Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

cerra, Daniella as veni si eu tiptil catre farfuriile voastre...pfoa, eu n-am nicio sansa sa incep dieta !Dar eu pap dietetic in general, asta e motiv de resemnare si astept urzicile! :hungry:

Eu, una, te iert si ma bucur ca ai postat aici, ca si mie mi-a facut cu ochiul pestele tau :lol: doar ca Dani a fost mai rapida decat mine in a-ti cere reteta.

Ma informez despre "branzino" , sa vad care e corespondentul la noi sau cu ce l-as putea inlocui, si saptamana viitoare ma laud si eu pe-aici.

:hungry: multam pentru idee.

Multumesc Koral!

Am dat si eu o cautare pe net, acuma sper sa fie corect, branzino este biban de mare, oricum este un peste

cu carne alba.

Si eu ma bucur de postarea ta si de explicatiile date Koralinei, fiindca eu sigur il fac cu file de salau, abia astept! Multumesc si eu Cristinut! :hungry:

Bors de pui

post-405-13610427996312_thumb.jpg

Pulpe la tigaia cu riduri

post-405-13610427467955_thumb.jpg

post-405-13610427665909_thumb.jpg

Seala' post-405-13610427385963_thumb.jpg

Paine cu faina integrala si seminte(e fierbinte :hungry: )

post-405-13610427540939_thumb.jpg

uff geanino:((

Ce foame imi este acum! serios vb sa vedem ce papam ca nua m avut azi timp de mancat.

Uff! Cerulino' daca ai sti cat te inteleg =))

Eu am mancat dimineata,un iaurtel degresat si neshte' mar :lol:

La amiaza un polonic de zeama de bors( cu un servet de hartie absorbant pus deasupra ,am mai luat din stele :hungry: am vazut la tv.)cu ceapa rosie

Acum pe seara niste paine deasta(dar e bestiala bre',ashea' ca nu mai fac =)) )cu salata de am pozat(ca sotul a mancat cu muraciuni' si coptii cu keciup),cu o felie de branza telemea (ca eu carne nici mirosul nu-l mai suport)

Acum sincer,imi e fuoame' si de mai bine de o saptamana centimetrul nu se mai misca,cred ca sunt in faza de platou(ghiata la mal vb. lui zerda =)) )

Bllee! :hungry:

Uff! Cerulino' daca ai sti cat te inteleg =))

Eu am mancat dimineata,un iaurtel degresat si neshte' mar :lol:

La amiaza un polonic de zeama de bors( cu un servet de hartie absorbant pus deasupra ,am mai luat din stele :hungry: am vazut la tv.)cu ceapa rosie

Acum pe seara niste paine deasta(dar e bestiala bre',ashea' ca nu mai fac

Acum sincer,imi e fuoame' si de mai bine de o saptamana centimetrul nu se mai misca,cred ca sunt in faza de platou(ghiata la mal vb. lui zerda =)) )

Bllee! :hungry:

Eheee. Ai papat bine fataaaaaaa. Eu nu am avut vreme azi dimineata am plecat repede de acasa si cum pitutze de alea de a mele nu am mai avut, de alta pita cu oloi sau zacusti nu am avut timp si asa ca... am plecat la lucru, apoi la cumparaturi de colo colo, la lidl prima data si cum am iesit asta pe la 12:00 am baut in masina un kefir si am continuat drumurile pina la 2:00 si acasa m`am apucat de treaba. Macinat taratele ptr pita, facut pita de a mea si integrala , prajiturit, spalat vase, ai mei facut curat prin casa si iaca asa a trecut vremea dar,,,,, acum papat un rulou de al meu cu carnatz si un patratel de prajiturica alta viata.

