, in fiecare zi daca ai timp, ca arata totul asa de imbietor! parca nu ar fi de regim :)

cum merge cu apa/lichidele/cafeaua?

forta cris! jos toxina!

Dex, numai de bine. Te asteptam cu mare drag.

03.06 ( 58.400 + 300)

6.00 cafea

10.00 doua piftelute de piept de pui cu salat de varza rosie, mar, marar

am gustat din dulceata de nuci verzi, nu se putea altfel

20.00 ragu de vita, salata de rosii cu patrunjel, capsuni

04.06 ( 58.200 -200gr)

Dupa prima saptamana am scazut in total 1.700. O zi am stagnat, una am crescut, per total ma declar multumita si mergem mai departe

6.00 cafea

10.00 stufat din piftele din piept de pui care erau prea uscate, asa ca le-am pus cu o legatura de ceapa verde si una de usturoi verde, am taiat rondele piftelutele,am pus apa si am lasat safiarba vre-un ceas la foc domol. La sfarit am adaugat patrunjel si marar verde. A fost gustos Am avut si un mar micut

15.00 un fresh din mar, zeama de lamaie, mentasi gheata

20.00 ca si aseara dar fruce avem gref

Si acu ce-am reusit sa pozez

cina de aseara

post-476-13703640136526_thumb.jpg

salata

post-476-13703640281888_thumb.jpg

desertul

post-476-13703640436018_thumb.jpg

freshul de mar

post-476-13703640590157_thumb.jpg

cris forta si jos toxina!

totul arata super apetisant si imi place cat esti de inventiva, eu idei putine ... , dar fixe :( Pana sa spui tu, tura trecuta, nici nu ma gandisem sa faci si garnitura si salata din aceeasi leguma, pt a respecta lista, dar extinde meniul :love7:

05.06. (58.400 + 200)

Da si cand o sa cobor eu sub 58, lasa,lasa :)

6.00 cafea

10.00 slata verde, ton in suc prpiu din conserva, marar. Nu prea mi-a placut, deja salata verde nu prea mai e fresh, parca era fara nici un gust. Am dres-o cu o portocala

16.00 un castronel de capsuni si un ceai aromat

19.30 supa crema de sparanghel cu piept de pui si patrunjel, un castronel de capsuni

Azi n-am poze, Daniella, multumesc de incurajare. Ma simt odihnita si energica, fac si ceva gimnastica dimineata si un mic masaj anticelulitic. Sper sa stau mai comod intr-o pereche de pantaloni care inca ma strang un pic dar in care inainte nu prea puteam sa respir

O sa fie bine

Jos toxina!