Eheee. Ai papat bine fataaaaaaa.

poate mananc eu prea mult?! :hungry: Abar' n-am :lol: oricum ma nervez' :hungry:

[quote name='Geany' date='16 February 2013 - 10:32 PM'

poate mananc eu prea mult?! :hungry: Abar' n-am :lol: oricum ma nervez' :hungry:

Poi nu stiu, eu maninc de obicei cat imi trebuie dar cu diferenta de ore intre mese.

Acum pe seara niste paine deasta(dar e bestiala bre',ashea' ca nu mai fac

Incearca si fa pitutele mele 50/50 si poti minca cu ele ce vrei tu.Ai tai nici nu vor sesiza ca este cu tarate si vor minca si ei.Eu fac ptr noi 2 de asta si ptr om fac integrala.

Eu, una, te iert si ma bucur ca ai postat aici, ca si mie mi-a facut cu ochiul pestele tau :) doar ca Dani a fost mai rapida decat mine in a-ti cere reteta.

Ma informez despre "branzino" , sa vad care e corespondentul la noi sau cu ce l-as putea inlocui, si saptamana viitoare ma laud si eu pe-aici.

:floare: multam pentru idee.

Multumesc Koral!

Am dat si eu o cautare pe net, acuma sper sa fie corect, branzino este biban de mare, oricum este un peste

cu carne alba.

Si eu ma bucur de postarea ta si de explicatiile date Koralinei, fiindca eu sigur il fac cu file de salau, abia astept! Multumesc si eu Cristinut! :)

Cu placere, draga mea! Iar tu esti privilegiata pentru ca ai peste proaspat din Dunare. In mod sigur cu salau

iese bun tare.

Eu am gatit paine cu usturoi :floare:

Tot ii bine ca ai gatit!

Eu nu am gatit azi nimik, a gatit frigiderul ptr mine eu doar painica:))

Pestele se numeste branzino. L-am asezat pe o hartie pentru cuptor si am pus peste el sare, piper, zeama de lamaie,

ulei de masline, foi de dafin, un catel de usturoi taiat foarte marunt, rosioare taiate in doua si un pic de suc de rosii.

Am impachetat si am dat la cuptor.

Acum mi-am dat seama ca am postat gresit aici pentru ca este si un topic pentru peste.

Multumesc pt detalii. :floare:

Asa fac si eu pestele, cu sau fara rosii, dar nu am pus niciodata foi de dafin, pun ori mix de verdeturi italienesti (salvia, rozmarin, oregano) ori doar oregano. Si nu impachetez hartia de copt, o las deschisa. O sa incerc si reteta ta.

Koral, branzino este biban de mare, sea bass si este foarte ff bun, alb, dulce si fara oase, miros/gust destul de delicat ... as spune eu.

Mmmm, ce bine arata tot!

Si eu ma bucur de postarea ta si de explicatiile date Koralinei, fiindca eu sigur il fac cu file de salau, abia astept! Multumesc si eu Cristinut! :floare:

Pai poftiti la masa, avem si pt cine nu tine dieta:

farfalle alla bolognese

post-685-13610534139573_thumb.jpg

si pt copii: legume (+ ou + mar) coapte in suc propriu cu dip (din carnita macinata de pui de tara + ciuperci + smantana +busuioc). Pi shentru: paharelul cu "supa" lasata de legume ...asta ca sa nu credeti ca dau fetii freo tuica, limoncello... ceva :)

post-685-13610534112052_thumb.jpg

si pentru dieta:

deliciosul raggu de vita, FARA soffritto, FARA ulei

post-685-13610539080021_thumb.jpg

si chiar servit FARA paste :o

post-685-13610534125173_thumb.jpg

piept de pui (cu glazura dintr-un strop de soia si zeama de lamaie) grilat la cuptor cu spanac (Fara ulei si alte adaosuri, doar condimente simple si zeama de lamaie pe final) f bun

post-685-13610534166326_thumb.jpg

si desert

post-685-1361053415407_thumb.jpg

Poftiti la masaaa!:)

Nu trebuie sa cititi postul destabilizator care urmeaza!

Azi la cina am gatit cartofi prajiti cu carnati de Plescoi si muraturi! daca tot am primit din patria lor, moatza stie!!

n-am citit, da' stiu despre ce e vorba si te sustin :rolleyes:

Aura, de cand n-am mai mancat niste usturoi, mi-ar fi placut painea aia.

Dani, mananca Bea tot ce era in farfuria aia?

Am trait s-o vad si pe-asta, n-a facut Cerra mancare :huh:

Pentru azi, ca nu pot sa lenevesc la nesfarsit :rolleyes: , o mancarica de fasole pastai cu carne tocata, mazare si cartofi.

Daniella, apetisant tot ce ai facut tu acolo! Si eu la desert tot capsuni, dar cu ricotta... :rolleyes:

Aura, mi-ai facut pofta de paine cu usturoi. Azi nu pot, dar maine imi fac si eu!

Azi am facut cartofi cu miel la cuptor

post-174-13611050158818_thumb.jpg

Mamaliga alba

post-1316-13611085493729_thumb.jpg

mamaliga galbena

post-1316-13611085581817_thumb.jpg

Ambele mamaligi acompaniate cu branza de oi grasa, carnati si coaste din untura, ou ochi,mujdei si varza murata cu legume+ ceapa cruda si oloi.

post-1316-13611086376209_thumb.jpg

post-1316-13611086472582_thumb.jpg

Moatza, Cristina, ma bucur ca v-am facut pofta, ca si eu am poftit la ale voastre :rolleyes:

Eu am gatit paine cu usturoi :huh:

Arata foarte bine si noua ne place , dar asteptam sa inverzeasca usturoiul de pe ogorul nostru. Pana atunci le umplem pe le noastre cu alte alea...

Mi-ai facut pofta acum! :rolleyes:

Mmmm, ce bine arata tot!

Pai poftiti la masa, avem si pt cine nu tine dieta:

Poftiti la masaaa!:huh:

Am poftit la toate farfuriile tale apetisante, indiferent ca-s pentru dieta , sau nu!

Brava Dani! Soata si mamica demna de a fi data exemplu! :rolleyes:

Aura, imi place ca ai pus punctul pe "I"!

Cerra, ce ziceai ca n-ai gatit?

Ma abtin si sa privesc!

Si de la farfuria Cristinei ma abtin, cartofi cu friptura de miel, auzi!

Si eu facui azi niste cartofi, dar mai usurei, :rolleyes: i-am umplut cu de toate(piept de pui, ciuperci, ardei rosu, cascaval la greu) si le-am dat drumul pe apa barcutelor, dupa aceea...si-am avut si snitele de cocos cu patrunjel, am reusit o poza cand le-am scos din tigaie, pe urma n-am mai avut timp ca m-am lungit cu prietenele la cafea si-am intarziat cu masa, am pozat pe furate cand s-a putut! La snitele n-am facut garnitura in mod voit ca sa nu fie prea mult, doar salata de varza murata tocata de asta toamna.Practic i-am adaugat un strop de ulei Ev.

post-1400-13611165864485_thumb.jpg

post-1400-1361116770071_thumb.jpg

Sa va fie de bine masa de duminica, tuturor!

[b]Cerra, ce ziceai ca n-ai gatit?

Ma abtin si sa privesc!

Si eu m`am abtinut chiar sa si comentez la mielutul Cristinei, nu de alta dar nu am si daca ma holbam mult... nu dormeam la noapte.

Toata lumea gateste bine aici.

Dani,

Si la tine m`am abtinut sa comentez dar sa sti ca te urmaresc si imi place tot ce vad. :huh:

Sa va fie de bine masa de duminica, tuturor![/b]

Si voua la fel!

Poi ieri nu am gatit, azi am facut mamaligile ca in rest.... garnitza :rolleyes:

Imi place si snitelul de cucos si sunt tare dragutze barcutele :)